Video! Johan Derksen noemt Rob Jetten een aangeklede etalagepop en brandt hem volledig af

Gisteren was op Veronica Inside een geinige analyse te zien van Johan Derksen waarin hij Rob Jetten, het nieuwe gezicht van D66, compleet de grond in boort!

In de video is een fragment te zien van Frits Wester die drie keer een vraag stelt en steevast tot drie keer toe hetzelfde antwoord krijgt. Te zien is hoe Jetten zijn eigen lach maar met moeite verborgen weet te houden omdat hij zelf ook wel doorheeft dat hij regelrechte voorgekauwde onzin uitkraamt.

Derksen, blijkbaar een D66’er, geeft aan afstand te nemen van die partij vanwege het inhoudsloze en karakterloze optreden van Jetten sinds zijn nieuwe functie binnen de partij. Derksen, en velen met hem, zijn van mening dat Jetten een aanfluiting is en D66 totaal de weg kwijt is dat ze zo iemand naar voren hebben geschoven om de partij te leiden.

Zelf denk ik dat het een bewuste strategische keuze is geweest. D66 lijkt sowieso af te stevenen op een zelfde lot als de PvdA is toebedeeld. Men zet zich schrap voor historisch verlies. Het zou mijns inziens onverstandig zijn om een capabele, ervaren politicus nu de kar te laten trekken terwijl het risico op verlies zo hoog is. Politici met enige ervaring weten dat nu inspringen betekent dat het verlies hun zal worden aangerekend. Niemand durft het aan om zijn naam te verbinden aan ‘historisch verlies’. Jetten, een nieuwkomer en een nobody, is een laag risico. Hij zou zich eventueel kunnen profileren en D66 nieuw leven in kunnen blazen waardoor men alsnog profijt zou kunnen hebben en het verlies beperkt blijft. Gebeurt dit echter niet, dan had men toch al op verlies gerekend en is D66 aan diggelen na de volgende verkiezingen. Dát wordt het moment waar de capabele politici in willen en durven springen en D66 ‘in glorie willen herstellen’ en met een frisse wind kunnen beginnen. De smet van Pechtold is dan voorbij en men maakt zich op voor een nieuw begin.

Een andere kijk is negatiever van aard. In een discussie over mijn analyse blijken er toch wat mensen te zijn die overtuigt zijn dat D66 oprecht geloof en vertrouwen heeft in Rob Jetten. Mocht dit zo zijn dan gaat D66 ten onder door zijn eigen zwaard en verdient men terecht een tripje naar de vergetelheid. Deze opvatting zou dan nog prima passen binnen mijn analyse maar zou betekenen dat een ‘wederopstanding’ niet alleen vanuit een sterke, betrouwbare leider zou komen, maar men zich ook moet ontdoen van dergelijke naïviteit in het partijbestuur. Er zouden dan nog meer koppen moeten rollen om weer een rol in de Nederlandse politiek te kunnen spelen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Baaz

  Johan is nou niet direct het toonbeeld van empathie, hij zegt ook gewoon wat hem voor de mond komt. Ik kan hem wel waarderen en kapitein Rob moet nog wel een paar dingen leren. Zoals ik gister een partijgenoot van kapitein Rob hoorde zeggen: ‘leermomentje’

  1. robroy

   Eindelijk eens wat te lachen das pas humor meneer Sonneberg hahahahahahahaah

 2. sjun

  Het heeft even tijd nodig gehad maar nu lijkt Johan Derksen ook politiek de zaken beter te onderscheiden door geen electoraal mandaat meer aan D66 te gaan verlenen.

  1. Troelstra

   Had hij het ook al eens een keer over hoeveel voetbalclubs naar de kloten zijn gegaan als er teveel Marokkanen zijn bijgekomen.

 3. FLP

  Rob … de tussenpaus. Ik vermoed dat jonge man Jette een slechte noodoplossing is. Mark RUTTE sloeg vroeger Jette op het schoolplein in elkaar en pikte zijn lunchgeld.

  1. sjun

   Het was al wel duidelijk dat Jan Paternotte (succesvolle D66 lijsttrekker van Amsterdam) voldoende politiek inzicht had om met het vooruitzicht van een forse politieke afrekening door de kiezers nog niet in te gaan stappen als opvolger van Alexander Pechtold.

   1. Baaz

    D’66 staat synoniem voor de Haagse Titanic van 2018! Op naar de bodem van de Hofvijver met kapitein Rob aan het roer.

 4. Troelstra

  Zie ik hier op deze pagina een advertentie “Sluit je aan bij Rob. Word lid van D’66.” ? Dat doen we dus even niet.

  1. FLP

   @TROELSTRA
   JA !! Dat was een goeie. Ik moest een traantje laten van het lachen. Reclame leeft zijn eigen leven.

  2. Baaz

   Vond het alleraardigst dat Johan juist aangaf vooral nooit meer op D’66 te gaan stemmen! En lid worden doe je natuurlijk alleen van een echte partij, niet van een partij die straks nog maar (maximaal) 5 zetels overhoudt.

 5. HEM

  Ik vind Sheldon beter.
  Dat is een acteur die een idioot speelt.
  Jetten is een idioot die probeert te acteren.

 6. Bes Tolen

  D66 voelt de concurrentie van Groen Links. D66 kiest een jonge leider omdat Groen Links er één heeft.
  De analyse van Willemsen lijkt me juist. Pechtold heeft zo afgedaan dat ook de partij niet meer geloofwaardig is en een nieuwe leider de grootste moeite zal hebben komend verlies te beperken.
  Vrouwelijke kiezers zijn zowel bij Groen Links als D66 duidelijk in de meerderheid. Dat speelt ongetwijfeld. Groen Links ligt met de vaardige spreker Klaver mijlen voor op D66. De jeugd van Klaver doet de over het algemeen onberaden vrouwelijke kiezers goed. Klaver is wel geen mooie jongen maar hij maakt zeker indruk. D66 stelt haar probeersel hier tegen over waar al langer gangbare D66 politici weinig vertrouwen van het kiezerskorps genieten.

  1. Baaz

   “D66 voelt de concurrentie van Groen Links.”

   Ze gaan fuseren, let maar op.

 7. Gerlos

  Volgens mij stond zijn computer in zijn hersenpan niet goed afgesteld bij het interview met Frits Wester. Even resetten Rob Jetten.

 8. Lex

  Wat een oelewapper, ik vrees dat wel nog terug gaan verlangen naar Pechtold?

  Ik wacht met bijzonder veel interesse op de eerste debat tussen Robot Jetten en Geert Wilders.

  Geert zal wel een dreun op die pick-up geven zodat hangende grammofoonplaat in de volgende groef springt. De andere Kamerleden zullen daar ook heel snel genoeg van hebben.

 9. Florissa

  Betere reclame kan je niet hebben voor de totale afbraak van D66 ,de hele partij past straks in een Smart .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.