Hilarisch hypocriete VVD’er Malik Azmani: VVD doet ‘koerswijziging,’ nu veel meer pro-EU

Hahahahahahaha.

Jaap Jansen promoot vandaag zijn podcast Betrouwbare Bronnen. Dat is een nogal hilarische naam aangezien Malik Azmani, VVD’er, één van zijn gasten was.

Azmani vertelde Jansen dat de VVD een “nieuwe Europakoers” heeft. Wat die nieuwe koers dan is? Nou, de VVD is vanaf nu veel meer pro-EU dan in het verleden. De partij steunt het Grote Europese Project en komt daar openlijk voor uit.

Maar wacht eens even, hoe heeft de VVD zich de afgelopen jaren dan gedragen? Ja, tijdens verkiezingstijd was Rutte zogenaamd “eurokritisch,” maar als de verkiezingen erop zaten bleek de VVD systematisch net zo pro-EU te zijn als D66. Het ‘EU-kritische’ geluid van de VVD was een theatervoorstelling die we elke verkiezingscampagne te zien kregen. Voor de rest was het onderscheid met de uitgesproken eurofiele partijen — zowel in de Kamer als in het Europees Parlement — nauwelijks waarneembaar.

Het enige verschil met toen en nu is dat de VVD nu openlijk toegeeft dat het een eurofiele partij pur sang is. Nou, gefeliciteerd hoor. Wát een stap. Echt. Heel indrukwekkend allemaal.

Overigens is de voornaamste reden van deze bekentenis natuurlijk dat de VVD ook de peilingen van Maurice de Hond ziet en geconcludeerd heeft dat het risico minimaal is om toe te geven waar de nepliberalen wérkelijk voor staan. En dát is toch echt de schuld van de kiezer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  De EU van de VVD is geen EU van vooruitgang.

  1. henkC

   Nen over het algemeen best EU sceptisch. Niet omdat niet hun best doen maar.
   1 De EU heeft de Nato in hun kielzog, bij de EU is automatisch ook Nato bescherming. Terwijl deze 2 absoluut niets met elkaar te maken hebben.
   2 De enorme expansiedrift van de EU. Ongeacht de levensstandaard ongeacht het bnp van een land, men is welkom.
   3 9 landen die voor 27 betalen kan niet lang goed goed gaan en je ziet het dan ook langzaam afbrokkelen.

   Daarnaast is in mijn ogen de EU niets anders als een poging tot een verenigd Europa wat een Ceasar, Napoleon, Hitler nooit gelukt is.

   Diverse landen vegen nagenoeg letterlijk hun reet af met de “wetten” van de EU. Kijk naar Griekenland, 440 miljard Euro aan “leningen” en een staatsschuld van ruim 180% hoe wil men dit terug betalen? Niet dus.

   EEN Europa? Geweldig, zou ik zondermeer willen maar dan wel op basis van gelijkheid. Allemaal een evenredige bijdrage. Tot die tijd zal ik de soevereiniteit van Nederland hoger stellen dan alles wat een EU ons op dit moment te bieden heeft.
   Economie? Bull shit, zo slecht deden we het niet tijdens de EEG. En Rotterdam als toegangspoort tot Europa verdwijnt echt niet van de aardbodem.

  2. Troelstra

   Voortschrijdend inzicht? Ik kan me nog de tijd herinneren dat je het kabinet Rutte II ophemelde. Je weet wel, dat kabinet Rutte-Asscher welke door de kiezers met VVD -/- 8 en met PvdA -/- 29 werd uitgekotst.

 2. Ernst Quispel

  Men beseft bij de VVD natuurlijk ook dat de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk pro-EU is. Als men zich tegen de EU blijft afzetten gaat dit hen electoraal opbreken.

  1. Baaz

   “(…) dat de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk pro-EU is.”

   Zou fijn zijn als je daar wat bewijzen van zou aandragen meneer Quispel, ‘k ben er wel benieuwd naar.

   1. Blue monday

    Je draait het weer vreselijk om, kom jij maar eens met een betrouwbare studie waaruit zou blijken dat Nederland in overwegende mate tegen de EU is…

    Ergo…EU-kritisch mag ook.

    1. Ernst Quispel

     Die peilingen bestaan niet, Blue Monday, en dat weet Baaz ook donders goed.

     1. Baaz

      “Die peilingen bestaan niet, Blue Monday, en dat weet Baaz ook donders goed.”

      Ik weet niet of die peiling wel/niet bestaat, ik heb dat nog niet onderzocht. Wat ik wel weet is dat jij een paar ferme beweringen hebt gedaan die tot nu toe, en dat geldt voor meer van jouw beweringen, stellingen en betogen, kant noch wal raken. Het is geroeptoeter, en dat mag best wel eens gezegd worden.

     2. Ernst Quispel

      “Ik weet niet of die peiling wel/niet bestaat, ik heb dat nog niet onderzocht.”

      I rest my case.

     3. Baaz

      Wat ik wel weet is dat jij een paar ferme beweringen hebt gedaan die tot nu toe, en dat geldt voor meer van jouw beweringen, stellingen en betogen, kant noch wal raken. Het is geroeptoeter, en dat mag best wel eens gezegd worden.

      I don’t rest my case

     4. Blue monday

      *proest*

     5. Ernst Quispel

      Je bent een domme jongen, Baaz, en voorlopig kreeg je al weer genoeg aandacht van mij.

     6. Baaz

      “Je bent een domme jongen, Baaz, en voorlopig kreeg je al weer genoeg aandacht van mij.”

      Tot zover jouw mening, jouw volste recht. Je bent alleen niet stoer en sterk genoeg om die mening kracht bij te zetten wanneer ik jou bovendien confronteer met het feit dat jij een paar ferme beweringen hebt gedaan die tot nu toe, en dat geldt voor meer van jouw beweringen, stellingen en betogen, kant noch wal raken. Het is geroeptoeter, en dat mag best wel eens gezegd worden.

      =========================================

      Vraag: Bent u blij dat u in Nederland woont?
      Antwoord: Ja zeker!

      Conclusie: Het overgrote deel (91%) van de Nederlandse bevolking is dolgelukkig dat Mark Rutte president is en dat Juncker voorzitter is van de EU-Commissie.

    2. Baaz

     @Maandag: Nee joh, daar heb ik helemaal geen zin in. Bovendien stelt meneer Quispel dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking pro-EU is, dan lijkt het mij logisch dat ik hem daarover kan en mag bevragen. Daarmee draait Baaz niets om, en al helemaal niet “vreselijk” om, toch?

     Ik vind jouw reactie een beetje zwakjes, lafjes, een tikkeltje slap, vind je toch niet erg dat ik dat vind?

     1. Blue monday

      Nee hoor, ik vraag jou alleen waar jij de stelligheid vandaan haalt dat het overgrote meerderheid van het Nederlandse Volk NIET pro-EU is.

      Je graaft je in, je draait de vraag om, maar kunt je stelligheid niet staven.

      Dus vraag ik het je nog een keer, weke kennis jij kunt overleggen dat het overgrote deel van de NL-bevolking niet pro-EU is.

      Hopelijk ben je niet te lafjes en te slapjes om die vraag te beantwoorden.

     2. Baaz

      “Nee hoor, ik vraag jou alleen waar jij de stelligheid vandaan haalt dat het overgrote meerderheid van het Nederlandse Volk NIET pro-EU is.”

      Goed lezen Maandag, niet selectief maar goed. Ik stel dit nádat meneer Quispel hier betoogt dat de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking pro-EU zou zijn. Als ik vraag naar zijn bewijzen wordt het stil. En dat wat er komt is niet het bewijs voor zijn gigantische grootspraak.

      “Je graaft je in, je draait de vraag om, maar kunt je stelligheid niet staven.”

      Natuurlijk graaf ik mij niet in. Ik geef aan dat ik dat (nog) niet heb onderzocht en ik geef ook aan dat ik op exact dezelfde wijze iets beweer dan meneer Quispel, voel/snap je wat ik bedoel of ontgaat jou dit cynisme?

      “Dus vraag ik het je nog een keer, weke kennis jij kunt overleggen dat het overgrote deel van de NL-bevolking niet pro-EU is.”

      Dat is een mooi voorbeeld van omdraaien, beste Maandag. Iemand beweert zonder bronnen en bewijzen dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking por-EU is, en vervolgens komt Maandag bij mij om te bewijzen dat het overgrote deel van de NL-bevolking niet pro-EU is. Zo werkt het dus niet, snap je?

      “Hopelijk ben je niet te lafjes en te slapjes om die vraag te beantwoorden.”

      Ik ben altijd bereid om vragen te beantwoorden, natuurlijk moeten ze wel constructief zijn en meewerken ten goede. Hoogdravende stellingen neer plempen of bewijzen die zijn verkregen met verkeerde of onjuiste vraagstellingen zijn zomaar neergezet. Daar trapt Baaz natuurlijk niet in.

     3. Ernst Quispel

      Baaz wrijft nog even door in de zelfgemaakte vlek.

      🙂

     4. Blue monday

      Je hebt wel erg veel tekst nodig om een vraag maar niet te hoeven beantwoorden.

      Ik zal het maar voor je invullen dat jij en je geestverwanten tegen de EU zijn, waarom is ook nog onduidelijk.
      Tevens ben jij en je geestverwanten hopeloos in de minderheid, maar omdat je de moed er in wilt houden, overdrijf je graag een beetje heel veel, de democratische gedachte ten spijt.

      Een oplossing voor een soevereine Nederlandse staat en welke kant dat op zou moeten gaan is ook nog niet bekend, laat staan wat de gevolgen zijn, maar dat neem je op de koop toe.

     5. Baaz

      “Baaz wrijft nog even door in de zelfgemaakte vlek.”

      Tot zover jouw mening, en geroeptoeter, jouw volste recht. Je bent alleen niet stoer en sterk genoeg om die mening kracht bij te zetten.

      Je onderstreept in kapitaal dat je tekort komt, dat wanneer jou het vuur aan de schenen komt jij jezelf snel terugtrekt met een oneliner. Het kan en mag gezegd worden, het is overduidelijk: Geroeptoeter, geklets, gezwets en nonsens.

     6. Baaz

      “Je hebt wel erg veel tekst nodig om een vraag maar niet te hoeven beantwoorden.”

      Klopt, niet vreemd toch wanneer je iets probeert te verduidelijken?

      “Ik zal het maar voor je invullen dat jij en je geestverwanten tegen de EU zijn, waarom is ook nog onduidelijk.”

      Ik ben tegen de EU en niet tegen Europa. Ik ben tegen de EU omdat dit ondemocratische lichaam niet van mij is. Ik sta hierin niet alleen omdat er binnen de EU (dat is iets anders dan Europa) meer EU-scepsis heerst, het jongste voorbeeld is de Brexit en het tegengas uit Bulgarije (Bojko Borisov) en andere landen die niet per definitie buigen zoals Mark Rutte buigt. Overigens is het pro-EU-kamp druk bezig om alles wat anti-EU is de kop in te drukken en weg te zetten, dat is mij uit de msm wel overduidelijk. Uiteraard gaat mijn sympathie uit naar partijen die uitgesproken anti-EU zijn, gewoon omdat mij niets is gevraagd en er alleen nog maar meer komt van wat ik niet heb gevraagd. Ik bent namelijk tegen de anti-democratie.

      “Tevens ben jij en je geestverwanten hopeloos in de minderheid, maar omdat je de moed er in wilt houden, overdrijf je graag een beetje heel veel, de democratische gedachte ten spijt.”

      Uit welke cijfers blijkt dat ik hopeloos in de minderheid ben? Uit het referendum van 1 juni 2005? Of uit het referendum van 6 april 2016? Uit de verkiezingsuitslagen van een partij als de VVD die zegt dat ze minder Brussel en meer nationale zeggenschap willen en het vervolgens vooral niet doen? Bedoel je die minderheid? Ik behoor niet tot een minderheid hoor, het is maar net hoe je de vraag stelt.

      “Een oplossing voor een soevereine Nederlandse staat en welke kant dat op zou moeten gaan is ook nog niet bekend, laat staan wat de gevolgen zijn, maar dat neem je op de koop toe.”

      Daar maak ik mij niet druk om. Nederland stopt echt niet met bestaan als we uit de EU stappen. Ik vraag mij zelfs hardop af of de EU in haar huidige vorm wel haalbaar blijft. Er sluimeren namelijk een paar dingetjes onder de mooie gladde EU-oppervlakte, EU-sceptici wijzen daar zo af en toe op.

     7. wheelboy

      Baaz
      Ja Quispel heeft gelijk meerderheid van de NL is voor een EU .Alleen beseffen zij zich denk ik een aantal dingen niet .Oa
      1 Dat wij de grootste netto betaler zijn wij met ons allen betaalde in 2017 7.760 miljard .Oftewel dikke 160 euro PP
      2 Dat Italië op het randje van omvallen staat met de ingediende begroting .Daar ze vervroegd met pensioen kunnen een basis inkomen krijgen en een belasting verlaging en dat met een staatsschuld van 130% bnp . Als Italië dit straks niet kan betalen wie denk je dat de klos is .
      3 Dat de structuur nu binnen de EC een dictatoriale is .Wij kiezen diegene niet die de zaak uitmaken .
      4 Ze de immigratie problemen van de zuid staten bij de relatief rijke noord staten neer willen leggen .En als immigranten na 5 jaar vrijelijk mogen reizen binnen EU de kans groot is ze verkassen naar Noord – Europa .
      5 Waar hier vooral tegen de ex oostblok staten wordt geschopt ivm het niet willen aannemen van immigranten .De NL niet in de gaten hebben dat deze landen niet eens goed voor hun eigen bevolking kunnen zorgen .Kijk oa naar opvanghuizen geestelijke en lichamelijke gehandicapten in Bulgarije en Roemenië .Gemiddelde Nl schuur ziet er moderner uit als die tehuizen .
      6 Dat als het straks economisch slecht gaat de zuidstaten als kaartenhuizen omvallen als het over het niet meer kunnen betalen van de schulden .Deze worden nu geholpen door de ECB dmv lage rentes . Daar hebben onze pensioenfondsen last van . En de gemiddelde spaarder ook .
      Dus ik denk dat als de Gemiddelde NL op de hoogte was ze wel tegen zouden zijn .Overigens ik zelf ga nog verder ik ben voor een Vereenigde staten van Europa . Alleen niet de manier waarop het nu gaat .

     8. Ernst Quispel

      “Baaz
      Ja Quispel heeft gelijk meerderheid van de NL is voor een EU .”

      Dat was inderdaad hetgeen te bewijzen viel.

  2. Troelstra

   Die EU-grondwet werd door de Nederlandse kiezers toen hen bij referendum echt iets gevraagd werd met een overweldigende meerderheid van 61,6 % verworpen.

 3. Eugenie de la Fleur

  De EU is de toekomst. Wij moeten meer Europa hebben om de grote uitdagingen aan te gaan of het nou het bestrijden van belastingontduiking, het klimaatprobleem of de bedreiging uit Rusland

  1. Ernst Quispel

   Ja, Eugenie, dat is zonneklaar en gelukkig beseft het overgrote deel van de Nederlanders dat ook heel goed.

   Jetten, de nieuwe leider van D66 voelt dat ook goed aan door te bepleiten ons EU-lidmaatschap te verankeren in de Grondwet. Dat is ondermeer nuttig om daarmee het dooretterende gereutel over een Nexit te doen verstommen. Zeiken over een Nexit is dan net zo zinnig als bepleiten Nederland op te heffen.

   1. Pecunia

    Joh die mond van Jetten staat nog naar de tepel van zijn moeder, schei toch uit met die autocue lezer.

    1. Ernst Quispel

     Dit soort gewauwel schiet niet op, Pecunia.

     Wat vindt u van zijn voorstel het lidmaatschap van de EU in onze grondwet te verankeren?

     1. sjun

      Quatsch. Ik ga voor Nederlandse soevereiniteit in eigen land, een Nederlandse munt waarvan de waarde niet langer uitgehold wordt door de gedpersen in Zuid-Europa en vooral de zelfbeschikking over veel selectievere toelating dan ongekozen EU-bestuurdersquota. Het ziet er naar uit dat in elke Europese natietaat de hooivorken uit het vet gehaald moeten worden om rampzalige gelijkschakeling zoals die uiteindelijk tot de burgeroorlog in Joegoslavië leidde tijdig te bestrijden.

     2. Pecunia

      Absoluut kudt Ernst.

     3. Ernst Quispel

      Je gaat maar een eind weg, sjun, zolang je maar beseft dat je met dit soort obsolete idealen behoort tot een kleine minderheid. Het koesteren van dit soort heimwee is je goed recht maar met de realiteit heeft het weinig meer te maken.

     4. Ernst Quispel

      Vind je het goed, Pecunia, dat ik je infantiele oprisping beschouw als de handdoek in de ring?

     5. henkC

      Over gewauwel gesproken.
      Verankeren in de grondwet, hilarisch..
      En dan durf jij commentaar op anderen te geven?

      Mijn god je bent echt van het padje af….

     6. Ernst Quispel

      HenkC, je leest waarschijnlijk geen kranten maar dit voorstel werd gedaan door Jetten in het Britse Parlement.
      Jetten kan overkomen als een robot, maar hij is niet gek. Dit wordt dus een belangrijk politiek issue de komende jaren.

     7. Pecunia

      @Ernst

      Na dat dementerende kamerorgel van vandaag heb ik het wel gehad dus ik vind het goed.

     8. Aytas

      Sjun
      Je had in 1700 moeten leven. De tijd van mercantilisme. Het is nu eenmaal crony kapitalisme waar we het mee moeten doen. Jij wilt een speelbal voor het groot kapitaal worden.

     9. fockingworst

      @ernst (wat vind je van het lidmaatschap van de eu in de grondwet verankeren) dat is zoiets als een hond de rest van zijn leven jaar in jaar uit aan de ketting leggen in een land waar het vrijwel elke dag regent en 10 graden constant is.
      Het getuigd van enorme wreedheid en minachting van ons volk.
      Deze dorpsgek(jetten) heeft een leven tbs nodig, meer niet.

     10. IJscoman

      Focking, prima verwoord en helemaal mee eens.

     11. Baaz

      “(…) behoort tot een kleine minderheid.”

      Hier beweer je hetzelfde maar stelt dat iemand die EU-kritisch is tot een kleine minderheid behoort. Ik ben daarom benieuwd naar de becijfering van die ‘kleine minderheid’. We kunnen immers allemaal wel wat roepen, toch?

   2. Baaz

    “(…) het overgrote deel van de Nederlanders dat ook heel goed.”

    Ik lees alles rustig terug en bemerk dat je repeteert. Ik ben daarom benieuwd naar de becijfering van ‘het overgrote deel van de Nederlanders’.

  2. Duke

   Onzin. Voor het oplossen van problemen en verzonnen problemen, zoals de dreiging uit Rusland, hebben we de EU niet nodig. De EU is een overbodige bestuurslaag die teveel geld kost en waarin we als Nederlanders veel te weinig te zeggen hebben. Hoe eerder een Nexit, hoe beter.

   1. Ernst Quispel

    Duke, denkt u in ernst dat we internationale monetaire en economische kwesties, de immigratieproblemen en het klimaatvraagstuk als kleine nationale staat prima het hoofd kunnen bieden?

    Denk nog even langer na.

    1. Duke

     Ja, en we kunnen overleggen met andere landen waar dat niet kan. Denk aan BENELUX, verdragen, etc. We hebben de EU echt niet nodig.

     1. Ernst Quispel

      Denk nog wat langer na.

      BENELUX.

      Hilarisch.

    2. IJscoman

     Op internationale monetaire en economische kwesties hebben we als klein land geen invloed maar dat heeft de EU ook niet. Wat het klimaatvraagstuk betreft maakt het geen moer uit wat Nederland doet aangezien de uitwerking geheel te verwaarlozen is. En een immigratieprobleem bestaat niet bij gesloten grenzen en het beheren van wie er wel en niet binnen komt.

     1. Ernst Quispel

      “Op internationale monetaire en economische kwesties hebben we als klein land geen invloed maar dat heeft de EU ook niet.”

      Dat is natuurlijk onzin, al zou het alleen maar zijn omdat de euro een invloedrijke munt is.

     2. IJscoman

      De EU is niet in staat internationale economische of monetaire kwesties op te lossen of te sturen – we dobberen maar een beetje mee op de golven. Of heb jij voorbeelden dat het anders is gegaan?

     3. fockingworst

      @ernst ben toch wel benieuwd hoe belangrijk de euromunt volgens jou dan is en hoe het komt dat als je de euromunt hebt, wat voor invloed krijg je er dan ineens mee?

     4. Ernst Quispel

      IJscoman moet eens opletten wat er op de wereldwijde financiële markten gebeurt als Draghi door een wenkbrauw op te trekken de mogelijke suggestie wekt de rente te gaan verhogen.

      Je weet echt niet waarover je praat, beste man.

     5. Baaz

      Ineens was de euro er en die kan ook ineens weer weg zijn. Met de gulden was niets mis, ik had te eten, ik had onderdak en ik de bank wilde mijn guldens wel hebben.

     6. Siemien

      @Baaz iedereen, nou ja bijna ieder weldenkende Nederlander weet dat we flink zijn genaaid met deze Euromunt, je hebt hier gasten die het anders stellen.
      Exorbitante verhogingen van voedselprijzen, huur, zorg, medicijnen en dat allemaal dankzij de Euro(fielen)

    3. Troelstra

     Het immigratieprobleem kunnen we prima oplossen als we maar willen. Kijk naar Hongarije. In Hongarije handelen ze verstandig. Ze hebben schijt aan de dictaten van de EU en hebben een hekje geplaatst. Nu hebben ze geen last meer van al dat vuilnis wat het land binnen kwam zwerven.

   2. fockingworst

    @Duke een ieder met gezond verstand begrijpt dat deze xtra bestuurslaag geld kost en alleen maar problemen geeft.
    Onze grenzen worden ipv beschermd wagenwijd open gezet voor migranten zeker met de Marakesh deal as.
    Dit kost ieder land in de eu minimaal ong 40000 per jaar per migrant als je alles bij elkaar rekent en dat ieder jaar weer, want aan het werk gaat maar een klein deel daarvan.
    Vervolgens de veiligheid van de burgers gaat hier zienderogen mee achteruit en op de kosten voor de veiligheid word al fors bezuin8gd.
    @duke @ernst vind dat hij zelf te dom is om beslissingen te nemen over eenvoudige vragen die je met referenda aan het volk kan neerleggen zoals bijven we in de eu of gaan we eruit willen we meer of minder immigranten willen we een ttip (met eenvoudige uitleg naar de burgers verdrag of niet willen we wel of geen hoofddoeken in de publieke sector willen we een deal met china over vrije handel of niet (die de eu nog steeds niet heeft en bv ijsland wel.
    We hebben niks aan die geldzuigende parasieten die het volk bezighouden met zomer/wintertijd of hoeveel watt een stofzuiger moet zijnetc en ondertussen de burgers omvolken en leegtrekken met al die…….. migranten

  3. Troelstra

   De EU is niet Europa.

 4. J.Rademaker

  De schuld van de kiezer, dat hoor je vaker.
  De maatschappij waarin de belastingbetaler leeft draait om en door vertrouwen.
  Er is echter nu een klasse die zonder moraliteit en uitsluitend in eigenbelang handelt.
  Deze klasse noemt zich de elite.
  Als iemand je oplicht doet hij dat maar een keer mag ik hopen.

  1. fockingworst

   @rademaker helaas is het zo dat de elite de zogenaamde vrije pers min of meer in de zak heeft.
   De burgers worden met thema’s zoals de zomer/wintertijd beig gehouden.
   Of worden ze bezig gehouden met de zwarte piet discussie.
   Of zonder de eu heeft u geen brood op de plank.
   Of zonder de eu hadden we nu oorlog en al dat soort onzin.
   Ondertussen word baudet de mond gesnoerd over de marakesh deal en wil niemand van de coalitie erover debateren.
   Het volk word misleid en voorgelogen en trapt mede hierdoor elke keer weer in hetzelfde politieke spel. van belastingverhoginging naar belastingverhoging worden we gestuurd en een paar vullen hun zakken rijkelijk en onze veilgheid gaat achteruit, dat is wat ik merk de afgelopen 10tallen jaren.

   1. Ernst Quispel

    Het volk wordt naar het inzicht van focking misleid en voorgelogen en daarom moet we er ons niets van aantrekken als ze in overgrote meerderheid voorstander van de EU is.

    Zo hoopt een kleine minderheid toch nog te kunnen bepalen wat er gebeurt.

    1. Baaz

     “(…) als ze in overgrote meerderheid voorstander van de EU is.”

     Nu roeptoeter jij wel vaker wat, maar hier zou het fijn zijn als je een paar bewijzen voor jouw bewering zou aandragen meneer Quispel, ‘k ben er wel benieuwd naar.

    2. Siemien

     Ernst is van mening dat het overgrote deel van het volk juist wordt geïnformeerd met de kennis van nu.

     1. Baaz

      Je doelt op de quote van Balkenende?

      “In het licht van deze ontwikkelingen en met de kennis van nu aanvaardt het kabinet dat voor een dergelijk optreden een adequater volkenrechtelijk mandaat nodig zou zijn geweest”.

      (N.a.v. conclusie rapport commissie Davids over de steun voor de inval in Irak)

     2. Baaz

      Uiteraard is er geen antwoord op de vragen.

 5. Eugenie de la Fleur

  Euroscepticus klinkt natuurlijk erg leuk maar als het erop neerkomt is er geen alternatief voor de EU. Zelfs de gemiddelde schreeuwlelijk bij de PVV wil uiteindelijk gewoon in de EU blijven als het erop neerkomt. Ten eerste is het een handig stokpaardje om stemmen mee te winnen, en ten tweede is de schade voor een handelsland als nederland niet te overzien mocht er een Brexit plaatsvinden

  1. Eugenie de la Fleur

   Mocht er een Nexit plaatsvinden

  2. Baaz

   PVV heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze in Europa willen samenwerken, ze weten ook dat dit noodzakelijk is. Samenwerken is iets anders dan wat er nu gebeurt, nu wordt Nederland uitgeleverd aan een groot, log en ondemocratisch Brussel en bepalen zij nu al voor tenminste 80% wat wij hier wel en niet mogen.

 6. Guus Geluk

  De nieuwe koers van de VVD is het gevolg van een meer eurofieler wordende achterban en dat is weer veroorzaakt door de tijd.

 7. robroy

  Niet zoveel antwoorden op qutspel graag .
  Ik moet verdomme steeds harder scrollen om die klote verhaaltjes van die dombo niet te lezen DUSSSSS A.U.B LINKS LATEN LIGGEN .

  1. Blue monday

   Probeer je Capo te imiteren door onwelgevallig nieuws uit te bannen?

   Denk je echt dat je meer interessants te melden hebt dan Guus Geluk of Q.?

   1. IJscoman

    Het gaat niet om onwelgevallig nieuws, het gaat om domme, provocatieve en licht agressieve reacties. Zoals die van jou.

 8. Baaz

  Geachte mede-forummers,

  Aan de hand van enkele opmerkingen, die als feiten werden geponeerd, heb ik gister een paar vragen gesteld aan meneer Quispel. Hieronder een voorbeeld van zijn discussietrend:

  “(…) als ze in overgrote meerderheid voorstander van de EU is.”
  “(…) het overgrote deel van de Nederlanders dat ook heel goed.”
  “(…) behoort tot een kleine minderheid.”
  “(…) dat de overgrote meerderheid van het Nederlandse volk pro-EU is.”

  Uiteraard stel ik vragen wanneer zulke stevige en uitgesproken statements worden gemaakt. Samen met Marijn Poels (paradogma) ben ik tot de conclusie gekomen dat er met zulk zuurdesem geen discussie mogelijk is.

  Doe daar uw voordeel mee!

  1. Ernst Quispel

   Ik plaatste gisteren een link van notabene DDS zelf die niet doorkwam en ondermeer de volgende tekst bevatte:

   “Maar liefst 91% van de Nederlanders is “blij” om in de EU te wonen. Ja, dat lees je goed: 91 procent. Meer dan 9 op de 10 Nederlanders is groot fan van de EU… en dolblij dat er een federale Europese staat aan het ontstaan is.”

   1. Baaz

    Ligt helemaal aan de vraagstelling en de vraagsteller.

    Ik ben blij dat ik in Nederland woon, Nederland is een Europees land dus kan ik zeggen dat ik blij ben dat ik in Europa woon, dat is dus 100%.

    De Europese Unie is iets heel anders. Ik durf die vermeende blijdschap over het wonen in de EU daarom te betwisten omdat ik geen enkele aanwijzing heb dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking pro-EU is. En dat geldt al helemaal voor de laatste opmerking uit jouw reactie: “en dolblij dat er een federale Europese staat aan het ontstaan is.”

    Er bestaat geen federale Europese staat en die gaat ook niet ontstaan. Je kunt het natuurlijk wel opschrijven, dat maakt het nog geen feit. En het zijn dit soort voorbeelden, ik heb ze al talloze malen aan de orde gesteld, die ervoor zorgen dat het doorgaans nergens over gaat, het zorgt wel voor gedoe en wordt ervaren als gezuig.

    Het gaat ongeveer zo: De overgrote meerderheid (91%) van de Nederlandse bevolking is tegen de EU en is anti-EU. Nederland gruwelt in meerderheid van het idee dat Nederland wordt opgezogen door een federaal Europa.

    Bron: burgercomite-eu.nl

    1. Ernst Quispel

     Het probleem wordt opgelost door de feiten botweg te ontkennen.

     1. Baaz

      “Het probleem wordt opgelost door de feiten botweg te ontkennen.”

      Welk probleem en welke feiten?

    2. Guus Geluk

     Het overgrote deel van de Nederlanders is pro-Europese Unie. Nederland is namelijk een handelsnatie en heeft enorm veel baat bij een Europese samenwerking. Daarom zijn wij ook één van de oprichters van die samenwerking, waarvan de fundamenten werden gelegd vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

     Zowel peilingen alsmede verkiezingsuitslagen wezen dit uit, hoewel de populariteit van de EU toch een dieptepunt beleefde in 2015 met de Europese vluchtelingencrisis.

     1. Siemien

      @Guus dat betwist ik, sterker nog, wat was de vraagstelling in deze?

      Ik denk dat héél veel mensen denken dat de EU zich teveel bemoeit met binnenlandse zaken..

     2. Baaz

      “Het overgrote deel van de Nederlanders is pro-Europese Unie.”

      Waaruit blijkt dat en welke bron vermeldt dat?

      “Nederland is namelijk een handelsnatie en heeft enorm veel baat bij een Europese samenwerking.”

      Klopt, samenwerken is prima, opgaan in een ondemocratische Unie waarin wij als Nederlandse bevolking niets hebben te vertellen of in te brengen is niet prima, ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de meerderheid van de Nederlanders dat wil. Dat lukt alleen als jij jezelf tot de meerderheid rekent.

      “Daarom zijn wij ook één van de oprichters van die samenwerking, waarvan de fundamenten werden gelegd vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog.”

      Ja, samenwerking is prima.

      “Zowel peilingen alsmede verkiezingsuitslagen wezen dit uit, hoewel de populariteit van de EU toch een dieptepunt beleefde in 2015 met de Europese vluchtelingencrisis.”

      Welke peilingen? En welke verkiezingsuitslagen? Bedoel je Rutte II?
      “Minder Brussel en meer nationale zeggenschap”?

     3. Guus Geluk

      Baaz, het is heel eenvoudig. Omdat de Europese Unie goed is voor de handel, en Nederland een handelsnatie is, is de meerderheid van de natie voor de Europese Unie, pro-EU. Elke peiling in het verleden, van Pew tot Maurice De Hond, TNS Nipo, heeft dat uitgewezen. Jij loopt hier lang genoeg rond om van alle peilingen kennis te hebben genomen.

      Daarnaast zijn er in Nederland al jaren pro-EU-partijen aan de macht. De verkiezingen van 2017, 2012, 2010 waren verkiezingen waarin pro-EU-partijen de grootste werden.

      Je kunt voor deze signalen uit de samenleving uiteraard je ogen sluiten, maar dan weet je niet wat er onder de samenleving leeft.

     4. Siemien

      @Guus Nederland heeft voor het drijven van handel de EU echt niet nodig wat de EU wel doet is traineren, als gaat om handeldrijven buiten de EU om, de Eu is een subsidieslurper geworden waar landen binnen de EU afhankelijk van worden gemaakt.
      De sigaren uit eigen doos zal ik maar zeggen.

     5. Ernst Quispel

      “Guus Nederland heeft voor het drijven van handel de EU echt niet nodig”

      Het staat er echt!!

     6. Blue monday

      Wat zit er vandaag in het nationalistisch rechtse water?

      Baaz is al een beetje slapjes en lafjes uit zijn nest gekomen en Siemien is zijn verstand verloren.

     7. droef

      Er wordt hier net gedaan door EUrofielen alsof Nederland geen handelsnatie was voordat de EU bestond in zijn huidige vorm, in de Gouden Eeuw dreven wij al handel en sommigen zijn daardoor schatrijk geworden. Ook tijdens de EEG dreven wij handel, daar hebben we die megalomane EU nazi’s die in Brussel zetelen totaal niet voor nodig.

      Overigens betaalt Jan met de pet het gelag voor het voortbestaan van die EU, die ziet in rap tempo zijn land vol stromen met parasieten en wordt financieel uitgemolken door dat schorriemorrie in Den Haag.

     8. Guus Geluk

      Siemien, zelfs nu Groot-Brittannië de EU heeft verlaten moet zij nog over de handel deals maken met de Europese Unie. Denk je dat wij zonder de EU handel kunnen drijven? 🙂

 9. Kim

  Hadden we alleen de EEG nog maar, iedereen tevreden en het kostte geen handen vol met geld en zeker geen ergernis door de bemoeizucht.

  1. Kim

   @Baaz

   Hij van Ernst Kwispeldorus heeft wel vaker creatieve zienswijzen.

   1. Baaz

    @Kim: Inderdaad, ik volg zijn reacties, manieren en gebruiken op DDS nu ongeveer 3/4 jaar. Het is mij inderdaad bekent. Het is natuurlijk ook goed om het regelmatig te benoemen, al zijn er aardig wat van mijn geestverwanten afgehaakt.

    De geschiedenis, die ik hier niet zal herhalen vanwege een frisse DDS-start, heeft al vaker uitgewezen waar de schoen knelt. Wat dat betreft is jouw diagnose volgens mij wel redelijk in lijn met de realiteit.

    1. Guus Geluk

     Baaz is weer volop begonnen aan zijn heksenjacht, teneinde zijn eigen ego op te pompen.

     1. Kim

      Over hilarisch gesproken ken jij er wat van hoor.

 10. P.Sisterons

  Malik Azmani: die naam klinkt niet écht Nederlands. Zal wel een moezelmannetje met een missie zijn. Uitkijken dus…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.