Kunnen al die linkse ‘parlementariërs’ alsjeblieft ophouden over “MeToo”?

“We” hebben veel bereikt, zeggen “ze.” We? Over wie hebben ze het in vredesnaam.

Hier word ik dus zo moe van he:

Beste Kirsten, over wie heb je het? Welke “we” refereer je aan? Als PvdA’er heb je werkelijk niets gedaan om de discussie over seksueel misbruik aan te kaarten. Die discussie is ontstaan in Hollywood, en heeft zich vervolgens verspreid in andere lagen en landen… behalve in de politiek. Want: hoewel we allemaal weten dat er in de politiek ook flink wat misbruikt wordt is er nog geen enkele politica opgestaan om een partijlid van seksueel wangedrag te beschuldigen.

Waarom niet? Omdat het toch niet gebeurt? Natuurlijk niet. De reden is simpel: omdat de politieke dames bang zijn dat het delen van dit soort verhalen hun carriere schaadt.

Waarom is het toch dat vrouwelijke Kamerleden opeens de eer opeisen voor die hele MeToo-controverse? Ze hebben werkelijk niets gedaan om het ‘debat’ over ‘seksueel misbruik en seksuele intimidatie’ ook maar een beetje aan te kaarten. Als er érgens nog altijd een omerta heerst dan is het in de politiek.

Laat ze zich eerst maar eens uitspreken over de gang van zaken in de politiek. Misschien dat we ze daarna iets van serieus nemen als het over MeToo gaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Ernst Quispel

  Het is niet geheel duidelijk wat Kamerleden zouden moeten doen in de Me Too-discussie. Wenst Michael aangescherpte wetgeving op dat punt?

 2. Two Ravens Black Kettle

  De stalinistische MeToo! lynchmob hadden bijna weer een gezin vernietigd.
  Gelukkig bleek Susan Collins uit ander hout gesneden.

 3. nogmaals

  @Quispel
  Het is hardstikke duidelijk (voor iedereen die begrijpend leest !) dat kamerleden tot nu toe totaal geen recht hebben om ook maar een flintertje eer op te eisen inzake de metoo discussie. En dat quispel zich afvraagt of michael aangescherpte wetgeving wenst, is alweer een bewijs van gebrekkig begrijpend lezen.

 4. Duke

  Hoe zit dat met oud-Kamerlid Hachchi van D66 die plotseling ging flyeren voor Clinton?
  Doe daar eens een MeToo onderzoekje. Met de kennis van nu over Pechtold…

 5. Dirk van Jurie

  youtube . com/watch?v=QnKmy-fKNZ8

  1. Dirk van Jurie

   Mensen bekijk dit filmpje eens aandachtig hier spat de hypocrisie werkelijk zo hard vanaf niet normaal meer….

 6. Paaldanseres

  Ben benieuwd of het #metoo verhaal van Ien Dales dan ooit naar buiten zal komen.

 7. EllyD18

  Ik weet zeker dat Pechtold graag in billen knijpt en de bijbelbroeders graag in lage bloesjes kijken. En Rutte dat weet ik niet, heeft volgens mij geen enkele interesse in vrouwelijk schoon.

 8. Janna47

  Zoals altijd hebben ze ook nu weer een hele berg boter op het hoofd die dames en trouwens het hele zooitje daar. Niets nieuws toch?
  Begrijp niet goed wat van der Galien daar mee wil hoor….
  Wat hij schrijft weten wij uiteraard ook ….dus je punt?

 9. Ni28

  De #MeToo beweging is doorgeslagen tot een politieke instrument waarmee je mensen kunt uitschakelen door geschiedenis. Dat de slachtoffers voor zichzelf opkomen vind ik prima maar dat ze dat in de meeste gevallen pas na hun carrière doen vind ik minder. Kennelijk konden zij zo lang mee leven want anders zouden zij eerder voor bedanken. Het is niet voor niets dat deze beweging in Hollywood is begonnen.

 10. Rosasolis

  Als active solo musicus heb ik ook vrouwen discriminatie het meegemaakt, jaren geleden. Toen vrouwen niet durfde erover te platen…anders verlies je je ban, of werd je uitgelachen als “trut” door je mannelijke wolf collega’s. Maar gelukkig is het eindelijk nu anders. Daarom moet alle vrouwelijke studenten, werkende collega’s, en vrouwen in het
  politiek NIET MEER zwijgen als je vernederd worden, aangerand in kleedkamers worden,
  of vernederd op je werk, als je weigerde de big bad wolf te accepteren. Hoeft niet meer!
  Bespreek het meteen met zowel vrouwelijke als mannelijke collega’s. Als je heel erg ben aangerand of nog erger…ga meteen naar de politie. Niet bang zijn voor je familie of je ban! Maar weet dat je meteen moet reageren. En dat je niet stil moet zitten en dan plotseling jaren later, eindelijk bekend maakt wat je heb meegemaakt.
  Kortom advies aan alle vrouwen, die beledigd zijn, of nog veel erger…zorg dat je niet alleen zit met dit vreselijk probleem. Je leeft samen met anderen. Dus niet meer bang zijn voor je ban of nog meer vernederingen. Wordt lid van een vakbond, zoals de CNV
  die echt opkomt voor werkende vrouwen. Jaren geleden hebben zij mij ook geholpen.
  Toen ik gepakt werd door mannelijke onderdrukking in het muziek vak, heb ik helaas te lang niets verteld; mijn man was werkeloos. Mensen, zo erg was het toen.
  En daarom geef ik een laatste word alle werkende vrouwen: vernederen niet meer
  accepteren. Dat hoef niet meer. Terwijl steeds meer vrouwen hoge diplomas krijgen
  in alle sectoren van het onderwijs, hopelijk dat het boodschap steeds meer zou doorgaan aan de domme mannelijke wolven dat wij vrouwen het onderdrukkig en vernedering niet meer accepteren! Zowel mannen en vrouwen willen een moderne
  man-vrouw maatschappij voor ons 21 ste eeuw. Ieder mens, vrouwelijk of mannelijk geeft zijn/haar bijdrage door om onze maatschappij beter naar de toekomst te leiden.
  Hoge onderwijs is nooit eerder zo belangrijk geworden! Voor wetenschap en cultuur
  is onderwijs voor een NIET verdeelde man-vrouw maatschappij meer dan ooit van te voren nodig. Intelligente vrouwen hebben dezelfde talenten als intelligente mannen.
  Dat is nu bewezen met het uitreiken van de Nobel prijs voor de Vrede. Twee mensen, een man en vrouw uit verschilde landen die opkwamen tegen de vreselijk misdaden tegen vrouwen onder de IS groepen. Volle lof voor de Nobel mensen die voor 2 geweldige mensen voor vrouwen rechten opkomen. Misschien zal het nu duidelijk worden aan de islamitisch wereld dat het onderdrukking van vrouwen in onze samenwerking niet meer acceptabel is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.