Zweden schaft zichzelf af: viert dit jaar geen ‘O Helga natt’

Het land waar spontaan auto’s in de brand vliegen en de jeugd wordt geleerd om seks te hebben met migranten, is nu ook het land waar ‘O Helga Natt’ (Oh heilige nacht) wordt afgeschaft. Dat meldt de Zweedse zender TV4, die het kerstevenement normaal gesproken uitzendt. Elk jaar trekt het evenement wel 20 000 bezoekers, dus er leek geen wolkje aan de lucht, totdat dit bericht werd verzonden.

Het is de zoveelste vreemde keuze die in Zweden ‘feminist foreign policy’ wordt gemaakt. Zo werd op 13 december het Luciafeest gewijzigd door gekken die vonden dat het Luciafeest racistisch zou zijn. Want het draait om een blonde vrouw, stel je voor! Is het niet juist bijzonder mooi dat ergens op de wereld een feest kan worden gevierd met daarin in de hoofdrol een blonde vrouw? En dat het geen gore gangbang betreft, maar een prachtig christelijk feest? Prachtig? Kijk zelf:

Lucia_(31528343171)
Zweedse Luciaviering. Je hoeft geen christen te zijn om te kunnen genieten van dit sprookjesachtige aanblik.  Bron: Wikimedia Commons / Foreign & Commonwealth Office in London

The Voice of Europe heeft een complete lijst geleverd met daarin de vreemde keuzes die Zweden maken als het gaat om hun cultuur. Zo plaatsten ze een vrouw met hijab op kerstmisposters, zodat de moslims te lande zich ook ‘included’ zouden voelen. Hoeveel moslims dankzij de poster christelijk zijn geworden is ondertussen nog steeds onduidelijk. Het lijkt dan ook eerder op het pesten van de christelijke Zweden, dan daadwerkelijk enig nut te sorteren qua conversie van islamieten naar het christendom. Of was dat niet de doelstelling?

Ook de jeugd wordt klaargestoomd voor de nieuwe ‘inclusive society’, dat Zweden pretendeert te zijn. Schoolleiders vertellen hun leerlingen dat ze ‘niet met de Zweedse vlag’ mogen zwaaien als ze zijn geslaagd. Op de nationale tv is men zo gek geworden dat men tegenwoordig bidt voor diversiteit, alsof het land nu niet voldoende diversiteit heeft om van te genieten. Nee het moet allemaal nog radicaler. Waarschijnlijk gaan de Zweden door totdat het complete Scandinavische schiereiland van hun Noorse wortelen is ontdaan. Ach, het is hun keuze, maar laat het een les zijn voor Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Job Jansen

  Yep, net zoals in Nederland graven ze hun eigen graf. Mooi hè?

  1. Siemien

   @Job en dan te bedenken dat sommige minderheden in Nederland waaronder ook gewone Nederlanders vallen, het hier natuurlijk absoluut mee eens zijn..

   1. Job Jansen

    ‘Praat me dr niet van…’ Altijd goed nieuws op maandag morgen. Lekker om de week mee te beginnen.

 2. Adriaan

  Triestiger kun je me hier niet mee maken. En dat allemaal omdat er een tsunami aan gelukzoekers ons kant is opgekomen. We moeten ze vooral welkom heten, want, zo zei een ex-politicus, ze zijn een verrijking voor onze cultuur. Welke cultuur vraag ik me dan ondertussen af. Steeds meer brokkelt er van af. Zwarte Piet is in de ban, de kerstboom wordt op veel openbare plekken verboden. Kijk nu naar Zweden. Wat een arm land.

  1. Mar

   Elk jaar wordt er gezegd dat de kerstboom in de ban is gedaan ergens en elke keer weer worden die berichten ontkracht.

   1. Baaz

    Nee hoor, onjuist.

   2. Adriaan

    In de Haagse Hogeschool is al jaren geen kerstboom meer.

    1. Baaz

     Zelfislamisering inderdaad.

     1. Adriaan

      Klopt helemaal @Baaz. Een enkeling zal het wel weer ontkennen, maar dat doet hij omdat hij moet ontkennen.

    2. Mar

     Niet waar!

     Google maar eens op:
     NRC checkt: ‘Kerstbomen mochten niet op de HvA’

     Trouwens in 2009 (ophef over kerstboom hoge school Den Haag) stond de grootste echte kerstboom van Nederland in de wijk Transvaal.

     1. Adriaan

      @Mar, je hebt deels gelijk. Echter het waren de studenten die deze boom hebben geplaatst. Hij mocht blijven staan, maar de directie was daar niet blij mee. Zij hadden besloten de boom niet meer te plaatsen en dat geeft al aan dat er verandering gaande is.

     2. Mar

      Blijven volhouden, hoor.

      “Overigens kwam er al gauw óók een boom in het Haagse Atrium: op 10 december plaatsten studenten er een uit protest. Die mocht blijven staan. In de daaropvolgende jaren keerde de boom terug.”

      “In opdracht van Ronald Plasterk, toenmalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, werd een telling uitgevoerd. In 2009 stonden er 82 kerstbomen in de gebouwen van de HHS, schreef de minister aan de Kamer. “

     3. Job Jansen

      De oorsprong van de kerstboom komt voort uit het midwinterfeest van de Germanen. Staat eigenlijk dus los van het Christendom. Maar ook weer in verband met onze (Nederlandse) cultuur. Een mooie samensmelting van van een oud gebruik met christelijke normen en waarden.

    3. Ernst Quispel

     Dat lijkt me ook juist, een openbare Hogeschool moet neutraliteit uitstralen.

     1. Baaz

      Onzin, dat slaat nergens op.

     2. fockingworst

      @ernst en ik zijn het helemaal eens, neutraliteit uitstralen, dus geen hoofddoeken en haatbaarden en stilteruimtes.
      We worden het nog wel eens eens met elkaar.

     3. chrism

      Uit uw berichten die ik steeds weer lees bent u een echte voorvechter van Dictatuur .

     4. Baaz

      @Worst: Inderdaad, daarom is het ook onzin wat meneer Quispel schrijft, de HvA is niet neutraal en bevindt zich bovendien niet in Zweden.

     5. Adriaan

      @Ernst, omdat er andersgelovigen ons land bevolken, zouden we onze kerstbomen maar moeten afschaffen? Complete onzin.

     6. Adriaan

      @fockingworst, daar heb je een punt. Als er neutraliteit uitgestraald moet worden (complete onzin natuurlijk), dan moet je inderdaad alle symbolen, van welk geloof dan ook, moeten verwijderen.

     7. Baaz

      Meneer Quispel is volger van het gelijkheidsevangelie, vandaar ook dat hij de islam zuiver als een godsdienst ziet, die kun je dan mooi en gemakkelijk op één hoop gooien met andere religies. De praktijk wijst uit dat dit onterecht is.

     8. fockingworst

      @baaz klopt als een bus.
      De islam heeft 4 componenten
      1 – militair (jihad)
      2 – economisch (uitlenen zonder rente)
      3 – justitieel (sharia)
      4 – religieus (koran) de religieuze component is niet los verkrijgbaar

     9. Ni28

      Zoals de UvA?

 3. Troelstra

  Hongarije heeft er drie jaar geleden zeer verstandig aan gedaan een hekje neer te zetten tegen de instroom van ongewenst zwerfvuil.

 4. O.P.

  Het christelijk geloof word op deze wijze verbannen in Zweden.

  1. Meester Kong

   @O.P
   ‘Het christelijk geloof word op deze wijze verbannen in Zweden’

   Dat is toch prachtig 🙂

   1. fockingworst

    @kong dat is slecht nieuws.U dus van de weg met ons cultuur.
    Waar de moslim verschijnt, daar de christen verdwijnt.

    1. Baaz

     Exact! Waar islam verschijnt beginnen de problemen.

     1. Troelstra

      Waar de Islam z’n intrede doet, daar treden verdomming, verarming en een toename van de onveiligheid op.

   2. Job Jansen

    Volgens mij is de grondwet voor een groot deel gebaseerd op de Christelijke normen en waarden. Maar ook ik denk de de grondwet op sommige punten zn langste tijd heeft gehad.

    1. fockingworst

     @job Volgens mij is de grondwet voor een groot deel gebaseerd op de Christelijke normen en waarden.
     En dat is maar gied ook, anders was je nu een man met een baard die de hele dag vol haat zit.
     Heerlijk he die vrijheid in de christelijke cultuur.
     Geniet er maar van jongen ik gun t je zolang het duurt.

