'Amsterdamse' vrouw en dochter opgeblazen in Syrië

'Amsterdamse' vrouw en dochter opgeblazen in Syrië

Sara L., zus van Bilal L., is vrijdag met haar dochter omgekomen in Syrië. Naast haar zijn er nog tientallen omgekomen bij een bombardement. Dat meldt Het Parool.

Bilal L. was een 'Amsterdamse' ronselaar uit de Indische Buurt die in 2014 al afreisde naar Syrië. Hij was in 2006 al veroordeeld wegens het ronselen van medegevangenen. Later werd hij door de Amsterdamse gemeente ingezet voor het de-radicaliseringsbeleid.

Ergens heeft Sara L. dit dus niet helemaal meegekregen en was zo overtuigd van haar zaak dat ze haar dochtertje ook maar gelijk meenam naar Syrië. Allah was ze daar uiteindelijk toch niet zo goed gezind en stond toe dat de afgeworpen bommen rechtstreeks op haar dak terechtkwamen. Zij, wat Irakezen en Marokkanen waren toch net niet gelovig genoeg om genade van bovenaf te krijgen.

Een Nederlandse vrouw (naja?) die bij L. in Syrië in de buurt woonde, appte de moeder van L. dat haar dochter en kleinkind waren omgekomen. Diverse andere bronnen in Syrië bevestigden dit later aan de familie. Moeder en dochter zullen worden begraven in Syrië, net als de rest van IS wat daar nog rondzwerft.

Kogel voor kogel en bom voor bom verliest IS keihard zijn strijd en kans op terugkeer. Hartstikke sneu voor dat dochtertje natuurlijk maar niet iedereen krijgt een snuggere moeder toegewezen. Of Bilal L. al is ingelicht is nog niet bekend. Mocht u hem tegenkomen, stuur dan even een foto van zijn gezicht op het moment dat hij het nieuws te horen krijgt dat hij indirect verantwoordelijk is voor de dood van z'n zus en nichtje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer