2018 – Het jaar van schizofreen links en het doorgeslagen deugen

Kolonialisme, patriarchale samenleving, onbewust racisme, onderdrukking en andere Sylvana Simons-achtige uitspraken. We werden er tot in den treure mee om de oren geslagen. Vond je het welletjes en zei je er wat van? Dan was je een boze blanke man. Ook partijen als D66, GroenLinks en de PvdA droegen hun steentje bij.

De heersende opvattingen van deuglinks
‘De strijd om gelijkheid is nooit voorbij‘ is zo’n zin die bij ieder inwisselbaar figuur bij de genoemde partijen wel eens uit zijn of haar mond is gekomen. Het werd ook lukraak op zo’n beetje ieder sociaal-cultureel onderwerp toegepast. Of het nou ging om homoseksuelen, schoolprestaties, immigranten of vrouwen. Ze moesten er allemaal aan geloven. Het frappante van deze flank van links is dat zij er kennelijk van overtuigd zijn het individu hoog in het vaandel te hebben. ‘Geloven in de eigen kracht,’ hoor je de Rob Jetten’s en Kees Verhoeven’s luidkeels roepen terwijl ze hele groepen proberen te verheffen.

Wat deze groepen en politieke partijen met elkaar gemeen hebben is de drang naar onzinnig beleid. Het hoofddoel is niet het oplossen van een urgent probleem maar vooral laten zien hóe erg je een probleem vindt. Dat iedere poging al lovenswaardig is en ons dichter bij een oplossing brengt. Of het nou de 1000 miljard voor klimaat is, meer vrouwen aan de top, de ‘beste reizigers’ groet van de NS of de geldinzameling van Serious Request. Eventjes is het probleem héél belangrijk en ‘moet er écht iets gebeuren’ maar al snel loopt men tegen problemen aan en is één vrouw meer aan de top al een overwinning, een vliegtuigtaks van 7 euro een mooi begin, die ene migrant met een eigen zaak ineens hét succesverhaal en zoekt men het volgende agendapunt alweer op.

Wanneer je dan zegt dat de wijze waarop ‘het probleem’ wordt aangepakt onvoldoende of zelfs contraproductief is, ja dan heb je natuurlijk ‘geen positieve houding’, ‘sta je niet open voor verandering’, ‘snap je het probleem van die groep niet’ of ‘zie je het toch écht verkeerd’.

Voorbeeld #1: Klimaat
Het beste voorbeeld is nog wel het gedoe rondom het klimaatakkoord. Waar links volledig vertrouwt op de klimaatonderzoeken en de ‘97% consensus’, krijgen ze acute kramp als uit onderzoek blijkt dat ze het zonder kernenergie nooit gaan redden. Nee, op zo’n moment hebben we toch echt meer aan een positieve houding en vertrouwen in huidige en toekomstige technieken. Schotel je ze die 1000 miljard voor 0,00007 graden vermindering voor, dan gaat het er ineens om dat wij als Nederland maar een beperkte invloed hebben en wij ‘in ieder geval ons steentje kunnen bijdragen’. Ga je daar uit coulance nog in mee en pas je dergelijke plannen op wereldwijde schaal toe, dan zie je dat je maar tot 0,005 graden minder opwarming komt. Niet lang na dat gezegd te hebben zakt je de broek spontaan af want dán ineens zei links-Nederland dit al sinds de jaren ’60 en wilden ‘wij’ niet luisteren, het enige wat we nu nog kunnen doen is de schade beperken.

Waar dat dus op neerkomt is dat jij en ik verantwoordelijk worden gehouden voor het niet willen luisteren naar waarschuwingen van voor onze geboorte, en we nu maar moeten boeten voor de vorige generaties met een oplossing voor iets dat eigenlijk toch al te laat is om nog aan te pakken.

Voorbeeld #2: Immigranten en Ontwikkelingshulp
Dit geldt niet alleen voor klimaatmaatregelen. Ook bij vraagstukken omtrent immigranten en ontwikkelingshulp duikt eenzelfde soort schizofrene argumentatie op. Wij, de huidige generatie, hebben ineens een schuld tegenover andere landen. Het gaat dan voornamelijk om conflictgebieden als het Midden-Oosten en Afrika, maar bijna nooit meer over Indonesië. De aanwezigheid en invloed van Nederland in de eerste twee genoemde gebieden was al gering, maar dan komt de aap ineens uit de mouw! Nee, op dat moment zijn wij onderdeel van ‘het Westen’ en ineens medeverantwoordelijk voor de manier waarop Afrikaanse en Midden-Oosterse landen zijn opgedeeld met hun landsgrenzen, waardoor zoveel conflict is ontstaan. Snijdt dat argument geen hout, dan is Nederland (met zijn geringe uitstoot) ineens medeverantwoordelijk voor de klimaatproblematiek die in die gebieden aan het ontstaan is. Van een dorp zonder waterput tot een mislukte oogst, wij zijn medeplichtig.

Maakt men dan een analyse van de grootste problematiek en hoe het geld het beste kan worden besteed? Natuurlijk niet. Vandaag gaat het om anticonceptie in Ethiopië, dan weer om muggennetten in de Congo. Ach, geef toch ook een paar euro voor M’kumbé uit Angola die graag voetballer wil worden, want tussen al die kommer en kwel mogen we natuurlijk niet vergeten dat de droom van zo’n kind laten uitkomen toch óók heel belangrijk is!

Tegelijkertijd neemt diezelfde linkse kliek ook waar dat China het continent langzamerhand aan het leegroven is. In ruil voor infrastructuur en huisvesting voor Chinese arbeiders leggen ze de ene straat na de andere aan, moderniseren ze hele steden en schiet de levensverwachting omhoog. De prijs die ervoor wordt betaald is het ‘voor een habbekrats’ weggeven van de grondstoffen en een zwakke positie op de arbeidsmarkt voor de eigen bevolking, want die Chinese arbeiders werken harder, sneller en voor minder. Tsjah, daar sta je dan als links menneke een beetje euro’s te schooieren voor de bouw van een school. Heeft het dan nog wel zin? Dat is natuurlijk niet de juiste vraag, zo moeten we natuurlijk niet denken. We hebben namelijk nog steeds de ondraaglijke schuld van ons koloniale verleden op ons.

Nederlander als kosmopoliet
En stel nou dat je toch mee blijft gaan in die gekte, lekker mee gaat deugen om van die schuldenlast af te komen en verantwoordelijkheid neemt voor wat het Nederlandse volk (of het Westen) allemaal heeft geflikt, hoor je dan (weer) bij het clubje deugers? Natuurlijk niet! You just activated my trap-card! De Nederlandse identiteit is namelijk maar een sociaal construct! Net als grenzen die ‘volledig arbitrair’ en ‘slechts denkbeeldige lijntjes op een kaart’ zijn!

Als kind van immigranten hier geboren? Klabats! Stempel op je geboorteakte en je bent net zo Nederlands als boerenkool met worst! Papa en mama moesten nog even een couplet van het Wilhelmus zingen maar dat doen we jou niet aan. Jij hebt namelijk zoveel geluk ‘toevallig hier geboren te zijn’, jij mag lekker als wereldburger bij gaan dragen aan een open en tolerante samenleving zodat mensen met minder geluk als jij óók die ervaring mogen delen. Het kosmopolitische denken duikt dan ineens op. ‘De samenleving’ is ineens de wereld en jawel, daar gáán we weer: de strijd om gelijkheid is nooit voorbij.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Spaanse kok

  quote-1: 2018 – Het jaar van schizofreen links
  quote-2: journalisten geven de waarheid niet door maar hun eigen mening(Florisa)
  .
  Duidelijk.
  .

 2. Duijndam

  “Waar dat dus op neerkomt is dat jij en ik verantwoordelijk worden gehouden voor het niet willen luisteren naar waarschuwingen van voor onze geboorte, en we nu maar moeten boeten voor de vorige generaties met een oplossing voor iets dat eigenlijk toch al te laat is om nog aan te pakken.”

  Deze zin lijsten we in.

  🙂

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak! En waar ga je dat lijstje dan hangen? Niet aan je muren van het vervuilde hol wat jij bewoont. Dat hangt al vol, met de jouw ”zelfpijperij’. En wie anders, moet het lezen? Er is en komt, nooit iemand. Doe ons een lol en maak plaats voor een iemand, die wel gelukkig is.

   1. Duijndam

    “Dat hangt al vol, met de jouw ”zelfpijperij’. “

    🙂

 3. Ries

  Als je dan toch aan het inlijsten bent, doe deze er dan maar bij:

  “Links is niet de oplossing van de problemen, het is de oorzaak van de problemen”

  1. Lugar

   “Daarom rijden we rechts!”

  2. Aytas

   Salafisme is rechts het zijn immers conservatieven. Of je moet rechts rijden als argument zien in dit soort discussies.

   1. Siemien

    Islam = salafisme = satanisch = Aytas

 4. Aytas

  ‘Wij, de huidige generatie, hebben ineens een schuld tegenover andere landen.’

  Wij zitten wel mooi met de negatieve gevolgen van het verleden, gecreëerd door Europa en jij hebt alleen met de positieve gevolgen te maken. Heb jij dan een schuld? Wie beweert dat?

  ‘De aanwezigheid en invloed van Nederland in de eerste twee genoemde gebieden was al gering’

  Wat een gebrek aan kennis! Ik geloof dat je geen idee hebt hoe de olie industrie georganiseerd is en welke rol Shell, grote werkgever en belasting verplichting aan Nederland daarin speelt.

  ‘Snijdt dat argument geen hout, dan is Nederland (met zijn geringe uitstoot) ineens medeverantwoordelijk voor de klimaatproblematiek die in die gebieden aan het ontstaan is. ‘

  Tja, alweer de olie industrie. Meerdere types brandstof en dergelijke, de winst valt daardoor hoger uit, belasting verplichting en werkgelegenheid.

  ‘De prijs die ervoor wordt betaald is het ‘voor een habbekrats’ weggeven van de grondstoffen en een zwakke positie op de arbeidsmarkt voor de eigen bevolking, want die Chinese arbeiders werken harder, sneller en voor minder. ‘

  Werkelijk geen idee hebben wie de arbeiders zijn en toch maar iets beweren. De banen die naar de Chinezen gaan zijn de makkelijke banen en met een groot belang voor de Chinezen om dit zelf te doen. De Chinezen weten welk gevaar schuilt in het delen van kennis, kijk maar naar de technologische voorsprong die zij aan het verkrijgen zijn.

  China produceert nog steeds voor Europa en daarom zijn zij die grondstoffen nodig.

  ‘We hebben namelijk nog steeds de ondraaglijke schuld van ons koloniale verleden op ons.’

  Er is niemand die dat beweert, het zijn de landen die nog in de prehistorie leefden toen blanken daar kwamen en de ontwikkeling niet in 400 jaar kunnen maken waar Europa 2000 jaar over heeft gedaan. Om ze dan wel als zodanig te beschouwen getuigt of van een gebrek aan intelligentie of moraal.

  ‘Als kind van immigranten hier geboren? Klabats! Stempel op je geboorteakte en je bent net zo Nederlands als boerenkool met worst! ‘

  Als je het geluk hebt ouders te hebben die ontwikkeld genoeg zijn om in te zien dat integratie een must is. Wat dan ook super belangrijk is is dat je door Nederlanders omgeven wordt die een realistische kijk op de Nederlandse samenleving hebben en niet in een rare slachtoffer rol zitten.

  Slecht onderbouwd artikel geschreven vanuit de boze witte mannen slachtoffer rol. Het komt op mij over als de manlijke blanke sylvana die het geschreven heeft, voor het gemak even de helft weglaten.

  De fleurette groep zou een mooi studie onderwerp voor je kunnen zijn om eens te begrijpen hoe de wereld werkelijk werkt en waar het probleem voor Afrika ligt en hoe jij daar indirect van profiteert. Ik weet niet of jouw studie opgeleid worden inhoudt of kennis vergaren is maar in de fleurette groep kun je veel kennis vergaren, ook over het probleem voor toekomstige Nederlandse arbeid. Misschien dat je dan een artikel kunt schrijven wat niet ondermaats is maar op zijn minst middelmatig. Het is jouw schuld niet maar wel onze last, mijn opa en oma hebben hun kinderen opgevoed met de slaven mentaliteit, je wacht tot je verteld wordt wat je moet doen. Wat denk jij dat het voor gevolgen heeft als het grootste deel van de bevolking die mentaliteit, die al generaties lang heerst heeft? Gelukkig heb ik een moeder die wel een onafhankelijke geest (niet veel mensen ook in Europa niet hebben dat) heeft, die haar kinderen heeft geleerd te vechten in plaats van afwachten. Gelukkig krijgt Afrika steeds meer van deze mensen. Zoals Marcus garvey al schreef:

  “Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds!”

  Ook voor jou volgens mij een interessante om eens te overdenken.
  Deze spreekt mij aan, iets wat mij persoonlijk als ik iets moeilijks uit de weg wil gaan motiveert om het niet te ontwijken maar aan te pakken.

  “If you have no confidence in self, you are twice defeated in the race of life.”

  Marcus garvey al tegengewerkt door Hoover maar zijn woorden zijn nog altijd actueel en inspirerend.

  1. Gekko

   Geen touw aan vast te knopen, AyTas.

   1. Troelstra

    Dat je die Aytas überhaupt nog leest.

    1. Aytas

     Vingers in de oren ogen dicht en heel hard lalalala roepen maakt het niet minder waar Troelstra.

  2. Siemien

   Ik geloof dat jij geen idee hebt wat je hier neerzet.

   Verder laat je jouw immense hekel en haat naar mijn Nederland toe zien.

   Tevens laat je precies zien wat de titel weergeeft, volslagen doorgeslagen ben je..

 5. Ries

  Ries 1 minuut ago Beantwoorden

  “….de ontwikkeling niet in 400 jaar kunnen maken waar Europa 2000 jaar over heeft gedaan. Om ze dan wel als zodanig te beschouwen getuigt of van een gebrek aan intelligentie of moraal”.

  Een dergelijke uitlating toont de totale afwezigheid van enige intelligentie of intellect (twee verschillende entiteiten Tas!) aan. Als Afrika niet in staat is zich in 400 jaar te ontwikkelen waar Europa 2000 jaar over heeft gedaan (waar haal je in vredesnaam deze era vandaan?), dan vergeet je voor het gemak dat Afrikanen sinds mensenheugnis de ontwikkelvoorbeelden uit Europa aangereikt kregen, maar ondanks dat verder gingen met bananen zoeken.

  1. Aytas

   Poepen lukt wel? Die bananen werden gezocht onder dwang van een zweep en genocide. Naar school gingen alleen blanken. Ik ben iedere keer weer verbaasd hoe weinig de gemiddelde Europeaan van zijn eigen geschiedenis begrijpt en hoe moeilijk het is om zoiets te analyseren en vertalen naar wat een leercurve is.

   1. Siemien

    In welk jaar leef jij eigenlijk? onder welke steen zit jou dikke vette islamitische harses?
    Je laat je racistische sympathieën wel heel erg duidelijk zien hier uiteraard met het wijzende vingertje naar iets dat honderden jaren geleden is geweest..

    1. Spaanse kok

     13:05 uur 26-12-2018

    2. Aytas

     Fleurette groep. Je weet wel waardoor jij niet hoeft te werken. Gewoon vandaag weer kinderen in de mijnen aan het werk zodat jij te eten hebt met kerst.

     Mijn verhaal is sluitend misschien voor jou onprettig.

     1. Siemien

      De kindertjes waar jij het over hebt staan onder de door jouw zo geliefde islamitische onderdrukking, de islam viert namelijk geen kerst..

     2. Bosche draak

      Uw verhaal is eerder stuitend dan sluitend.

      Hoe lang wijst Afrika nog naar de boze blanken.
      Wetend dat de meeste slavernij vanuit Arabië kwam en de meeste uitbuiting nu nog uit Azië komt.
      Maar die trekken zich niks aan van het gekweel van “jamaar ies racime”
      Zet de schouders eronder, plant de woestijn vol met zonnepanelen en blijf niet rubberloos doorfokken dan komt u al een heel eind.

 6. Gewoonomdathetkan

  Aytas je bent nog een grotere kakkerlak dan ik dacht.

  1. Lugar

   @Gewoon: Je kunt dat soort beter negeren. De DDS-trol en zijn gevolg grijpen iedere reactie aan hun adres aan om te blijven bestaan.

  2. Aytas

   Inhoud kun je niet geven?

   1. Siemien

    Naargeestig Aytasje plempt hier zijn rotzooi neer.
    Aytas is een minachtend schoothondje, laat hier natuurlijk graag zijn anti-Nederlandse gevoelens zien natuurlijk.
    Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam en zal, met alles wat in zijn vermogen ligt, dit verdedigen tot en met.
    Aytas loopt als bipsmaatje mee met de landverraders, vindt zichzelf slachtoffer en is een zielepiet, Aytas is het NOOIT eens, reageert structureel tegenstrijdig.
    Het is een feit dat Aytas structureel onzin plempt, tegen alles ingaan en anderen wegzetten als vooral fascistisch, Hitlers, Dom of dom rechts.
    Aytas is het zuurdesem hier…

    1. tomygun

     Siemien die boodschappen tas weet niet eens waarom zij
     moslim is , en wie de slaven handelaren waren zodat haar
     voorouders om hun leven teredden moslim werden .

 7. Gewoonomdathetkan

  Aytas ga weg uit Nederland en kom aub nooit meer terug

  1. Troelstra

   En graag weg van DDS! Kan de redactie ons niet een handje helpen? Want trollen en liegen is tegen de huisregels.

   1. Aytas

    Er staat geen leugen tussen. Het is geen trollen. Je reactie maakt duidelijk dat de waarheid je raakt.

    1. Troelstra

     Hoe zit het ook alweer met je leugen van 2 triljoen, welke je later nog hebt bijgewerkt tot 15 triljoen? Man man man, zelfs de geldontwaarding van de Zimbabwaanse dollar verloopt nog trager.

     1. Aytas

      Ik zou niet zo selectief lezen als ik jou was. Lees eens een boek van James k boyce dan kun je de geldstromen onderbouwd volgen.

   2. Lugar

    @Troelstra: Het begin is het volledig negeren van het zuurdesem.

 8. TD

  @Aytas:
  Paul Kagame-Rwanda: genocide 1994
  Zine El Abidine Ben Ali-Tunesië: moorden op demonstranten Verduistering, misbruik van publieke middelen
  Gnassingbé Eyadéma-Togo: bloedige militaire coup
  Hastings Kamuzu Banda-Malawi:Mensenrechtenorganisaties schatten dat ten minste 6000 mensen werden gedood, gemarteld en gevangengezet
  Siad Barre-Somalië:mensenrechtenschendingen.
  Charles Taylor-Liberia: meest gruwelijke en wrede misdaden in de geschiedenis van de mensheid.
  Yahya Jammeh-Gambia:sterke schendingen van de mensenrechten,homofoob
  Idriss Deby-Tsjaad: olieopbrengsten en filantropische fondsen gebruikt om wapens te kopen en zijn leger te versterken.
  Obiang Mbasogo-Equatoriaal-Guinea:ontvoeringen; marteling van gevangenen en zelfs beschuldigingen van kannibalisme
  . Paul Biya-Kameroen:constant mensenrechtenschendingen
  Jose Eduardo Dos Santos-Angola:corruptie, misbruik publieke middelen voor persoonlijk gewin, schendingen van de mensenrechten en politieke onderdrukking. 70% van de bevolking van Angola leeft van minder dan $ 2 per dag.
  Francisco Macías Nguema-Equatoriaal-Guinea:Hij beval de dood van hele families en dorpen
  Hissene Habre-Tsjaad:40.000 politieke moorden,minstens 200.000 martelingen.
  Omar Al-Bashir-Soedan:het Internationaal Strafhof wil Omar al-Bashir wegens genocide, oorlogsmisdaden, moord, verkrachting, marteling en andere misdaden tegen de menselijkheid voor zijn misdaden in Darfur.
  Sekou Toure-Guinea:Toure regeerde Guinea als een meedogenloze dictator zonder tolerantie voor tegenstand. Hij werd beschuldigd van verschillende gevallen van mensenrechtenschendingen en buitengerechtelijke executies.
  Generaal Sani Abacha-Nigeria:generaal Sani Abacha werd gekenmerkt door massale plunderingen en mensenrechtenschendingen zoals de publieke opting van politieke activist Ken Saro-Wiwa en het opsluiten van verschillende politieke tegenstanders.
  Muammar Gaddafi-Libië:absolute dictator, bijna 42 jaar lang vernietigde hij iedereen die tegen hem was en was verantwoordelijk voor de dood van duizenden van zijn mensen.
  Idi Amin Dada-Oeganda:kannibalisme, angstaanjagende mensenrechtenschendingen, politieke repressie, verschillende buitengerechtelijke executies, corruptie en grove economische wanbeheer. Internationale waarnemers en mensenrechtenorganisaties schatten het dodental van zijn regime op ongeveer 500.000.

