Vondst wapenarsenaal mogelijk doorbraak in moordonderzoek en lokale terreur Twente

Er gebeurt doorgaans niet veel in Twente, maar áls er iets is dan is het alles behalve lafjes. Een reeks invallen hebben geleid tot een vondst van een ‘arsenaal’ aan AK-47’s, een raketwerper mét raketten en diverse andere wapens. Dat meldt de NOS.

De politie heeft een serie invallen georganiseerd in Enschede en het nabijgelegen Hengelo. Twee verdachten werden aangehouden en worden in verband gebracht met diverse incidenten in de regio.

Zo zijn zij mogelijk verantwoordelijk voor een in de brand gestoken kapperszaak, een moord op een parkeerplaats in Gronau (vlak over de grens), een moord in een auto op een kruising midden in Enschede en de beschieting van een shishalounge. Er wordt dus flink huisgehouden in Twente.

In de Tubantia schetst men de situatie van de inval in Hengelo waar de raketwerper werd aangetroffen, met bijbehorende raketten. Hoewel de zaak vrij ernstig is, is het commentaar ronduit hilarisch:

“Het komt zo wel dichtbij. Ik wil niet discrimineren hoor, maar ja, dit is wel het stukje waar ook veel buitenlanders wonen.”

“Of hij Turks is? Haha, Turken en Marokkanen, die hebben het altijd gedaan. Hij heet Rutger. Nee, dat is ook niet echt geen Turkse naam. Hij is Indisch. Ik ben wel Turks.”

De scherpste analyse omtrent de politie-inval komt nog wel van deze buurtbewoner:

“Het ligt aan deze regering en ons leger is ook niets meer waard. Hou er maar rekening mee, dit soort invallen ga je hier nog wel vaker zien.”

Niemand lijkt zich dus echt druk te maken en het feit dat iemand een raketwerper in huis heeft wordt door een enkeling al praktisch als normaal gezien. Het zal wel aan het Twentse karakter liggen!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Aytas

  Criminelen zijn een drama voor de samenleving. Het zal volgens wout natuurlijk wel aan de buitenlandse achtergrond liggen, wij zijn allemaal tuig.

  1. sonar

   Je hebt echt zelfkennis Aytas gezien jouw reacties.

   1. Aytas

    Iemand hier moet dat hebben. De meesten hier denken dat gekke geert hun verlosser is ipv een tiran.

 2. Ernst Quispel

  “de scherpste analyse omtrent de politie-inval komt nog wel van deze buurtbewoner:

  “Het ligt aan deze regering en ons leger is ook niets meer waard.”

  🙂

 3. Heinz

  Die buurtbewoner komt vast en zeker uit Oldenzaal. Het ken niet anders.

  1. Wout Willemsen

   Oppassen jij 😛

   1. Heinz

    Ik geniet altijd, voordeeluitjes, effe weg… Ootmarsum en omstreken…

 4. fusilier

  Aj groot wilt liekn moj naost kleene leu gaon staon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.