Geert Wilders haalt Tommy Robinson naar Den Haag: "Trots om deze Britse held ons parlement te tonen"

Geen categorienov 20 2018, 20:30
Hele. Diepe. Zucht.
Oké, natuurlijk, de manier waarop de Britse wet, rechter en politieke autoriteiten de vrijheid van meningsuiting aan banden proberen te leggen is ronduit schokkend. Laat daar geen misverstand over bestaan. Maar die verheerlijking van Tommy Robinson is aan de andere kant ook weer niet je-van-het.
Verheerlijking? Ja. Verheerlijking. Lees maar wat Geert Wilders vanavond op Twitter gooide:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1064962244302307328
Even voor de duidelijkeid: Robinson is géén held. Hij is inderdaad niet politiekcorrect, en ja, ergens heeft hij ook moed, maar dat hebben wel meer mensen -- waaronder hele slechte figuren. Robinson heeft zijn slechte imago helemaal aan zichzelf te danken. Hij is immers medeoprichter van de EDL, de English Defence League. Dat is écht geen frisse club (en op geen enkele manier dan ook te vergelijken met UKIP toen die partij nog geleid werd door Nigel Farage). Ja, hij is daar later bij opgestapt -- wat heel goed was -- maar toch. Het kleeft aan hem. Heel gek is dat niet.
Het is tekenend voor de huidige richting van de PVV dat Wilders die man nu als held wenst te onthalen in ons parlement. Zolang je maar op 'de islam' schopt is Wilders je vriend. Zielig, eigenlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten