NPO-bestuurder Martijn van Dam (PvdA, natuurlijk) liegt er op los in eerste interview: “We willen kijkers zo breed mogelijk informeren”

Hahahahahahahahaha. Juist.

Hoewel veel mensen hem onderhand alweer vergeten zijn was Martijn van Dam enkele jaren geleden een rijzende ster in de PvdA. Van 2003 tot 2015 was hij Tweede Kamerlid, en van 2015 tot en met augustus 2017 was hij staatssecretaris. Er werd serieus rekening mee gehouden dat hij uiteindelijk leider zou worden van zijn partij.

Dat kan nog altijd, maar voorlopig is Van Dam bezig met een carriere buiten de politiek. Waar? Nou, bij het mediakartel, natuurlijk. Meneer Van Dam zit namelijk in “het tweekoppige bestuur van de NPO.” Na bestuursvoorzitter Shula Rijxman is hij de machtigste man van de publieke omroep… en misschien zelfs van heel Hilversum.

Hoewel je zou denken dat zo’n man regelmatig met, umh, de media spreekt is dat niet zo. Het afgelopen jaar heeft hij gezwegen als het graf. Tot nu. Meneer heeft namelijk een interview gegeven aan het NRC Handelsblad. Zijn belangrijkste propaganda-boodschap?

“Andermans algoritmes leiden tot filterbubbels: mensen raken gevangen in hun eigen voorkeuren. De publieke omroep heeft een andere functie dan commerciële partijen. De democratie functioneert omdat wij kennis nemen van verschillende opvattingen, en dan zelf een mening vormen. Onze samenleving blijft bij elkaar omdat we een gedeelde cultuur hebben. Dat wordt via media onderhouden.”

Daarom is het algoritme van de NPO er juist op gericht om kijkers programma’s aan te bieden die niet in hun profiel passen:

Wie bijvoorbeeld naar een discussie over donorregistratie kijkt bij Buitenhof– een programma dat als links wordt beschouwd – krijgt daarna een WNL-uitzending aangeraden, waarin een rechts standpunt over donorregistratie wordt verkondigd.

Huhu. Tuurlijk. Want Van Dam, van de PvdA, is echt héél objectief en neutraal enzo. Er is meneer werkelijk niets aan gelegen om een links, progressief wereldbeeld aan mensen op te dringen. Echt niet! Hij is apolitiek!

Je zou erom lachen als het niet zo triest was.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. Ni28

  Bij Buitenhof valt op dat er enige nuance is ingebracht. Het lijkt of men van superlinks naar links afgeweken is. Schijn of tactiek, wij zullen zien! Als je bij zo omroep bullshit moet verkondigen d.w.z. niet de hele waarheid vertellen (want echt gelogen wordt er niet) dan wordt je de kritiek ook zat. Maar voor overtuiging is meer nodig en ik laat mij graag verrassen al geloof ik het nog niet.

 2. Aytas

  Wij hebben een vrij neutrale publieke omroep. Ik vind de klachten over links altijd wel grappig, men wil nauwelijks betalen maar oh wee als voorzieningen dan minder goed gaan functioneren. De marktwerking van rechts is een drama voor voorzieningen gebleken, het rechtse volk zeurt er het hardst over dat het duurder wordt. Nederland is een recht land aan het worden maar verwacht wel dat de linkse verworvenheden overeind blijven.

  1. Baaz

   “Wij hebben een vrij neutrale publieke omroep.”

   Natuurlijk niet. De NL-omroepen worden door de Overheid betaald en bestaan voor het overgrote deel uit napraters en linksevangelisten. Ik heb ook helemaal geen televisie nodig en de nieuwe generatie kijkt sowieso geen televisie. Lastig voor Den Haag want daardoor zijn zij hun spreekbuizen kwijt.

   Dan FVD, die veroveren Nederland via internet, dát is de nieuwe manier van de nieuwe politiek, dat gaat zoden aan de dijk zetten. Niet voor niets is FVD de snelst groeiende politieke partij van ons land!

   1. Aytas

    Dat de fvd snel groeit is een feit. Ik denk dat ze goed inspelen op de onderbuik. Ik heb daar zelf niet zoveel mee.

