Video! Raadslid GroenLinks Amsterdam noemt VVD en CDA racistisch ‘Laten zich inspireren door neonazi’s’

Het gaat weer los in de gemeenteraad van Amsterdam. Simion Blom, raadslid van GroenLinks, noemt de VVD en CDA racistisch en ze zouden zich laten inspireren door neonazi’s.

FVD-raadslid Kevin Kreuger vraagt om opheldering van een van Blom’s uitspraken. Hij noemt een partij die zich door neonazi’s zou laten inspireren en Kreuger wil graag weten wat hiermee precies wordt bedoeld.

Blom krijgt het woord en hakkelt een beetje:

“Kijk maar wat afgelopen zomer is gebeurd met de VVD en het CDA dat er wordt opgeroepen om met name etnische minderheden in achterstandswijken twee keer vaker te straffen. Racistischer dan dat kan bijna niet.”

Een compleet idiote interpretatie van Blom natuurlijk. Hoewel het idee allang van tafel is en het überhaupt als bliksemafleider fungeerde vanwege het debat over de  dividendbelasting, ging het niet zozeer om etnische minderheden maar over achterstandswijken in het algemeen. In de video maakt hij ook een gebaar van aanhalingstekens bij het woord ‘achterstandswijken’ alsof er iets mis is met die term.

Zelfs al was het wél gericht op etnische minderheden, dan nog is dat níks bij wat de nazi’s ooit hebben geflikt of neonazi’s ooit in de praktijk hebben gebracht. De VVD Amsterdam reageert dan ook passend met een tweet (tevens video) en acht de suggestie onacceptabel en hopen dat hij zijn excuses aan zal bieden.

GroenLinks Amsterdam zou er ook beter aan doen afstand van Blom te nemen en hem een lidmaatschap bij BIJ1 aan te bieden. Wat een niveau weer…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Dat de VVD en het CDA zich onvoldoende uitspreken tegen racisme klopt als een bus. Van een bestuurspartij zou je echt beter kunnen verwachten

  1. tomygun

   Zo Eu genie daar heb jij dus een maatstaf voor, zou dit helpen ?
   zoals iedere linkse iedere minuut blaat racisme
   zeggen wij ga lekker naar afrika dan maak je racisme mee leuk tog ?

  2. Siemien

   @EdlF als je het hebt over racisme tegen de blanke Nederlander klopt het als een bus..

 2. Jozias Visser

  Zou dit onderstaande de reden zijn geweest waarom de nieuwbakken burgemeester zo graag coqueteert met het islamitische deel van haar stad?

  De perverse sadistische geile profeet Mohammed kon niet zonder vrouwen. Zijn seksuele onbedwingbare behoefte liet hem begrijpen dat hij door vrouwen betoverd werd en in hun aantrekkingskracht verzwolgen zonder dat hij daar weerstand tegen kon bieden. Zijn penis was groter dan zijn verstand. Want . . . daardoor ontstond juist een onberedeneerde haat tegen vrouwen.

  De historische uitspraak van de sadistische profeet is bij alle moslims bekend en ondervindt in het geheel geen weerstand bij de achterlijken die zich door hun doorgaans analfabete ouders, moslim moeten noemen. Er is er altijd wel eentje die vrijdags in een jurk richting moskee gaat voor het vrijdagmiddaggebed.

  Hadith deel 1:28, 301, deel 2:161, deel 7:124 – Mohammed zei: “Het Hellevuur werd aan mij getoond en dat het merendeel van degenen die daar verblijven vrouwen zijn.”

  1. Aytas

   Ik vind jouw obsessie met de islam grappig. Heb je ook een keer een reactie waar het niet over de islam gaat? Misschien kun je een mooi stripverhaal tekenen over de profeet. Volgens mij is je fantasie op het gebied van de islam groot genoeg.

   1. Groeneveld

    Aytas, het kan niet vaak genoeg herhaald worden en in alle toonaarden, hoe een pokkereligie de islam is en hoe non-compatibel met de westerse waarden. De islam hoort niet in Europa maar in de zandbak waar het ontsproten is. Die woestijn van duisternis en achterlijkheid is de natuurlijke thuishaven van de islam. Daar kunnen ze elkaar lekker uitmoorden.

    1. Jozias Visser

     Gezegd en gedaan!

    2. Ernst Quispel

     Zo spraken de nazi’s over het Jodendom.

     De geschiedenis herhaalt zich.

     1. Groeneveld

      Zoals te doen gebruikelijk: als het linkse gespuis het niet meer weet, gooien ze er een Godwinnetje tegenaan.

     2. Jozias Visser

      Richtig und gerecht!

     3. Adriaan

      Hetgeen aangewakkerd wordt door de moslims zelf. Continu maar in de slachtofferrol kruipen. Ook reacties als die van jou @Ernst, van Aytas en nog anderen, dat is olie op het vuur gooien. Als iedereen nu eens kapt met zielig doen en zich gewoon gaat gedragen, zal het vuur wel doven. En dat betekent dat alle profiteurs moeten vertrekken of zorgen dat ze zelf een inkomen genereren. Want ik denk dat dat het heetste hangijzer is. Profiteren op onze kosten.

     4. toetssteen

      @EQ
      Ras een op een nemen met religie???

     5. Original NL

      Quispeltje kan zijn nazi stokpaardje weer een berijden…..hij is weer helemaal gelukkig !!!

     6. sjun

      Momenteel zijn er ‘woestijn’nazi’s bezig om de vrijheid van spreken te juridiseren. Ze illustreren daarmee nog eens dat het bepaald niet eenvoudig is om islam in Europa in te passen. Wellicht is het beter voorbereiding te treffen de wegen te scheiden.

   2. Seneca

    @de heer Aytas
    ik denk dat u zich geroepen voelt, om zodra u denkt dat door een opmerking of stelling, iemand anders zich gekrenkt of beledigd zou kunnen voelen, u degeen die de opmerking heeft geuit de oren wast. u voelt zich ver boven de wet dan wel de mores verheven en denkt dat u gerechtigd een ander door zijn of haar mening, de oren te wassen.

  2. Nestor Makhno

   Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat uw ziektebeeld eigenlijk heel divers maar daardoor ook vrijwel ongeneeslijk is. Zover ik dat van een afstand kan diagnosticeren speelt de maladie des glandes salivaires u parten en lijdt u aan een ernstige vorm van pathologische projectie. Probeer er vanaf te komen kan ik u enkel raden. Maakt u eerst een afspraak met een psychiater en laat u alvast een dwangbuis aanmeten.

   1. sjun

    Opmerkelijk dat u voor het uitspreken van deze gesluierde daw’a speciaal een account aanmaakt. Het naar Mohammed toewerken of witwassen van islam kent vele vormen. Gelukkig besloot u de slachtofferrol te mijden.

 3. Duke

  Ik kan hem geen ongelijk geven. Het CDA is de zusterpartij van Merkels CDU, en de VVD van Rutte volgt Merkel blindelings.

 4. Gerlos

  Wat een minkunkel is deze persoon inpkaats om de problemen in mokum aan te pakken loopt hij te muggenziften over iets wat nooit ten uitvoer is gebracht. Maar ja tegenwoordig is alles racisme wat ik ook eet of drink wat ik doe en wat ik spreek. Maar ik heb er schijt asn.

 5. Pescador

  Het moet wel erg slecht gesteld zijn met het opleidings nivo in nederland er zitten overal alleen maar een stelletje domme eikels mekaar te jennen in plaats van te regeren. En wat dat racisme verhaal betreft voor een groot deel wordt dat door die sukkels zelf gevoed. Voorbeeld; bijna overal in nederland lopen van die ethers van marrokane enn turken rond die de sfeer in ons land lopen te verzieken, overal lopen van die afgewezen kleurlingen rond die er een zooitje van maken, vele zogenaamde vluchtelingen lopen jaren uit hun neus te peutern in ons nederland en verteren zeer vee belasting geld, turken en marrokanen scheuren als gekken over de wegen als er een bruiloft is en dat mag blijkbaar want de politie doet niks. Maar als je als een groepje echte friezen een paar bussen idioten tegen houd , dan gaan we wel procederen want die friezen betalen de boete wel en turken en marrokanen niet, de grootste kriminaliteit is opgestaan dank zij niet nederlanders en zo kan ik nog wel even door gaan, als ik naar het buitenland ga moet ik mij aan passen als een buitenlander in nederland komt moet de nederlander zich aan passen .
  Van mij mogen ze allemaal oprotten

 6. henk vintage

  Je vraagt je toch af wat voor opleiding heeft zo’n jongen genoten.
  Met zulke standpunten zou je toch gaan denken dat het een excuus allochtoon is voor groen slinks

 7. nienke

  Pescador@
  Helemaal met je eens regel, regels zijn er in dit land en als je je niet aan de regels houdt wordt je gepakt zo werkt het en niet anders.
  En in sommige steden hebben die figuren lak aan de regels en dan moet er harder opgetreden worden het heeft NIET met racisme te maken.
  De politie treedt tegenwoordig al zo soft op, durven niet hard op te treden anders krijgen ze weer commentaar dus aai over het bolletje, niet meer doen jongens!!!!

  1. Job Jansen

   Ook al treedt de politie op, hebben ze volledig schijt aan. Het werkt zelfs status verhogend. En de moslims lachen erom, zolang het iets niet wordt verboden in de Koran is het gerechtvaardigd. Geloof me de gevangenis zit er vol mee. en je een blanke ziet spreekt deze vaak Pools. Maar hè, natuurlijk zijn er ook Nederlandse boefjes.

 8. toetssteen

  Wat had die gesnoven?

 9. nienke

  @Toetssteen.

  HELE GOEIE!!!!!!!

 10. HW

  Weer zo’n hater van alles wat blank is.
  Eh, behalve natuurlijk ons geld, want daar willen ze geen afstand van nemen.

  Nogmaals, geen enkele Nederlander is gevraagd of jij of je ouders zich hier konden vestigen. Die keuze hebben jullie zelf gemaakt, maar daarmee ben en blijf je gast in ons Nederland.

  Als je de Nederlander en zijn mentaliteit niet aanstaat, zal jou niemand beletten om per omgaande te vertrekken naar de zegeningen van je originele land.
  Wil je dat niet dan wordt het tijd, dat je die racistische uitlatingen van jou eens achterwege laat en zou het OM jou eens aan moeten pakken.

 11. J.Rademaker

  Die jongeman heeft deze twee argumenten altijd met succes ingezet.
  Kun je kennelijk een stad mee besturen.

 12. Karel de Grote

  Uiteraard weer een uitspraak van een racistisch zwartjoekel

 13. sjun

  Het wordt een behoorlijk zooitje in de stad. Verstandige mensen enclaviseren vast om hun kinderen meer toekomstkansen te bieden.

 14. Arie B

  Je krijgt het bijna moeilijk als je straks moet kiezen tussen een lachfilm in de stadsbios of het volksvermaak in het gemeentehuis. Jammer dat van dat laatste zoveel mensen de dupe zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.