ChristenUnie duikt bovenop millenials! Wil leenstelsel de nek omdraaien!

Gert-Jan Segers van de ChristenUnie heeft in een interview met de Volkskrant gezegd dat hij zich hard gaat maken voor millenials. Hij wil af van het leenstelsel!

Hij spreekt van een ‘vermoeide en overbelaste generatie’. De huidige jeugd en jonge werknemers krijgen steeds meer te maken met burn-out klachten en werkstress. Er zou teveel druk op ze worden gelegd. Ook onzekerheid over de toekomst speelt ze parten. Zo is er krapte op de arbeidsmarkt waardoor men amper kans heeft op een vaste baan. Ook een eigen woning is stukken moeilijker om aan te komen door strengere regels vanuit de banken en een woningtekort.

Segers, die met zijn partij aardig stabiele groei in de peilingen geniet, richt zich daarom op een nieuwe doelgroep. De ChristenUnie is zo’n beetje de enige partij die niet of nauwelijks te lijden heeft onder regeringsdeelname waar D66 zo last van heeft.

Of de ChristenUnie ook daadwerkelijk millenials wil en weet aan te trekken zal natuurlijk nog maar moeten blijken. Het standpunt over het leenstelsel is niet heel bijzonder en past ook in het straatje van veel linkse partijen. De partij kan het zich op het moment in ieder geval veroorloven om nieuwe doelgroepen aan proberen te trekken.

Segers geeft aan niet in deze regeerperiode het leenstelsel te proberen af te schaffen. Met VVD en D66 die het wél steunen maken zij daarmee ook geen kans. Segers richt zich dus op de volgende verkiezingen. Wellicht komen er dus de komende maanden meer pogingen om mensen warm te maken voor de ChristenUnie, het campagnevoeren komt daarmee langzaam al op gang!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Van mij mag de CU zeker nog een tijdje doorgroeien en dat zeg ik als agnost

  1. PMG

   @EdlF – dit schrijf je waarschijnlijk puur uit eigen belang?

 2. C.A.Barstow

  De CU is een party die met iedereen mee heult net hoe het ze uitkomt zij verworden langzamer hand tot een linkse partij.
  Ik ken veel CU kiezers persoonlijk, zij vertellen bij de volgende verkiezingen zeker geen CU meer te stemmen, veel te links.
  Al ben ik het niet met alles eens ik heb vele malen meer respect voor de SGP,
  zij houden altijd vast aan hun principes en verraden zeker hun stemmers niet!

 3. Aytas

  ‘Er zou teveel druk op ze worden gelegd. Ook onzekerheid over de toekomst speelt ze parten.’

  Nog meer pamperen moet dus de oplossing zijn? Nederlandse mannen zijn tegenwoordig halve vrouwen en op een enkeling na helemaal niet meer aantrekkelijk, ik wil een kerel geen mietje. Ze hadden van hun ouders moeten leren met tegenslag om te gaan.

  Het leenstelsel is gewoon terecht, om de leningen te financieren steekt de Nederlandse overheid zich in de schulden en loopt de staatsschuld op, ze mogen blij zijn dat het niet via een normale lening via de bank hoeft.

  1. Siemien

   “Nederlandse mannen zijn tegenwoordig halve vrouwen en op een enkeling na helemaal niet meer aantrekkelijk, ik wil een kerel geen mietje”

   Feministisch links Nederland is agressief progressief aan het werk en dit is de uitkomst..

   1. Aytas

    Niets daarvan, op rechts zie je het net zo hard neem baudet. Je probeert alles te framen als een ware populist. Populisme is waardeloos en levert niets op.

    1. Groeneveld

     Aytas heeft een populistenfobie. Een zware patient. Oh ja, en ze heeft een ‘crony kapitalisme’ fobie. Dat ligt ook in haar mond bestorven. Ze heeft er namelijk een boekje over gelezen.

     1. Aytas

      Zelfs je leider noemt dat een probleem ontzettend erg zo beperkt als jouw kennis is. Ga maar weer over tot kopiëren en plakken, lijkt het misschien nog wat.

     2. Groeneveld

      Ik heb geen leider Aytas. In tegenstelling tot jou ben ik gewend zelfstandig te denken en tot conclusies te komen.

      Een van de conclusies is dat jij een grote schreeuwlelijk bent met een zeer beperkte kennis en blik op de wereld. Je weet niks, maar gilt permanent als een speenvarken.

     3. Floris

      Ay Ay Ay lijdt in ernstige mate aan het Dunning Kruger effect.

      Overigens geloof ik niet dat ze econoom is. Daar is ze overduidelijk veel te stom voor.

     4. Aytas

      Ook een anarchist? Vrije markt, syndcalist of Frans? Of nog iets anders?

      Je spreekt jezelf tegen groeneveld, volg de meute, denk vooral niet zelfstandig.

      Je mening over mij doet me niet zoveel, ik weet zelf wat ik bereikt heb. Je denkt toch niet dat jij mij onzeker gaat maken of wel? Dds is populistisch en het meeste wat je hier leest zijn populistische reacties. Dat is de simpele waarheid en als jij dat niet trekt jammer joh.

     5. Aytas

      Floris

      Wat jij gelooft moet je lekker zelf weten. Geloof is voor de domme, weten voor de opgeleide. Geloof er lekker op los Floris, bij geloven zal het in jouw geval blijven.

     6. Floris

      Als econoom kan ik wel beoordelen hoe “hoog opgeleid” jij bent.

      Mogelijk hebben ze je in het kader van positieve discriminatie een papiertje gegeven aan een of andere linkse universiteit, dat komt wel vaker voor. Het niveau daalt al jaren in het onderwijs door cultuurmarxisten die de zwakkeren (mits met een migratieachtergrond) willen “eleveren”.

      Maar ik kan niet uitsluiten dat je er maar wat op los liegt. Een beetje econoom maakt zich namelijk niet volkomen belachelijk door te stellen dat Afrika een netto-betaler aan Europa is.

     7. Ernst Quispel

      Floris is al weer lekker ad hominem bezig. Wat het toch een inhoudelijke kanjer!

     8. Floris

      Quispel is zelf zelden inhoudelijk. Dat is ook zijn doel helemaal niet. Zijn doel is zichzelf te verheffen door anderen naar beneden te trappen.

      En dat 7 dagen per week en dertien uur per dag. Zijn ego heeft dat nodig.

      Ik bespeur bij Aytas iets dergelijks. Deze twee trollen hebben het nodige met elkaar gemeen.

    2. Siemien

     “Je probeert alles te framen als een ware populist”

     Onzin, je verdraait de boel, dit zijn wij overigens van jou gewend en als je er dan niet uitkomt speel je de “slachtoffer troefkaart”, of deze, “dom rechts”.
     Het is een understatement dat dé populistenfobie die Aytas hier ten toon spreid van ongekende orde is.
     Aytas denigreerd graag mensen maar Aytas laat eigenlijk zijn eigen tekortkomingen en onzekerheid zien..

  2. Adriaan

   @Aytas, mijn complimenten. Je hebt in enkele weken tijd foutloos Nederlands geschreven. Overigens, hoe is het weer in Rwanda?

   1. Aytas

    Regenseizoen maar af en toe ook nog wat zon fijne temperatuur.

    1. Adriaan

     Ik geloof er geen ene moet van dat je daar bent. Gek hè?

     1. Adriaan

      moer

 4. Bes Tolen

  De CU is een partij waar de leden op basis van dat men zich christelijk noemt, de leiders van de partij volgen. Wat er aan politiek uit komt, doet er veel minder toe. Het is in die kringen altijd al zo geweest dat de doordrijvers, een minderheid van stel zo tien, vijftien procent hun zin krijgen. Onevenwichtigheid in deze is bij de leden groot. Het begrip en vertrouwen voor fundamentalisten is veel te groot. Al jaren zijn de linkse dominant waardoor het karakter van de partij gaandeweg is bepaald. Evenwel ”hun wereldvreemdheid (van de fundi’s) is hen (de leden) niet vreemd”. In de huidige tijd is dat ook voor het voortbestaan van de eigen groep een heel slechte zaak. Globalisme als nu ook binnen de partij heerst, zal de CU uiteindelijk zeker afbreken.

 5. AS210854

  Als je heel Afrika naar Nederland wilt halen, zullen zal de nu al overbelaste jeugd heel en heel hard moeten werken om dit te kunnen betalen. Dus achteraf niet zeiken over iets wat jullie zelf hebben gecreëerd.

 6. Janna47

  Zelden een grotere hypocriet mee gemaakt als die Segers!
  Wat een foute man! Trouwens de CU is een linkse kliek…voor wie dit nog niet door heeft de wolf in schaapskleren….en dat is nog het ergste….

 7. Westerling

  Ja, dat krijg je als je met het linkse gedachtengoed wordt opgevoed. In mijn kringen hoor ik de jeugd niet dat ze oververmoeid zijn of een burn-out hebben. In de linkse hoek zijn het halve mannen (vrouwen), halve vrouwen (mannen) of m.a.w. slappelingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.