bosma tk

Jalta op de kast gejaagd door speech Bosma waarin hij D66 'een racistische partij' noemt

Geen categorieokt 20 2018, 9:00
D66 is niet de enige die jankend de gordijnen in vloog tijdens Martin Bosma's speech waarin hij de partij racisme verwijt. Ook Jalta blogger Ewout Klei kreeg kortsluiting en meent dat D66 'alleen een beetje doorschoot'. Onzin!
Martin Bosma (PVV) zette gisteren een sterk staaltje logica neer en sloeg D66 daarmee om de oren. De partij was namelijk van mening dat er op ministeries 'te veel blanken werken'. Nu gaf niemand eigenlijk ook maar enige blijk van verontwaardiging over deze uitspraak want het was immers D66, diversiteitspartij pur sang. Die reactie laat Jalta vooral goed zien.
Wanneer je echter zou zeggen dat er ergens 'te veel zwarten werken' is het land echter direct te klein, gaat het alarm af op de D66-fractiekamer en staat Jesse Klaver van GroenLinks ons bij de interruptiemicrofoon te vertellen dat het 'tweeduizend-fucking-achttien' is. De hersenkronkel waar beide partijen zich eigenlijk mee bezigen komt gewoon neer op discriminatie. Niet alleen omdat ze het blijkbaar oké vinden om onder het mom van diversiteit tegen blanken te ageren, maar ook door impliciet te stellen dat racisme of discriminatie alleen oké is als dit namens een minderheid gebeurt.
Hoe je het namelijk ook wendt of keert, diversiteit betekent simpelweg méér van één groep ten koste van een àndere groep, geselecteerd op huidskleur of seksuele voorkeur. Zoiets kun je dan wel 'positieve discriminatie' noemen, het is nog steeds discriminatie.
Zou D66 echt voor diversiteit zijn en bij hun oorspronkelijke liberale principes blijven, dan zouden ze mensen met een achterstand, ongeacht kleur, op een bepaald niveau willen krijgen zodat zij een eerlijke kans op de arbeidsmarkt hebben. Wordt de blanke man dan alsnog gekozen voor een baan, dan zij het zo. Hier komt natuurlijk het onbewezen 'Old Boys Network' en 'impliciet racisme' om de hoek kijken, waardoor men vaak direct voor quota pleit, maar zonder bewijs daar een antiliberale maatregel voor nemen deugt van geen kant.
Maak diversiteit geen doel maar slechts een wens, kies voor eerlijke kansen zodat het individu zelf verantwoordelijk is voor wat hij bereikt en zich niet af hoeft te vragen of hij vanwege beleid is gekozen in plaats van zijn vaardigheid. D66 maar ook GroenLinks zijn op dit punt totaal de weg kwijt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten