De culturele revolutie van Kick Out Zwarte Piet bereikt niveau ‘oogcontact met blokkeerfriezen’

De blokkeerfriezen en  Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) keken elkaar weer in de ogen! Groot nieuws dus. De ideologische tegenstanders ontmoetten elkaar en dat is mooi. Dit keer in een flatje in de Friese hoofdstad. Een goed gesprek? In ieder geval een ontspannen gesprek volgens de NOS en Leeuwarder Courant. De Zwarte Pieten-discussie wordt daarmee een discours dat uiteindelijk eindigt waar het zou moeten beginnen: bij oogcontact. 

Oogcontact is van groot belang voor maatschappelijke verandering, want met alleen mediarapportages gaat een organisatie als KOZP het natuurlijk niet redden. Toch worden de gemoederen flink hitsig getuige de relletjes overal te lande. De media rapporteren gretig. We triggeren massaal. Daarom erger ik mij weleens aan het publieke discours met niche onderwerpen als Zwarte Piet. Het lijkt wel alsof deze gewoon zijn voorbestemd om te escaleren vanwege de gevoelige inhoud en provocatieve methoden. Bestuurders namen verkeerde besluiten. Het zijn ook net mensen.

In deze kwestie is de organisatie van Afriyie ook nog eens vanuit een internationale entiteit gesponsord en betreedt hij met het grootste gemak het publieke discours. ‘Buitenlandse beïnvloeding’ zou Minister Kasja Ollongron kunnen zeggen. Of een soort van mini-culturele revolutie. Jerry’s revolutie zit er nog niet op. Zo zegt hij: “Door beter geschiedenisonderwijs over het slavernijverleden en een verandering in de figuur van Zwarte Piet de door hem gewenste verandering kan ontstaan. Ook hij ziet het nut in van dit soort directe gesprekken“.

De gesprekken zijn het meest nuttig en Jerry is een slimme vent. Nu dit duidelijk is lijkt mij dat de massale demonstraties niet langer nodig zijn? In ieder geval ben je altijd vrij om een kop koffie te drinken en te spreken over het slavernijverleden. Je kunt er ook een boek over schrijven, maar doe even rustig met je Zwarte Piet mediaoptredens. En maak Piet gewoon antraciet. (bizar goede oplossing en bizar woord dat lijkt op antiracist en dat lijkt weer op antichrist) Goede stap dus die gesprekken met oogcontact tussen ideologische tegenstanders.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Lex

  Belachelijk dat nederlanders moeten vechten voor het behoud van sinterklaasfeest uiteraard met zwartepiet en die is zwart daar is geen discussie over toegestaan.

  Kickout, kickout zwartepiet, lekker oprotten naar Suriname laten die nietsnut van een Sylvana Simons ook meteen meenemen laten ze daar de boel maar op gaan stelten zetten.

  Maar nee ze doen het liever hier want de Surinaamse gevangenissen dat is geen pretje.

 2. Eugenie de la Fleur

  Beide kanten bestaan uit kansloze idioten. NEXT

 3. Aytas

  X’De blokkeerfriezen en Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) keken elkaar weer in de ogen!’

  Laten we hopen dat dit ergens toe leidt. Het sinterklaasfeest is te mooi om verloren te laten gaan door deze extremisten aan beide zijden. Als zij eruit komen is er geen reden voor de rest om er niet met elkaar uit te komen.

  1. Duke

   De extremisten zitten maar aan een zijde, aan de anti-kant.

  2. Siemien

   @Aytas jij moet niet zo kleurloos vanuit het midden dom lullen..

  3. Baaz

   @Aytas: Dom mens dat je bent. Preventief tbs zou op z’n plek zijn.

   (citaat Aytas)

 4. Floris

  “Door beter geschiedenisonderwijs over het slavernijverleden”
  ————————————————————————–
  In mijn tijd werd dat echt wel onderwezen. Je kan ook geen bibliotheek binnen lopen zonder een batterij aan boeken over het slavernijverleden aan te treffen. Er zijn ook genoeg films en TV-series over gemaakt. Iedereen in het westen is zich ervan bewust.

  Ik kan me niet voorstellen dat het onderwijs nu, met de verlinksing en oikofobie alom, hier geen aandacht meer aan besteedt.

  Dit soort abjecte janknegers met een minderwaardigheidscomplex weet niet of nauwelijks waar ze over praten. Ze proberen slechts in te spelen op een soort schuldgevoel dat volkomen misplaatst is. Alleen linkse watjes zijn daar gevoelig voor. Normaal denkende mensen weten wel beter.

  Maar waar GEEN aandacht aan wordt besteed, en waar je janknegers nooit over hoort, is dat de negerslavernij door Arabieren die van het westen verre overtreft. Zowel in aantallen als in duur.

  Hoe zou dat toch komen?

  1. Sibvach

   Ik denk dat dat door de geschriften komt die ze als ideale ideologie zien en waarin onderwezen wordt dat het toegestaan is om slaven te houden.

 5. P.Sisterons

  Die niknokkers zouden de koran eens moeten lezen. Dan kunnen ze leren wat echte slavernij is en was. Wat ging die engerd ss bij denk doen? turken en marokkanen op één kussen, daar slaapt den duivel tussen.

 6. Gerlos

  Wat is het compromis, ik neem aan niets maar dan ook niets.

 7. Adriaan

  Interessante informatie: novini / afrikanistiek-en-koloniale-geschiedenis

  1. blackface

   Deze betreffende “blokkeerfriezen” hebben niks met de blokkade te maken gehad, en waren wat media-geil. De echte BLOKKEERFRIEZEN zijn woest en in alle staten.
   Iemand die je zoiets geflikt heeft (werkstraf & schadevergoeding) daar wil je echt geen oog-contact mee. Deze 2 lullos zijn een schande voor Fryslan.

   1. Job Jansen

    Juist! Puur gehouden voor de bühne. En dat noemt men blokkeerfriesen. Jeffrey moet een oud staaltje 7 provincien over zijn donder krijgen. Niet intergreren maar wel incasseren.
    Waarden en normen houdt in; waardeer tradities, en intergreren is normaal, zelfs een plicht.

   2. marco1

    @blackface: veel nederlanders zijn boos op die kopz sukkels en op minderwaardige figuren die een nornale fatsoenlijke vrouw als Jenny extremist durven te noemen.

 8. Robert Leiden

  Kansloos gemekker over een detail in een traditioneel kinderfeest.
  Geweld gebruiken of dreigen te gebruiken omdat Piet roetvegen heeft ipv zwarte schoensmeer… of omgekeerd…
  Weten jullie eigenlijk wel dat er nu over onze (en die van onze kinderen) pensioenen wordt onderhandeld?
  copy/paste uit de VK:
  “…Ons pensioenstelsel, de collectieve verzekering die ons een onbezorgde oude dag garandeert, gaat op de schop. Ogenschijnlijk onverwoestbare pilaren hebben ruim een halve eeuw het stelsel gestut. Maar in dit decennium, de jaren tien van de 21ste eeuw, gaan ze tegen de vlakte. De heilige ‘65’ sneuvelde al.
  De volgende pilaar de geldtransfer van jong naar oud wankelt…”

 9. victus

  Er moet wel een spanningsboog blijven. Subsidies en donaties staan op het spel. Het publiek begint de spelletjes door te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.