VVD: ‘Tijdelijke woningen statushouders moet druk op sociale woningmarkt verlichten’

Vanwege de bevolkingsgroei, voornamelijk te wijten aan migratie, is er behoorlijk krapte ontstaan aan de onderkant van de huurmarkt. Soms moeten mensen maanden of zelfs jaren wachten op een huis. Omdat in veel gemeenten statushouders voorrang krijgen is er ook nog eens extra onvrede ontstaan over de situatie. Daarom pleit de VVD voor het bouwen van speciale flexibele woningen. In een aantal gemeenten kan dit een oplossing bieden voor de krapte.

Doordat de meeste gemeenten statushouders voorrang geven bij het toewijzen van woonvesting, moeten anderen soms lang wachten op een sociale huurwoning. Dat moet dus anders. Het plan van de VVD is het onderbrengen van statushouders in goedkope flexibele woonruimte waar zij kunnen verblijven na hun vertrek uit een AZC. Dat het bouwen van nieuwe woningen de eerste keus is voor het oplossen van het probleem van overbevolking is typisch iets voor de VVD. De partij heeft natuurlijk belang bij het volbouwen van Nederland, gezien de relaties van voormalige VVD’ers met de bouwsector.

Het is zeker geen vreemd plan van de VVD overigens, want maandenlang wachten op huurwoningen is onacceptabel. Of statushouders, studenten of gezinnen het slachtoffer zijn van de tekorten doet er in deze niet toe. Het is nadelig voor alle mensen en ook de arbeidsmobiliteit staat onder druk. Verhuizen wordt steeds lastiger. Naast het huisvesten van statushouders worden de prefab wooncomplexen eventueel ingezet om ook studenten te huisvesten.

Het plan maakt zeker kansen omdat het de druk op de huizenmarkt kan verlichten. Hopen dat de Tweede Kamer en de regering het voorstel verder kunnen uitwerken. Van belang is hierbij wel dat de wooncomplexen niet in ‘het luchtledige’ terechtkomen, want anders dreigt het ontstaan van getto’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Ritter

  Het is een druppel op een gloeiende plaat en dus geen echte oplossing.

  Want de instroom vanuit voornamelijk Afrika blijft bestaan. In Afrika staan miljoenen klaar om naar Europa af te reizen vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te halen.

  Ook in Afrika weten ze dat asielzoekers gratis huizen krijgen en allerlei andere goodies zoals uitkeringen enzovoorts.

  En dus zullen ze blijven komen.

  1. Aytas

   Wil je daar een onderbouwing van geven. Het is hun geld waar jij gratis van leeft niet andersom. Dom rechts.

   1. Adriaan

    Quote: Het is hun geld waar jij gratis van leeft niet andersom.
    Dom links.

   2. henkC

    Dom aiai.
    Het is inderdaad ons geld waar ze van leven.

 2. fockingworst

  Ik heb uberhaubt nooit begrepen waarom er gewoon niet een grote vracht aan hoogbouw word neergeplempt in de grote en middelgrote steden ipv laagbouw in het midden en hogere segment. Iemand die het weet?
  Het is volstrekt belachelijk dat de veelal ondankbare islamitische migranten hier voorrang krijgen op een huis waar nederlanders in de randstad gemiddeld 8 tot 15 jaar op moeten wachten hun het per direct krijgen.
  Ook het gratis geld en en andere gratis voordeeltjes in de gezondheidszorg inrichting huis, terwijl ze niks hebben bijgedragen en de overgrote meerderheid dit nooit gaat doen.
  Ze krijgen hier een betaalde vakantie voor het leven, dus waarom werken?

  1. Ernst Quispel

   Natuurlijk, Focking, alleen mensen die het zelf kunnen betalen hebben recht op gezondheidszorg en een dak boven het hoofd.

   Wat prettig dat warhoofden van jouw slag behoren tot een kleine extremistische minderheid.

   1. fockingworst

    @ernst en begrijpend lezen gaat niet samen.
    Maar je mag ook je eitje kwijt hoor @ernst.

    1. Ernst Quispel

     Als je woningtoewijzing en toegang tot gezondheidszorg koppelt aan een betaald inkomen ben je de weg kwijt, Focking.

     1. fockingworst

      @ernst mag ook dingen tikken op zijn labtop die ik niet geschreven heb. Ook dat mag op dds.
      Je mag je grote fantasie gebruiken.
      @ernst maakt daar goed gebruik van.

     2. Aytas

      Hoe zou jij het willen doen Ernst? Vraag me af hoe jij denkt dat de babyboomers de verzorgingsstaat heeft gefinancierd en denkt de verzorgingsstaat in deze vorm te blijven financieren?

     3. Baaz

      Via Afrika en omstreken?

     4. Ernst Quispel

      @aytas,

      Uiteraard moet de verzorgingsstaat worden gefinancierd en daarom is het ondermeer verstandig om een restrictief immigratiebeleid te voeren en de immigrantensteden we wel opvingen zo snel mogelijk aan het werk te helpen.

      Waar het hier om gaat is dat in een beschaafd land woningtoewijzing en gezondheidszorg niet afhankelijk is van betaald werk: we sluiten bejaarden, kinderen en gehandicapten toch ook niet uit van deze voorzieningen?

   2. Siemien

    Ernst jij moet lekker opflikkeren..

    1. Ernst Quispel

     Ik blijf nog lekker even.

     🙂

     1. Siemien

      Uiteraard, je zal ongetwijfeld, zoals je laat merken, een sadomasochistisch genoegen hebben uit het feit dat je hier uitgekotst word natuurlijk, als dit je enigste aandacht is dan ben je echt toch wel een zielig mannetje hoor..

     2. Baaz

      “Ik blijf nog lekker even.”

      Dat is fijn, dan kan men jou dagelijks meerdere keren wijzen op het feit dat jij hier je mening mag geven.

   3. Baaz

    “Wat prettig…”

    En wat een geruststelling dat ook jij hier jouw mening mag poneren, laat het vooral duidelijk zijn dat het slechts jouw mening betreft.

    1. fockingworst

     @baaz wat goed dat u vooral ernst en zijn kornuitjes op het feit wijst dat hij en zijn vriendjes ook een mening mogen hebben bij dds.
     Ik zal u helpen met verkondigen dat ze HUN MENING mogen plempen hier.
     Het is ook wel een dolle boel hier met @ernst zijn vriendjes en HUN MENING.

     1. Baaz

      @Worst: Inderdaad. Ook staat de wetgeving aan hun kant. In artikel 7 van onze Grondwet staat het:

      1.
      Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

      2.
      De wet stelt regels omtrent radio en televisie. Er is geen voorafgaand toezicht op de inhoud van een radio- of televisieuitzending.

      3.
      Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

      4.
      De voorgaande leden zijn niet van toepassing op het maken van handelsreclame.

     2. fockingworst

      @baaz wat fijn voor @ernst hij mag heerlijk vrij zijn eigen mening verkondigen of een mening van een ander die bij hem is opgedrongen. 😉

     3. Baaz

      Of een mening als feit proberen te slijten, dat mag ook. Wij weten toch wel onderscheid te maken tussen zijn mening en een feit.

     4. Ernst Quispel

      Niemand betwist de vrijheid van meningsuiting hier.

     5. Baaz

      Dat wordt hier ook niet gezegd.

     6. wheelboy

      Fockingworst
      Dat soort van gasten zoals de enstjes en div anderen hebben niet in de gaten dat door dit beleid wat men al decennia lang voert hun linkse ideaal van een sociale welvaart staat onder hun benen wordt afgebroken . Zij denken vaak dat de zielige mo of hoe hij/zij mogen heten wel hier kunnen verblijven .Inmiddels hebben we paar 100 duizend zielige motjes en alie hier zitten met hun hand open en dit kost miljarden . Die zal dmv bezuinigingen of belasting verhogingen moeten worden opgehoest . Die bezuinigingen zien we al jaren alles verslechterd . EN die belastingen is Rutte ook al jaren ons arm mee te maken . En dat hebben die rooie makkers niet in de gaten .Samen met dat de meerderheid crimineel is . tel uit je winst wat het kost .Hier nog leuk voorbeeldje hoe dankbaar ze zijn .
      Ter Apel wordt langzaamaan wanhopig van een kleine maar hardnekkige groep asielzoekers die overlast veroorzaakt. Winkeliers worden gek van de diefstallen en buschauffeurs dreigen niet meer te stoppen bij het azc. Ze willen het niet meer: het gemep op de ramen, gespuug en intimiderend gedrag. (Trouw)

  2. Job Jansen

   Een tent heeft ook een dak. En de tent staat in veilig Nederland. Dat is toch de bedoeling van opvang. Een tent heeft lage huurkosten, en een tent gaat maar een paar jaar mee. Een vluchteling gaat toch een keer terug na de oorlog, toch? Dus misschien motiveert dit om terug te willen.

   1. Ernst Quispel

    Gelukkig behoren asociale figuren als Job tot een minderheid die hier het beleid niet bepaalt.

    1. Siemien

     Ernst jij moet hier opflikkeren..

    2. ildib

     Hoeveel heb jij er eigenlijk zelf al in huis genomen smerige grootmuil die je bent, je noemt anderen wel asociaal omdat zij nu eenmaal niet zo maf zijn om alles maar te pikken van dat immigratie ongedierte.

     1. Ernst Quispel

      “dat immigratie ongedierte.”

      Er zijn in Nederland mensen die vastzitten in dit soort plat racisme.

     2. Baaz

      Ongedierte is geen ras en rassen bestaan volgens jou niet. 1 + 1 = 2

    3. Job Jansen

     ‘Asociale figuren’

     Natuurlijk Ernst. Staat je spellingscontrole uit?

    4. Ernst Quispel

     Hoe had jij het woord ‘asociaal’ dan willen spellen, lieverd?

     1. Job Jansen

      Ik doelde niet op asociaal, dit vind ik gewoon een leuke uitdrukking. Ik doelde op de kleine taalfouten zoals komma’s en umlaut in voorgaande reacties. Ik dacht, waar is Ernst nu.

     2. Baaz

      “Ik dacht, waar is Ernst nu.”

      Ik dacht dat niet. 😉

    5. Siemien

     Ernst lult met 2 monden als het gaat over minderheden..

    6. Baaz

     “Gelukkig behoren asociale figuren als Job tot een minderheid die hier het beleid niet bepaalt.”

     Wanneer figuren in correlatie met een minderheid iets bepalen, is het door jouw gebruikte begrip ‘bepaalt’ onjuist. Anders zou het de asociale figuur zijn geweest.

 3. AS210854

  In een woord zum kotsen.

 4. C.A.Barstow

  De oplossing is natuurlijk de grenzen hermetisch sluiten desnoods met geweld, daarbij spoor iedere gelukzoeker op zet ze op het vliegtuig terug naar de woestijn.
  Het kost wat maar het probleem is opgelost.
  Weg met die smerige opvreters.

 5. HEM

  Waarom niet onderbrengen op een schip. Kun je gelijk een beetje de goede kant uit varen.

 6. Aytas

  ‘ Vanwege de bevolkingsgroei, voornamelijk te wijten aan migratie, is er behoorlijk krapte ontstaan aan de onderkant van de huurmarkt’

  Complete niet te onderbouwen onzin!!!

  Dat er een tekort aan woningen is is te wijten aan het gemak waarmee mensen scheiden en dat ouderen steeds langer op zichzelf blijven wonen.

  Wat is populisme een achterlijk iets, je kunt notabene van elke gemeente opzoeken hoe hoog het percentage woningen is dat aan statushouders wordt toegewezen.

  Het beleid wat betreft sociale huurwoningen is daarnaast ook nog eens zeer slecht. In tijden van crisis kun je ze bouwen, wat goed voor de bouwsector is. Daarnaast worden er veel sociale huurwoningen die door sloop en verkoop verdwijnen niet vervangen.

  Laten we het lekker aan migratie wijten. Dom rechts.

  1. wheelboy

   Aytas
   En die 100.000 syriers en div andere volksstammen van Afrika daar hebben we ineens huizen zat voor ? Die tellen niet mee? Joh je ogen open doen .

   1. Baaz

    Plus de na-reizigers en andere gezinsleden die nog mogen overkomen. Plus gratis geld (uitkering).

  2. BB

   @ Aytas

   Maar u onderschrijft wel dat de bevolkingsgroei nagenoeg te wijten is aan migratie?

   Is het dan zo dat migratie geen enkele rol speelt op de krapte op de woningmarkt?

  3. henkC

   Man wat weet jij er nou van?
   Je zit helemaal in Rwanda…Of is dat ook een leugen?

 7. wheelboy

  Die zelfde VVD wil mensen die al jaren in een huurhuis wonen en net wat meer verdienen eruit jagen dmv exorbitante huurverhogingen . Nu willen ze zelfs al zover gaan die mensen ineens na het maximale te laten gaan . maw werkende NL is weer de klos .

 8. RS

  TERUG STUREN is toch een veel betere OPLOSSING ?????Of zie ik dat verkeerd………..en waar moeten die “sobere woningen “dan komen te staan ? En als die azielige zoeker er geen genoegen mee neemt ???of is het gewoon verkiezingsprietpraat…………..

 9. FLP

  Eigenlijk erg !!! Onze Indonesische en Molukse Nederlanders gingen vroeger een tweedehands concentratie kamp van de Duitsers in….en moesten toen jaren wachten voordat ze in aanmerking kwamen voor een huurwoning. En nu!!de nieuwkomers…die worden in de watten gelegd. Er word dik gediscrimineerd door de woningbouwverenigingen. Voor een statushouder word de huurwoning geheel opgeknapt dat er niks meer geverft hoeft te worden. Gemiddelde kosten 10.000 euro en komt er een gewone ….kaaskop in de huurwoning mag die zelf de boel opknappen.

 10. henkC

  De druk op de gemeenschap zou een stuk minder zijn als “NIET” status houders daadwerkelijk uitgewezen werden.
  De sfeer die men graag creert is er een van discriminatie gevolgd door de nodige “isme” woorden.

  Volgens mij is het gros van de Nederlanders niet zo. Statushouders zijn mensen die asiel zoeken en gekregen hebben. Als we er van uit gaan dat de IND zijn werk doet (was ut maar waar) dan zijn deze statushouders dus echte vluchtelingen.
  Ik zal niet zeggen met open armen ontvangen maar mi zijn deze mensen welkom in ons “veilige” landje. Zolang ze de NL normen en waarden proberen na te leven.

  Ik vrees alleen dat NL het spuug zat is om telkens maar weer geconfronteerd te worden met agressieve “migranten” die en passant maar even misbruik maken van onze sociale voorzieningen en medische zorg.

 11. Bes Tolen

  VVD’ers zijn m.i. heel dom. Ze doen er al zo’n veertig jaar over om te begrijpen waarom die asielzoekers hier komen maar het lukt de VVD’ers maar niet dat te begrijpen. Verder hebben ze ook weinig onderwerpen en dat is ook een soort armoede. Of te wel de VVD kent ook armoede. Als ze dan een onderwerp hebben, weten ze niet echt waar het over gaat. Als ze al een oplossing ergens voor hebben, hebben ze die toevallig eens ergens vroeger gehoord. Precies, ze hebben nog geheugen maar hun geheugen is niet erg precies. Anders zouden ze wel eens schrikken. Bijvoorbeeld van het aantal asielzoekers of hoeveel de Nederlanders er elk jaar op achteruit gaan. Dank zij de VVD. Ze blijven overal vrolijk onder die VVD’ers. Altijd al de vrolijkste partij van Nederland. In de eerste plaats en wat volgt is altijd wel acceptabel. Het leven gaat door, nietwaar? ”En we hebben tenslotte onze politici, nietwaar? Wij betalen ze daarvoor toch?”. VVD.

 12. Loes

  Het beste is volgens mij zelfredzaamheid ..je bent welkom als je jezelf kunt onderhouden..moeten wij nederlanders ook als het erop aan komt..kun je jezelf niet onderhouden dan moet je terug

  1. Baaz

   Dat is vloeken in de linksafkerk.

  2. fockingworst

   @loes
   Van mij mag daar nog 1 klein dingetje bijgevoegd worden, zelfredzaamheid EN NIET ISLAMITISCH.

   1. Baaz

    @Worst: Ook dat, er is al meer dan genoeg (liever helemaal geen) islam in ons land en er zijn al veel meer dan genoeg (liever helemaal geen) Mohammedanen in ons land.

    1. fockingworst

     @baaz heb hier al vaker voorgesteld om islamieten een oprotpremie te geven a 100000 per islamiet.
     Win win situatie.
     De islamieten kunnen lekker hun islamitisch ding doen in islamietenland zoals op straat hangen beetje spugen boos kijken inbreken beroven verkrachten van jonge meisjes intimideren en moskeetjes bouwen waar ze met hun neus zo vaak mogelijk in de bibs van hun mede islamiet mogen prikken lekker met autotjes de straten blokkeren bij bruiloften uitkeringen trekken.
     Als ze werk vinden eisen stellen tbv zogenaamde gebeds stilteruimtes.
     Ze hoeven geen kruizen meer te zien die om ‘ongelovige’ hangen.
     Ben vast nog wel een paar islamitische geneugtes vergeten.

     Tja en wij zijn van al die fijne islamitische gewoontes af.
     En ook nog zo’n 40.000 eurotjes per islamiet per jaar aan huisvesting uitkering gezondheidszorg kapotte wasmachines kinderbijslag etc

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.