Regering Trump onder vuur vanwege proceswijziging asielaanvragen

De Amerikaanse regering gaat wijzigingen aanbrengen in het proces van immigratie. Migranten moeten in dat nieuwe proces via specifieke grensposten het land binnenkomen. Doen zij dat niet dan kunnen zij geen asiel aanvragen. Op zich is het niet vreemd dat vreemdelingen eerst kennismaken met de instanties, die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het land. Zeker gezien de onrusten die velen ondervinden en dat wat zich in Europa afspeelt.

Tegenstanders van het plan draaien om de hete brij heen. Zo zeggen kritische juristen dat de wijzigingen de huidige wet overtreedt. Daarin staat namelijk dat personen vanwege specifieke redenen recht hebben op asiel. Dat betwist de regering van Trump niet. Wel wil de regering het proces van de asielaanvraag wijzigen. Wat dan precies het probleem is wordt verder niet duidelijk. De regering Trump lijkt hiermee strategisch toe te werken naar een ordentelijke migratieaanpak.

Naast de kritiek op deze plannen krijgt de regering van Trump ook veel commentaar voor het feit dat families worden gescheiden. Dat hangt dan weer samen met dit vraagstuk. Hillary Clinton laat zich op Twitter vaak in emotionele termen over uit. Daarmee bedienen de democraten zich van een boodschap die altijd werkt, want het is ongetwijfeld niet leuk voor de families die dit meemaken. Empathie bestaat en dus is het een effectieve boodschap. Maar, vaak wordt vergeten dat onveilige en chaotische migratieproces ook een gevaar zijn voor andere gezinnen.

Om te voorkomen dat personen, zonder geldige reden, zich vestigen in het land wil men dus strengere grenscontroles in de VS. Deze aankondiging komt op een belangrijk moment in de tijd omdat momenteel duizenden migranten onderweg zijn vanuit Midden-Amerika. Om die reden had de president al eerder troepen nabij de grenzen geplaatst en is Operation Faithful Patriot in gang gezet. Die operatie heeft nu ineens een andere naam gekregen, want de verkiezingen zijn weer voorbij.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Siemien

  Ja eigen regels maken zit er niet meer in blijkbaar, als Rusland dit doet kan de wereld zeuren wat ze willen, daar heeft Rusland schijt aan..

 2. Job Jansen

  @ Siemien

  Amerika is net als Nederland wat migratie betreft, verdeelt in 2 kampen. In Rusland is dat veel minder. Poetin staat veel sterker. Daarbij wordt Rusland toch altijd als boze boef weggezet (wat vaak ook wel een beetje klopt).

 3. Troelstra

  Goed beleidsvoorstel. Doen!

 4. Two Ravens Black Kettle

  Hulde Trump !
  Gezond verstand zegeviert.

  (maar pas op wat je zegt want voor je het weet wordt je voor een politieke rechtbank gesleept in deze door en door corrupte bananenmonarchie)

  1. poldi

   Jammer dat in de afgelopen jaren het gezond verstand ontbroken was en is bij Rutte I, II en III.

 5. Ernst Quispel

  “Empathie bestaat en dus is het een effectieve boodschap.”

  🙂

  1. Troelstra

   Mijn empathie gaat uit naar de Amerikanen die het verdienen om tegen deze vijandige, gewelddadige invasie beschermd te worden. En gelukkig deelt Donald Trump mijn empathie en maakt hij zich hard voor deze vijandige invasie te weren om de eigen bevolking te beschermen.

   1. Heinz

    @Troelstra, Trump zou er beter aan doen om zijn burgers te beschermen tegen de wapenlobby die het mogelijk maakt dat vrijelijk over wapentuig beschikt kan worden.
    Californië betreurt onnodige slachtoffers. Ondanks verzoek van de burger om een strengere regelgeving kan de President geen weerstand bieden aan de invloed van deze wapenlobby.

    1. Job Jansen

     Ik denk dat het weinig verschil zal maken, omdat Amerika een hele grote wapenindustrie heeft, waar ontzettend veel geld in omgaat. Amerika is altijd gebaat bij een oorlog, brengt namelijk geld in net laatje. Daarbij is het in Amerika een grondrecht een wapen te mogen bezitten.
     Indien er gekken rondlopen die een massa moord willen plegen, kunnen ze de wapens toch wel regelen. In Nederland kan dat ook. Makkelijker dan men denkt.

    2. Mart

     En hoe gaat Heinz zich verdedigen tegen al die messentrekkers rond zich?(more to come)Spuitbusje mag niet eens in nederiglandje

  2. Ego non solus

   EQ: Empathie bestaat…

   Het laatste wat ik u, ondanks uw initialen, wil toedichten is het hebben van empathie. Moedig om dan juist toch met die initialen te komen.

 6. Ritter

  Trump heeft vele malen gezegd ( ook eergisteren nog) dat migranten welkom zijn als ze de legale route kiezen.

  Waar het Trump om gaat is om de illegale migratie tegen te gaan.

  Hoe werkt het huidige systeem?

  Een illegaal komt bij de grens aan en vraag asiel aan. Hij word dan ondervraagd en daarna vrijgelaten om zich later ( kan jaren duren) te melden voor verdere behandeling van zijn zaak.

  Verreweg de meeste asielzoekers melden zich niet meer en vertoeven illegaal in de VS.

  Het z.g. “catch and release”

  Er word dus massaal misbruikt gemaakt van het asielsysteem.

  En Trump wil daar een einde aan maken. Zoals hij heeft beloofd tijdens de verkiezingen van 2016.

  Overigens hebben de karavaan van illegalen asiel aangeboden gekregen van de Mexicaanse regering. Dat hebben ze afgewezen.

  1. Troelstra

   Bedankt voor je betoog. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Laat dit tot een ieder doordringen!

 7. NoDoubt

  Het is te idioot voor woorden. Een beetje nadenken leert al gauw dat we al die vluchtelingen niet onbeperkt kunnen opnemen. De samenleving betaalt een veel te hoge tol. Al die geldacties die miljarden opbrachten, heeft niets opgelost. Het kost Europa nu al duizenden miljarden. Als het aantal moslims in een land de 16% overstijgt is deze onomkeerbaar en worden wij een moslimstaat ala SA of Iran. U mag kiezen. Want de sharia zal hoe dan ook worden ingevoerd en u ziet wat intussen met Turkye gebeurt. Er komt geen integratie Kerst verdwijnt definitief en u als niet-moslim gaat betalen of bekeren. U wordt behandeld als een 2e rangsburger zoals de joden in de 2e w.o. Dat is zeker uw toekomst. De Marakesh pakt wordt in dec ondertekend en er komen een miljard afrikanen vrij Europa in. En u mag dat gaan betalen. Met dank aan Rutte die het een intensieverklaring noemt. Dat is hetzelfde als een voorlopig koopcontract, je zit eraan vast. Waarom zou je een intensieverklaring uberhaubt tekenen?? Je moet Rutte ontoerekeningvatbaar verklaren want hij gooit Nederland te grabbel en wij hebben er niets over kunnen zeggen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  In ‘The Strange Death of Europe’ van D.o.u.g.l.a.s.h. M.u.r.r.a.y. (deze naam komt logischerwijze niet door de Google-filter dus maar weer puntjes gebruiken) staat exact het verraad van de Westerse elite beschreven. Hoe twee moreel verrotte generaties een heel continent de afgrond instorten.
  West-Europa zal hier nooit meer bovenop komen. De toekomst ligt in het Oosten.
  (de enige hoop in West-Europa zetelt in Denemarken waar zelfs de PvdA tien keer rechtser is dan ’t landverraders-gilde van de VVD)

 9. Nuts

  Extra Nieuws:

  Nu Trump de Senaat gewonnen heeft en eerder al de meerderheid in de supreme court verkreeg, kan hij verder gaan met het schoonvegen van de Deep State richting de top.

  -Nu kan hij de fake onderzoeken van de FBI naar hem en generaal Flynn en de betrokkenheid van Obama publiekelijk maken.

  -nu kan hij de onderzoeken naar de moord op Kennedy publiekelijk maken (2021 openbaard hij ze)

  -nu kan hij alle moord onderzoeken van de FBI rond de Clintons wat in de doofpots gingen openbaren.

  -nu kan hij de Benghazi files en de moord op Khadaffi openbaren.

  -nu kan hij de FBI onderzoeken naar 911 openbaren.

  En ga zo maar door!

  Alles word heel strategisch stap voor stap geopenbaard.

  Uiteindelijke doel…. De Rothschilds, Soros en de Saudies.

 10. poldi

  Trump heeft meer inzicht/doorzicht dan heel EU-Europa bij elkaar, net als Wilders, Pim Fortuyn en Baudet….alleen zien die anderen dat niet of willen het niet toegeven, stelletje vreselijk politiek correcte en linkse slappelingen!

  Iran: Trump zit goed, Europa fout.
  Israel: Trump zit goed, Europa fout.
  Palestijnen: Trump zit goed, Europa fout.
  Vluchtelingen: Trump zit goed, Europa fout.
  Nato: Trump zit goed, Europa fout.
  N/Z Korea (o.a vermindering grenswachten): Trump zit goed, Europa kijkt toe.
  etc.etc.etc.etc.

 11. Rosasolis

  Hopelijk realiseert de nieuwe Huis van Afgevaardigden en Trump dat de enige weg om
  illegalen tegen te houden, is ze aan het grens te houden, en daarna zorgen dat zij veilig terug worden gestuurd naar hun thuisland. Geen gigantisch lange, dure muur van zee naar zee die Trump wil bouwen, is nodig. Alleen een strengere grensbewaking.

  1. Seneca

   Rosasolis
   waar denk je dat Trump mee bezig is? beter dan dat lamgeslagen zootje dat hier en Brussel de lakens uitdeelt.

   1. Rosasolis

    @Seneca. Wij hebben die corrupte, instabile narcist Trump in Europa helemaal niet nodig! Dit corrupte man weet helemaal niets over politiek! En ook weet hij niets over fatsoenlijke onderhandelingen met de mensen die hoge functies in zijn partij hebben, zoals de minister van buitenlandse zakken, Jeff Sessions, die HIJ vorige week ontslagen heeft..net als zoveel anderen gedurende de laatste 2 jaren.
    De meeste vertegenwoordigden van de nu grootste regeringspartij van Amerika,
    de Democrate Party, hebben weinig respect voor dit narcist leider, die voor niemand respect of waardering heeft behalve zichzelf.

 12. Rosasolis

  Merkwaardig is het dat opa Drumpf vanuit Duitland tijdens WW 1 naar Amerika ging immigreren, waar hij niet zo welkom was. Toen had hij zijn naam veranderd naar Trump,
  nadat hij een heel corrupte rijkdom in Amerika had opgebouwd. Jaren later, toen hij problemen kregen wegens fraude, wilde opa Drumpf-Trump terugkeren naar Duitsland…maar hij werd niet toegelaten, in dit lijdende na-oorlog land, gedurende de 20er jaren. Het waren korte jaren Voor de opkomst van de Nazi’s, toen heel Europa bezig was te herstellen van de Great War. Omdat dit man niet meer welkom was in zijn moederland ging hij terug naar Amerika. Jaren later, na WW 2 werd een Schotse immigrante toegelaten naar Amerika, die de moeder van D. Trump werd.
  De huidige 3de echtgenote “first Lady” Melanie van Trump was ook een illegale uit Slovenie, voordat hij met haar trouwde. Dus wie is D. Trump om welke kritiek dan ook te geven op immigranten? Dit corrupte man moet nu weten dat hij een grote nederlaag heeft geleden bij de recente regeringsverkiezing. Hij kan nog steeds stoom afblazen als hij wil, dat kan mijn nieuwe snelkookpan ook doen!, maar als nu wil nog steeds proberen een grote bek bij de Democrate Party te geven, en zijn wetten te dwingen, dan zijn, zijn dagen geteld. Gelukkig heeft in dit land de regering het te vertellen en
  en niet zomaar een nu zwakke, groot bekkige man die geen respect heeft voor wie dan
  ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.