Regering Trump onder vuur vanwege proceswijziging asielaanvragen

Geen categorienov 09 2018, 21:10
De Amerikaanse regering gaat wijzigingen aanbrengen in het proces van immigratie. Migranten moeten in dat nieuwe proces via specifieke grensposten het land binnenkomen. Doen zij dat niet dan kunnen zij geen asiel aanvragen. Op zich is het niet vreemd dat vreemdelingen eerst kennismaken met de instanties, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het land. Zeker gezien de onrusten die velen ondervinden en dat wat zich in Europa afspeelt.
Tegenstanders van het plan draaien om de hete brij heen. Zo zeggen kritische juristen dat de wijzigingen de huidige wet overtreedt. Daarin staat namelijk dat personen vanwege specifieke redenen recht hebben op asiel. Dat betwist de regering van Trump niet. Wel wil de regering het proces van de asielaanvraag wijzigen. Wat dan precies het probleem is wordt verder niet duidelijk. De regering Trump lijkt hiermee strategisch toe te werken naar een ordentelijke migratieaanpak.
Naast de kritiek op deze plannen krijgt de regering van Trump ook veel commentaar voor het feit dat families worden gescheiden. Dat hangt dan weer samen met dit vraagstuk. Hillary Clinton laat zich op Twitter vaak in emotionele termen over uit. Daarmee bedienen de democraten zich van een boodschap die altijd werkt, want het is ongetwijfeld niet leuk voor de families die dit meemaken. Empathie bestaat en dus is het een effectieve boodschap. Maar, vaak wordt vergeten dat onveilige en chaotische migratieproces ook een gevaar zijn voor andere gezinnen.
Om te voorkomen dat personen, zonder geldige reden, zich vestigen in het land wil men dus strengere grenscontroles in de VS. Deze aankondiging komt op een belangrijk moment in de tijd omdat momenteel duizenden migranten onderweg zijn vanuit Midden-Amerika. Om die reden had de president al eerder troepen nabij de grenzen geplaatst en is Operation Faithful Patriot in gang gezet. Die operatie heeft nu ineens een andere naam gekregen, want de verkiezingen zijn weer voorbij.
https://twitter.com/NPRinskeep/status/1060484484209000448
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten