Erdogan bevestigt: er zijn geluidsopnamen van de marteling en moord op journalist Jamal Khashoggi

Jammer voor de Saoedi’s, maar het bewijs is er.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is dan eindelijk publiek gegaan met het bewijs dat hij heeft voor de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Volgens de Turken werd Khashoggi vermoord op het Saoedische consulaat in Turkije. De Saoediërs beweerden eerst dat dit onzin was, dat hij het consulaat “verlaten had.” Daarna zeiden ze dat de journalist inderdaad gedood was, maar dat was een foutje geweest. Er was een gevecht uitgebroken, en daarbij kwam hij — helaas! — om het leven. Tenslotte zei Riyad dan toch dan hij inderdaad vermoord was. Maar dat gebeurde niet op gezag van de kroonprins, welnee, een stel geheim agenten zou gewoon een beetje te ver zijn gegaan. Ofzo.

Jammer genoeg voor de Saoediërs hebben de Turkse autoriteiten het audiobewijs van de moord. Geen wonder dus dat Ankara vanaf dag één stelde dat het een moord was, en dat die moord was uitgevoerd door geheim agenten loyaal aan kroonprins Mohammed Bin Salman, die ook wel MBS genoemd wordt.

“We hebben de banden,” aldus Erdogan. “We hebben ze gegeven aan Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten, Duitsers, Fransen en Britten, aan hen allemaal. Ze hebben naar alle gesprekken daarop geluisterd. Ze weten ervan.”

Maar, voegde hij daar aan toe, het blijft een beetje merkwaardig dat de Saoediërs de naam van de moordenaar nog steeds niet publiek gemaakt hebben. De Saoedische aanklager heeft toegegeven dat het een moord met voorbedachten rade was, maar de verantwoordelijke is nog steeds niet geïdentificeerd. Erdogan vindt dat, geheel terecht natuurlijk, zowel bijzonder verdacht als volstrekt onacceptabel.

Het wordt tijd voor Europa en Amerika om ein-de-lijk iets te doen aan het wangedrag van de Saoediërs. MBS gedraagt zich te veel als een brute dictator. Dat kan niet zomaar geaccepteerd worden. Er zal druk gezet moeten worden op Riyad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Troelstra

  Word er dan wel eens afgeluisterd bij buitenlandse ambassades? Dat wisten wij nog niet.

 2. Aytas

  Dictator erdogan bevestigt, zegt niets wat uit die man z’n mond komt.

  1. Eugenie de la Fleur

   Het is dictator Erdogans woord tegen het woord van die corrupte Saoedische haatbaarden. Lastig maar ik ben nog eerder geneigd om Erdogan te geloven in deze

   1. Aytas

    Dat op zich wel ja maar mijn afkeer van erdogan is minstens net zo groot als de saudische kroonprins

 3. Ritter

  Erdogan…………is dat niet die man die journalisten in de gevangenis zet en rechters ontslaat om ze door “Erdogan rechters” te laten vervangen?

  In de islamitische wereld is het een pot nat. En dat geldt dus ook voor Turkije onder Erdogan.

  Erdogan is in een strijd gewikkeld met Saudi Arabië en gebruikt nu deze zaak om de druk op Saudi Arabië te vergroten. Laten deze landen het maar onderling uitvechten. Het zijn moslims onder elkaar die voor gewelddadig gedrag niets voor elkaar onder doen.

  De huidige machthebber van Saudie Arabië wil hervormen en moderniseren. Dat kan ik van Erdogan , die een Moslim Broederschap aanhanger is, niet zeggen.

  1. Eugenie de la Fleur

   Van Erdogan kun je tenminste nog zeggen dat hij een redelijk eerlijke beeld van zichzelf schetst hoe walgelijk die ook is. Prins Salman daarentegen is een leugenaar. Dat hij zijn land wil moderniseren is de grootste onzin dat ik ooit gehoord heb. Het land dwelgt in extremisme, jihad en achterlijkheid. Alleen zijn ze daar kennelijk erg goed in om een paar goedgelovige sukkels zoals u zelf te overtuigen dat ze goed bezig zijn 🙂

  2. Arie B

   Erdogan is nog steeds bezig alle bewijzen van de Gülen coup bij elkaar te vegen (zo veel is het). In 2028 gaat hij dit delen met het westen hoogstwaarschijnlijk. Tot die tijd (en ook daarna) noemt hij het terroristen.

 4. Ernst Quispel

  De vieze dictator Erdogan speelt een smerig spelletje met Saoedie-Arabië en melkt de net zo smerige moordpartij van een tenminste zo smerige andere dictator uit voor politiek-strategisch voordeel.

  De vertoning is te walgelijk voor woorden.

  1. robroy

   over walgelijk gesproken … leugenaar

  2. Baaz

   “De vertoning is…”

   Maar het is prima dat jij jouw mening hier poneert, dat is je goed recht.

 5. Eugenie de la Fleur

  Turkije en Saoedi arabië. Twee achterlijke culturen met dictators en reli-fascisten aan het roer. Toch schijnt Erdogan net ietsjes eerlijker te zijn in zijn vertoning dan het tuig dat zich kroonprins noemt

  1. robroy

   ok daar zijn ze dus achterlijk maar als ze hier zijn ???…. je praat jezelf tegen

   1. Aytas

    Jij bent ook niet vertegenwoordiger van de Nederlandse bevolking, de meeste Nederlanders zijn fatsoenlijk, als ik die allemaal zou afrekenen op jouw gedachtengang bleef er niets over.

    1. Siemien

     Nou Aytas de gedachtegangen die jij hier ten toon spreid…

     1. Aytas

      Niets mis mee.

   2. Eugenie de la Fleur

    Lieve schat! Het zijn niet de leiders die naar het westen komen maar maar toekomstige doktersen advocaten die de achterlijkheid daar willen ontsnappen 🙂

    1. Aytas

     Hahaha

    2. Job Jansen

     Ja hoor… en daarom, heeft zeker al.. nou nou.. 11 procent een baan… phoe zeg. Wat een aanwinst. (Bron CPS)

     1. Job Jansen

      CBS 😉

  2. RoyvanKlaveren

   Jij bent achterlijk klootzak.

 6. Gosselaar333

  Erdogan is net zo’n grote smeerlap als Salmon. Ze ontlopen elkaar nauwelijks. Wat een een wanvertoning is dit.

  1. RoyvanKlaveren

   Jij bent een smeerlap wilderspijpertje

 7. Eugenie de la Fleur

  Ik vraag me trouwens af hoe Svetlana hierover denkt 🙂

 8. Jantje

  De Turken hebben ruim de tijd gehad om wat in elkaar te flansen.
  totaal ongeloofwaardig uit de mond van Erdogan.

 9. Duke

  De Saudi’s houden al jaren flink huis in Jemen met hun oorlogsmisdaden door burgerdoeleinden en gezondheidscentra aan de lopende band aan te vallen en voedsel en medicijn transporten te blokkeren. En nu deze schaamteloze moord in Turkije, een NAVO-land. Het wordt tijd dat de Saudi’s worden aangepakt. Assad werd om minder aangevallen, dus laten ze de Saudi’s op zijn minst dwingen hun oorlog te staken in Jemen.

  1. Aytas

   Er word veel te veel verdiend met het leveren van wapens. Crony kapitalisme.

   1. Baaz

    Jij vindt dat er teveel wordt verdiend met het leveren van wapens, die mening staat jou vrij.

    1. Sibvach

     🙂

     1. Baaz

      😉

 10. Two Ravens Black Kettle

  Erdogan = Isis = uitroeien minderheden in Syria
  Maar daar zul je de fake news/dissidenten lynch brigade nooit over horen.
  Ben je mal
  Veel te druk met hun activistische ideologische agenda.
  Veel te druk met de journo circle jerk.
  Veel te druk met andersdenkenden aan het deugkruis te nagelen
  Wanneer een kakkerlak ontzettend moet poepen en hij verontwaardigd naar de bankier op het treetje hoger staart schijt hij op het creatuur dat zich in Nl journalist noemt.
  En daaronder gniffelt de Christen Unie Judas
  Open borders en een christenvrij Midden-Oosten
  De kletsnatte droom van de West-Europese elige cq. de Kartel-Quislings.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.