Statushouders krijgen nog steeds voorrang op sociale huurwoningen

Doordat de bevolking van Nederland steeds verder groeit en mensen wachten op sociale huurwoningen ontstaan voor velen nijpende situaties. Een van die situaties is het feit dat statushouders een voorrangspositie krijgen bij het verkrijgen van sociale huurwoningen waardoor Nederlandse gezinnen soms jaren langer moeten wachten op een plek. Ondertussen betaalt het Nederlandse gezin jarenlang teveel geld aan verhuurders. Horen statushouders wel in de urgentiecategorie thuis?

Het fenomeen van de urgentiecategorie voor statushouders houdt de gemoederen bezig. Vluchtelingenwerk Nederland framet het probleem, dat Nederlandse gezinnen ervaren, niet als veroorzaakt door statushouders, maar als een tekort aan woningen: “Er is simpelweg een tekort aan sociale huurhuizen” aldus Jasper Kuipers van Vluchtelingenwerk. Dat is natuurlijk wel erg makkelijk. Als er wachttijden zijn, dan komt dit inderdaad door een tekort aan sociale huurwoningen, maar de interfererende variabele, die óók invloed heeft op huisvesting is de populatieomvang.

En de populatieomvang neemt dus steeds verder toe waardoor de druk op de woningmarkt ook toeneemt. Zo kwamen in 2017 zo’n 230 000 vreemdelingen naar Nederland.  Zolang dergelijke cijfers worden genoteerd zal de problematiek niet kleiner, maar groter worden. Dweilen met de kraan open is altijd een slecht idee. Dit betekent dat we blijven bouwen en Nederland steeds voller wordt. Mensen staan nu al regelmatig in file’s en is er veel drukte in de grote steden.

Zo lang het aantal vreemdelingen dat naar ons land afreist niet afneemt is het letterlijk bouwen met de kraan open. Vast goed voor de omzet van bouwbedrijven en verhuurders. Niet zo leuk voor gezinnen die nu al jaren wachten. Wat is Nederland toch een gaaf land!  Ondertussen doet Vluchtelingenwerk Nederland alsof de problemen, die Nederlanders ervaren, wordt veroorzaakt doordat er te weinig huizen zijn, maar het feit is dat er gewoon teveel mensen binnenkomen.

Stoppen dus met het toewijzen van statushouders aan de urgentiecategorie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Floris

  Gelukszoekers, die meestal niets bijdragen aan de samenleving en hun hand ophouden, voorrang geven boven het eigen volk.

  Wie durft nog te zeggen dat linkse waanzin Nederland en de rest van West-Europa NIET in de greep heeft?

  Gekke Henkie regeert.

  1. Aytas

   Nee hoor, populisme regeert. De gelukzoeker ben jij. Jij bent niet in staat je eigen broek op te houden. Je economische waarde staat niet in relatie tot je welvaart, zulke mensen noem je profiteurs.

   14% verklaard volgens jou de problemen op de woningmarkt. Geradicaliseerd im knarst.

   1. Floris

    Mevrouw de westenhater meent iets van mijn privé-situatie af te weten.

    Komisch.

    1. Ernst Quispel

     Je hebt toch zelf hier gemeld dat je een economische gelukzoeker bent die vanwege het belastingklimaat liever in het België woont, Floris?

     Je woont al 30 jaar niet meer in Nederland, waar bemoei je je eigenlijk mee?

     1. Floris

      Ernst vindt dat ik me nergens mee mag bemoeien. Hoewel het op dit forum lang niet alleen over Nederland gaat, maar dat terzijde. Ernst heeft het niet zo op de VVM en probeert onwelgevallige meningen op dit soort lafhartige manieren de kop in te drukken. Ernst is een heel eng mannetje.

      Wat mijn woonsituatie in België betreft. Ik hou m’n eigen broek op, heb een eigen huis en kost de staat geen cent.

     2. Ernst Quispel

      Vindt Floris het normaal dat iemand die al 30 jaar niet meer in Nederland woont een heel erg grote, en ook nogal lasterlijke, mond heeft over Nederland?

     3. Floris

      Ik ben nog steeds Nederlander en heb stemrecht.

      Dat ik zou lasteren is wederom een valse beschuldiging van een kwaadaardige trol. Ik heb kritiek, dat is wat anders.

      Wat vindt trol Ernst eigenlijk van de heer Van der Galien, die in Turkije woont? Mag die zich ook niet meer met Nederland “bemoeien”?

     4. Ernst Quispel

      Je spreekt uitsluitend in afbrekende en negatieve termen over Nederland, Floris.

      Van der Galien woont in Turkije maar niet, zoals jij, al dertig jaar in het buitenland. Ik vind dat wel een belangrijk verschil. Over de loyaliteit van van der Galien met Nederland is me niets bekend maar dat is wel het geval als het gaat om jouw loyaliteit met ons mooie land, die is er, blijkens je bittere bijdragen hier, niet.

     5. Floris

      Er valt helaas weinig positiefs over de huidige Nederlandse beleidsmakers te zeggen. Ik heb medelijden met de vele Nederlanders die daar de wrange vruchten van moeten plukken.

      Verder zie ik weer dat je enorm zit te draaien. IJscoman woont nog niet zo lang in Duitsland maar je maakt hem dezelfde verwijten als mij. Voor Van der Galien geldt kennelijk dat het wél verschil maakt.

      Je bent ten diepste oneerlijk. Er zit geen rechtschapen cel in je hele lichaam.

     6. toetssteen

      @EQ
      Dat is nou de zoveelste maal dat ik u erop moet wijzen dat Mike in Nederland woont. De woonplaats heb ik nota bene ook vermeld.
      Maar goed, blijft u fijn vastzitten in uw groef. De naald is inmiddels afgesleten, ik zou maar een cd pakken.

     7. Ernst Quispel

      Wie is Mike, Toetssteen?

     8. Adriaan

      @Ernst, nu moet ik toch even ingrijpen. Je vraagt je af wie Mike is? Dat is de ‘Editor-in-Chief’ van DDS: Michael van der Galien ofwel Mike. Ernst, je bent dus weer niet bij de les.

      Quote: ‘Je woont al 30 jaar niet meer in Nederland, waar bemoei je je eigenlijk mee?’
      Waar bemoei jij je eigenlijk mee. Mag iemand die in het buitenland woont, niet mee discussiëren van jou?
      Hou toch eens op man met iedereen de maat te nemen. Walgelijk gedrag, noem ik dat.

     9. Spaanse kok

      Floris zegt:Ik ben nog steeds Nederlander en heb stemrecht.
      .
      Achmed zegt:Ik ben nog steeds Turk en heb stemrecht.
      .
      Floris denkt: Weer zo een slecht geïntegreerde buitenlander
      Oprotten naar je eigen land.

     10. Job Jansen

      Over het algemeen zijn Turken niet erg goed in intergreren. Wie zegt dat Floris niet geïntegreerd is? Een Belg en Nederlander lijken meer op elkaar dan men denkt. Daarbij delen ze samen een geschiedenis. Een Turk en een Nederlander zijn 2 verschillende werelden.

     11. Ernst Quispel

      Adriaan, de bewering dat van der Galien in Turkije woont kwam van Floris (ik had daar geen kennis van) en Toetssteen zal dus ook Floris op deze kennelijk foutieve bewering moeten aanspreken.

     12. Baaz

      “blijkens je bittere bijdragen”

      Dat is jouw mening meneer Quispel, en die mening mag jij natuurlijk gerust verkondigen. Spoelwater voor het toilet, daar is het prima voor.

   2. fockingworst

    @aytas het toonbeeld van een linkse drol.. volgens bovenstaande reactie.

   3. Baaz

    “De gelukzoeker ben jij. Jij bent niet in staat je eigen broek op te houden. Je economische waarde staat niet in relatie tot je welvaart, zulke mensen noem je profiteurs. ”

    Het verkondigen van de eigen mening, het eigen inzicht en de eigen opinie is een vrijheid waar alle forummers op DDS gebruik van kunnen maken, zelfs jij kan en mag dat. Dat jouw mening er niet toe doet en alleen geschikt is als spoelwater voor het riool is evident.

  2. Ernst Quispel

   Ik begrijp dat Floris meent dat ook mensen met een uitkering geen recht hebben op en huis.

   1. Siemien

    @Ernst jij begrijpt helemaal niets, je plempt hier wat naargeestigs neer en gaat weer.

    1. Baaz

     “je plempt hier wat naargeestigs neer en gaat weer.”

     Goed gezien, dat is zijn tactiek en zijn manier, zeven dagen per week dertien uur per dag. Een meningenmachine… 😉

  3. Baaz

   @Floris: De oikofobie heerst. De buitenlander verheffen boven de eigen kinderen, de eigen kinderen offeren aan de streken van de ideologie. Wat moet dat betekenen als je jezelf zo haat!

 2. Adriaan

  Dat vluchtelingen nog steeds voorrang krijgen op huisvesting, boven de schrijnende gevallen die al bestaan bij autochtone inwoners, is te bizar voor woorden. Dat onderwerp is al lang geleden besproken in Den Haag en men zou deze maatregel afschaffen. Dat is dus tot op heden niet gebeurd. Worden we nu belazerd door onze eigen overheid of is er meer aan de hand?

  1. Janna47

   Adriaan..

   Van welke planeet komt u? Natuurlijk worden we al heeeeeeeel lang belazerd door Den Haag en zeker door het zooitje wat er op dit moment zit met o.a. heks Ollongren en niet te vergeten Pinocchio

   1. Adriaan

    @Janna47, van deze planeet uiteraard, maar ik stelde de vraag om een reactie los te weken, maar die kwam helaas niet uit de goede hoek. Natuurlijk worden we belazerd. Als sinds mensenheugenis.

   2. Ernst Quispel

    “heks Ollongren en niet te vergeten Pinocchio”

    Sommige volwassenen ontstijgen nooit de sprookjeswereld van het kind.

    1. Baaz

     “Sommige volwassenen ontstijgen nooit de sprookjeswereld van het kind.”

     Het verkondigen van een eigen mening is prima, niets mis mee en zeker niet verboden.

 3. fockingworst

  Smerige politiek het is een schoffering naar de burger toe.
  De kiezers hebben zich weer beet laten nemen door rutte niet 1x niet 2x maar gewoon 3x.
  Terwijl bij de vvd zogenaamd hoger opgeleiden zijn., je ziet het maar weer hogeropgeleid betekend meestal dat het gezonde verstand verdwijnt.
  Zullen de kiezers zich nog een keer laten beetnemen door rutte?
  We zien het op 20 maart.

 4. Ernst Quispel

  Volgens mij is er maar één rechtvaardig uitgangspunt: mensen zonder huis hebben voorrang op mensen die op zoek zijn naar een ander huis.

  1. fockingworst

   @ernst helemaal mee eens en hebben we dan nog steeds een huis over dan misschien voor een niet islamitische VLUCHTELING en geen migrant.

  2. toetssteen

   @EQ
   Mensen die gaan samenwonen (veelal na hun studie) of gaan trouwen (idem), moeten dus maar in het park gaan slapen, of bij pa en ma op zolder.
   Het gaat namelijk om de door mij genoemde groep die inderdaad weer in kan gaan wonen.

   Niets mis mee hoor, zelf ook twee jaar gedaan. Alleen met zijn zevenen in een 4 kamer flat was toch wat krap.

   1. Ernst Quispel

    Het hemd is nader dan de rok, Toetssteen, en mensen die geen onderdak hebben moeten uiteraard voorrang hebben.

    1. Baaz

     “(…) en mensen die geen onderdak hebben moeten uiteraard voorrang hebben.”

     Dat vind jij, en dat mag je natuurlijk ook vinden.

  3. Siemien

   Ernst begrijpt niet dat statushouders een huis hebben in de vorm van opvang dus hebben ze geen huis nodig.
   En hiermee bevestig je wederom te liegen en echt een pesthekel te hebben aan de Nederlander..

   1. toetssteen

    @Siemien
    Yeps.

    1. Ernst Quispel

     Toetssteen, de (kennelijke) leugen over de woonplaats van ‘Mike’ kwam niet van mij maar van Floris.

     Graag excuses.

     1. Baaz

      “Graag excuses.”

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

      Toch goed dat er een God is.”
      -Ernst Quispel-

     2. toetssteen

      @eq
      Neen, immers ik heb u er al drie maal op gewezen.
      Floris, daar kunt u zich niet achter verschuilen. U was het die poneerde.

     3. Ernst Quispel

      Toon het aan, Toetssteen, je liegt dat het gedrukt staat.

     4. Baaz

      @TS: Je kunt meneer Quispel natuurlijk gewoon laten kletsen. Iemand die zegt dat het goed is dat er een God is omdat Pim Fortuyn is doodgeschoten kun je gewoon volslagen links laten liggen, daar komt hij vandaan en daar hoort hij thuis.

     5. Floris

      Dat een zekere trol Ernst niet heeft meegekregen dat Van der Galien in Izmir woont verbaast niet.

      Deze narcistische man is zo druk met zichzelf en z’n dogmatische uitwerpselen dat hij nauwelijks leest wat hier gepost wordt. Daar is hij ook helemaal niet in geïnteresseerd. Hij is alleen geïnteresseerd in zichzelf.

     6. Baaz

      Narcisten inderdaad, die zijn zo.

 5. Ritter

  Daarom blijven asielzoekers ( onder het mom van “vluchteling”) naar Nederland komen.

  Ze weten precies wat er te halen valt.

  Deze mensen hebben nog nooit een cent bijgedragen aan onze samenleving en kosten alleen maar geld en toch krijgen ze voorrang. Om nog maar van alle problemen die met de komst van asielzoekers gepaard gaat te zwijgen.

  De Nederlander heeft o.a. via de belasting bijgedragen aan de Nederlandse samenleving en moet in de rij gaan staan.

  En als de “vluchteling” zijn verblijfsvergunning heeft gekregen gaat hij op vakantie naar het land dat hij/zij z.g. “ontvlucht” zijn. Met het geld van zijn uitkering dat is opgehoest door de belastingbetaler.

  1. Floris

   “Ze weten precies wat er te halen valt.”
   ———————————————-
   Exact.

   En als straks het horrorverdrag van Marrakech is getekend gaat het nog makkelijker voor ze.

   1. sonar

    Hoeveel heeft de narcist kwippeltje er al in huis genomen en de kosten voor zijn rekening genomen.
    Ik weet zeker van beide 0 nada niets ,maar van hem kan de eigen bevolking kreperen en uitbuiters eerst dat is zijn motto.
    Ik vind het een landverrader eerste klas ,pek en veren is zijn lot.

   2. Ernst Quispel

    Economische gelukzoekers, zelfs op dit blog zijn er reaguurders die zo onder die definitie vallen, weten inderdaad wat er te halen is, een veilig en menswaardig bestaan.

    Het zou verboden moeten worden!

    1. fockingworst

     @ernst u bent vijandig tegenover uw eigen vk. U durft wel stoer achter hef toetsenbordje, maar niet in de reële wereld.

     1. Ernst Quispel

      Wat bedoelt Focking met ‘eigen vk’?

     2. Baaz

      @Worst: Het stelt wel vragen maar beantwoord ze nooit, wie is dat? 😉

     3. Ernst Quispel

      beantwoordt

     4. Baaz

      Als je maar op zoek bent meneer Quispel, dan ben je tenminste niet bezig met het verkondigen van je braaksels.

      🙂

   3. Baaz

    “En als straks het horrorverdrag van Marrakech is getekend gaat het nog makkelijker voor ze.”

    Inderdaad, de gemiddelde Nederlander weet niet waar het over gaat. Laat de sluizen maar opengaan, ze komen er vanzelf wel achter. Questie van tijd.

    1. Siemien

     @Baaz 95% heeft geen idee..

     1. Baaz

      Daar heb je wel gelijk in denk ik. Ik heb in elk geval een paar oplossingen die wel werken als het niet meer werkt. 😉

 6. Duke

  We zouden enkel echte vluchtelingen en hoger opgeleide migranten moeten binnenlaten. Dat scheelt op de woningmarkt, uitkeringen, veiligheid en dus ook positiever voor de multiculti. Een voordeel voor links en rechts.

  1. Ernst Quispel

   Duke, we spreken hier over mensen die hier al wonen.

   1. Duke

    Dat is mooi, maar je lost dat probleem niet op door nieuwe immigratie/statushouders te negeren bij de oplossing.

  2. Siemien

   @Duke “We zouden enkel echte vluchtelingen en hoger opgeleide migranten moeten binnenlaten.”

   We moeten de grenzen gewoon dichtgooien, de vraag is waarom dit niet gebeurd?

 7. Gerlos

  Te gek voor woorden, statushouders hebben al een dak boven hun hoofd en heel veel Nederlanders wachten al jaren en jaren op een woning en dan nog de schrijnende gevallen die ook al heel lang moeten wachten. Dus de statushouders moeten ook gewoon achteraan aansluiten niets meer en niets minder.

 8. nienke

  Wat ik ook zo treurig vind als je al meer dan 30 jaar in een gemeente woont nog op de wachtlijst moet staan en geen appartement kan krijgen als alleen maar van 1000 euro huur en er komen vluchtelingen en wat zie je?? die krijgen een appartement ingericht en wel en subsidie.
  Onze kleinkinderen kunnen alleen maar een kamertje vinden als ze willen studeren en dan mogen ze nog heel blij zijn als ze er 1 kunnen vindenen totale waanzin hoe het eraan toegaat in dit land en het zal nog veel erger worden met al die duizenden die nog voor onze poorten staan en hier binnen willen komen.

  1. Job Jansen

   Tja. Dat zal de VVD een zorg zijn. Zijn hebben koopwoningen, in een hele mooie wijk, waar zeker geen AZC zal komen. En al helemaal geen asielzoekers als buren.

 9. P.Sisterons

  Nederlanders hoeven van dat takkewijf Ollongren geen verandering te verwachten.
  Befehl ist befehl bij die ploerten in Den Haag.

 10. PMG

  Artikel 1 Grondwet

  Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  1. Baaz

   “in gelijke gevallen”

   Moest er nog bijkomen dat een asielzoeker mijn erfenis komt ophalen.

  2. Ernst Quispel

   Zo eenvoudig is dat.

   1. PMG

    Migranten hebben dus geen voorrang, zoeken zelf de problemen op en zijn zodoende geen gelijk geval! Eigen volk eerst!

    1. Ernst Quispel

     Nee, ze hebben geen voorrang. De woningtoewijzing gebeurt niet op basis van afkomst maar van woningbehoefte.

 11. Ruud562

  Woningtoewijzing in gemeentes:
  1) statushouders
  2) psychiatische patienten
  3) woningzoekenden met een urgentieverklaring
  4) overig

  Hoezo krijgen die zogenaamde vluchtelingen geen voorrang?

  1. Ernst Quispel

   De voorrangspositie wordt bepaald door de urgentie van een dak boven het hoofd, niet de afkomst of nationaliteit.

   1. Groeneveld

    Immigranten hebben een dak boven het hoofd. Het AZC-dak.

    1. PMG

     @ Groeneveld – Jij snapt het precies!

    2. Ernst Quispel

     Dat is natuurlijk geen menswaardig onderkomen en nadrukkelijk ook niet voor duurzame huisvesting bedoeld.

     1. Baaz

      “menswaardig onderkomen”

      Altijd beter dan een bedoeïentent met kogelgaten. En het ligt maar net aan wat jij een menswaardig onderkomen vindt. Eigen volk áltijd eerst!

     2. Groeneveld

      Jonggehuwde Nederlanders die al 8 jaar op een wachtlijst staan en gedwongen bij de ouders inwonen, hebben ook geen menswaardig onderkomen.

      Zij dragen evenwel wel bij aan de samenleving middels belastingen en premies. Alles wat migranten krijgen is een gunst, die ze ontvangen zonder tegenprestatie geleverd te hebben.

      Daarom is migranten voortrekken, discriminatie. Van de blanke Nederlander, wel te verstaan.

     3. Ernst Quispel

      Migranten worden niet voorgetrokken maar mensen zonder een dak boven hun hoofd worden voorgetrokken.

      Ik vind dat juist beleid.

     4. Groeneveld

      Migranten hebben een goed geoutilleerde ruimte in een AZC. Veel jonggehuwde Nederlanders een zolderkamer met een hardboard scheidingswandje.

      Het is onjuist om migranten voor te trekken. Dat verdienen ze niet. Hardwerkende Nederlanders horen ten alle tijde voorrang te hebben.

     5. Ernst Quispel

      Groeneveld, je maakt onderscheid tussen Nederlanders en migranten. Dat noemen we in ons land discriminatie en is krachtens de Grondwet verboden.

      Volg eens een inburgeringscursus waar ze je de rechtsstaat zullen uitleggen.

     6. Groeneveld

      Jonggehuwden die op een zolderkamer wonen hebben het slechter dan migranten in een nieuwe AZC-ruimte. De Nederlanders zijn de enigen die worden gediscrimineerd Quispel. Jij bent degene die hard toe is aan een inburgeringscursus: je hebt geen flauw benul van rechtvaardigheid, laat staan van de rechtsstaat.

     7. Ernst Quispel

      Door Nederlanders (die een bijdrage zouden leveren) en migranten (die dat niet zouden doen) tegenover elkaar te plaatsen en dit als grond op te voeren als criterium voor woningtoewijzing maak je een onwettig onderscheid waarvoor elke rechter je in het ongelijk zal stellen.

      Als je dat niet snapt houdt het op.

     8. Groeneveld

      Quispel is niet in staat de meest simpele dingen te snappen en winkelt graag selectief. Duidelijk heb ik het ook gehad over de woon- en leefomstandigheden van jonggehuwden en niet alleen over hun bijdragen aan de maatschappij.

      In een overbevolkt land waar een jong stel in de Randstad binnen vijf jaar geen enkele kans maakt op woningtoewijzing en gedwongen bij ouders inwonend blijven, en migranten die een jaar binnen de grenzen vertoeven wel een woning krijgen toegewezen, is sprake van aanwijsbare discriminatie.

      Dat jij dat niet ziet en voelt is tekenend voor het onbenul dat jou kenmerkt en dat je voor weldenkendheid tracht te verkopen.

     9. Ernst Quispel

      Groeneveld krabbelt terug.

      Eerder schreef hij: “Zij dragen evenwel wel bij aan de samenleving middels belastingen en premies”

      Ik begrijp inmiddels dat hij dit nu niet meer een criterium voor woningtoewijzing vindt.

      Voortschrijdend inzicht stemt altijd tot dankbaarheid.

     10. Groeneveld

      Ik zie al dat er met Quispel geen verstandig woord te wisselen is.

      Ik zal je voortaan negeren, Quispel. Kook maar in je eigen sop gaar.

     11. Baaz

      “Ik vind dat juist beleid.”

      Dat zeg je goed en daarin heb je gelijk. Jij vindt dat, het is jouw mening.

 12. Ruud562

  @EQ,
  Statushouders zijn immigranten, voor meer dan 98% gelukzoekers. Zij hebben reeds een dak boven het hoofd, zoals Groeneveld ook al verwoordde!
  In de toewijzingen krijgen die gelukzoekers dus wel degelijk voorrang, ook op bijvoorbeeld Nederlandse gezinnen die al jarenlang op een kamertje creperen omdat er voor hun geen woning beschikbaar is! Maar wel voor een Achmed of een Fatima die op oneigenlijke gronden hier vertoeft op fraudeleuze basis. Met andere woorden: door leugens een verblijfsstatus hebben verkregen!

  Dus jouw argumentatie is weer volkomen onzinnig, maar dat zijn we hier wel van je gewend!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.