Henk Bres eist verhoor Arnoud van Doorn: ‘Hij kent mensen die haar zoiets kunnen aandoen dus ik wil namen’

Over de zaak van PVV-raadslid Willie Dille, die door moslims zou zijn verkracht en daarna zelfmoord heeft gepleegd, heeft islam-bekeerling Arnoud van Doorn (Partij van de Eenheid) gezegd dat hij mensen zou kennen die dat voor hem zouden doen. Henk Bres, PVV’er, eist onderzoek door de politie!

Vlak voor haar zelfmoord wees Dille, Arnoud van Doorn aan als brein achter haar verkrachting. Van Doorn beweert nu zelfs dat hij niet uit kan sluiten dat er mensen zouden zijn die dat voor hem ‘als dienst bewijzen’ zouden doen.

In Café Weltschmerz wordt een hele aflevering aan Van Doorn gewijd. Hij roept daar doodleuk dat hij wel mensen kent die voor hem zo’n verkrachting zouden willen plegen. Het is dan ook niet zo gek dat Henk Bres, die erg gesteld was op zijn partijgenote, wil dat de politie eens even goed met Van Doorn gaat praten. Het is sowieso raar dat dit nog niet is gebeurd en Van Doorn, die blijkbaar zulke types kent, deze niet aan heeft gegeven bij de politie.

Dit wil natuurlijk allemaal nog niet zeggen dat Van Doorn daadwerkelijk opdracht heeft gegeven, maar voor hetzelfde geld lopen er inderdaad figuren rond die denken iets te begrijpen uit Van Doorns’ uitspraken en het heft in eigen handen nemen. Lijkt me dat je zulke figuren toch op z’n minst bij de politie op de radar wilt laten verschijnen?

Van Doorn valt echter zelf ook niet volledig buiten beschouwing te worden gelaten, zijn uitspraak bij Weltschmerz: “Je trekt als bekeerling niet zomaar een blik moslims open en zegt: weet je wat, die mevrouw vind ik zo vervelend, geef haar maar een goed pak slaag, dan leert ze het af. Dat is natuurlijk niet zo. Was het maar zo.’’

Fijne intentie heb je dan, dat als je er mee weg zou komen je een knokploeg op andersdenkenden af zou sturen…

Bres stuurde dan ook een persoonlijke brief aan burgemeester Krikke om de politie en het OM onderzoek te laten doen. Gelijk heeft ‘ie!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Spaanse kok

  Vrees dat het beperkte begripsvermogen van de heer Bres hem parten speelt.
  Iemand verhoren omdat hij mogelijk mensen kent die mogelijk iets voor hem zouden kunnen doen?

  1. Siemien

   @SK sympathie uitspreken dat het jammer is dat je geen vrouwen kan slaan?
   Menen jij en Ernst dat dit goed te praten is?

   1. Ernst Quispel

    Ik weet niet wie dat beweerde, Henk Bres?

    1. Siemien

     @Ernst je luistert selectief dyslectisch..

     Jou islamitische vriend van Doorn zegt het volgende; “Je trekt als bekeerling niet zomaar een blik moslims open en zegt: weet je wat, die mevrouw vind ik zo vervelend, geef haar maar een goed pak slaag, dan leert ze het af. Dat is natuurlijk niet zo. Was het maar zo.’’

     1. Baaz

      @Siemien: Meneer Quispel doet alleen aan monologen, het interesseert hem helemaal niets wat Henk zegt.

     2. Spaanse kok

      Siemien heeft een mening.
      [ ] Baaz geeft hem gelijk.
      [ ] Lugar geeft hem gelijk.
      [ ] rechtsaf geeft hem gelijk.
      [ ] Pit geeft hem gelijk.
      [ ] control geeft hem gelijk.
      [ ] Wimsul geeft hem gelijk.
      [ ] Capo geeft hem gelijk.
      [ ] @Erik geeft hem gelijk.
      [ ] Abri79 geeft hem gelijk.
      [ ] zout geeft hem gelijk.
      [ ] gister geeft hem gelijk.
      [ ] deelszon geeft hem gelijk.
      [ ] Dirk van jury geeft hem gelijk.
      [ ] Stork geeft hem gelijk.
      [ ] thee geeft hem gelijk.

     3. Siemien

      @SK punt is, IK HEB GELIJK

     4. Baaz

      @Spaanse Kok:

      [X] Baaz heeft gelijk.

     5. Spaanse kok

      Siemien zegt: IK HEB GELIJK
      Baaz zegt:Baaz heeft gelijk.
      .
      Conclusies ?

     6. Siemien

      @SK jij hebt geen gelijk..

     7. Baaz

      @Spaanse Kok: “Conclusies?”

      Ik heb gelijk en jij niet.

     8. Ernst Quispel

      Van Doorn is mijn vriend niet, Siemien, ik noemde hem al eerder een verwarde figuur die ze volgens mij allemaal op een rijtje heeft.
      Hij was een tijd lid van de PVV, dat zegt al genoeg.

     9. Spaanse kok

      Siemien durft te zeggen:je luistert selectief dyslectisch.
      .
      Uitsluitend hele onwetende mensen maken zo een domme opmerking.

 2. Ernst Quispel

  Ik denk niet dat ze bij de PVV erop zitten te wachten dat deze tragische geschiedenis weer wordt opgerakeld.

  1. chrism

   helaas kon ik u niet beantwoorden op een ander topic , maar terug komend op Facisme dit is wel degelijk iets van Mussolini lees me citaat hieronder ;

   Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 – 1943. Zo is ook het nationaalsocialistisch bewind van Adolf Hitler en zijn partij de NSDAP van 1933 – 1945 in Duitsland fascistisch. Eén partij of persoon heeft alle macht. Door middel van partijmilities (in uniform), massademonstraties en verheerlijking van de leider probeerde men het volk tot een eenheid te smeden.

   Fascisme in strikte zin is Italiaans en omvat niet het Duitse nationaalsocialisme, dat een andere maatschappijopvatting met minder corporatisme maar meer racisme heeft. Toch duidt men beide stromingen – het nationaalsocialisme en het eigenlijke fascisme – vaak samen aan met “fascisme”.

   In Italië was het fascisme aan de macht van 1922 – 1943, onder leiding van Benito Mussolini, die zich ‘Il Duce’ (de leider) liet noemen. Heden ten dage heeft het de betekenis gekregen van een regeringssysteem dat op dat van Mussolini lijkt, met andere woorden een systeem dat de natie boven het individu stelt, met als uitvloeisel een in zo’n systeem legitiem gebruik van geweld, moderne propagandatechnieken en censuur om politieke tegenstand de kop in te drukken en daarmee het bestaan van het systeem te waarborgen. Vaak worden in een dergelijk systeem de economie en de sociale maatschappij verregaand van bovenaf gecontroleerd en gereglementeerd, waarbij nationalisme (en in het bijzonder etnisch nationalisme), wordt omhelsd.

   De term ‘fascisme’ is afkomstig van de eerste door Mussolini opgerichte groepering (1919), de Fasci di Combattimento

   1. FLP

    Wat heeft dit met het onderwerp te maken.

    1. Troelstra

     Wellicht dat de Islam fascistisch is.

     1. Baaz

      Allicht!

   2. Aytas

    De grondlegger, de man van wie mussolini zijn denkbeelden heeft en als proto fascist wordt genoemd is Gabriele D’Annunzio. Hij was degene door wie mussolini geïnspireerd raakte en naar wie hij de leiding van Italië ging vormen. Mussolini heeft de kunst van hem afgekeken en er een naampje aan gegeven.

    Hier een citaat :
    Het door D’Annunzio geïnstalleerde regime in Rijeka was een voorloper en had alle trekken van het latere fascistisch bestuur.

    Dit was de bedenker van de manier waarop mussolini later leiding ging geven. Het is overigens ook zo dat Lenin hem als voorbeeld heeft gezien. De overeenkomst tussen het leninisme en Stalinisme en fascisme is groot. Het is natuurlijk ook grote onzin dat Lenin communist was. Marx was er al door diverse mensen op gewezen dat zijn communisme onmogelijk zou zijn, dat dictators dit systeem zouden kapen.

   3. Seneca

    Jammer, dat u Wikipedia plagieert. een beetje onderzoek zou u leren, dat het ietwat anders in elkaar steekt dan u aanneemt.

    1. Meester Kong

     @Seneca
     Het staat je vrij om op Wiki het andere verhaal te vertellen.
     Oftewel de pagina aan te passen.
     Als het klopt wordt het geplaatst.

    2. Aytas

     Vertel eens hoe het wel zit. De link met lenin staat niet op Wikipedia. Het is dus niet zo dat mussolini onder de indruk was van hem in Rijeka. Moet je even tegen de Italianen zeggen die zich trots fascist noemen en D’Annunzio vereren als de ideoloog van hun beweging en mussolini als oprichter.

  2. Baaz

   “Ik denk…”

   Dat is nog maar de vraag.

 3. Michael

  Belachelijk natuurlijk om om deze reden van doorn te verhoren. Zo werkt de rechtstaat niet. Gelukkig maar. Ik heb zelf een scherp mes in de keuken waarmee ik iemand zou kunnen vermoorden. Moet ik dan ook na iedere messen-moord worden verhoord?

  Maar goed… Henk Bres, van Doorn. Arme Hagenezen… met dit soort figuren heeft de lokale politiek meer weg van de Story of de Privé.

  1. Ernst Quispel

   Dit verhaal slaat inderdaad nergens op, Michael.

   Overigens lijkt me die van Doorn met zijn warrige verhalen en beweringen wel een godsgeschenk voor moslimhaters.