 5. Ernst Quispel

  De Voice of Europe is een extreemrechtse en islamofobe website. Ik kan dit bericht daarom absoluut niet serieus nemen.

  1. Ernst Quispel

   Ter onderbouwing van mijn stelling: https://mediabiasfactcheck.com/voice-of-europe/

  2. Baaz

   “islamofobe”

   🙂

  3. fockingworst

   @ernst valt sowiezo niet serieus te nemen geeft nooit antwoord op vragen wanneer het een beetje ongemakkelijk word voor hem.
   Maar hier door uw uitspraak maakt u zich weer onsterfelijk belachelijk, islamofoob, u als hollander daarmee dus toegeeft de islam te faciliteren en geen strobreed in de weg wilt leggen.
   Het is vreselijk jammer voor de mooie Zweedse cultuur, en alle andere europese ‘identiteiten die dienen vernietigd te worden door politici die dit facaliteren vanuit Brussel door meer en meer islam deze kant op te halen.

   1. Ernst Quispel

    Het bericht slaat helemaal nergens op, fockingworst, heeft niets met feiten te maken en komt uit een evident extreemrechtse en leugenachtige bron.

    Ik plaatste een link waarin dat wordt onderbouwd maar die kwam nog niet door.

    1. Baaz

     Welke feiten?

     1. fockingworst

      Ernst rageert op mijn bijdrage die als een tang op een varken slaat, raad hem aan om het nog eens goed door te lezen omdat hij klaarblijkelijk het niet had begrepen, en wil nu geen contact meer dat is mooi.!

    2. fockingworst

     @ernst u plempt neer dat u niet van islamofobie houd… Dus kan ik u niet sereus nemen probeer mijn vorige reaktie nog eens begrijpend te lezen.

     1. Ernst Quispel

      Fockingworst, ik trek voorlopig de conclusie dat u niet in staat of bereid bent tot een inhoudelijke bijdrage. Ik breek hiermee het contact af.

     2. Baaz

      Welk contact?

   2. Baaz

    Aan meneer Quispel hebben zij een warme medestander, een roeptoeter die zeven dagen per week, dertien uur per dag paraat staat om de jihad, de sharia en de islam te verdedigen en te bepleiten. Islamofobie bestaat inderdaad niet, het is een zelfbedachte term in een poging de islamkritiek te smoren. Helaas!

  4. Adriaan

   @Ernst, jouw goed recht om dit medium niet serieus te nemen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat dit bericht juist is, totdat het tegendeel wordt bewezen. TV4 lijkt mij een betrouwbare tv zender.

   1. Troelstra

    Zodra Kwispeltrolletje van sommige media haatgevoelens krijgt, weten we dat juist deze media de waarheid het dichtste naderen.

  5. Troelstra

   Wel grappig dat je (weliswaar onbedoeld) de lezers verwijst naar informatieve sites en blogs. Zeg maar dat je er met je eigen getrol gratis reclame voor maakt. Jammer dat je er zelf nog niks van op hebt gestoken, maar wie weet, wat niet is kan nog komen… En het steekt je natuurlijk dat wij de feiten ook nog kunnen vernemen uit werkelijk onafhankelijke bronnen, de linkse meningssturing in de linkse meningsturende media voorbij, waarin ongecensureerd gepubliceerd wordt wat sommigen niet willen horen en wij niet mogen weten. Tsja, waarom mogen wij dat eigenlijk niet weten? Heeft links problemen met de waarheid en de feiten?

 6. Ni28

  Nog even en is Zweden niet meer blond maar donker van allerlei soorten. Dan moet ook niet meer Zweeds gesproken worden want dat is ook niet meer passend. Het trieste is dat het niet bij Zweden blijft. Europa schaft zichzelf af. Zo einde van Europa had toch niemand verwacht! Zelfmoord!

  1. Aytas

   Ni28
   Ook dit kun je weer niet onderbouwen met feiten. Je komt duidelijk nooit in Zweden. Zweden heeft een probleem dat ze net als de rest van Europa zelf hebben gecreëerd.

 7. Viertel

  Vreemde associaties bij het vluchtig lezen van de kop.

  “Oh Helga, wat ben je nat”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.