  2. Spaanse kok

   Velen denken rechts te zijn.
   Totdat ze geconfronteerd worden met de gevolgen van rechts beleid.
   Dan janken ze als ontevreden Joop aanhangers.

   1. marco1

    Fijn om niet links of rechts te zijn maar gewoon altijd te kunnen janken als een ontevreden niemand aanhanger.

    1. IJscoman

     Marco1, Spaanse kok is een aanhanger van het D66 ‘gedachtegoed’. En hij rouwt om het aftreden van zijn grote, geliefde leider. Ontroostbaar is kokkie.

     1. marco1

      Dan wens ik hem heel veel sterkte met het verwerken van het rouwproces en wil ik de rest feliciteren met de zege voor het land.

   2. Aytas

    Helemaal met je eens, wacht maar tot wilders of baudet premier wordt. De pvv en het fvd zijn voor een nog verdere uitkleden de verzorgingsstaat.

    1. IJscoman

     Heb je eigenlijk wel eens het partijprogramma van de PVV gelezen Aytas?

     1. Spaanse kok

      Heb je eigenlijk wel eens het stemgedrag van de PVV gevolgd?

     2. Aytas

      Ijscoman
      Jazeker. Meneer cliteur wil ons pensioen stelsel opblazen en de oude dag door de kinderen van de gepensioneerden laten betalen.

      Ik heb het gelezen en begrepen.

     3. IJscoman

      Aytas help me even: ik wil graag over dat pensioenplan van de FvD en Cliteur lezen, maar googlen levert me niks op.

     4. Aytas

      Ijscoman
      Ik denk dat cliteur de hersenen achter het fvd is en baudet de spreker. Als je hun partijprogramma leest zie je het plan voor de pensioenen en levensloopwoningen. Verder als je dan bekijkt met wie baudet allemaal contacten heeft gehad en uitspraken uit het verleden kom ik tot maar 1 conclusie. Economische voorhoede. Tot nog een paar maar om daar hierover uit te weiden vind ik niet ter zake doen.

     5. Aytas

      Spaanse kok
      Ja hoor, ik vind het geen sp light. Voor ouderen misschien maar voor mensen die pech hebben is de pvv keihard.

  3. IJscoman

   Aytas kletste “Wij hebben een vrij neutrale publieke omroep”.

   Nee Aytas, Nederland kent uitsluitend staatspropaganda: cultureel-marxistische ideeen passend binnen de politiek correcte dogma’s die vrijwel ieder programma kleuren. Om te beginnen de agitprop via de staatsjournaals.

   https://tinyurl.com/y9x4n2h4

  4. marco1

   Welke linkse verworvenheden?

   1. Aytas

    Verzorgingsstaat.

    1. marco1

     De uitkerings gerechtigen zullen daar idd erg blij mee zijn.

     1. Spaanse kok

      Dat ben ik inderdaad.

     2. Aytas

      Inkomensafhankelijke zorgbijdrage en de rest van de toeslagen horen daar ook bij. Wat te denken van egoïstische eenverdieners die een gratis werkster thuis hadden maar wel alle geneugten van de voorzieningen hebben gekend en nu een pensioen en dubbele aow hebben. Verzorgd van wieg tot graf. Allemaal links.

     3. Crassus

      Ik ook ! Een pensioen of AOW is ook een uitkering. Zo omschrijft de belastingdienst dat ook.

     4. IJscoman

      Veel immigranten krijgen gratis gezondheidszorg en profiteren ook van dubbele AOW zonder dat ze daarvoor premie hebben betaald. Wat vindt Aytas daar van? En waarom is een eenverdiener egoistisch?

     5. Spaanse kok

      Holy shit.
      Mijn vrouw en ik zijn twee dubbele uitkeringsgenieters.
      Heerlijk.

     6. IJscoman

      Spanish Cook, mijn vrouw en ik idem dito. Genieten geblazen, inderdaad.

     7. Aytas

      IJscoman
      Een azielzoeker krijgt niets, geld komt uit Afrika niet andersom. Wij profiteren van Afrika geenzins andersom. Of hebben wij bodemschatten in die mate? Al sinds marcus garvey wordt iedere Afrikaan die africa first zegt tegengewerkt of vermoord.

      Een eenverdiener met gratis werkster thuis. Die werkster vangt aow en heeft toegang tot voorzieningen zonder daar enige bijdrage aan te leveren. Een eenverdiener moet pas uitkunnen als de eenverdiener alle kosten voor zijn werkster kan dragen. Iedereen hoort een bijdrage te leveren aan een verzorgingsstaat en de zwakkeren dienen uit de wind te worden gehouden. Wil jij niet graag je eten klaar en het huishouden gedaan. Ik moet dat na m’n werk doen en meebetalen aan alle luie handophouder die vaak nog ongezond leven waardoor ze nog duurder worden, zorgkosten. Nu wordt de minimum loner weer uit de wind gehouden met dat tientje zorgpremie, anders had het eigen risico omhoog gemoeten wat de minim loner in de problemen zou brengen vbij zorg. En nog zeuren ze! Ik betaal erg veel belasting en prima maar rechts heeft met de marktwerking alle kosten alleen maar doen stijgen en men zeurt over links. Koekoek.

     8. IJscoman

      Aytas, ik vind je redenatie en argumentatie absurd. Het leunt tegen het orthodoxe marxisme aan en met je neokoloniale prietpraat zwalk je van het Nederlandse huishoudboekje meteen door naar (onzinnige) globalistische standpunten.

      Eeen ‘eenverdiener met gratis werkster’ is zo’n dogmatisch standpunt dat in zijn intolerantie geen enkele ruimte bij anderen laat, door het label dat je er op plakt. Iedereen heeft het recht zijn leven in te richten zoals hij/zij wil, daar heb jij geen enkel oordeel over te vellen.

      Dat er dubbele AOW wordt verstrekt is vastgelegd in de wet en een gegeven. Ook Beatrix met miljarden op de bank ontvangt AOW. Iedere Nederlander ontvangt AOW. Zo is dat bepaald.

      Ik lees afgunst en verbittering in je reactie. Je vindt het niet eerlijk, maar dat is te danken aan jouw persoonlijke omstandigheden. Zet je kokerblik open en denk wat ruimer.

     9. Aytas

      IJscoman
      Afgunstig? Nee joh. Ik heb het heel erg goed. Ik vind alleen dat hier veel geklaagd wordt en het besef ontbreekt hoe goed men het heeft.

      Richt vooral je leven in zoals je wilt maar draag de consequenties van je eigen wil. Inderdaad de aow is wettelijk geregeld dat maakt dat je gek bent als je het weigerd maar het maakt het niet minder krom.

      Ik ben zeker geen marxist. Ik ben voor gelijkheid maar geloof niet dat dat voor inkomen moet gelden.

      Neo kolonialisme is een drama voor Afrika.
      Fijne avond verder, ik hou van leuke discussie en kan er prima met andere meningen leven. Dat houdt het interessant. Soms zelfs leerzaam

  5. Floris

   “Wij hebben een vrij neutrale publieke omroep.”
   ———————————————————-
   Het staat er echt…

   1. Ernst Quispel

    Vanuit een extremistische positie is het lastig om de mainstream opinie als neutraal te zien.

    1. marco1

     Lijkt mij vanuit een links extremistische positie nog helemaal zo lastig niet.

    2. Floris

     “Vanuit een extremistische positie is het lastig om de mainstream opinie als neutraal te zien.”
     ————————————————————————-
     Ernst vervangt hier listig de mainstream media voor de “mainstream opinie”. Alsof dat hetzelfde zou zijn.

     Verder verwijt hij mij hier impliciet een extremistische opinie te hebben. Ach ja, dat kennen we van hem.

     Ik hou het op een realistische opinie. De MSM doet zijn best om realistische opinies met propaganda en desinformatie zoveel mogelijk te bestrijden.

     Wie dat als neutraal kenmerkt is zelf niet neutraal.

     1. Ernst Quispel

      Ik ga er inderdaad van uit dat de mainstream media de mainstream opinie weergeven.

      Je zou dat hun marketingstrategie kunnen noemen.

     2. IJscoman

      Fout Quispel, de mainstream opinie wordt gevormd door de mainstream media. Niet omgekeerd.

     3. Ernst Quispel

      Ik zie dat de NPO er in slaagt alle stemmen in de samenleving een podium te geven.
      Het idee dat ze daarin eenzijdig zouden zijn komt omdat vanuit een extremistisch perspectief de mainstreamgeluiden overheersen.

     4. Spaanse kok

      Ik hou het op een realistische opinie.
      .
      Een ieder vindt zijn eigen opinie realistisch.
      Wil nog niet zeggen dat het voor iedereen zo is.

     5. Floris

      De MSM hebben uiteraard veel invloed op opinies. Net als het onderwijs.

      Daar zitten activisten die er hun levenswerk van hebben gemaakt om hun vernauwde wereldbeeld aan anderen op te dringen. Dat ze ervoor moeten liegen en bedriegen maakt hen niets uit.

      Dat werkt. Net zoals de methoden van Goebbels werkten.

      De opkomst van internet was even een setback maar de linksfascisten zijn druk doende om het internet te censureren.

      En Quispel zag dat het goed was…

     6. Aytas

      IJscoman
      Jij laat media dus je mening bepalen en je vraagt mij waarom ik tegen referenda ben. Echt?

     7. Aytas

      Floris
      Zorg dan dat rechtse mensen voor de klas komen. Wat een inhoudsloos gezwam schrijf je.

      Rechts wil veel geld verdienen en links heeft idealen, dan kun jij die mensen wel een vernauwde visie verwijten maar denk dan toch echt dat jij degene bent die daar aan lijdt. Ik denk overigens ook dat het lang geleden is dat jij gestudeerd hebt of naar school bent geweest. Beta overheerst en die staan niet bekend om hun gevoelige instelling.

     8. IJscoman

      Aytas, je spreekt wartaal. Ik heb nergens gezegd dat de media mijn mening bepalen, integendeel. Ik put uit zoveel mogelijk bronnen (regulieren en alternatieve) om tot een zelfstandig en afgewogen oordeel over zaken te komen. Hoe je er bij komt dat ik klakkeloos de MSM volg is mij een raadsel.

      Overigens heb ik net het partijprogramma van het FvD gelezen en ben onder hoofdstuk 23 Pensioenen, niets tegengekomen van wat jij beweert. Wellicht gaat het om een recente toevoeging, maar daarover geeft Google geen uitsluitsel.

      Voorhands ga ik er van uit dat je maar wat aan kletst.

   2. Baaz

    “Het staat er echt…”

    Inderdaad, ik moest ook even achter m’n oren krabben. Dat soort opmerkingen kunnen namelijk twee kanten op.

 3. Job Jansen

  @Aytas

  Rechts Nederland wil best betalen, maar de opbrengsten worden oneerlijk verdeeld. Als jij van mening bent dat de publieke omroepen neutraal zijn moet je toch echt eens je oogkleppen afzetten. Of je wilt het gewoonweg niet zien. Alles draait om geld, daarmee onderhoud de linkse politiek zich namelijk. Maar niet alleen de politiek, het merendeel met een linkse bril leeft van gemeenschapsgeld. Sociale praat en steun met andermans geld.

  1. Aytas

   Welke linkse politiek? Vvd is als enige al jaren aan de macht. Welk rechts wil betalen? Wie verdeeld het geld oneerlijk? Hoezo is de publieke omroep alleen links en niet neutraal? Volgens mij kun jij via het bestel namelijk als je wilt prima een rechtse omroep beginnen en zendtijd krijgen. Als je aan de eisen voldoet. Als je naar bv powned kijkt vind ik het geen wonder dat ze weinig kijkers hebben. Zelfde geld voor wnl. Nee hoor, de publieke omroep is redelijk neutraal, dit zijn van die slagen in de lucht zonder werkelijke onderbouwing.

   1. IJscoman

    Aytas, Nausicaa Marbe heeft twee weken geleden een column geschreven, getiteld “Zo werkt de hersenspoeling van de NOS”. Moet je eens lezen, dan begrijp je dat er van neutraliteit geen sprake is.

    Ik kan geen link geven, want die komt er niet door. Maar even googlen op de titel en je bent er.

    1. Ernst Quispel

     Nausicaa Marbe is een extremistische brulkikker.

     https://jalta.nl/binnenland/nausicaa-marbe-vliegt-uit-de-bocht/

    2. Aytas

     Dat ga ik zeker doen.

 4. A3aan

  Ja, Nederland heeft een vrij neutrale publieke omroep zegt men. Als ik dan lees,:”De democratie functioneert omdat wij kennis nemen van verschillende opvattingen, en dan zelf een mening vormen.” denk ik, laat dat, een mening vormen, maar aan de burger zelf over. Het is een uitspraak die het door de overheid via de NPO door de strot willen rammen van een regeringsstandpunt bevestigt.

  1. Spaanse kok

   Quote: Het is een uitspraak die het door de overheid via de NPO door de strot willen rammen van een regeringsstandpunt bevestigt.
   .
   Gelukkig bepaalt u zelf of u uw strot hiervoor beschikbaar stelt.

   1. A3aan

    Een geweldige reactie, hoe komt u er op. U kunt beter achter het Spaanse fornuis blijven patatboer.

    1. Ernst Quispel

     “patatboer.”

     Wellicht is het een goed idee als A3aan even kennis neemt van het nieuwe huishoudelijke reglement dat dit soort uitingen niet goedkeurt.

     1. Baaz

      “patatboer.”

      Een kok kan wel degelijk ook patatboer zijn, ik heb A3aan geen reglement zien overtreden.

 5. Crassus

  In elk geval wordt ik bij de Publieke Omroep toch iets beter geïnformeerd dan bij Miljoenenjacht van de commerciële zender. Vind ik.

  1. IJscoman

   U wordt bij de publieke omroep volstrekt eenzijdig geinformeerd: louter politiek correcte en cultureel-marxistische propaganda. Alleen heeft u dat niet in de gaten.

   1. Ernst Quispel

    IJscoman kennen we op dit blog als iemand met extreemrechtse opvattingen. Dat is zijn goed recht maar maakt ook begrijpelijk dat hij de mainstream-media niet als zijn spreekbuis beschouwt.

    1. IJscoman

     Ernst Quispel, ik maak ernstig bezwaar tegen jouw bejegening ‘extreem rechts’. Ik eis dat je die woorden intrekt. Ik heb geen extreemrechtse opvattingen en ben fel tegen extremisme in welke vorm dan ook.

     Je gaat je te buiten op een volstrekt ongegronde en smerige wijze.

     Ik wacht op je excuses.

     1. Ernst Quispel

      Ik heb uw opvattingen op dit blog nooit anders kunnen lezen als tenminste uiterst rechts. Mogelijk werd die indruk versterkt door uw gewoonte uw opvattingen vaak in scheldpartijen te verpakken. We vinden het wellicht beiden prettig dat dit op dit blog niet meer mogelijk is.

      Ik waardeer dat u afstand neemt van extreem rechts en als u dat op prijs stelt neem ik die kwalificatie graag terug.

     2. Floris

      Of op de moderatie die zijn eigen reglement gaat handhaven.

      Ik meen dat Holland en Bloem zijn verbannen maar de linkse trollen kunnen nog steeds hun gang gaan.

     3. Spaanse kok

      Ik wacht op je excuses.
      .
      Humor.

     4. Ernst Quispel

      Ik kan Floris geruststellen, Holland is hier springlevend aanwezig.

      Voor Bloem is dat niet zeker maar als hij bereid is zijn trolgedrag niet voort te zetten is hij hier volgens mij van harte welkom.

     5. IJscoman

      Het is goed dat je terugkrabbelt en inbindt, Quispel. En je excuses zijn geaccepteerd.

      Ik heb nimmer iets met extreem-rechts gehad. Ik ben wel ‘authentiek rechts’ in de oorspronkelijke zin. Liberaal, gericht op het individu in plaats van het collectief, grote mate van vrijheid, kleine overheid, vrije markt, tegen massa-immigratie, wars van de islam.

      Wellicht komt het door je uiterst linkse houding dat je alles wat daarvan afwijkt al snel als extreem-rechts betitelt. Dat is bedenkelijk.

     6. Floris

      “Liberaal, gericht op het individu in plaats van het collectief, grote mate van vrijheid, kleine overheid, vrije markt, tegen massa-immigratie, wars van de islam”
      —————————————————————–
      Vooral dat laatste wordt door de virtue signallers al snel als extreemrechts betiteld.

      De virtue signallers hebben de dwaze keus gemaakt iets te verdedigen dat geen enkele virtue heeft. Daarmee hebben ze zich in een onmogelijke positie gemanouvreerd en het zal op termijn leiden tot hun electorale ondergang of de totale islamisering van West-Europa.

     7. Ernst Quispel

      “grote mate van vrijheid, kleine overheid, vrije markt, tegen massa-immigratie, wars van de islam”

      Als dit de kenmerken van rechts zijn ben ik ook tamelijk rechts. Als het gaat om vrije markt en de omvang van de overheid is dat altijd een relatieve discussie maar zo een vrij mogelijke markt en zo klein mogelijke overheid zou wel mijn standpunt zijn.
      Met de laatste twee elementen ben ik het ook eens: massa-immigratie is een groot probleem en dient naar vermogen te worden tegengegaan. Van de islam moet ik ook niets hebben.

     8. Floris

      Quispel moet zelf niets van de islam hebben, maar verdedigt de aanwezigheid van de islam in Europa op grond van de vrijheid van godsdienst.

      Dat is het gemakkelijkste standpunt dat je in kan nemen.

      Het helpt daarbij om te ontkennen cq te bagatelliseren dat de islam voor wezenlijke problemen zorgt in Europa. Met dergelijke retoriek houdt Ernst zich vrijwel dagelijks bezig.

      Wie niet ontkent of bagatelliseert ziet de aanwezigheid van de islam in Europa als een groot probleem. Op z’n minst als een factor die een aanslag vormt op de veiligheid, de staatskas en de leefbaarheid maar ook als een bedreiging voor het voortbestaan van de westerse cultuur.

      Ik maak de keuze voor de westerse cultuur en velen op dit forum doen dat ook. Dat vind ik belangrijker dan de vrijheid van godsdienst. Het is op het eerste gezicht een moeilijke keuze omdat de vrijheid van godsdienst een westerse verworvenheid is, maar een goed begrip van de islam leert dat deze godsdienst een uitgesproken vijand van de westerse cultuur is en dus uit zelfbescherming geweerd dient te worden.

      Als wij daarom als extreemrechts worden geframed dan zegt dat meer over de framers dan over de cultuurbeschermers.

     9. Ernst Quispel

      Floris vat mijn standpunt goed samen: ik moet niets van de islam hebben maar beschouw de vrijheid van godsdienst als heilig. Het is een variatie op het aan Voltaire toegeschreven maxime: “Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen”.

      Ik denk dat godsdienstvrijheid en vrijheid van mening en vereniging de basis zijn van onze vrije samenleving en dat impliceert dat we andersdenkenden hebben te accepteren voor zover ze zich binnen de grenzen bevinden.

      Jouw hier eerder verwoorde pleidooi om moslims die hun geloof publiek belijden gedwongen te deporteren beschouw ik als verwerpelijk en levensgevaarlijk fascisme.

      Het klopt overigens dat ik de overlast en de gevaren van de islam in Europa minder groot inschat dan jij.

     10. Floris

      “Het klopt overigens dat ik de overlast en de gevaren van de islam in Europa minder groot inschat dan jij.”
      —————————————————————
      Dat moet jij ook wel (we noemen dat wegkijken) want anders zou je een keuze moeten maken tussen godsdienstvrijheid en de toekomst van de Europese cultuur zoals we die kennen/kenden.

      Die keuze durf jij niet te maken.

     11. Ernst Quispel

      De keuze tussen een fascistische nazistaat en de aanwezigheid van een minderheid van moslims in Europa is voor mij niet lastig en vergt ook weinig moed, Floris.

     12. Floris

      “Fascistische nazistaat”
      ————————————
      Ernst zaagt weer van dik hout planken.

      Laat ik het eens iets anders aanpakken: als de keuze is tussen behoud van de westerse cultuur en islamisering van Europa, waar kiest Ernst dan voor?

     13. Ernst Quispel

      Floris, deze vraagstelling is gebaseerd op bizarre onzin. De islamisering van Europa is een hersenschim die niets met de werkelijkheid te maken heeft.
      Op dit soort onzinvragen ga ik dus niet in.

     14. Baaz

      “De islamisering van Europa is een hersenschim…”

      Je kunt het wel (heel hard) roepen, maar dat verzacht de realiteit niet. Het aantal moslims in de EU neemt ontegenzeglijk toe en daarmee de invloed van islam. Zo is de islamisering van Nederland in volle gang en worden salafistische moskeeën van overheidswege gesubsidieerd. Ontkennen dat de islamisering niet bestaat en zelfs een hersenschim is staat natuurlijk gelijk aan trollen.

      Zomaar een paar feiten waar islamisten en linksgelovigen liever niet mee geconfronteerd worden:

      – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
      – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
      – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
      – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
      – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
      – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
      – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
      – 2014: Wim van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
      – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
      – 2017: De salafistische As-Soennah moskee in Den Haag (Stichting As-Soennah/Centrum Sjeikh Al Islam Ibn Taymia) ontving (2013 en 2017) €44.083 euro aan subsidie.
      – 2018: “Meester Boot” is na 15 jaar niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen. Strenggelovige moslima’s, de ’buurtmoeders’, zorgden er uiteindelijk voor, dat hij na vijftien jaar moest vertrekken. De moslima’s accepteerden echter geen man als leraar. (Telegraaf 4-10-2018)
      – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door

     15. Ernst Quispel

      De opsomming die Baaz geeft waaruit de ‘islamisering’ van Nederland moet blijken vind ik ronduit hilarisch.

      Het toont wel pijnlijk hoezeer islamofobie de werkelijkheidsbeleving kan aantasten.

      Ik wens Baaz sterkte toe.

     16. Floris

      Zoals ik al had verwacht ontwijkt Ernst de vraag. Zo bespaart hij zichzelf een harde keuze te moeten maken.

      Wegkijken is immers gemakkelijker.

      Struisvogelpolitiek.

      Zo rollen de virtue signallers.

      Na hen de zondvloed.

     17. Black Jack

      @Ernst
      De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
      De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
      De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
      De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
      De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
      De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
      De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
      De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
      De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
      De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
      De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
      Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
      De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
      De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
      De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
      De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
      De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
      De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
      De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
      De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
      De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
      De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
      De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
      De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
      Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
      De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
      Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

     18. Ernst Quispel

      Als Floris de keuze krijgt tussen een invasie van de marsmannetjes of het naar beneden vallen van de hemel, wat is dan zijn gemotiveerde keuze?

     19. Black Jack

      @Floris Ernst stelt altijd wedervragen, hij zal je vragen ontwijken of sterker nog, ontkennen nog bevestigen..

     20. Ernst Quispel

      Ik wens Black Jack ook veel sterkte.

     21. Black Jack

      @Ernst dat doe jij helemaal niet, jij wenst mij helemaal geen sterkte wat jij doet is naargeestig en jij lult over huisregels..

 6. Pescador

  Ik zie veel buitenlandse programma´s daar zie ik rare dingen in europa gebeuren die ik nergens op de npo tegen kom. Mogen wij dat niet weten?
  Stelletje hufters

 7. fusilier

  De n.p.o. vertellen je iets ,wat zij denken wat goed voor je is. Een soort van hersenspoeling. En de goedgelovige mens trapt er nog in ook. Aan de kwaliteit van de media ,kun je de mate van democratie in een land afmeten.

 8. Karel de Grote

  Journaal is ochtends 5 min, RTL 10 ,min. Want hun eigen rotzooi moet weer worden uitgezonden. Ooit zei een vrouwelijke minister, “Zet twee vrouwen bij elkaar en ze beginnen onzin uit te kramen”, Ze doen niet anders in hun huidige programma’s, allemaal wijven die net voor de eerste keer ongesteld zijn geworden en daar aardig last van schijnen te hebben. Pure rotzooi krijg je over je heen. Sportrechten kost klauwen met geld wat wij, de belastingbetaler, moeten ophoesten om die overbetaalde miljonairs nog rijker te maken. Als het maar om sport gaat, dat is het enige wat ze interesseert, de rest is bijzaak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.