Wie redt onze Blokker? Familie wil af van meerderheidsaandeel Blokker

Het gaat niet zo goed met de Blokker en familie Blokker wil af van het bedrijf. Kopers kunnen het winkelketen overnemen en de schuld van het keten bij de familie wordt  zelfs kwijtgescholden. Die schuld bedraagt een luttele 150 miljoen euro, dat van de balans kan worden weggestreept zodra iemand een meerderheidsbelang in de organisatie overneemt. De familie biedt duizenden mensen werk in hun vestigingen van Big Bazar, Xenos en dus ook Blokker. Eerder kwam de familie nog in opspraak vanwege een omstreden methode waarmee wordt voorkomen dat jaarverslagen moeten worden opgesteld. 

Dat het niet helemaal goed lijkt te gaan blijkt wel uit het feit dat in 2017 nog werd gezegd dat de familie zich volledig wilde focussen op het merk Blokker. Dat is nu dus wel anders, nu wil men graag af van het meerderheidsaandeel. Het is niet verrassend om dit te lezen, want met de komst van het internet lijkt Blokker het zwaar te hebben. De winkels, ooit drukbezocht, hebben zeer sterke concurrentie gekregen van online warenhuizen zoals Bol.com.

Momenteel heeft het merk Blokker 430 vestigingen in Nederland en 100 in België. Het in stand houden van deze winkels kost natuurlijk erg veel geld en is ongetwijfeld één van de redenen waarom de familie snel af wil van het merk. RTLZ maakte vorig jaar nog een infomercial voor Blokker door te laten zien hoe het concern haar marketing had omgegooid. Van een primaire oranje kleur moesten er meer wit en grijstinten komen en werden ook tablets geplaatst in de winkel. Tenslotte is ook het logo veranderd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Adriaan

  Niets is er voor eeuwig. Naast Marskramer kan Blokker dus ook verdwijnen. Dan is er nog maar een keten die overblijft en dat is Action. Die zal zijn assortiment dan wel moeten uitbreiden, want Action verkoop niet alles wat er bijvoorbeeld bij Blokker en Marskramer te koop was. Alles dan maar via Internet kopen? Een plastic opstapje bijvoorbeeld. Lijkt me wel wat lastig worden.

  1. Aytas

   Alles via internet, ik zou zeggen Aliexpress. Goed voor de Nederlandse economie.

 2. Spaanse kok

  Ik zou zeggen: Een crowdfundingsactie.
  Schijnt goed te weren.
  Voor je het weet staat heel Nederland of heel Europa zelf achter je.

  1. Spaanse kok

   Even een K naar boven gooien

 3. Meester Kong

  Kom op DDS, graag nog een sappige topic over onze geliefde Silvana

  1. marco1

   O heeft ze weer iets doms gezegt of iets onbenulligs gedaan? Weet u meer?

  2. Hermann

   Bijvoorbeeld iets over de kruikenzeikers in Tilburg. Dan kan Bokker nog wat aarden kruiken verkopen. Het carnaval is losgebarsten en nu heeft ene Irene Vermeulen een ontwerp bedacht om verkeerslichten om te vormen als een kruik gedurende de carnavalsperiode. Jenny voor de Pieten en Irene voor de Kruikenzeikers…

 4. Baaz

  Voorheen was de Blokker wel aardig, tegenwoordig is de Blokker niet meer nodig. Soms verdwijnen winkels ook gewoon, V&D bijvoorbeeld. De HEMA kan misschien ook wel verdwijnen, vooral als ze politiek-correct blijven.

  1. Onno

   Oei..@Baaz, dit mag de HEMA zich ter harte nemen meent U?

   1. Baaz

    @O__O: Leuke vraag, prikkelend ook! Ik beantwoord ‘m alleen niet, dat doe ik naar goed links gebruik, die beantwoorden namelijk ook geen vragen.

  2. Ernst Quispel

   Politiek correcte bedrijven dienen te verdwijnen.

   🙂

   1. fockingworst

    @ernst ik boycot ze gewoon.
    Zoals de Hema kom ik niet meer sinds de verdijning van zwarte piet op verpakkingen en in de winkel.
    Ook ah kom ik nog minimaal, promoten halal voedsel en idem met zwarte piet.
    Hoe meer dit doen hoe beter.

    1. Crassus

     Gezien het gemis aan klandizie van een enkeling zal die boycot weinig uithalen. Voor de klant geldt het voordeel van de prijzen. De impact van Pieterbaas is overgewaaid.
     Hier een of twee azijnpissers verlies, in het M.O. een veelvoud terug. In de VS van Trump is het aanbod Halal zeer groot, het is business. Daar komt de Baas niet tussen. Ondanks 9/11 verkoopt hij voor een megabedrag wapens aan de Saoudi’s.

     1. Baaz

      Ach je schrijft maar wat, je voert geen bronnen aan dus is het eerst alleen maar gebakken halallucht.

     2. Ernst Quispel

      Dat is juist. De grootgrutters kunnen rekenen en weten dat Zwarte Piet de omzet drukt.

     3. Baaz

      Dat mag jij vinden.

     4. Crassus

      @Baaz,..Die 110miljard is u toch niet ontgaan? Noem dat maar gebakken lucht!
      Het stond uitvoerig in mijn lijfblad het Financieel Dagblad. Trouwens in alle goede kranten. Niet in het krantje van de Jumbo…

     5. Baaz

      Ik schreef gebakken halallucht.

      Maar ik ontken niet dat halal business is, met het toenemen van het aantal moslims neemt ook de halal-omzet toe.

     6. Meriadoc Brandebok

      Dat is natuurlijk jouw mening en die mag je hebben, poneren en noteren. Maar dat maakt hrt nog geen feit.

     7. fockingworst

      @crassus u voert een bedrag op van 110 mijard en hangt daar een onuitgelegde wijsheid aan vast.
      Waar heeft u het over welk bedrag waarvan dan kunnen we fatsoenlijk in gesprek.
      Met vriendelijke groet @worst

     8. Baaz

      @Meriadoc Brandebok: Dat klopt het is mijn mening. Als het aantal moslims toeneemt dan neemt de omzet in halal-artikelen natuurlijk niet toe… 😛

     9. fockingworst

      Aah daar hebben we de welbekende mevrouw brandewijn.
      Alweer aan de drank deze ochtend?

     10. Baaz

      @Worst: Meriadoc Brandebok doet papegaaien. 😉

     11. Meriadoc Brandebok

      Focking, ik drink niet. Enkelt een glas glühwijn op zaterdagavond en alcoholvrije Radler.

     12. Baaz

      “ik drink niet.”

      “Enkelt een glas glühwijn…”

      Dat kan dus niet. Of je drinkt (alcohol) of je drinkt niet.

     13. fockingworst

      @ Baaz als je niks geen argumenten meer hebt kan je altijd nog taalneuqen je opponent foute woorden/stellingen in de mond leggen ej natuurlijk ook papagaaien.
      Toch wel veelzijdig zo’n tr. llenbaantje.
      Ik ga het ook maar eens overwegen hahahahahahahahahahh

     14. Baaz

      Juist en tevens correct.

     15. Meriadoc Brandebok

      Focking, je vroeg of ik vanmorgen aan de brandewijn had gezeten: “Alweer aan de drank deze ochtend?” Ik zeg dat ik ’s morgens niet drink en uitsluitend een glas glühwijn op de zaterdagavond nuttig. Heeft u soms aan de drank gezeten?

    2. wheelboy

     Focking
     Je weet niet wat je mist . Ik haal veel van mijn vlees bij de halal slachter .En laat ik je dit vertellen spot goedkoop smaakt goed en niets mis met de hygiene.
     Enneh bij jumbo eens shoarma vlees gehaald vol met knoebels . Bij de Turk of Marokkaan lekker kipshoarma mmmm . Komt bij als ik bij de appie 2 biefjes pak ben ik dikke 7 euries kwijt en heb ik 300G oid . Bij de Turk kilo bief rond de 9 euro

     1. Crassus

      @wheelboy, hier hebben Turken een viskraam op de markt. Loeidruk en vers. Ik ben eens gaan zeevissen met een boot uit Scheveningen op makrelen. Aan boord onder de liefhebbers een aantal Turken.Met een paar hengels en een mannetje of 4 onder hen aan boord ging het los. De gevangen makreel werd in tonnen gedaan. Bij terugkomst in Scheveningen ging de handel van boord in gereedstaande Mercedessen met Duitse kentekens… Weg, de open grens over naar Duitsland.Ze pakken het heel slim aan. Die Turken.

     2. Baaz

      Zeg tegen een Turk dat het een Marokkaan is, kun je lachen. En Wilders had het niet over Turken toen hij minder zei.

  3. HierBenIk

   Hahahaha goeie!

  4. fockingworst

   @baaz de v en d is gewoon uitgemolken door een investeringsmaatschappij de directeur daarvan heeft zich ongekend verrijkt.
   Het zou me niks verbazen als dit door hudsonsbay in werking is gezet(geen bewijs)

   1. Crassus

    @fockingworst,…een geldwolf ruikt haar prooi van verre. Het reukorgaan is 60x sterker ontwikkeld dan bij de mens. Zo werkt dat ook in de financiële wereld. Eenmaal in beeld, dan ben je het haasje. Onderschat Canadezen niet.

 5. wheelboy

  Waar we ea jaren geleden nog een TV of witgoed op de hoek kochten bij een zaak wiens service hoog in het vaandel stond gaan we nu naar de mediamarkt en laten ons gewoon naaien qua prijs want mediamarkt hanteert gewoon adviesprijzen zo ook coolblue die niet eens echte winkels heeft alleen ea soort van klantenservice winkels . Waar je bij de man op de hoek nog kon afdingen lukt dat bij coolblue al helemaal niet en bij mediamarkt soms . Wat ik er mee wil zeggen is .Alle kwaliteit verdwijnt langzaam . Had je vroeger een melkboer die langs de deur kwam met dagmelk en div puddingen enz .Haal je nu een smakeloos goedje bij de super . Want nergens zit geen smaak meer aan . Melk proeft als water havermout pap smaakt nergens meer na . en ga zo maar door .Zo ook bij de blokker als dit soort van zaken straks weg is waar haal je dan bv je kleine huishoudelijke artikelen nog ?

 6. Rosasolis

  Wat zou het jammer zijn als Blokker zou verdwijnen! Ja, de huishoud artikelen zijn nu iets duurder dan, Zenox, Action, en Hema. Maar er is bij Blokker altijd kwaliteitsproducten, alles is ordelijk gestaald, geen rommel en geen troep in de winkel. Goede service van de medewerkers. En ook heeft Blokker aanbiedingen. Vorige week heb ik vroeg in de Blokker in onze dorp een nieuwe snelkoek pan gekocht voor winter recepten. Ik kreeg uitstekende advies over de werkwijze van hun medewerker. Ik ben astma patient, maar kreeg ik weinig last van benauwdheid van dit expert huishoud winkel… Maar het was heel anders, toen ik later ging naar de Action en Kruidvaat. Mijn hemel wat een circus! Overvolle winkels met allerlei geurende producten, zoals geur kaarsen. Geen airco, en geen open deur. Volop winkelende mensen die alleen voor al die goedkoop spul komen, in kleine benauwde winkeltjes….lange rijen voor 1 kassa!
  Wat doet dit goedkoop gedoe voor Astma en Hart patienten?
  Hoeveel goede bekende winkels moeten verdwijnen wegens goedkoop internet shopping? Zal het binnenkort gaan worden dat je naar liefst alle boodschappen doen via internet, en dat de meeste bekende gewone stads winkels zullen verdwijnen omdat je kan nu alles krijgen via internet? Je hoeft ook niet meer naar de supermarkt te gaan voor je dagelijkse maaltijden boodschappen. Je kan al je maaltijden via internet bestellen…en je vreet maar. Gezond of niet, is niet van de eerste orde. Alleen wat belangrijk is, is dat je een maaltijd deal afspraak kan krijgen via internet, zij steuren je maaltijden door, en je gaat dit internet rotzooi eten. Mijn pleidooi is beter aandacht voor gewone boodschappers, die het nog steeds gewoon vinden om een of twee keer per week boodschappen willen doen in onze bekende winkels…Of moet alle gewone winkels verdwijnen? Mijn man ging naar Den Helder gisteren voor een of twee nieuwe
  broeken bij C & A te passen en daarna kopen. De C & A paskamers waren goed
  genoeg, en ook het personeel, die zorgde dat mijn man thuis kwam met 2 nieuwe
  niet te dure kleding stukken, omdat hij gewoon rustig kon passen in de kleedkamer .
  Voor mezelf, kan ik nog steeds een rokje of een jurk naaien… of moet het ook
  afgelopen worden voor onze stof winkels?

 7. HEM

  In Friesland schijnt men de naam te willen veranderen in “BLOKKEER”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.