   1. droef

    Moslimhaters hebben van Doorn niet nodig hoor om hun haat te rechtvaardigen, daar zorgt dat ongedierte zelf wel voor.

   2. Baaz

    “moslimhaters”

    🙂

   3. Siemien

    Aldus onze zeer warme pleitbezorger van de islam, die geen onderscheidt kan maken tussen moslim/islam

    1. Baaz

     @Siemien: Een dingetje… hij zegt nu wel dat hij moslimhaters bedoelt en gebruik daar de niet de niet bestaande term islamofobie voor.

     1. Siemien

      😉

    2. Troelstra

     De Islam is het virus. De Moslim is de drager.

     De Islam is het opiaat. De Moslim is de verslaafde.

   4. Siemien

    @ernst feit blijft dat je de islam een warm hart toedraagt..

    1. Ernst Quispel

     Nee, Siemien, dit is een belachelijke bewering. Ik heb niks met de islam.

     1. Baaz

      “Ik heb niks met de islam.”

      Huh? Wat lezen wij dan verkeerd dat je met ieder onderwerp dat over islam gaat vooraan staat dat het allemaal islamofobie is? De haast die je elke keer hebt om het christendom te beschimpen en op één hoop te gooien met islam in de hoop dat de aandacht wordt afgeleid van de stuiptrekkingen die het bestaan van Mohammed (t.e.a.b) nog hebben op zijn volgelingen en die de wereld bepaaldelijk geen prettiger oord hebben gemaakt?

      Een aardig staaltje besodemieteren wat je hier doet, maar okay, dat mag natuurlijk, het is niet verboden om hier bullsh*t te verkondigen, ik adresseer het gewoon maar even.

     2. Spaanse kok

      Baaz vertelt vol zelfspot:
      Een aardig staaltje besodemieteren wat je hier doet, maar okay, dat mag natuurlijk, het is niet verboden om hier bullsh*t te verkondigen, ik adresseer het gewoon maar even.

     3. Baaz

      Wat leuk dat je nog even blijft hangen in de reactie die ik gaf op meneer Quispel. Het is alleen niet netjes om je te bemoeien met gesprekken die grote mensen met elkaar voeren, dat vinden de grote mensen niet fijn Kokkie. Bovendien is het niet echt creatief (creatief betekent dat je zelf leuke dingen kunt bedenken) om teksten van anderen te kopiëren en ze dan van betekenis te veranderen. Dat is zuur, daarmee laat je zien dat je het hier niet zo leuk vindt.

      Nu naar je bedje Kokkie, lekker gaan slapen want nu gaan de grote mensen met elkaar praten. Dag Kokkie! O ja, nog wel even een plasje doen anders plas je in je bed. Dag jongen!

     4. Guus Geluk

      Baaz voelt zich alsof hij zojuist door Trump bij zijn pussy is gegrepen. Heerlijke posting, Kok.

     5. Ernst Quispel

      🙂

     6. Baaz

      “Baaz voelt zich alsof hij zojuist door Trump bij zijn pussy is gegrepen. Heerlijke posting, Kok.”

      Hoe Baaz zich voelt? Ik voel me inderdaad prima, heerlijk om te zien hoe selectieve lieden als jij steeds vaker de aftocht moeten blazen omdat je onvoldoende kruit hebt en te zwak van niveau bent. Doet mij denken aan een citaat van jou hand van 1 september 2018.

      En een citaat dat niets meer is dan een geproduceerde tekst van een opponent een heerlijke posting noemen geeft dat zwakke niveau ook prima aan. Nu maar snel naar je bedje meneer Geluk, handjes boven de dekens!

 4. Heinz

  Zo’n foto werkt natuurlijk ook niet mee voor de beeldvorming rond Henk Bres. Daar kan hij nog lang mee worden geplaagd. PVV vriendelijk is het niet.

  1. robroy

   zet eens een foto van jou hier neer dan ? ketchup ik ben wel benieuwd hoeft niet mooi te zijn als ie maar duidelijk is ok ???

   1. sonar

    Robroy dat is echt extreem links wat dat groepje van Quisling hier op de site neerplempt met hun reacties.

    1. Meester Kong

     Daar hebben we Abbot en Castello

    2. Ernst Quispel

     Ik heb geen groepje, sonar.

     1. Baaz

      Jawel hoor, heel duidelijk wel.

 5. FLP

  Henk een man met een hart van goud. Hij zegt wat ie denkt . Doodnormale vent . Echte Hagenees ! Natuurlijk stinkt die van Doorn dat ie liegt.. alleen kan men niks bewijzen. Da’s natuurlijk een ander verhaal. Jammer van die zielige toetsenridders die denken de wijsheid in pacht te hebben.

 6. Troelstra

  Henk Bres deed vroeger nog wel eens aan tremmen. Kan hij die Arnoud van Doorn niet eens een keer de oren wassen?

  1. FLP

   Horen….horen maak me gek! Wie nie horen wil moet maar ….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.