Filmpje! De Hiddemeister bij Business Class: ‘Dankzij Thierry Baudet spreken we nu over het VN-migratiepact van Marrakech’

Zondag was Theo Hiddema (FvD) op bezoek bij Business Class om te spreken over zijn nieuwe boek ‘In de politiek’. In het boek beschrijft Stan de Jong zijn politieke beleveniswereld en zijn jarenlange inactiviteit als kiezer. Zo stemde Hiddema in het verleden sporadisch op D66 en daarna niet meer. Pas toen Pim Fortuyn het politieke toneel betrad maakte hij weer gebruik van zijn stemrecht: ‘Fortuyn was oprecht en hekelde de conventies’. Ook gaat Hiddema in op de ervaringen van het partijcongres van afgelopen weekend en de vastgestelde lijst voor de Eerste Kamerverkiezingen, waarvan Henk Otten de lijsttrekker wordt

Stan de Jong schreef dus het boek over het politieke leven van Hiddema, waarvan de opbrengsten terecht in de partijkas van Forum voor Democratie. Naast het boek sprak Hiddema ook over het feit dat D66 de benoeming van burgemeesters uit de grondwet haalt als voorbereiding voor een gekozen burgemeester. Enigszins laconiek reageerde Hiddema op dit succesje van Rob Jetten (D66) en gaf aan dat ook Forum voor Democratie een groot voorstander is van een gekozen burgemeester. Moet Jetten nog wel een nieuwe wet schrijven, want als de benoemingsprocedure uit de grondwet verdwijnt en er verder geen wet- en regelgeving is dan wordt dit proces wel erg onduidelijk. Hiddema is in ieder geval voorstander. Zo staat het ook in het FvD verkiezingsprogramma van 2017. Toch zal het niet de partij van Baudet zijn die deze belangrijke verandering kan claimen en daarover lijkt wel enige ergernis aanwezig bij de Hiddemeister. Het grootste politieke succes van de partij? ‘Het debat over het VN-migratiepact van Marrakech’.

Hiddema was vol lof over de wijze waarop Thierry Baudet het VN-migratiepact van Marrakech onder de aandacht bracht van het publiek. Zowel in de Tweede Kamer als in de media is een debat gestart over de wenselijkheid van het pact. Zo diende de partij 100 vragen in over de plannen van de regering Rutte III en leggen ze staatssecretaris Mark Harbers (VVD) het vuur aan de schenen. De Tweede Kamer weigerde eerder een parlementair debat over het onderwerp, maar na twee keer aandringen komt er alsnog een debat. Volgens Hiddema is dit tekenend voor de staat van de democratie. Zo zegt hij: ‘Als het aan de Tweede Kamer had gelegen dan hadden ze slaapwandelend het pact getekend, de meesten wisten niet eens dat dit verdrag bestond, maar dankzij Thierry zijn ze wakker‘. Vooral het feit dat dergelijke verdragen door rechters op nationaal en Europees niveau relevant zijn is hij een fel tegenstander: ‘En dat zonder dat de bevolking daar iets over gezegd heeft’.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Crassus

  Business Class ademt een aparte sfeer uit. Heel apart mag ik wel zeggen. Vroeger luisterde ik naar de kanshebbers voor de beurs van de analisten. Sinds ik Soros ging volgen, beviel dat beter.
  Verder is het gezwam op gezwam. Na het programma slaap je er wel goed op.

  1. bifbof

   Sinds ik Soros ging volgen , aha daarvandaan uw nick.

   1. Crassus

    U hebt het door !

 2. Floris

  ” De Tweede Kamer weigerde eerder een parlementair debat over het onderwerp, maar na twee keer aandringen komt er alsnog een debat. Volgens Hiddema is dit tekenend voor de staat van de democratie.”
  ——————————————————————————–
  Zo is het maar net.

  Het feit dat het stelletje schapen niet eens een debat wilde zegt echt ALLES over deze idioten die Nederland naar de afgrond leiden.

 3. FJ

  Het probleem met onze Eerste en Tweede Kamer is, dat het vooruitgeschoven posten zijn van onze ambtenaren. En dat telt ook voor onze ministers.
  Er komt bijna geen mens meer uit het bedrijfsleven.

  Vroeger was het merendeel van onze armlastige ambtenaren PvdA-er, tegenwoordig zijn het hoofdzakelijk D66-ers, want armlastig zijn ze allang niet meer.
  D66 timmert ook het meest aan de weg voor de ambtenaren en ze varen er wel bij.
  De Nederlandse bevolking echter een stuk minder, want al die weelde bij de ambtenaren moet wel ergens vandaan komen en dat laten deze neo liberalen door de door hen verafschuwde tokkies betalen, want daar zijn nog net goed genoeg voor.

 4. Aytas

  Ook hier liegt de advocaat van de duivel, baudet is op het verdrag gewezen en de marionet heeft voorspelbaar gereageert. Wat is dit een tuig.

  1. Stanly2000

   Ja hoor Aytasje, je weet het weer beter.
   gereageerd en Baudet

   1. Floris

    Onze nep-econoom maakt nogal wat taalfouten.

  2. Groeneveld

   Drie taalfouten in twee zinnen. Aytas mag tot de tokkieachtige outcasts met 3-jarige basisschool opleiding gerekend worden.

 5. FLP

  Hiddema for president!! Die man heeft humor zo droog als een heel pak beschuit.

  1. Aytas

   Lijkt me inderdaad de belangrijkste kwaliteit voor een president, daar hebben we wat aan.

   1. Arie B

    Jij ziet liever Yasser Feras de troon bestijgen zeker? De wolf in schaapskleren..

 6. Fonzie

  14 December Hiddema bij Veronica Inside

 7. Lugar

  Di 27 nov 2018

  “Nu in de Kamer: VVD en CDA stemmen TEGEN verwerpen #Marrakesh ”

  Bron Twitter Baudet

  1. Floris

   Dat was te verwachten van deze landverraders.

  2. Ernst Quispel

   Mooi, van dat gezeur zijn we dan af.

   1. fockingworst

    @ernst mag ook ZIJN MENING geven
    @ernst is DUIDELIJK een ISLAM lievend persoon.
    @ernst kan niet genoeg krijgen van al die marokkanen turken en andere afrikanen die hieer een betaalde vakantie voor het leven zullen krijgen.

  3. Marija

   Dat is pas tuig, wat een Kl.oot.zakken toch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.