Filmpje! De Hiddemeister bij Business Class: 'Dankzij Thierry Baudet spreken we nu over het VN-migratiepact van Marrakech'

Geen categorienov 26 2018, 14:00
Zondag was Theo Hiddema (FvD) op bezoek bij Business Class om te spreken over zijn nieuwe boek 'In de politiek'. In het boek beschrijft Stan de Jong zijn politieke beleveniswereld en zijn jarenlange inactiviteit als kiezer. Zo stemde Hiddema in het verleden sporadisch op D66 en daarna niet meer. Pas toen Pim Fortuyn het politieke toneel betrad maakte hij weer gebruik van zijn stemrecht: 'Fortuyn was oprecht en hekelde de conventies'. Ook gaat Hiddema in op de ervaringen van het partijcongres van afgelopen weekend en de vastgestelde lijst voor de Eerste Kamerverkiezingen, waarvan Henk Otten de lijsttrekker wordt.
Stan de Jong schreef dus het boek over het politieke leven van Hiddema, waarvan de opbrengsten terecht in de partijkas van Forum voor Democratie. Naast het boek sprak Hiddema ook over het feit dat D66 de benoeming van burgemeesters uit de grondwet haalt als voorbereiding voor een gekozen burgemeester. Enigszins laconiek reageerde Hiddema op dit succesje van Rob Jetten (D66) en gaf aan dat ook Forum voor Democratie een groot voorstander is van een gekozen burgemeester. Moet Jetten nog wel een nieuwe wet schrijven, want als de benoemingsprocedure uit de grondwet verdwijnt en er verder geen wet- en regelgeving is dan wordt dit proces wel erg onduidelijk. Hiddema is in ieder geval voorstander. Zo staat het ook in het FvD verkiezingsprogramma van 2017. Toch zal het niet de partij van Baudet zijn die deze belangrijke verandering kan claimen en daarover lijkt wel enige ergernis aanwezig bij de Hiddemeister. Het grootste politieke succes van de partij? 'Het debat over het VN-migratiepact van Marrakech'.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/995221544539389952
Hiddema was vol lof over de wijze waarop Thierry Baudet het VN-migratiepact van Marrakech onder de aandacht bracht van het publiek. Zowel in de Tweede Kamer als in de media is een debat gestart over de wenselijkheid van het pact. Zo diende de partij 100 vragen in over de plannen van de regering Rutte III en leggen ze staatssecretaris Mark Harbers (VVD) het vuur aan de schenen. De Tweede Kamer weigerde eerder een parlementair debat over het onderwerp, maar na twee keer aandringen komt er alsnog een debat. Volgens Hiddema is dit tekenend voor de staat van de democratie. Zo zegt hij: 'Als het aan de Tweede Kamer had gelegen dan hadden ze slaapwandelend het pact getekend, de meesten wisten niet eens dat dit verdrag bestond, maar dankzij Thierry zijn ze wakker'. Vooral het feit dat dergelijke verdragen door rechters op nationaal en Europees niveau relevant zijn is hij een fel tegenstander: 'En dat zonder dat de bevolking daar iets over gezegd heeft'.
https://www.youtube.com/watch?v=5TmfrkiQ2BM
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten