Trieste video: Israëlische journaliste in Berlijn aangevallen met vuurwerk omdat ze in Hebreeuws verslag deed

Geen categorienov 27 2018, 13:00
Dat het voor Europese joden lang niet altijd meer veilig is in Europa, daar kwamen we gisteren achter met een schokkende reportage van EenVandaag. Maar ook doet menigeen flink z'n best om Joden uit Israël weer terug te pesten naar hun eigen land. Daar kwam de Israëlische journaliste Antonia Yamin gisteren achter, toen ze een Hebreeuws-talige reportage wilde opnemen voor de Israëlische publieke omroep Kann. Ze werd nog voordat de camera klaar was met draaien bekogeld met afgestoken vuurwerk.
https://twitter.com/antonia_yamin/status/1066727295367426054
De Israëlische verslaggeefster Antonia Yamin had naar eigen zeggen afgelopen zondag een "hele fijne werkdag", maar toch ook weer niet. Ze was namelijk in de wijk Neukölln in Berlijn om verslag te leggen van een demonstratie tegen geweld tegen vrouwen voor de Israëlische publieke omroep.
En ironisch genoeg werd Yamin na afloop zélf het slachtoffer van geweld. Ze wilde nog snel even een item opnemen over Brexit. En ja, dat gaat natuurlijk in het Hebreeuws, want dat is nu eenmaal de taal van Israël. Een groepje "nieuwe Duitsers" was het daar kennelijk niet mee eens, en besloten de reportage van Yamin te verpesten door in het beeld te zwaaien en luidruchtig allerlei dingen in het Arabisch te roepen.
Die baldadigheid is natuurlijk nog tot daar aan toe, maar deze tuigjongeren presteerden het daarna ook nog om vuurwerk te gooien. Yamin reageert nijdig:

"De waarheid is dat ik vandaag een hele fijne werkdag heb gehad. Maar tussen twee interviews door moest ik even stilstaan om verslag te leggen over de Brexitdeal. Zoals je kan zien op de video kan je niet verslaggeven in het Hebreeuws in de Berlijnse wijk Neukölln zonder te worden gestoord en zonder dat mensen vuurwerk naar je gooien."

Maar hé: gaat goed hè, hoe wij in Europa met Joden omgaan? Hun uitstékende behandeling hier is zelfs tot in Israël breed bekend geworden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten