Weer giftige chemicaliën in de natuur door drugsbusje in Brabant

Miljarden euro’s verdienen ze per jaar, de drugsproducenten van xtc en amfetaminen. Hun rommel opruimen gaat iets minder goed. Zo horen we al maanden van zogenaamde drugsbusjes en andere dagelijkse drugsvondsten. De voertuigen, volgeladen met chemisch afval, zijn echter een risico voor de gezondheid en het milieu. Afgelopen nacht was het weer raak en vond de politie een busje in de nabijheid van een natuurgebied bij Best. Natuurlijk in Brabant. Het busje brandde volledig uit, vermoedelijk door brandstichting. Hierbij liepen giftige stoffen de berm in. 

De brandweer moest uitrukken om een in brand gestoken busje te gaan blussen. Doordat het busje volledig afbrandde zijn chemicaliën in de Brabantse natuur terechtgekomen. Daarom is de Omgevingsdienst Brabant opgeroepen om de berm van de weg te reinigen. Erg jammer weer deze schade, die toch echt haar oorsprong vindt in de onwil van de politiek om de drugsproductie en -distributie te legaliseren. De redacteuren van NU.nl valt het ondertussen ook op hoe vaak dergelijke busjes overal en nergens worden gevonden. Bijvoorbeeld onlangs nog in Valkenswaard en ook Zeeland. Één busje, gevonden in Nijmegen, liet een zuur spoor achter van 9 kilometer lang!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. FLP

  Omgevingddienst Brabant opgeroepen om het spul op te ruimen.? Hahaha die doen niks!! Die staan alleen toezicht te houden….en geven anderen de opdracht de boel op te knappen.

 2. Koos sssss

  Je auto in Best achterlaten zonder de verplichte parkeerschijf daarentegen wordt wel keihard aangepakt door de politie.

 3. B. Pascal

  Door het droge weer kan men de giftige stoffen, al rijdend, niet meer dumpen op de weg.
  De regen spoelt het wel dun. Daarom zitten we met een overschot.

  Wanneer het begint te regenen neemt ook vinden van deze giftige stoffen af.

 4. tomygun

  De oplossing van D66 en groen links algeheel verbod op
  auto`s op de wegen .
  zij gaan dit echt niet op de fiets of met een kruiwagen
  rond rijden zo wel dan vebieden we die ook .
  Oproep van PVV ieder in de regering dient geestelijk
  getest teworden voor toetreding .

  1. tomygun

   Een app ontwikkelen om zo,n test tedoen zou niet altemoeilijk
   moeten zijn 50% van wat er nu zit zou direct op kunnen stappen .
   Dit kan ook bij een gemeente bestuur goed werken incl burgemeester .

 5. Baaz

  Je verwacht het niet hè? Tientallen jaren bezuinigen op politie en justitie, minder dan 10% van het aantal misdrijven in Nederland komt tot een veroordeling, en dan nog verbaasd zijn over dit soort criminele toestanden?

 6. AS210854

  Triest, intens triest. Komt alleen maar meer en meer, veelal van die mensen die hier niet willen zijn, maar het voor hun werkklimaat is hier het walhalla.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.