#SorryJohan: Jetten, Van Engelshoven en de deug-polonaise

Nederland is weer in rep en roer want iemand op tv droeg niet constructief bij aan emancipatie, dus dat gaan we even rechtzetten! Ingrid van Engelshoven zal wel eventjes in debat gaan met Johan Derksen én samen met de KNVB kijken hoe voetbal veilig voor homo’s kan worden! Verplichte tolerantietraining voor iedereen met een seizoenskaart? Via Het Parool.

Iedereen trok weer de slachtofferkaart, werd weer bestempeld als held en menig politicus haakte weer lekker aan bij de deug-polonaise. Maar ja, we hebben het weer over een groep, dus de in elkaar geslagen homo en de sociaal introverte homo worden op één hoop gegooid. Je kunt ze grofweg indelen in ‘getraumatiseerden’ met logische angsten en ervaring met reëel gevaar en de ‘aanstellers’ die met tranen in de ogen de handdoek al in de ring hebben gegooid nog voor er ook maar een belediging is geuit. Als je dus zegt dat homo’s wat meer karakter moeten tonen dan moge duidelijk zijn dat het niet over de eerste groep gaat. Het wordt echter wél betrokken op het ernstigste geval en hoe moedig dat deel van de groep al wel niet is.

We zagen op Twitter  ook een hoop figuren die (uit hun eigen verhaal op te maken) bij voorbaat al, zonder slag of stoot, zich conformeerden en hun eigen identiteit onderdrukten uit angst voor wat voor reactie dan ook.

Dat er een verschil zit tussen iemand die met ‘homo’ of ‘flikker’ loopt te schelden en iemand die een homo halfdood slaat omdat hij de hand van een man vasthoudt, maakt ineens niet meer uit. Van misplaatste grap en belediging, tot dreiging van geweld en zelfs gevaar voor leven, lijkt ineens allemaal even erg te zijn.

Het is kennelijk onmogelijk om tegen de ene groep te zeggen dat ze zich eens niet zo moeten aanstellen, terwijl je begrip toont voor de angstige houding van de écht getroffen en getraumatiseerde groep. Het gevolg? Iedereen gaat zich weer bemoeien met oplossingen voor een betrekkelijk kleine groep misdadigers, waardoor héél voetbal weer wordt overladen met regenbogen en ‘raising awareness’-achtige acties die nog nooit hebben gewerkt. Dan wordt ineens voetbal ‘homo-vriendelijk’ verklaard en blijft de getraumatiseerde homo alsnog thuis, terwijl ‘de aansteller’ zich ineens onterecht veilig waant. Dan komt Jesse Klaver weer om de hoek kijken en geeft ons even aan dat het ‘tweeduizend-fucking-[jaartal]’ is en begint het gedram weer opnieuw.

Dat er uiteindelijk niks wezenlijks verandert maakt niet uit, ‘emancipatie en acceptatie is namelijk nooit af’, dus laten zien dat je wel wilt bijdragen is waar het uiteindelijk om te doen is…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ernst Quispel

  Wout meent dat in elkaar geslagen homo’s niet op één hoop moeten worden gegooid met homo’s die het lastig vinden om uit de kast te komen en zet er een plaatje boven van homo’s die door IS-barbaren op een gruwelijke wijze worden vermoord.

  Wie gooit hier wat op één hoop?

  1. marco1

   @ernst:als isis meerdere homo’s op hetzelfde tijdstip zelfde plaats naar beneden flikkert(dat is een grappig e woordspeling,vind u ook niet) dan is het wel duidelijk wie iets op een hoop gooit.

 2. Lugar

  Het barst van de linksekerk predikanten die de wereld verkondigen hoe wij moeten denken. Ja daaaag!

 3. FJ

  Je verkondigt weer eens een mening, maar dat wil niet zeggen, dat iedereen er zo over moet denken. Wat is er mis met de uitspraak van Johan.

  Iemand moet uit de kast komen als hij door de wereld erkend wil worden als homo.
  Het probleem ligt bij de persoon zelf, hij heeft het moeilijk omdat hij zich schaamt niet aan een verwachtingspatroon te voldoen. Maar dat legt hij zichzelf op.
  Ik heb niks tegen homo’s.

 4. Aytas

  Kijk eens hoe wij niet deugen. Idiots are taking over.

  1. Lugar

   “Idiots are taking over.”

   Welke idiots? En wat nemen ze over?

   1. Aytas

    De idioten die het als maar over deugmensen, gutmensch en dergelijke hebben. Daarmee is iedere discussie ten einde.

    De nep rechtse slachtoffer rol is weer compleet, we kunnen niet zeggen wat we willen. Er is niemand die je tegenhoud maar die derksen heeft een grote waffel. Dan kun je verwachten dat dat reacties oproept van mensen die jouw opmerking niet waarderen.

    1. marco1

     Ik denk niet dat Johan er ook maar een seconde wakker van ligt wat iemand van hem vind of denkt.

 5. Gerlos

  Persoonlijk heb ik niets tegen homo’s of lesbiennes prima mee te leven maar om nu zo te keer te gaan tegen Johan, nee dat past mij niet.

 6. J.Rademaker

  Je mag nog maar een minderwaardige mens zo benoemen en dat is de werkende, belastingbetalende lijfeigene.

  1. Lugar

   Pure oikofobie! Goed boek trouwens van Thierry Baudet!

   1. Aytas

    Goed boek? Werkelijk, een compleet verkeerde analyse en waarschijnlijk in dienst van de elite geschreven.

    1. Lugar

     Heb je het gelezen?

     1. Aytas

      Ik ben eraan begonnen. Die bruinhemd begon alleen zulke onzin uit te kramen dat ik het maar laat. De elite is iets heel anders dan die bruinhemd beweert.

     2. Lugar

      “Ik ben eraan begonnen.”

      Nee hoor, absoluut niet!

      “Bruindhemd”

      Heb je voorbeelden waaruit blijkt dat Baudet een bruinhemd is?

 7. Floris

  Google even op YouTube, Veronica Inside, en je ziet precies wat Derksen heeft gezegd. Dat valt allemaal reuze mee.

  1. Lugar

   Hij heeft vast gevloekt in de Linkse Kerk? Waarom zijn al die dominees anders gekrenkt?

   1. Floris

    Omdat Johan D66 heeft afgezworen?

    1. Lugar

     Ja dat is waar ook…

 8. Christina

  Laat die van Engelshoven d`r eigen maar eens druk maken over bepaalde bevolkingsgroepen hier in Nederland die hun handen niet thuis kunnen houden als twee mannen hand in hand over straat lopen!!
  Maar dan hoor je dit soort trollen niet want dan zijn ze als de dood dat ze voor racist uitgemaakt worden want het zijn voor 99% de islamietjes die dat flikken!!
  En ik heb veel homo`s in familie en kennissenkring maar die liggen in een deuk om Derksen, want die snappen dat het humor is maar die linkse kliek heeft natuurlijk geen humor!

  1. Lugar

   “(…) maar die linkse kliek heeft natuurlijk geen humor!”

   Dat is juist. De hele wereld moet hetzelfde worden, zonder lach en zonder kleuren.

 9. Fonzie

  De minister was gister uitgenodigd bij VI maar had geen zin om te praten.

  1. Lugar

   Deugt VI wel dan? 😉

 10. Siemien

  Homoseksualiteit is tegennatuurlijk maar als mensen deze zonde willen openbaren en voor hun tegennatuurlijke geaardheid uit willen komen moeten ze niet zeiken en dit gewoon doen, het dan niet gek vinden dat er op een bepaalde manier op gereageerd wordt, het is inherent aan het feit dat het tegennatuurlijk en zondig is.

  1. Lugar

   @Siemien: Johan Derksen zeg toch wat hij denkt en wat hij denkt dat zegt hij. Hij laat zich de mond (gelukkig) niet snoeren door mensen die denken dat ze deugen en die denken dat de hele wereld moet deugen. Van Engelshoven is van D’66, weetjewel?

 11. victus

  In het betaald voetbal spelen toch geen homofiele mannen? Die stelling was al gedaan door toonaangevende voetbal iconen. Een good-looking en goed betaalde beroepsballertje die naar een gala komt met zijn zus terwijl de golddiggertjes met een spleet om hem heen krioelen?!

 12. Bes Tolen

  Van dat soort dat niet spoort, is m.i. Van Engelshoven gezien haar reactie, die niet anders kan inhouden dan Johan Derksen de les te lezen. Dat heeft Derksen niet nodig want hij heeft voldoende wetenschap maar Van Engelshoven laat alleen maar zien dat ze een bekrompen belerende dwaas is, die een afwijking ziet van haar lijn, die geen nuance kent. Het bewijs van onredelijke onverdraagzaamheid. Het bewijs dat deze vrouw de onvolwassen domheid bezit om een ramp voor het land te worden als minister. Zoals we er steeds meer krijgen om belaagd te worden. Want het is wel een kwestie van belagen geworden in Nederland. Zwarte Piet is het daarmee ook eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.