Wie redt onze Blokker? Familie wil af van meerderheidsaandeel Blokker

Geen categorienov 12 2018, 9:00
Het gaat niet zo goed met de Blokker en familie Blokker wil af van het bedrijf. Kopers kunnen het winkelketen overnemen en de schuld van het keten bij de familie wordt zelfs kwijtgescholden. Die schuld bedraagt een luttele 150 miljoen euro, dat van de balans kan worden weggestreept zodra iemand een meerderheidsbelang in de organisatie overneemt. De familie biedt duizenden mensen werk in hun vestigingen van Big Bazar, Xenos en dus ook Blokker. Eerder kwam de familie nog in opspraak vanwege een omstreden methode waarmee wordt voorkomen dat jaarverslagen moeten worden opgesteld.
Dat het niet helemaal goed lijkt te gaan blijkt wel uit het feit dat in 2017 nog werd gezegd dat de familie zich volledig wilde focussen op het merk Blokker. Dat is nu dus wel anders, nu wil men graag af van het meerderheidsaandeel. Het is niet verrassend om dit te lezen, want met de komst van het internet lijkt Blokker het zwaar te hebben. De winkels, ooit drukbezocht, hebben zeer sterke concurrentie gekregen van online warenhuizen zoals Bol.com.
Momenteel heeft het merk Blokker 430 vestigingen in Nederland en 100 in België. Het in stand houden van deze winkels kost natuurlijk erg veel geld en is ongetwijfeld één van de redenen waarom de familie snel af wil van het merk. RTLZ maakte vorig jaar nog een infomercial voor Blokker door te laten zien hoe het concern haar marketing had omgegooid. Van een primaire oranje kleur moesten er meer wit en grijstinten komen en werden ook tablets geplaatst in de winkel. Tenslotte is ook het logo veranderd.
https://www.youtube.com/watch?v=LG7P5aV5dwY
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten