Kwalificatie Grand Prix van Mexico: Max Verstappen moet genoegen nemen met vijfde tijd, maar prima uitgangspositie voor morgen

Niet wat hij gehoopt had… maar zeker ook geen slecht resultaat.

Hoewel het Max prima afging tijdens de vrije trainingen én de eerste kwalificatiesessie moest de Nederlandse coureur uiteindelijk toch genoegen nemen met een relatief magere vijfde plek. Hij was sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, maar kon niet op tegen Lewis Hamilton (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Raikkonen (Ferrari).

Het goede nieuws? Deze kwalificatie geeft de burger wel degelijk moed voor morgen. Tijdens de race zijn de Red Bulls namelijk altijd beter dan in de kwalificatie. Zowel Ferrari als Mercedes kunnen in de kwalificatie gebruik maken van een power-mode. Red Bull kan dat niet (dank je, Renault). Tijdens de race hebben Ferrari en Mercedes echter niets aan die kwalificatie-modus. Een verschil van een paar tienden in de kwalificatie is daarom vaak wel te overbruggen in de race zelf, niet in de laatste plaats omdat de strategie van Red Bull vaak erg sterk is.

Wat dat betreft is het hoopgevend dat het verschil tussen Hamilton en Kimi Raikkonen in het tweede gedeelte van de derde kwalificatiesessie meer dan vier tienden was. Dat is namelijk ook het verschil tussen Max en Hamilton. De kans is dus groot dat Raikkonen slechts één topronde had… maar eigenlijk niet écht sneller is dan Max.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. A3aan

  Oeps Michael, Mexico is geweest, je zult Brazilie bedoelen.

 2. tomygun

  Hmmm mercedes en ferrari hebben al een party
  red bull gaat pas in party mode als zij op het
  podium staan .

  1. tomygun

   Red bull is nu in party mode Max zou het hoogste gehaald
   hebben als hij niet door Cocon was geramd.
   Ricciardo pakt bijna plaats 3 maar het lukt net niet ,jammer
   Max is the boss dit staat 100% vast .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.