NTR zwicht voor politieke correctheid, alleen nog roetveegpieten bij landelijke Sinterklaasintocht!

De NTR is gezwicht voor politiek correct Nederland, eindeloos blijven drammen tot men hun zin krijgt blijkt te lonen. Zwarte Piet is wat betreft de NTR verleden tijd, die het verhaal over de herkomst van Zwarte Piet aan heeft gepast. Via de NOS.

Een woordvoerder van de NTR probeert er nog een leuke draai aan te geven door te stellen dat deze wijziging ‘past in de trend van de afgelopen jaren’ en dat ‘traditie en verandering hand in hand gaan’. Compleet debiel natuurlijk want een essentieel onderdeel van het verhaal van Zwarte Piet veranderen is wat anders dan een veranderende traditie, zoals de overstap van kaarsjes naar lichtjes in de kerstboom.

Iedereen is inmiddels wel zat van de commotie rondom Zwarte Piet waardoor de scheidslijn tussen voor en tegen alleen maar dikker is geworden. Een aanzienlijk aantal mensen bij beide kampen heeft de strijd al zo’n beetje opgegeven en het overgebleven deel is alleen maar fanatieker geworden in het verdedigen van hun positie.

Voor veel mensen die ik heb gesproken (en ik deel deze mening) gaat het niet eens om het feit dat het een kinderfeest is maar om dat een kleine minderheid op ondemocratische wijze hun wil door wil drukken. Was de discussie netjes en eerlijk op gang gekomen dan hadden beide partijen tot een oplossing kunnen komen en wellicht beide het gevoel gehad winst te hebben geboekt.

In plaats daarvan werd het onderwerp direct gepolitiseerd en was je voor verandering (en voor de tegenpartij een zeikerd) of tegen (en voor de voorstanders een bekrompen racist). Eerlijke, open discussie was niet meer mogelijk en het enige doel werd niet toe te geven aan de andere partij.

Voor een groot deel ligt de schuld hiervoor bij de anti-Zwarte Piet groep. Zij haalden vrijwel direct de VN erbij om het feest als racistisch te bestempelen waarmee ze blijk gaven aan hun intentie om hun wil op vrijwel elke manier dan ook door te drukken. Hierdoor werden mensen bang dat ook op andere terreinen men zou moeten inschikken ten behoeve van een minderheid die ergens aanstoot aan zegt te nemen.

Mensen die neutraal wilden blijven en zeiden ‘ach wat maakt het uit’ konden niet meer als neutraal worden beschouwd want zij legitimeerden hiermee het standpunt van de ander. Hiermee lijkt deze vorm van politiek bedrijven juist segregatie en haat jegens de ander in de hand te werken. NTR heeft binnen deze context kleur bekend en velen zullen moeten volgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Svetlana

  ZWARTE PIET IS RACISME! WEG MET ZWARTE PIET! WEG MET ZWARTE PIET!

  1. Aytas

   Leg dit eens aan een negerin uit. Nu voel ik mij gediscrimineerd. Jij stelt dat zwarte Piet een Afrikaan is. Het is overduidelijk een blanke clown.

   Holland waarom schminken blanken zich zwart? Ze willen ook een keer aantrekkelijk zijn.

  2. Peter Loosduinen

   U bent de weg kwijt !!
   Zwarte Piet hoort bij Sinterklaas zoals een kip bij een ei.

  3. Peter Loosduinen

   ZWARTE PIET IS RACISME ???
   U bent van de pot gerukt !!

 2. Ni28

  Als nu niemand ging straks kijken zou dat de beste antwoord kunnen zijn. Weg feest, dit is geen feest meer. Dit is het toekomst beeld van de globalisering, wij zijn straks ons niet meer. Omdat er een paar idioten die aan de macht zijn het zo willen.

  1. rosmalen53

   Dat zou idd de oplossing zijn want dan kruipen ze
   Dat scheelt ze miljoenen als iedereen collectief geen sinterklaasinkopen meer doet
   Let maar eens op hoe vlug alles teruggedraaid wordt

 3. Two Ravens Black Kettle

  Landverraders.
  That’s it
  Landverraders.
  90% van de Nederlanders wil Zwarte Piet behouden.
  Zelfs de Fake Polls durven hier niet ver onder te zakken.
  En dat in een land dat bewoont wordt door schapen, wezels en struisvogels.

  NTR
  Wel het onverdoofd afzagen van dierenkelen uitgebreid vieren op de Staatstv en Staatsradio !
  Het folteren van dieren vinden ze prachtig
  Maar de Nederlandse tradities en geschiedenis moet uitgewist worden.
  Iconoclasme
  Straatnamen veranderen.
  Alle wortels moeten doorgehakt worden om de Nieuwe Collectieve Mens te creëeren.

  En ondanks dat de meerderheid van de NL’rs hier niet mee eens is gaat de vernietiging gewoon door en blijven we de Orwelliaanse haatmedia financieren met ***domme gemeenschapsgelden.
  Acht ja
  Doen we toch gewoon de BTW op eerste levensbehoeften omhoog !
  (geen corrupte Kartel-Fake news-journalist die hier over zal kraaien)

  Mijn versie jegens de NPO is bijna tastbaar.
  Diepe, diepe weerzin

  En waarom moet ik voor die hersenspoeling betalen !?

  Nederland is een oligarchie.
  Het speeltuintje van de EUSSR-elite
  Met Staatstv/radio en all
  Democracy is dead and buried.

 4. Fortiori

  Huilende kinderen. Al dan niet tegen wil en dank bij Sinterklaas op schoot. Leuk voor de foto en Sinterklaas. En dan die grappige Pieten die expres de pepernoten in je gezicht smijten…

  1. van Urk

   Kinderen met trauma,s op de schoot van een katholieke Bisschop. Dat zal het volgende anti-sinterklaasfeest hoofdstuk wel gaan worden.

   1. Fortiori

    Net zo absurd met die piassen heb ik helemaal niets. Alle kerels met jurken en mijters weg ermee.

    1. Morales

     En die Muzelmannen met baarden in jurken op slippers ook weg ermee? Het zou ons land wel opschonen.

 5. poldi

  Een gevoel van machteloze woede overvalt mij.
  Het zou fantastische zijn als tijdens de intocht actiegroepen verkleed als echte zwarte pieten met oorringen en dikke rode lippen aanwezig zullen zijn.

  1. Onslow

   Poldi, zou u hier niet woedend over worden? “Jongen krijgt celstraf voor kussen 13-jarige
   ANP Producties 1 dag geleden

   ANTALYA (ANP) – Een rechtbank in de Turkse provincie Antalya heeft een 16-jarige jongen tot vier jaar en zes maanden celstraf veroordeeld, omdat hij een 13-jarig meisje op school had gekust. De krant Hürriyet meldde dat de jongen schuldig is bevonden aan aanranding. De jongen en het meisje hadden elkaar gekust en geknuffeld op het schoolplein. Een scholier had daarvan een filmpje gemaakt. Dat kwam in handen van de autoriteiten, waarna een rechtszaak volgde.
   De scholier die het filmpje had gemaakt van de kussende tieners was aangeklaagd voor het delen van ,,ongepaste beelden”. Hij is vrijgesproken.

  2. sjun

   Grote kans dat je wens uitkomt.

  3. Peter Loosduinen

   100 % mee eens!
   Het zou inderdaad fantastisch zijn als tijdens de intocht actiegroepen verkleed als echte zwarte pieten met oorringen en dikke rode lippen aanwezig zullen zijn.

 6. Holland

  De tweedeling in Nederland lijkt hiermee compleet, de harmonie in de samenleving is verdwenen. Een kleine groep heeft zich gehaat gemaakt: zelf zien zij zich als een progressieve, globalistische voorhoede die de Nieuwe Weg wijst; de andere 90 procent ziet machteloos toe en zet zijn hakken in het zand.

  Dit komt nooit meer goed.

 7. Eugenie de la Fleur

  Het is onontkoombaar dat de racistische figuur dat bekend is als zwarte piet op zijn duur vervangen wordt door de inclusieve roetveeg pieten waar niemand zich buitengesloten hoeft te voelen

  1. Holland

   CJD, krijg een hartverzakking en sodemieter hier op, boerelul!

  2. Capo

   Eugenie de la Fleur = Svetlana – Uiterst Links = Natte Scheet = volkomen oninteressant!

  3. cornholio

   Wat zal er gebeuren als roetveeg piet heel veel roet vegen krijgt?
   ……………….
   Dan wordt piet gitzwart! Met rode lippen!
   Zo zal het bij ons int dorp geschieden, dus de zwarte piet blijft.
   Piet zal niet als discriminerend over straat gaan, maar als een ongewassen mijnwerker, schoorsteenveger of iemand die achter de bus blijft staan, omdat ie denkt dat daar de ingang is.

  4. sjun

   Je geeft hem weer weg Willem.

   1. Ernst Quispel

    Tot wie richt u zich?

 8. lIN-T

  De onderdrukkende deugfascisten hebben weer een slag toegebracht aan het vrije Nederlandse volk.
  Moge god ze straffen voor het bevuilen van hun eigen afkomst en nest, stelketje anti-Nederlandse ratten.

 9. Duke

  Eerst de AIVD laten roepen dat extreemrechts toeneemt vanwege onder andere Zwarte Piet en dan een paar dagen later komen met dit nieuws. Dat is geen toeval maar kwade opzet. Het stimuleren om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten is een leuk verdeel en heers spelletje, maar ik doe daar niet aan mee.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Kop, spijker, raak.

   1. Onslow

    Het is spijker, kop, raak. En niet anders; nail, head hit

    1. Capo

     O__O is een multinicker = Onslow

 10. Diederik van Walsum

  Ouders moeten dit jaar geen cadeaus kopen, maar dan ook niet één ouder, gewoon het Sinterklaasfeest voorbij laten gaan…eens zien wat er dan gebeurt.

 11. sjun

  Tijd voor acties voor minder geld naar de NTR. Vrijgekomen centen kunnen in lokale Sinterklaasfeesten en andere vormen van Nederlandse cultuuroverdracht gestoken worden.

  1. Capo

   @Sjun: Boycotten, dat is trouwens geen enkele moeite. De aankomende generatie heeft sowieso nog nauwelijks een tv.

 12. Robert Leiden

  Of die Piet nou zwart is of caramelkleur zal me jeuken.
  Wat anno 2018 echt niet meer kan is dat paard.
  Wat denk je dat die voor methaan uitstoot heeft met al die mest?
  Weet je wel hoeveel water je nodig hebt voor dat paard, maar ool voor de groei van het voer?
  Ik wil een actiegroep oprichten voor een milieu vriendelijk alternatief voor het vervoer van Sinterklaas.
  In Italië hebben ze daar hele goede ervaringen mee:
  https://www.google.com/search?q=pausmobiel+2018&client=firefox-b-ab&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=2ahUKEwib2Me97erdAhWMLFAKHUnwAj4QsAR6BAgCEAE&biw=1922&bih=967#imgrc=UAZlpFB6EY51VM:

 13. Gerlos

  Het is toch godsgeklaagd dat een hele kleine meerderheid het voor mekaar krijgt wat voor het overgrote deel van de NEDERLANDERS niet willen te absurd voor woorden en dank aan de staats televisie omroep onder leiding van de linkse kerk.
  DUNSTE Svetlana, ZWARTE PIET MOET BLIJVEN, ZWARTE PIET MOET BLIJVEN ZWARTE PIET MOET BLIJVEN EN LAAT DIE IDIOTE ACTIVISTEN IN HUN DOP GAARKOKEN, HEEL HEET GRAAG.

 14. Dollaert

  WEG MET DE NTR! STELLETJE VOLKSVERRADERS!

 15. rosmalen53

  Het grote probleem is dat mensen tussen 4 muren gaan zitten piepen
  Ik zou zeggen
  NEDERLANDERS sla collectief de handen ineen en maak een statement
  Ga naar geen intochten meer
  Kijk geen NPO meer gewoon alles boycotten
  Vier gezellig samen het heerlijke avondje thuis en huur lekker een pikzwarte piet in( de buurman of zo)
  Maar dan ook echt pik en pikzwart
  Als NED dit gaat doen dan moet je eens opletten

 16. PMG

  Hoe vern*k je een kinderfeest! Zou wel eens een percentage willen zien van negers die in NL op ‘1 of andere manier hun hand op houden’ en/of in aanraking zijn geweest met de politie. Ook ‘Opsporing verzocht’ ziet zwart!

 17. HEM

  Dus NTR:
  Je mag bij jullie wel de vrouwenbesnijdenis propageren (’t is niet verplicht, maar wel aan te bevelen) maar een Zwarte Piet is niet toegestaan?
  Geen cent meer naar de publieke omroep!

 18. PMG

  Yep, next in het rijtje is de paashaas, de Partij voor de Dieren vindt het zielig, het geeft de haas een verkeerd imago als lastdier. Gelukkig zijn de eieren vervangen door chocolade imitaties, je moet er toch niet aan denken dat we door zouden gaan met kippen aborteren.

  1. Morales

   Binnenkort de Paasvuren onder vuur?

 19. Peter Loosduinen

  Een ‘drag queen’ en een ‘drag king’ komen in Nijmegen peuters en kleuters voorlezen.
  Stoppen met die onzin !!
  https://geziningevaar.nl/stop-manipulatie-van-kleine-kinderen-door-travestieten/

 20. Morales

  Dwegen zijn klein, reuzen zijn groot, Pieten zijn zwart en smurfen zijn blauw.
  Voelt u zich hierdoor beledigd, dan is dit land niets voor jou.

  Wie zich beledigd voelt door Zwarte Piet,
  die spoort eenvoudigweg miet.

 21. nienke

  Het is toch een trieste zaak dat het hele kinderfeest verziekt wordt door zo’n groepje mafketels en dat WIJ dat accepteren.
  Dat kleine groepje wint van de grote meerderheid en accepteert zonder slag of stoot deze waanzin.
  Aan de Ned. die wel dit kinderfeest op de gebruikelijke manier willen vieren zou ik willen zeggen boycot de winkels die eraan meedoen, koop daar niets.
  Als iedereen dit zal gaan doen is het gauw over met deze waanzin.
  We laten ons toch niet ringeloren door zo’n ziek groepje vuile pestkoppen.

  1. Baaz

   “Het is toch een trieste zaak dat het hele kinderfeest verziekt wordt door zo’n groepje mafketels en dat WIJ dat accepteren.”

   Helemaal mee eens. Samen met Thierry Baudet concludeer ik dat een meerderheid van het Nederlandse electoraat zich liever afzijdig houdt en lijkt te lijden aan een collectieve vorm van onverschilligheid en vergeetachtigheid.

   Niet voor niets blijven de gevestigde partijen onverminderd de grootste en worden de kiezers jaar-op-jaar voorgelogen, bedonderd en bestolen. Dit houdt verband met deze constatering en het is te hopen dat Nederland wakker wordt, want volgens mij is het al een paar minuten over twaalf!

   1. Ernst Quispel

    Het argument is al vaak ingebracht, maar ik blijf de bewering dat hier een kinderfeest wordt verziekt heel wonderlijk vinden. Kinderen maakt de kleur van Zwarte Piet niets uit en als dat zo is komt dat omdat ze Zwarte Piet eng vinden.

    Het feestje dat mogelijk wordt bedorven is het feestje van volwassenen die om onbegrijpelijke redenen hechten aan het symbool van Zwarte Piet. Dat symbool wordt door nogal wat mensen als racistisch en krenkend gezien en daarom is het onhoudbaar geworden.
    Waarom kunnen we deze culturele verandering niet gewoon laten voor wat het is?

    1. sjun

     Door wie ben je als spreekbuis van alle kinderen aangesteld?

     Ik zie niet in waarom er per se een culturele verandering in eigen oikos doorgedramd moet worden en begrijp zeer goed dat mensen er een keer klaar mee zijn om voortdurend de rekeningen van politieke experimenten doorgeschoven te krijgen. Het is een keer klaar met opgedrongen diversiteit ten koste van budget, leefruimte, veiligheid, aanspreekbaarheid en dienstverlening. Zwarte Piet is slechts een van de culturele symbolen om dat tij van overvraging te keren en herstel van lokale folklore, lokale normen, waarden en aanspreekbaarheid te bewerken.

 22. HEM

  Houden jullie er wel rekening mee, dat iedereen die hier VOOR de echte Zwarte Piet is, bij de AIVD wordt aangemerkt als een gevaarlijk rechts-extremistisch persoon!

  De AIVD is nog altijd verbaasd dat er geen politiek geweld plaatsvind in Nederland. Gemaskerde en plunderende linksfascisten tellen in hun statistieken namelijk niet mee.

  Laatst de AIVD de namen gegeven van corrupte rechters, en wat denk je?
  Het viel buiten hun werkterrein!

  1. sjun

   Als het er maar genoeg zijn worden de dossiers te uitegbreid en wordt het goedkoper om de afwijking te registreren.

   Het blijft natuurlijk sneu voor migrantenkinderen dat ze een positief, vlijtig, humorvol, vrijgevig en aanspreekbaar rolmodel kwijtraken vanwege de deugbrigade. Straks rest alleen nog opsporing verzocht…

   1. sjun

    uitgebreid

 23. jvkc.stema

  Ik las ergens dat laaggeschoolde Nederlanders zich het meest zouden bezondigen aan racisme hetwelk enkel gegrondvest zou zijn op de donkere/zwarte huidskleur. Een aanschouwelijk voorbeeld hiervoor betreft de oerwoudgeluiden die er jegens zwarte spelers worden gemaakt terwijl hetzelfde niet gebeurd jegens spelers met een niet-zwarte lichaamsovertrek. Hebben de roepers er geen aanduiding voor? Mijn vraag is hoe deze categorie oordeelt over de licht getinte allochtonen in Nederland. Heeft deze groep allochtonen in de optische krieltjes van voornoemde categorie Nederlanders de zware toets der kritiek suma cumlaude doorstaan? Het zal mij niet verbazen als de beschreven atmosfeer in de roman , getiteld: de geverfde vogel van jerzy kozinsky nog steeds hoogtij viert en manifest is. Het hoofdpersonage in deze roman was niet een neger maar een jood( lees: behorende tot het blanke ras) die vanwege zijn zwarte haardracht door elke dorpsbewoner in Rusland voor een personificatie van de duivel werd aangezien. Men durfde in de omgeving van deze joodse jongen niet eens te lachen omdat de dorpelingen bang waren dat hij hun tanden zou kunnen tellen. En elke getelde tand zou evenredig het aantal levensjaren van de dorpelingen kunnen doen bekorten. In Nederland is het kennelijk niet zo erg als in voornoemde roman omdat men liever een strot doorzagende , terroriserende en rovende licht getinte allochtone bende naast zich heeft wonen dan een timide zwarte neger. Hoewel ik altijd kritiek heb gehad op de strijders tegen zwarte piet begin ik nu ook in te zien dat deze strijd niet eens zo zinloos is. Je neemt hiermee uiteraard niet weg dat een mogelijke verdwijning van zwarte piet onverwijld met zich mee brengt dat men ophoudt het over zwarte negers te hebben. Tot slot: ik bezondigde mij ooit aan een roman, getiteld: landgenoten waar geen goed woord over o.a. Nederlanders in staat. Mag deze roman op het nachtkastje van een ieder prijken als verplichte leeskost?

  De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd. Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor werden(?) versleten , inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is deze door een Antilliaanse strijder bedachte opschudding waar in het bijzonder de Afro Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?

  De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei de directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.