Vieze vrouwenhaters! Maar 4 vrouwelijke soloartiesten in top 100 van de Top 2000!

Immens probleem, moet nú een oplossing voor komen anders krijgen we nooit meer vrouwelijke artiesten! De top 100 van de laatste Top 2000 telt slechts vier vrouwelijke soloartiesten! Iedereen mocht stemmen en dan is dít het resultaat?! Roetveegpiet neemt jullie 5 december allemaal mee naar inclusiviteitstraining! Via het AD.

Ergens tussen het gedram over een ‘wage-gap’ en te weinig vrouwen aan de top kwam een of andere troela op het idee om onze Top 2000 eens onder de loep te nemen. Iedereen mocht daar stemmen op de eigen favoriet en wat blijkt? Te weinig vrouwen! Is dan de conclusie dat vrouwelijke artiesten wellicht niet de favoriet zijn onder de bevolking? Nee hoor, jullie hebben gewoon verkeerd gekozen! Dat is natuurlijk een flink probleem want het bewijst ondervertegenwoordiging van vrouwen in de muziekindustrie!

Waar haal je het lef vandaan om gewoon vanuit eigen voorkeur je stem uit te brengen op de muziek die jou het meeste aanspreekt? Dat deugt natuurlijk van geen kant, je was je gewoon even niet bewust van het feit dat je eigenlijk gewoon een paar vrouwen bent vergeten of je klikte op een verkeerde knop. Geen probleem, daar is Top 2000 VrouwenStemmen voor opgericht. Ik zag trouwens ook maar verrekt weinig Aziatische transgenders in de lijst maar goed, dat is een probleem voor december 2019.

U vraagt zich misschien af: ‘is er dan ook iets van een site of fonds gericht op het laten excelleren van vrouwen in de muziekindustrie, zodat zij op basis van talent en kwaliteit beter zullen gaan presteren dan hun mannelijke collega’s en daarmee op eigen kracht ondervertegenwoordiging tegengaan?’ Nee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Lugar

  Ja als je even zoekt is het altijd prijs…

  Zo heb ik gelukkig geen vrouwelijke collega’s. Ben ik nu een racist?

  1. Meester Kong

   K*t met peren – duidelijk?

   1. Lugar

    Nee pruimen!

   2. Lugar

    Er doen geen misters mee aan de missverkiezingen en in het 1e van Ajax spelen geen vrouwen. Man en vrouw zijn niet gelijk, links wil het maar niet accepteren.

  2. Spaanse kok

   Nee maar een aantal vrouwen wel heel blij.

   1. marco1

    Ja zelfs ik vond hem grappig. Niet zo boeiend wat ik wel of niet grappig vi d maar toch.

    1. Meriadoc Brandebok

     Je kunt altijd een emoticon plaatsen, zoals ik hierboven deed, waarmee je aangeeft dat je het een grappige opmerking vind, marco. Tip van Meriadoc.

     1. marco1

      Nee joh digibeet ik met als laag geschoolde jan dat niet maar daarom vond ik hem niet minder grappig.

   2. Top

    Aldus sprak de slijmerige Jabba de Hut! En hij glibberde weer naar zijn grot.

  3. Rosasolis

   @Lugar. Inderdaad heeft u geen vrouwelijke collega’s . Omdat u werkeloos bent. En u helemaal niet van vrouwen houd. Ben u vergeten dat een vrouw ooit heeft u gebaren? En dat andere vrouwen nu recht hebben om een betere leven.
   Het is nu zeer duidelijk, dat u niets meer bent dan een zielige, ordinaire vrouwen-hater.
   Bent u een zielige homofiel die alles vrouwelijk afkeurt? Laten wij hopen dat uw haat tegen vrouwen zal niet doorgaan. Als hoog-opgeleide vrouw, wil ik zeggen dat het gaat om een samenwerking tussen mannen en vrouwen, in onze man-vrouw maatschappij.
   Gelijke rechten, plichten, en kansen voor mannen en vrouwen. Zo moet het nu gaan.
   Ieder vrouw heeft het recht te verklaren: Ik hou van mijn studie en van mijn vaak.
   En door te gaan om werk te vinden in mijn gekozen vaak.

 2. Meester Kong

  Aaijah, ook bij DDS is geen vrouw te zien, wel een homo maar die moet nog zijn kast zien open te breken….

  1. Lugar

   @Meneer Kong: Weet je wat het voordeel is als ik jou opneem in mijn script?

  2. Meriadoc Brandebok

   Enkelt Aytas en Rosasolis, het is een bolwerk van boze mannen.

   1. Floris

    Je mist er nogal wat, Brandebok. Allemaal rechtse vrouwen naar mijn hart.

   2. Groeneveld

    Nienke, Theresa Geissler, Paaldanseres, Jetske, Anna. En Aytas is een jongen met meisjeskleren aan.

    1. Meriadoc Brandebok

     Speculeren over dubbelaccounts is tegen de huisregels.

 3. marco1

  Dus vrouwen kunnen mider goed zingen dan mannen. Boeiend

  1. Spaanse kok

   Nee, zeker niet.
   Maar minder gewaardeerd???

  2. Aytas

   Lekker belangrijk. De top 2000 staat vol met kutmuziek.

   1. marco1

    Idd ik zie public enemy og nwa er nooit tot n auwelijks instaan.

    1. Aytas

     Nee maar dat is ook niet helemaal mijn ding maar ben gek op reggae, rocksteady, ska en punkrock. Jij?

     1. marco1

      Hip hop uit de jare n 80 begin 90 liefst met mrtal invloeden maar met bame public enemy en run dmc zijn favoriet. Tuurlijk okk eazy-e en osdorp posse al zijn die va n begin 90

     2. Aytas

      Verrassend mens ben jij. Leuk! Ik vind body count goed. Ook echt oude hip hop als Eric b and rakim. Ik denk dat jij en mijn vader wel een muziek avondje kunnen houden. Ik vind wat jij noemt overigens niet slecht.

      Hou je van dansen?

     3. marco1

      Jazeker bodycount met ice=t. Begin van de hiphop tot jaren 90 heeft veel goede bands. Joh dansen, tuurlijk hou ikj daar van maar lieve aytas ik ben wit dus ik weet batuurlijk oo k wat je bet er aan anderen over kunt l aten. Maar wilde je ee avondhe dansen want im ben natuurlijk altijd bereid om principes opzij te zetten en voor lul te staan.

     4. Aytas

      Lieve Marco, Als je plezier maakt en jezelf niet te serieus neemt sta je op de dansvloer nooit voor lul. Gewoon niet nadenken en het ritme van de muziek beleven. Zoals bob marley zong : one good thing about music, when it hits you feel no pain.

      Ik maak de bekende opmerkingen over blanken en dansen maar het maakt niet uit, plezier en een goed gevoel daar draait het om en wat een ander denkt ach dat is totaal niet van belang.

      Je bent een interessant mens op dit forum, onvoorspelbaar en niet in een hokje te plaatsen. Leuk! Saai rechts en links is er genoeg. Fijne avond verder.

     5. marco1

      Ik neem niemand serieu s aytas dus mezelf ook niet. En hokjes mensen zijn kuddedieren he. Eigenlijk geen eigen menig maar toch erbij willen horen jij okk een h3ke fijne avond nog. Maar gingen we nu wel of niet dansen.nu hoort hier eigenlijk nog een smiley achter maar ik wacht nog tot meneer brandebok mij uitlegt hoe dat moet.

     6. FLP

      Oi mate! De wereld brand al zolang die draait.

 4. Lugar

  Kun je ook op ZZN stemmen?

  1. marco1

   U wel want net als iedereen heeft ook u recht op een mening en stem.

   1. Lugar

    @Marco: Dat is juist, al was deze vraag niet voor mijzelf bedoelt, ik geef geen ene moer om welke top dan ook.

    1. Spaanse kok

     Nieuw in het DDS assortiment.
     Vragen stellen waar de steller geen antwoord op wenst.

     1. marco1

      Vernieuwing kan verbeteren en soms is het niet verkeerd om iets bij het oude te l aten.

 5. Floris

  De lijst van succesvolle zéér gewaardeerde zangeressen, al vanaf de jaren 60, is lang. Zowel solo-zangeressen als zangeressen in een band.

  Dit kansloze feministische kattengejank raakt echt kant noch wal.

  1. Lugar

   @Floris: Het is daarom hooguit een poging om het stemgedrag te beïnvloeden. Dat hebben ze afgekeken van de Turken, die deden dat ook voor de Turken in Nederland toen ze een mail rondstuurde (2006) met het dwingende advies om te stemmen op Fatma Koser Kaya van D66.

  2. Rosasolis

   @Floris. Wij vrouwelijke vocalisten in het klassiek muziek hebben het heel moeilijk gehad, om werk te vinden in het vrije sector. Vooral vocalisten die meer houd van concerten opreden dan van opera. Er is een grote verschil tussen zangkunst van concert en van opera. Helaas weten weinig het verschil. En u weet helemaal niets over de allermooiste instrument. Wij vrouwelijke solisten (zowel de sopraan als ik als alt) hebben een bezopen tenor solist gered vlak voor de uitvoering). Hij kwam op de podium op zwakke benen. En hopelijk is hij dankbaar voor de actie van de sopraan en mij als alt solist, die verzorgden dat de concert door kon gaan.

   1. Rosasolis

    @Rosasolis. Ik heb Een bericht vergeten: het ongelofelijk mooie optreden van de Zweedse barok zangeres Ann Hallenberg op het Prinsen gracht concert van
    2 jaar geleden. Wat een prachtige concert voor alle aanwezigen. En ook voor vele anderen die het hebben gezien. Daarom willen steeds meer mensen meer weten
    over wat gedurende eeuwen zo mooi is gekomen.

 6. C.A.Barstow

  Die stompzinnige rotzooi gewoon afschaffen, probleem opgelost!

  1. Floris

   Ach, stompzinnig wil ik het niet noemen. Wel is het zo dat je nu al zo’n beetje kan voorspellen wie er in de top 10 zitten. Dat is elk jaar ongeveer hetzelfde.

   Wie zal dit jaar de winnaar zijn? Bohemian Rhapsody of Hotel California?

   Gaap.

   Wat mij betreft geen van beiden.

   1. Spaanse kok

    Maar welk nummer of artiest wel?

    1. Floris

     Een Beetje Verliefd van Hazes?

     Grapje.

     In mijn jeugd was ik vooral fan van Black Sabbath (alleen van de periode Ozzy, de zangers die daarna kwamen vond ik niets), Deep Purple en Led Zeppelin.

     Later kreeg ik ook oog voor de muziek uit de flower power tijd die daaraan vooraf ging hoewel ik het niet eens was met hun politieke boodschap. De muziek van die tijd was sterk politiek getint, maar ik kan dat los zien van de kwaliteit van de muziek en die was grandioos.

     Ook latere muziek, ook van deze tijd, heeft goede dingen laten zien.

     Ik kan maar moeilijk kiezen.

     Misschien een verrassende keuze: Locomotive Breath van Jethro Tull.

     1. Spaanse kok

      Aqualung van Jethro Tull, kan ik mee leven.
      Voor mij eigenlijk teveel om op te noemen.
      Nederland: Earring uit mijn geboortestad,focus, brainbox, cuby.
      Internationaal: Clapton, Winwood, Ten years after, Yes, ELP, Queen, Cocker, CSN&Y, Hendrix, The Who enz enz

     2. Floris

      Onze muzieksmaak komt dus in behoorlijke mate overeen. Er zit dan ook maar 10 jaar tussen ons.

      Earring is inderdaad een topband, gelijkwaardig aan de grote internationale bands die we hier hebben opgesomd. En ze treden nog steeds op. Pas nog in Antwerpen.

      Ik kan niet ontkennen dat Queen ook een topband was, maar het was niet echt mijn smaak.

      BTW: ik kan ook enorm genieten van sommige klassieke muziek.

     3. Spaanse kok

      Queen, sinds ik ze live gezien/gehoord heb in Wembley op 13 juli 1985 zijn ze bij mij gestegen.
      Andere memorabele concerten: Byrds, Jefferson Airplane, Cocker en Santana.
      Vele malen Earring in Zuiderpark, Focus en Cuby in de vliegermolen

     4. Spaanse kok

      Klassiek , met afstand Concerto de Aranjuez.

     5. Spaanse kok

      Gevolgd door Carmina Burana.

     6. Floris

      Ik heb niet zo veel concerten bijgewoond. Stones en Bowie in De Kuip in hetzelfde jaar. Rond die tijd ook Earring (ik dacht in Vlissingen), Nils Lofgren in Nijmegen en Dire Straits (weet niet meer waar. Ahoy?). Plus daarnaast diverse minder bekende groepen.

      Het was altijd zeer de moeite waard. Een live-concert blijft toch een belevenis.

      O ja, ook nog de Dizzy Mans Band. Lachu.

   2. Lugar

    Ik dacht zelf meer aan iets van BZN… 😛

 7. plakband

  G-20 foto. Ik zie 36 personen waarvan 2 vrouwen en een man in een gewaad. Werk aan de winkel. Links, zet hem op.

  1. Lugar

   @Plakband: Zo héé!

   🙂

 8. Job Jansen

  Waar zijn Céline Dion, Mecano, Whitney Houston? Geweldige zangeressen….

 9. victus

  Gewoon blijven doordrammen zoals standaard gebruikelijk is tegenwoordig in Holland. Dan is volgend jaar de top 100 van 2000 uitsluitend gevuld met K3, Arabisch moskee gemekker, onbekende Afro muziek. Met op nummer 1 het aangepaste wilhelmus

  1. Lugar

   Deug je wel of deug je niet, GroenLinks, D’66 en dat soort clubs. Ze zitten overal in hoor.

   1. Top

    Gelukkig hebben ze alhier, geen verstand van muziek. Ik zou je eens aanraden naar Porcupine tree te luisteren. Of een band zoals outlaws, met het nummer green grass and high tides. Dan luiter je niet meer naar die flauwekul programma’s.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Zou ik er nu binnen 5 sec 4 moeten kiezen

  Janis Joplin
  Ella Fitzgerald
  Nina Simone
  Joni Mitchell

 11. Rosasolis

  Radio 4 doet het beter dan radio 2 zoals een aantal weken geleden is gebleken. Dit jaar in de lijst van de meest geliefde 300 klassiek muziek composities waren een aantal vrouwelijke componisten vertegenwoordigd. En vele van die “top 300” CD’s werden gespeeld en gezongen door vrouwelijke solisten, strijkkwarteten, en dameskoren. En de allernieuwste: orkesten onder leiding van vrouwelijke dirigenten. Radio 4 heeft een oude school bus die rijdt door ons hele land om mensen te benaderen over wat hun keuze aan klassieke muziek is, en ook wat hun wensen zijn. Opvallend is het dat vele liefhebbers noemde vrouwelijke componisten van de oude, tot onze hedendaagse tijd.
  Een ook noemde velen zeer geliefde hedendaagse vrouwelijke solisten, zowel vocalisten als instrumentalisten. In feite doen alle radio 4 omroepen mee om op te komen voor vrouwen. Wat is dit omroep enorm gegroeid sinds het oprichting door Theo Olaf zoveel jaren geleden!

 12. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Aytas, Helemaal mee eens. Het geringe aantal vrouwelijke artiesten loopt parallel met het geringe aantal vrouwelijke DJ’s. Vond vroeger de top 2000 ook mooi en heb ook een aantal keren gestemd. Maar de top 2000 kan mij nu wel gestolen worden, stemmen helpt niet, er veranderd immers toch niets, net als de 2e kamer verkiezingen trouwens maar dit terzijde. De laatste jaren verdwijnt er steeds meer nostalgie uit de top 2000 (lees : flop 2000)Je merkt nu goed dat de radio 53 shit luisteraars ook de top 2000 hebben ontdekt (helaas) Die gaan massaal stemmen op die troep die 24 uur per dag door die flut radiozender wordt gedraaid. Gevolg is dat er goeie muziek uit de lijst voorgoed verdwijnt en er komt door gedraaide computershit voor terug en dat wordt alleen maar erger. En de top 100 is min of meer van hetzelfde laken een pak. En ja meer regae ska en punkrock zal niet verkeerd wezen. Maar vrouwen zijn niet onder gewaardeerd. Het zijn meer zangeressen die in bands zitten en ze doen absoluut niet onder voor de mannen. Doro Pesch om maar 1 te noemen, maar het overgrote deel van de radio 2 luisteraars kennen haar niet. Hardrock en metal bands daar worden alleen maar de voor de hand liggende nummers gekozen terwijl die bands vaak ook betere nummers hebben maar die weten ze dan niet. Er is meer dan paranoid,enter sandman, ace of spades, whole lotta rosie en noem maar op. Op de top 2000 ben ik definitief op uitgekeken, ik ben naar de Evergreen top 1000 (radio 5)en de top 4000 (radio 10) uit geweken. Daar zitten wel veel vrouwelijke artiesten in

 13. victus

  Op de hedendaagse radio hoofdzakelijk dat onsamenhangende ik, ik & ik geleuter van de presentatoren, doodirritante meelachen van die side kicks. Dom gelul van volwassen kindjes. Cassette recorder met carnavalskrakers gaat dan maar op endless repeat’

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.