Tijd om snoepjes te slikken op vette beats want #hetisfokkingADE

Afgelopen weken werd overal in Nederland gevaarlijk drugsafval gevonden en verwerkt. De politie had haar handen vol tijdens zogeheten ‘veegacties’ waarbij drugslaboratoria werden opgerold. De drugs en het afval, uiteindelijk bestemd voor consumptie bij het vetste feest van het jaar, werden gevonden van Limburg tot aan Vlissingen. Dit terwijl tal van experts pleiten voor de legalisatie van verschillende partydrugs

Deze week vindt dus het Amsterdam Dance Event plaats. Tientallen podia en sub-events zijn georganiseerd met de vetste dj’s en producers. Voor de internationale gasten is er Hardwell, maar voor de liefhebbers van de techno scene zijn er andere toppers. Namen zoals Worakls, N’to, Joachim Pastor, Miss Melera en Oliver Koletzki komen bij de echte techno liefhebbers direct naar boven. Tijdens ADE gaat de internationale drugsconsumptie in Amsterdam tot een hoogtepunt komen, terwijl de jeugd de ellende, die het kabinet over ons thuisland en de rest van de wereld verspreidt, tracht te vergeten.

Tijd dus om een nationaal evenement van ADE te maken en alle politici in de Tweede Kamer uit te nodigen om ook dansjes te doen. Dat kunnen deze stijve horken namelijk wel gebruiken. Dan kunnen ze eens horen hoe vervelend het voor studenten is dat de politiek afspraken inzake het leenstelsel niet nakomt. En, kunnen we samen met Syrische dansliefhebbers, onze ergernis uitspreken over hoe fout het is om miljoenen euro’s over te maken naar rebellen.

Ten slotte kan #hetisfokkingADE worden aangegrepen om de politiek ervan te overtuigen dat het drugsbeleid toch echt moet worden herzien. De maatschappelijke schade door criminaliteit en het gevaar van drugsafval zijn groot, legalisatie is de enige oplossing om hier daadwerkelijk iets tegen te doen. Dit moet natuurlijk doordacht en met een plan worden geïmplementeerd en waar kan de creativiteit beter tot z’n recht komen dan bij een festival?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Siemien

  Die zogenaamde experts zijn ziek in hun eigen hoofd, zogenaamde experts die niet het beste voorhebben met de gezondheid van de tieners/jong volwassenen/burgers, en de leugen, ja maar nu komen er schone druks op straat, sinds wanneer is druks schoon en gezond????

  Het feit dat er zo makkelijk over hard druks gesproken wordt is te ziek voor woorden natuurlijk, ipv duidelijk te maken dat druks zo verschrikkelijk slecht is voor het lichaam gaat men preventief (vergoelijken) lesgegeven.

  Zeg NEE tegen lichaam vervuilende middelen..

  “De maatschappelijke schade door criminaliteit”

  Iedereen die denkt dat er minder schade zal zijn door de zieke gedachte van legaliseren komt bedrogen uit natuurlijk.
  Er geen enkel excuus om te rechtvaardigen dat jongeren druks gebruiken..

 2. Jantje

  Houd uw kinderen daar vandaan.
  Wees streng en beslist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.