Hilarisch! Asha ten Broeke: “Mijn columns dragen bij aan een betere wereld”

Asha ten Broeke, zo’n columniste die zich overal druk over maakt en vooral blanke, hetero mannen overal de schuld van geeft, heeft haar 85 ‘beste’ columns gebundeld! Wat een feest! Niet kopen!

Met onderwerpen als seksisme, racisme, dikke mensen en ‘neoliberaal kapitalisme’ gaat zij de strijd aan via kranten als de Volkskrant en Trouw. HP/De Tijd hield een interview waardoor we een kijkje in het brein van dit kortpittige pollewopje konden krijgen.

Asha doet wel twintig uur over één column, weet ze ons te vertellen. Ze doet graag grondig onderzoek en betwijfelt alles. Behalve dat blanke, hetero mannen overal de schuld van zijn natuurlijk. Dat staat gewoon vast.

Zo heeft ze ook ‘grondig onderzoek’ gedaan naar Thierry Baudet en zijn politieke overtuigingen. En wat blijkt? Fascist! Hoe kan het ook anders? Zij zegt:

“Het is extreem belangrijk om Baudets gedachtegoed te bestempelen als fascisme, om te voorkomen dat hij aan de macht komt.”

Dat gaat natuurlijk werken, dikkerdjes-verdediger en neoliberaal-kapitalisme-bestrijder Asha ten Broeke ‘draagt bij’ aan het bestrijden van Baudet met haar columns. Hoe? Door haar columns te bundelen en te verkopen als boek natuurlijk!

Het is voor haar te hopen dat de verkoopcijfers niet tegen zullen vallen, want ze valt nog een keer dood neer door al die stress die daar van zou komen. Zo geeft ze aan een paniekaanval te hebben gehad tijdens het schrijven van een column terwijl ze nog pissig was over het onderwerp van haar vorige column twee weken terug. Da’s niet helemaal gezond he?!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. AS210854

  Te zielig om op te reageren.

 2. Adriaan

  Iedereen heeft het recht om te schrijven wat hem/haar bezighoudt. Deze dame is kennelijk erg boos, gezien haar onderwerpen. Dikwijls ligt een moeilijke jeugd daar aan ten grondslag.

 3. Aytas

  ‘Zo heeft ze ook ‘grondig onderzoek’ gedaan naar Thierry Baudet en zijn politieke overtuigingen. En wat blijkt? Fascist!’

  Zeker weten, tenzij je een aanhanger bent en te laf of dom om in te zien wat je bent.

  De blanke man is helemaal niet het probleem in de wereld, dat is corruptie. De blanke boos mannetjes op dit forum zijn een groot probleem voor de wereld. Het onterechte slachtofferschap dat zij zichzelf hebben aangemeten is problematisch, elke realiteitszin ontbreekt.

  1. Baaz

   “(…) dat is corruptie.”

   In Afrika?

  2. Siemien

   Ja ja ja daar is het hoge woord eruit, het stokpaardje van onze racist en discrimineer meneer Aytas “slachtofferschap”

  3. robroy

   JIJ BENT EEN VUILE RACIST IN HART EN NIEREN EN NOU OPGEFLIKKERD HIER .

  4. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigt, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen

   1. Ernst Quispel

    overtuigd

    1. Baaz

     Klopt, Top is er van overtuigd dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving.

 4. fockingworst

  Dit is ook zo’n geestloze.
  Het lijkt veel op @ernst

 5. marco1

  Ik heb nog nooit van dat mens gehoord maar ik wens haar veel succes met haar boek.

 6. Ernst Quispel

  Waar beweert ten Broeke dat haar columns bijdragen aan een betere wereld?

  1. Adriaan

   @Ernst, er staat een link bovenin onder de foto: Niet kopen!

 7. henk vintage

  Baudet hou jij niet tegen meiske, jouw invloed op een betere wereld is echt nihil.

 8. bifbof

  is zels DAT nog teveel moeite ? pffffffffffff Waar gaat die bundel eigenlijk over?
  “Mijn columns vormen mijn bijdrage aan een betere wereld. In onze samenleving hebben veel mensen een systematische achterstelling . U Zit de godsganselijke dag hier te Ernsten en dan dit
  https://www.hpdetijd.nl/2018-11-13/asha-broeke-columns-vormen-bijdrage-aan-betere-wereld/

 9. victus

  Alweer de pik op blanke hetero mannen. Uitzondering is natuurlijk ook weer als deze oud, lelijk maar erg goed in de slappe was zitten, het afgrijzen even in de ijskast wordt gezet.

 10. Gerlos

  Nog nooit van deze dame gehoord en dat ook maar zo blijven

  1. sjun

   Paul de Leeuw deed met Bob de Rooij al eens eerder zo’n typetje…

 11. Duke

  Haar colums dragen bij aan een betere wereld voor Asha ten Broeke. Of het ook een bijdrage levert voor een betere wereld voor anderen is de vraag. Ik denk dat dat zeer zeer beperkt is, als het al enig (positief) effect heeft.

 12. Siemien

  Als je haar zo ziet kan ik mij voorstellen dat ze erg boos is op gezonde blanke/witte mannen, ze maakt meer kans bij boze donkere mannen..

  1. Baaz

   “ze maakt meer kans bij boze donkere mannen…”

   Ik denk bij meerdere. Er zijn er genoeg en er komen er nog veel meer.

 13. Pescador

  Deze miep heeft duidelijk teveel CO2 binnen gekregen in die bovenkamer zit een en ander los, mischien dat een maagband operatie zou helpen.

 14. Roughwood

  Briefje van Jan

  Lieve Asha,

  Ik zag een ellenlange uitleg van je waarom er natuurlijk geen precisiebombardement op het huis van FvD-politicus Thierry Baudet moest worden uitgevoerd.

  Die uitleg kwam nadat je aan HP/De Tijd had uitgelegd waarom er een precisiebombardement op het huis van Fvd-politicus Thierry Baudet moest worden uitgevoerd: “Hij is een seksistische fascist en maakt deel uit van de hoek waarin ook Erkenbrand, white supremacists en de alt-right beweging zich bevinden. Het is extreem belangrijk om Baudets gedachtegoed te bestempelen als fascisme, om te voorkomen dat hij aan de macht komt.”

  Je deed nadat HP/De Tijd die tekst publiceerde een annefleurdekkertje. Je beweerde dat je bedreigd werd. En de rubberen-ruggengraatredactie voegde aan jouw tekst op jouw verzoek dus nog een zinnetje toe dat dat precisiebombardement niet letterlijk moet worden genomen. En verder gaf je dus die ellenlange uitleg hoe dat interview tot stand was gekomen en waarom ‘de seksistische fascist Baudet’ helemaal niet dood moet.

  De korte versie: drukdrukdruk, ziekedochterziekedochterziekedochter en autismeautismeautisme.

  Tja.

  Wat ik veel erger vond aan dat interview met je was iets heel anders.

  Dat jij geen traan zult laten om de daadwerkelijke dood van Thierry Baudet lijkt me namelijk evident. En prima. Moet jij weten. Ik niet over die van Frans Timmermans. Extreem belangrijk om te zorgen dat die niet aan de macht blijft.

  Ik viel over iets anders.

  Je gebrek aan zelfinzicht.

  Als motto van je columnbundel die net verschenen is, koos je voor een citaat van je heldin Gloria E. Anzaldúa, een Amerikaanse wetenschapper, schrijver en activist die in 2004 overleed. Dat citaat luidde: “A woman who writes has power. A woman with power is feared. In the eyes of the world this makes us dangerous beasts.”

  En dat citaat betrek je onmiddellijk op jezelf, want je zegt ook: “Mijn columns vormen mijn bijdrage aan een betere wereld.”

  Ze gaan bijvoorbeeld, zo leg je uit, over seksisme, racisme, ziekten, het neoliberale kapitalisme (dat uiteraard stuk moet) en over de stigmatisering van dikke mensen.

  Grappig trouwens dat jij je elke keer in je columns zo boos maakt om de stigmatisering van dikke mensen als je weet dat uit onderzoek van prof. dr. R.J. Heine blijkt dat er een directe relatie is tussen overgewicht en de potentieel dodelijke ziekte diabetes 2. Sterker: je propageert in je columns, die ik trouw lees, overgewicht. Noem dat maar een bijdrage aan een betere wereld.

  Alle dikke mensen eerder dood.

  Timmermans wel, Baudet niet.

  Er zit, lieve schat, dus ergens een kronkel in je kop.

  Ook daarover deed je in het interview met HP/De Tijd niet geheimzinnig (een voordeel van autisme). Je zei: “Als ik een aanname doe, stellen de stemmetjes in mijn hoofd constant vragen…” En voor een deadline gebeurde dit: “Ik kreeg een paniekaanval (…). Ik stond hyperventilerend in mijn werkkamer. Uiteindelijk ben ik naar mijn cavia’s gaan kijken, die rustig aan het rondscharrelen waren, en kalmeerde ik.”

  Laat ik je dan voor je volgende deadline nog een keer naar je cavia’s jagen.

  Ik heb een geheimpje voor je.

  Columns dragen níks bij aan een betere wereld.

  In het beste geval bezorg je je medestanders een lach of de geruststellende zekerheid dat ze met hun mening niet alleen staan. En bezorg je je tegenstanders een uitlaatklep voor hun ergernis of woede. Dat is fijn. Maar daar wordt de wereld niet echt beter van.

  Bovendien is iedere columnist vervangbaar.

  Eén van mijn twee grote voorbeelden als columnist (het andere is Jan D. Swart) publiceerde meer dan 25 jaar in een weekblad met een veel hogere oplage dan jouw Volkskrant. Ergens in de jaren ’90 kreeg hij botkanker, waar geen dokter (of cavia) meer iets aan kon doen. Op een gegeven moment moest hij stoppen.

  Er klom welgeteld één lezer in de pen die hem opeens bleek te missen.

  Weet je wanneer? Drie weken na zijn laatste column…

  Het stelt, bedoel ik maar, allemaal niet zoveel voor wat wij doen.

  En dan las ik tot overmaat van ramp ook nog dat je over één zo’n stukje van bijna 700 woorden 20 uur doet.

  Dat is gemiddeld 1,7 minuut per woord.

  Dit ‘Briefje van Jan’ van exact 788 woorden zou jou dus bijna 22 uur hebben gekost.

  Mij, inclusief het herlezen van jouw interview met HP/De Tijd, het denkwerk, het googelen naar Gloria E. Anzaldúa en naar de relatie tussen overgewicht en diabetes 2 en het zoeken naar een toepasselijk linkje precies 51 minuten.

  Er zijn nu twee mogelijkheden.

  Of jij bent 23,5 keer zo goed als ik en 23,5 keer belangrijker voor de wereld dan ik.

  Kan.

  Of jij kunt beter een ander vak kiezen.

  Zolang je stemmetjes in je hoofd hoort en cavia’s nodig hebt om überhaupt in een halve werkweek 700 woordjes op papier te krijgen, zou ik het wel weten als ik jou was…

  Dikke kus!

  JanD

  Waarvan akte. Vakkundig inhoudelijk afgeschminkt!

  1. Ernst Quispel

   ““Hij is een seksistische fascist en maakt deel uit van de hoek waarin ook Erkenbrand, white supremacists en de alt-right beweging zich bevinden. Het is extreem belangrijk om Baudets gedachtegoed te bestempelen als fascisme, om te voorkomen dat hij aan de macht komt.”

   Daar is geen woord Spaans bij.

   1. Baaz

    Dat klopt, het is inderdaad Nederlands. De inhoud zal jou ongetwijfeld aanspreken, dat ben jij wel verplicht aan jouw aanwezigheid en intenties op DDS.

    1. Top

     Lees Jan dijkgraaf maar eens op TPO. Giller

   2. Roughwood

    Ware het niet dat het pure laster betreft. Eerst een grote deugwaffel opzetten om vervolgens deze uitspraken te downplayen met slappe argumentatie. Wat een stemming makend, policor en kansloos weekdier zeg…

    1. Baaz

     Eens!

   3. Top

    Wat is het elke dag stil in je huis hè.

   4. sjun

    Je lijkt American Renaissance’s Jared Taylor nog te zijn vergeten Ernst. Doet die als mogelijk beïnvloedende factor van alles onderzoekende mensen niet langer mee?

    Overigens ben ik van mening dat de columns van Aisha ten Broeke een signaal zijn van deze tijd die aangeven dat zoiets plaatsende kranten niet langer volstaan voor maatschappelijke vorming en oriëntatie en dat je kinderen die je verder wilt leren kijken dan hun neus lang is beter op het wereldwijde web kunt loslaten om aan gepropageerde politiekcorrectismen, klimaatreligie, identiteitspolitiek en een gecultiveerde slachtofferrol voorbij te kunnen komen.

    1. Ernst Quispel

     Als je deze moeizame formulering ziet lijkt het wel of sjun een heuse academicus is.

     Knap hoor.

     1. Baaz

      Alsof er gewacht wordt op jouw reactie?

   5. sjun

    Een warrige ingegraven stelling van een meelijwekkend kind Ernst. Dat verandert natuurlijk niet doordat jij het hier reciteert. De cavia’s van de ‘columniste’ geven al aan hoe hiermee om te gaan. Gewoon lekker blijven scharrelen.

  2. C.A.Barstow

   Geweldig stuk!

 15. C.A.Barstow

  Dan ben ik toch nog iets, namelijk een probleem haaaaahaaaaahaaaaa.

 16. J.Rademaker

  Mooie eigenschap bescheidenheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.