  1. Aytas

   Paul kagame is degene die de genocide heeft gestopt. De rest die je opsomt zijn collaborateurs. De gelijken van kagame zijn vermoord, bv Patrice lumumba, daarin heb je ook gelijk de onderbouwing van mijn gelijk.

   1. TD

    Aytas:
    Het zijn allemaal donkere mensen,motivatie is irrelevant in deze!
    Generaliseren ben óók goed in,net als jij dat bent.

    1. Aytas

     Ik generaliseer niet. Ik heb blanke vrienden, voornamelijk zelfs en ik ben gek op ze.

     Ik heb wat tegen de groep witte boze mannen die zich van leugens en gedraai voorzien. Ik heb ook wat tegen de groep zwarte mensen die het sylvana gedachtengoed aanhangen.

     Ik heb een hekel aan racisme in het algemeen. Ik heb hier gewoon weergegeven hoe de werkelijkheid is. Waarom denk je dat ik Marcus garvey aanhaal? Het mentale slaaf zijn is in Afrika een groot probleem, ik vind dat wout dat in dit stuk ook is, een slaaf. De enige die je daarvan kan bevrijden ben jezelf, het is voor Afrika een zegen als dat gebeurd, dan wordt uitbuiting lastiger. Voor wout zou dat ook een zegen zijn, dan komt hij uit de slachtoffer rol en kan hij constructief iets gaan bijdragen.

     1. Bosche draak

      “Jamaar ik heb blanke vrienden”
      Is precies wat een racist zou zeggen.

 9. TD

  Hoe noem je 1000 immigrantenmensen in een vliegtuig terug naar Afrika?
  Een goede start!

  1. Aytas

   Denk dat de meeste blanken jou liever zien vertrekken.

   1. van Urk

    Aytas hou er eens een keer mee op om Europa anno 2018 nog de blaam te geven dat Afrika achter loopt in zijn ontwikkeling. Afrika is ondanks de vooruitgang in technologie, kennis en handel in andere regio,s de afgelopen 25 jaar armer geworden. De helft van de 700 miljoen mensen leeft van 0,60 cent of minder per dag. Zelfs Afrikanen willen niet investeren in Afrika omdat naar schatting 40 procent van de prive-rijkdommen buiten Afrika bevinden. Het korte antwoord waarom Afrika arm blijft is gewoon simpel; En dat is slecht bestuur. Afrikanen werken hard om hun eigen bestaan te verbeteren, maar dat hun leiders en regeringen eigen belang vaak boven het gemeenschappelijk belang stellen. Ze stelen en roven van hun eigen mensen en zijn niet deskundig genoeg. Het enige fout wat Europa gedaan heeft is een parlementaire structuur in Afrika op te zetten volgens westers model en grenzen heeft getrokken die dwars door stammen en koninkrijken liepen. Dat kan alleen functioneren als er opgeleide mensen voorhanden zijn. Bij de onafhankelijkheid van Tanzania waren bijvoorbeeld maar zestien Tanzanianen universitair opgeleid. De eerste experimenten met democratie duurden niet lang. De gekozen regeringen werden snel autoritair of het leger nam de macht over.

    1. Sibvach

     Afrikanen werken helemaal niet hard en ze zijn geestelijk zwakbegaafd.

     Ik denk dat Aytas daar een heel goed voorbeeld van is.

     Afrika zal nooit wat worden als ze de blanke cultuur niet emuleren.

   2. Siemien

    “Denk dat de meeste blanken jou liever zien vertrekken.”

    Denk het niet Aytas, erger nog vind ik, dat jij goede starts niet op prijs stelt, laat wel weer zien wie jij eigenlijk werkelijk bent..

 10. TD

  Aytas telkens als jij begint over het Afrika verleden,kolonialisme,uitbuiting door blanken etc, tover ik die lange lijst met donkere moordenaars voor je neus!
  Blanke mensen hebben die misdaden niet begaan maar jouw soortgenoten,die hebberige donkere stamhoofden,born in Afrika!

  1. Troelstra

   En zo is het maar net.

  2. Aytas

   Haha ik geloof dat de genocides in Afrika tijdens de koloniale periode gewoon zijn vastgelegd en toch echt door de onderukkers zijn begaan. De dictators hebben goede leermeesters gehad zullen we maar zeggen. De hele lijst die jij opnoemt zijn opgeleid door het westen, veelal in koloniale legers.

   1. Siemien

    Nee hoor Aytas, je verdraait de boel maar dat is logisch dit mag immers van jouw islamitische religie.

 11. Heras

  Ik ben apetrots dat ik Nederlander ben. Wij hebben miljarden besteed aan goede doelen.
  Wij hebben grote kunstenaar voortgebracht, wij hebben vanaf de tweede wereldoorlog, toen Nederland in puin lag, alles weer opgebouwd. Wij zijn gastvrij naar serieuze buitenlanders die echt willen werken. Wij hoeven ons niet te schamen dat er fouten door onze voorouders gemaakt zijn, dat hebben wij in de loop der jaren meer dan goed gemaakt. Daarom snap ik het minderwaardigheidsgevoel niet van de kleine groep. P.S. Overigens, zou ik mijn zoon nooit zo te kijk zetten als de vader op deze foto. Waar is dat nou toch goed voor.

  1. Aytas

   Je hoeft je niet te schamen, de VOC heeft ook goede dingen voortgebracht. Je miljarden verhaal klopt niet, Afrika is nettobetaler aan Europa dus je stuurt een schijntje terug. Het domme van Europa is geweest het Marshallplan te accepteren, dat heeft tot een dominant bedrijfsleven geleid.

   1. Siemien

    Je liegt maar dat mag van jouw religie, je bent immers racist en dan druk ik mij nog zeer zacht uit..

   2. van Urk

    Afrika is nettobetaler aan Europa. Het is waar dat Europa dat weer uitkeert in de vorm ontwikkelingssteun aan Afrika. China investeert bijvoorbeeld weer 60 miljard aan Afrika terwijl het westen vanaf 1960 4000 miljard in Afrika heeft geinvesteert. 4000 miljard Aytas. Waar is dat uberhaupt gebleven..

   3. sjun

    Dat Marshall plan maakte Amerika rijk maar het had ook een offer in vele soldatenlevens gebracht. Niettemin wordt het tijd dat Europese natiestaten zelfstandiger worden. Echter het verdrag van Marrakesh levert eerst en vooral ellende, cumulerende kosten en immigratie van kanslozen op die hier leefruimte , huisvesting, zorg en scholingsbudget komen opsouperen terwijl een behoorlijk deel van hen nooit mee kan in een technologische samenleving. Omdat hen daartoe het bevattimgsvermogen blijft ontbreken zullen zij steevast verzorgd moeten blijven worden op kosten van’t Algemeen.

    Gezien vigerend beleid doen vooruitziende mensen er zeer verstandig aan vast Oost-Europese talen aan te leren voor het geval dat,… in hun buurtjes te socialiseren en nu vast enclaviserende plannen te maken en zich te trainen voor een adequate verdediging van hun leefomgeving en verwanten. Vrijheid zal weer bevochten moeten gaan worden. Waarom zou je niet je best doen om dat gevecht te overleven?

 12. janszm

  Hoe wij het ook wenden of keren, olie en gas zijn natuurproducten, gemaakt door de aarde.
  De uitstoot bij verbranding is geheel natuurlijk en wordt door de oceanen naar behoefte opgenomen, dan wel afgestaan. Miljoenen jaren geleden was er veel meer uitstoot. De gemiddelde temperatuur van de gehele aarde zorgt voor de uitstoot (opname) van de natuurlijke gassen.
  Mensen die denken hierop te kunnen ingrijpen zijn ijdeltuiten van de ergste soort.
  Klimaatverandering is een gegeven van de natuur.

 13. Anthony2

  Om even terug te komen op het artikel, ik vind het een juiste en goede weergave van de werkelijkheid. Kortom prima artikel.

 14. TD

  Europeanen hebben géén twijfelachtig koloniaal verleden!
  Vanaf dat het eerste schip voor anker ging aan een van de Afrikaanse kusten,hebben de zeelui alles wat men gebruiken kon meegenomen,logisch toch!
  Dus kwamen er door mondreclame heel veel schepen,gewoon de wet van Murphy.
  Indien de Afrikanen de slimmeren waren geweest,en schepen hadden gebouwd in die tijden,hadden zij alles meegenomen wat wederom zij gebruiken konden van onze Europese kusten,niet dan?
  Wij Europeanen hadden gewoon meer beschaving,handelsgeest,intellect,cultuur,wij waren tov van de Afrikaanse bevolking zoiets als het “Herren volk”.
  Tja,tegenwoordig merken we met ons allen dat het Afrikaanse volk niet veel verder is dan in de VOC tijd,het volk in het algemeen heeft blijkbaar niet de motivatie en wil tot echte sociaal- economische progressie,daarin worden ze overigens ook stevig gedwarsboomd door Afrikaanse heersers.
  Wij Europeanen zijn gaan slepen met goederen,voedsel,ontwikkelingshulp,wat moet je meer doen?

  1. van Urk

   2500 handelsschepen had ons land tijdens het begin van de 17e eeuw ten opzichte van de 180 die de Britten hadden. De belangrijkste handelsroute was niet die exotische routes van de WIC of de VOC maar die van de Oostzeehandel waar ons land zijn welvaart en rijkdom eigenlijk te danken heeft.

   1. Bosche draak

    Ssst, kom niet met teveel logica dhr. Van Urk.
    Anders hebben ze niets meer om over te huilen en zullen ze weer terug aan het werk moeten…

 15. sjun

  De strijd om gelijkheid hoeft niet per se in Nederland op kosten van Nederlandse belastingbetalers en ten koste van Nederlandse cultuur, Nederlandse waardenoverdracht en Nederlandse geschiedenis gestreden te worden. Nu is de tijd gekomen om tegen vigerende Europese omvolking te ageren voordat je minderheid in eigen land bent geworden en evenals Zuid Afrikaanse boeren stukje bij beetje van je gespaarde tegoeden en de door jou bewerkte leefomgeving beroofd zult gaan worden. Denk niet dat het hier anders gaat of wel mee zal vallen totdat zulke zaken niet langer omkeerbaar zijn.

 16. Bes Tolen

  De MIT, de massa immigratie terreur. De Oost Europese communisten hebben de asielzoekersgangen gebracht. Dat om de westerse landen te ondermijnen wat volledig is gelukt. Zij troffen tienduizenden meewarige christenen uit kerken en vooral geïnitieerd door kerkelijke instellingen als bondgenoot. Zo zijn er honderdduizenden binnen gekomen en ook enorme aantallen vreemdelingen via trajecten vanuit Nederland naar Duitsland gesmokkeld. Dat laatste leverde ook nog flinke zwarte verdiensten op. Ook belastingambtenaren werd in deze nooit wat in de weg gelegd. De politie kende de situatie wel maar stak nooit een hand uit. Bijvoorbeeld het traject vliegveld Eindhoven naar Heerlen waar Rooms katholieke geestelijken het centrum van de activiteit vormden en van waaruit de vreemdelingen naar Keulen werden gebracht. Keulen als hoofdstad van christelijke illegale actie. Ook protestanten deden volop mee, moet worden gezegd. Vervoerd werden meestal Afrikanen. Hel veel Marokkanen dus moslims bijvoorbeeld. Illegale immigratie vond door Rooms katholieke geestelijken al zeker vanaf 1969 plaats. Zij beschikten ook over de kanalen van de missie. Er kan uitgebreid op worden ingegaan op veel maar het is allemaal te veel. De godsdienst is in Nederland en daarbuiten heilig voor de politiek en overheid. Het tekent een volledig politiek corrupt klimaat. In de tachtiger jaren werd er in politieke partijen op geselecteerd. Daardoor kregen anderen geen kans om in de Tweede Kamer te komen. Wel de hufters. Zelfs als je illegaal het land was binnen gekomen, mocht je een ware ravage aanrichten. Bij de Tweede Kamer werden binnen gekomen brieven vernietigd. Voor anonieme was dadelijke vernietiging al zonder meer standaard. De kring werd gesloten. Land en volk verraden. Hoe bitter om dat te moeten constateren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.