Politiek Den Haag toont weer durf en daadkracht: ‘meer onderzoek nodig legalisatie xtc’

Politici zitten met hun handen in het haar over de discussie over het legaliseren van xtc. Wat is het gezondheidsrisico, wat doen we aan criminaliteit? Moeten we dit wel stimuleren? Lastig, lastig… Eureka! ‘Meer onderzoek!’ dat antwoord werkt altijd!

Niemand durft eigenlijk wat zinnigs te zeggen over de effecten van gelegaliseerde xtc. Voor de een voert criminaliteit de boventoon, de ander maakt zich druk om gezondheidsrisico’s. Ergens zullen de feiten een keer op tafel moeten komen en er een beslissing worden gemaakt. Dat vinden ze blijkbaar erg moeilijk in Den Haag.

Als blijkt dat xtc niet zo schadelijk is, komt legalisering dichterbij. Logischerwijs zou straf op de illegale productie dan ook omlaag moeten, het is immers ‘niet zo erg’. Goed, dan zitten we nog met drugs handelend Nederland die elkaar om het minste of geringste straathoekje afknapt. Dit doen ze alleen omdat er veel geld mee gemoeid is. Zou je het als overheid voor elkaar kunnen krijgen om goedkope, relatief gezonde pillen te kunnen produceren waarmee je menig crimineel eruit concurreert? Mocht dit blijken dan is legalisering weer een stapje dichterbij.

Het probleem wat je dan gaat creëren is dat het inkomen van de criminelen opdroogt. Bewapend met een AK-47 en een verfrommeld cv dat nog onder het bloed zit van de laatste ‘opdracht’, kun je er donder op zeggen dat die niet bij het UWV aan gaan kloppen voor een baan.

‘Criminelen met wortel en tak uitroeien in plaats van criminaliteit legaliseren’ lijkt het standpunt van het CDA en de VVD te zijn, terwijl overige partijen bepaalde resultaten en experimenten willen afwachten. We wachten het onderzoek dus maar af…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Michael

  Goed idee

  1. Baaz

   Want?

  2. Michael

   Is er een limiet op aantal woorden ofzo? Ik probeer een inhoudelijke reactie te plaatsen, maar lukt niet. 2 woorden “goed idee” lukt wel…

   1. Baaz

    Vreemd, ik kwam niet verder dan één woord én een leesteken. Het was daardoor wel een vraag, misschien vind je dat niet fijn?

    1. Michael

     Misschien

   2. Siemien

    @Michael weet je, diegene die zo denken moeten allemaal maar dan ook echt allemaal oprotten, ik kots echt op dit soort gedachtegangen.
    Die zijn echt compleet van de pot gerukt en dan druk ik mij heel zacht uit.

    Het zijn een stel witte boorden criminelen, een stel idioten die dit bedenken..
    Er zitten een stel achterlijken in Den-Haag die mensen willen overleveren aan hard druks en kom niet met XTC-light want dat is complete onzin of deze dan “smart druks” sinds wanneer is druks slim.
    Men denkt helemaal niet na over gezondheid van burgers integendeel zelfs, ze willen aan druks(verslaving) goud geld verdienen..

    De vraag dient gesteld te worden, waarom onze regering haar burgers bloot wil stellen aan hard druks

    En de leugen dat er dan schonere druks op de markt komt, hoezo schonere druks wat is er schoon aan druks????!!!!!!
    Druks beschadigd de hersenen, probleem is dat het voor vele in Den-haag een ver van mijn bed show is, je moet die gasten eens de straat op schoppen en onder verslaafden laten zijn..

    Ik zeg oprotten met die troep, hypocriete zooi..

 2. Adriaan

  Is XTC gevaarlijk? Google maar eens. Je ziet dat sommigen beweren dat het geen kwaad kan, anderen zeggen dat het wel degelijk kwaad kan. Dus inderdaad is er meer onderzoek nodig. Bij twijfel, niet inhalen.

  1. marco1

   Het is een chemisch goedje dus echt gezond lijkt het mij niet echt. Wat de effecten op lange termijn zijn is nog niet veel over bekend. Legaliseren weet niet of dat zo goed is aangezien dan de drempel om het te gaan proberen nog kleiner kan gaan worden en van de andere kant kan het ook zo zij dat er wat “zuiverdere” pillen op de markt komen. Lastig vraagstuk.

 3. hans-e-pans

  Als je de overlast niet kunt bestijden, dan er maar mee samenwerken. Bestijden kost geld, samenwerken levert geld op. Zo kennen we de Nerlandse Roverheid weer.

 4. Job Jansen

  De werkende stof in XTC is MDMA, deze troep is verslavend. Net als THC in wiet. Is dit verstandig?

  1. Siemien

   @Job Jansen de vraag stelen is hem gelijktijdig beantwoorden, staat gelijk aan retorische vraag.
   NEE, maar Den-Haag wil graag wat geld verdienen aan verslaafden en het gaat Nederland (lees: burgers) veel geld kosten want de zorgpremies zullen gaan stijgen voor dit probleem..

  2. ruudjeenjose

   Job Jansen je praat uit je nek.XTC en wiet is niet verslavend
   Dat is onzin en bangmakerij.Vele trappen erin. Jij ook!!@

 5. henkC

  Waarom wordt dit uit de illegaliteit gehaald?
  Omdat men de overlast niet kan voorkomen?
  Omdat er enorm veel geld in omgaat waar geen belasting over wordt betaald?

  Of zijn er andere criteria?

  Mochten bovenstaande criteria meespelen laten we dan ook diefstal, verkrachting en geweld legaliseren.
  Dat is namelijk ook niet te voorkomen.

 6. ruudjeenjose

  De enige goede oplossing is Legaliseren. XTC is niet gevaarlijk. Allemaal onzin en bangmakerij. Per jaar gaan een handvol pillengebruikers dood.Waarom zou je je daar druk om maken?Van tabak sterven er jaarlijks 23000 .Drieentwintigduizend.Laat dat even op u inwerken. Dus stoppen met dat onzinnige geklets en Legaliseren die hap.Goed voor het milieu!!@

  1. Siemien

   @Ruud

   “De enige goede oplossing is Legaliseren.”

   De enige goede en vooral gezonde oplossing is het verbeiden en afjagen..

   “XTC is niet gevaarlijk”
   “Per jaar gaan een handvol pillengebruikers dood.”

   Oh dus jij vindt het goed dat er een paar mensen per jaar doodgaan aan pillen gebruik en zegt bijna in 1 zin dat XTC niet gevaarlijk is…

   Verder is het een zeer gestoorde gedachte om roken te vergelijken met druks gebruik en het dan te vergoelijken, beide is verschrikkelijk slecht.

   “Legaliseren die hap.Goed voor het milieu”

   Laat deze even op jou inwerken, je stelt milieu boven mensen, jij vindt het “schone” milieu belangrijker dan dat mensen zich vol dauwen met ongezonde druks

   Ik zeg; men is ziek als men druks rechtvaardigt..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.