Baudet woedend over stem Europees Parlement: ‘Uitkering voor buitenlanders na één dagje werken’

Daar word je inderdaad niet blij van.

Het Europees Parlement laat weer eens zien dat het totaal is losgeslagen van de werkelijkheid:

Werknemers uit andere lidstaten moeten reeds na één dag werk aanspraak kunnen maken op een werkloosheidsuitkering in België. Dat standpunt heeft het Europees Parlement vandaag ingenomen in Straatsburg. Momenteel moeten deze werknemers minstens drie maanden in België aan de slag zijn geweest vooraleer ze recht hebben op een werkloosheidsuitkering.

 

Ongelooflijk was de uitslag behoorlijk helder: 345 stemmen voor, 287 stemmen tegen en 24 onthoudingen. Het was dus niet eens heel nipt ofzo. Let wel, dit gaat dus niet alleen “om België,” maar om elk EU-land. Vanaf nu geldt, wat het Europees Parlement betreft (en dat gaat boven nationale parlementen), dat een buitenlander uit de EU die één dag in een ander EU land werkt meteen het recht op een uitkering verworven heeft.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt dat terecht volstrekt “belachelijk:”

“De bemoeizieke EU is alle realiteitszin verloren,” schrijft Baudet op Twitter. “FVD wil de macht van Brussel terugdringen en de democratie herstellen.” Vervolgens linkt hij naar de website van zijn partij en vraagt hij lezers op om zijn club te steunen. En ja, dat is broodnodig. De Europese Unie gaat steeds verder in haar alles verslindende machtshonger. Nog even en nationale parlementen hebben werkelijk niets meer te zeggen.

Of is het tijd om nog depressiever te worden omdat het allemaal toch al te laat is? Een club als FVD kan op flink wat steun rekenen onder het electoraat, maar de kans dat Baudet en Theo Hiddema de koers van de EU bijsturen is minimaal. Triest, maar het is niet anders.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. marco1

  Als dit werkelijk waar is is dit te belachelijk voor woorden. Ik kan me niet voorstellen dat een grote meerderheid voor zoiets is. Ik kan me zelfs niet eens voorstellen dat dit een serieus idee van iemand is geweest.

  1. Aytas

   Het klopt, na 1 dag werken en een opgebouwd arbeidsverleden in een ander eu land kun je een Nederlandse uitkering krijgen. Het is volgens mij uiteindelijk de bedoeling dat het hier flink naar beneden gaat wat betreft de hoogte, Europees gelijk getrokken. Ken je de class warfare van noam chomsky? Erg toepasselijk hier, de polarisatie door populistische partijen is door hem zelfs voorspelt. Wat dat betreft is het ook Interresant om de financiering van wilders te bekijken. Hij wordt gefinancierd door joodse zakenlui. Wat betreft baudet denk ik dat je het in de groep van Stefan Molyneux moet bekijken, Jared Taylor dat soort lui.

   Dit is de weg bereiden voor dictatuur door het bedrijfsleven. Crony kapitalisme, werknemers in de VS mogen bij sommige bedrijven alleen nog maar plassen in pauze en werkgerelateerde gesprekken voeren. Het zal hier wel vloeken zijn maar eva jinek heeft hier een mooi artikel over geschreven.

   1. marco1

    Sorry Aytas ik ken die allemaal niet en als ik dat zou lezen zal ik er waarschijnlijk niet veel van snappen. Ik heb slechts 1 keer een middagje tijd besteed aan namen due j e noemde dat was over Breitbart en petersen ,faunogiets(ik ben die n amen weer vergeten maar jij weet vast wel wie ik bedoel) Dat verontrustte me wel en schrok er beetje van omdat ik niet wist het zo ver ging. Maar bieken over economieen en grootmachten waav ik m’n e m aar nief aan.

    1. marco1

     Moest zijn waag ik me naar niet aan. Dat ik veel schrijffouten maak is overigens omdat ik op een telwfoontje typ kleine toetsjes en geen leesbril op vooral savonds zijn mijn ogen slecht dus das geen domheid. Dit geheel terzijde naar dacht im leg het toch even uit

     1. Aytas

      Ik heb wel door dat je niet dom bent. Dat class war is overigens een verslag van een lezing die hij gaf, je kunt het ook op YouTube vinden, is wel in het Engels.

      Hij heeft meerdere Interresante theorieën, ook over door media gecreëerde hystery. Altijd professor geweest aan het MIT een zeer prestigieuze universiteit.

     2. marco1

      Engels is niet erg dat versta en spreek ik bijna net zo als Nederlands als ik thuis ben zal ik eens kijken.

     3. Aytas

      Aanrader, hij verwijst ook geregeld naar bronnen.

  2. Vliegenvanger

   Ze zijn er gek genoeg voor. Wij maar werken en belasting betalen. Hoogste tijd om een grote opstand te organiseren.

   1. marco1

    Ik verneem de datum wel als u genoeg aanmeldingen h eeft.

   2. Aytas

    Het is ook erg voorspelbaar wat dat betreft dat men meer defensie uitgaven wil. Als je daar belasting geld in pompt kun je fabrcatieprocessen verder automatiseren zonder dat bedrijven de kosten van innovatie op dat gebied hoeven te dragen, de burger betaald de innovatie die de burger overbodig maakt. Bedrijven krijgen deze kennis uiteraard gratis, tough love is de term die hiervoor op zijn plaats is.

  3. PMG

   Ja marco1, het tart werkelijk iedere beschrijving, zaken als dit worden er gewoon doorgedrukt, men eemt niet eens de moeite iets aan de burger uit te leggen. In NL heeft de staat 3 tv zenders maar ook hier is er werkelijk niemand die de gewone burger eens uitlegt waarom bepaalde beslissingen worden genomen of juist niet. ‘Men’ wil lekker zelf hobbyen en niet op de vingers gekeken worden, net als al die zogenaamde NGO figuren die lekker hun eigen feestjes vieren van de door anderen bij elkaar geschraapte centen. De hele EU is een niet eens door ons gekozen vriendenclub die ons hun wil oplegt en bepaald hoeveel wij aan hun feestje bij moeten dragen. NEXIT!

 2. Lugar

  ‘Uitkering voor buitenlanders na één dagje werken’

  We gaan het ontdekken. Na 3 x Rutte is de lastendruk (38,8%) sowieso gigantisch hoog. Het gaat steeds beter en de gemiddelde arbeider kan de pot op. Zo kennen we Rutte weer, 1000 euro eraf voor de werkende Nederlander, niets is wat het lijkt bij Marrakesh Rutte.

 3. marco1

  Als het waar is zou er een verbod op het nuttigen van alcohol voor het stemmen moeten komen.

  1. Lugar

   @Marco: Als wat waar is?

   1. marco1

    Het verhaal boven de reaguursels. Ik kan het me gewoon niet voorstellen.

    1. Lugar

     @Marco: Waarom niet?

     1. marco1

      Nou dan moet er iemand zijn die het idee heeft geopperd om te gaan stemmen over een uitkering na 1 dag werken. Vind u dat niet raar dan? Mij lijkt er dan een autist/ debiel een zwakzinnige in het Europees parlement te zitten. Ik ging er eigenlijk vanuit dat enkel mensen met verstand en scholing een kans maakte om daar deel van mogen te maken.

     2. Lugar

      @Marco: Het EU parlement zit propvol globalisten die hebben schijt aan jouw en mijn klein nl-meninkje, bovendien wordt alles betaald door de burgerschapen. Het zal de EU-machthebbers een rotzorg zijn of jij daar last van hebt.

     3. marco1

      Ik begrijp wel dat ze schijt aan mij hebben. Maar vind u het ni et een vorm van ach terlijkheid als je zoiets bedenkt? Ik vedoel dan van die uitkeringen.Een normaal mens komt daar toch niet op.

     4. Lugar

      Natuurlijk vind ik het achterlijk, ik ben tegen de EU en voor een Nexit.

     5. marco1

      Ik ook. Maar ik ben wel voor open grenzen voor handel en 1 munteenheid.

     6. Lugar

      @Marco: Vandaag (12-12-2018) in de Telegraaf (EXTRA)

      “Het Europees Parlement heeft gisteren met 345 tegen 287 stemmen een in Nederland omstreden voorstel aangenomen. Als dat plan werkelijkheid zou worden, zouden werknemers uit andere EU-lidstaten recht blijven hebben op een werkloosheidsuitkering als ze na één dag hier werken direct weer ontslagen worden.”

     7. marco1

      Dat is dan een grote sch ande. En maar roepen we hebben wernemers uit het buitenland nodig want personeels tekort maar ipv werk een uitkering beloven. Ongehoord.

    2. Arie B

     Mensen met normaal verstand zouden nooit zoiets beslissen maar Brussel is natuurlijk vol met wereldvreemde zonderlingen die de arbeiders binnenstebuiten keren om anderen in de watten te leggen.

 4. Duijndam

  Het is toch niet onlogisch dat een arbeidsverleden in een andere lidstaat van de EU meetelt in de beoordeling van een recht op een werkloosheidsuitkering?

  Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat een Europees Parlement tot iets anders besluit.

  1. Siemien

   Jij moet even lekker oprotten met je achterlijke gezeik en dat tegendraadse gezuig steeds.

  2. marco1

   Jawel dat is heel onlogisch.

   1. Floris

    Het is vooral heel oneerlijk. Het kan toch niet zo zijn dat een land jarenlang de uitkering mag ophoesten voor iemand die daar nooit premie heeft betaald?

    Dit laat goed zien dat de EU schijt heeft aan natiestaten en nationale soevereiniteit.

    We moeten van dit dictatoriale gedrocht af. KOSTE WAT HET KOST.

    En ook uit de VN.

    1. Aytas

     Zo werkt het ook niet. Het is de bedoeling dat je arbeidsverleden door alle lidstaten gaat gelden. Dus ook dat jij recht krijgt op een uitkering in België. Ze willen een gelijkschakeling. Wat op zich logisch is als de uitkeringen dan maar naar beneden gaan.

     1. Duijndam

      Ja, je geeft het heel precies aan, Aytas. De EU is een gemeenschappelijke (arbeids)markt. Als je die realiteit ontkent leidt dat tot sociale onrechtvaardighedigheden maar ook tot bemmeringen in die markt.

  3. NoDoubt

   De elite regeert en alles wat de bevolking heeft opgebouwd, zal worden afgenomen. De EU is dictatuur met zeer geheime agenda’s van Bayer/Heugst/Krupps. Het oude plan van Nazi-deutschland. Dat is de ‘Bilderberg van de EU. Alleen de EU ontbinden, zal ons kunnen redden. Marakkesh is ondertekend en de grenzen gaan open. Kosten burger 70 miljard per 100.000 vluchtelingen. En naar welke landen zullen ze gaan? Daar waar het geld is. Uw spaargeld en pensioen gaat eraan. Nog los van die idiote Islam wat geen geloof is, zo is al bewezen.

 5. Meester Kong

  DDS ten voeten uit.
  Niet vermelden dat dat het alleen geldt als je voldoende rechten hePt opgebouwd in je thuisland + EU land.
  Ben het er ook niet me eens, maar het niet vermelden geeft zo’n heerlijke hoge bloeddruk bij de reaguurder, is toch zo Mike…..
  Walgelijk.

  1. RPML

   In Denemarken zijn de hoogste WW-uitkeringen van Europa (NL op de 5de plaats). Ik ga alvast een postbusje claimen in Kopenhagen mocht het noodlot mij treffen…

   1. Meester Kong

    @RPML
    Redacteur en reaguurder zijnde, is dat de nieuwe trend?

   2. Aytas

    Dat is niet nodig, zoek daar een baan en zorg dat je dienstverband niet door jouw schuld eindigt. Overigens willen ze het Sociaal stelsel gelijk trekken, een eu uitkeringen stelsel.

 6. Siemien

  We moeten maar eens (weer) op de FvD stemmen..
  Ik denk zelfs dat we nu een milde vorm van landsverkrachting zien!

  1. Lugar

   @Siemien: Natuurlijk, de enige partij die écht wil vernieuwen is FVD!
   De rest is uitsluitend gebaat bij het oude waarbij het volk volkomen wordt genegeerd, behalve tijdens de verkiezingen, dan wordt er wel geluisterd. Vervolgens wordt er dan weer wel niets mee gedaan.

  2. Meester Kong

   @Lugar heeft als vanouds toch maar een paar extra nick’s aangemaakt.

   Zijn voormalige krijgers liepen uit de pas en met je vingers in de oren mis je toch teveel ..

 7. Duke

  Het lijkt me fair om elke euro die we meer kwijt zijn aan uitkeringen te verrekenen met onze afdracht aan Brussel. Het verschil leggen andere landen maar bij die minder uitkeringen hoeven te betalen.

 8. Koos sssss

  Dan moet je voor -in dit geval- Belgische werknemers, maar later ook Nederlandse werknemers dezelfde criteria toepassen.
  Anders is er sprake van discriminatie.

  Afijn, dit gaat eindigen in een vrij korstondig Oostblokfeestje, waarna de verzorginsstaat wordt afgeschaft.
  Je zou overigens zeggen, dat het EU-parlement zich na die gele-hesjes-ophef toch wel eens zou bedenken. Op enig moment gaat zelfs heel Nederland de straat op.

  1. Lugar

   @Koos: Mijn idee! De WW is al sterk versobert en vanaf gisteren is Marrakesh ingegaan.

 9. Ritter

  De politieke elite beslist……………..en de belastingbetaler kan weer het geld ophoesten.

  Want deze regeling zal de hardwerkende belastingbetaler veel geld kosten. Immers het “uitkeringstoerisme” kost veel geld en zal door de belastingbetaler moeten worden betaald.

 10. Florissa

  Heb mijn hele leven gewerkt nooit een cent uitkering of ondersteuning gehad ,moet er wel bij vermelden ,ik ben wit ,en dan zit je bij de overheid in plan b .

  1. Meester Kong

   @florissa.. Je hele leven gewerkt en nu maak je er een eind aan?
   Had je beter niks kunnen doen tot je AOW en dan genieten tot je dood.

   1. marco1

    Wat een rare reaktie richting Florissa

    1. Meester Kong

     Nee hoor , hij heP z’n hele leven gewerkt.
     Tja, dan is het op 🙂 🙂

     1. marco1

      O zo hahaha ik dacht al dat u hem einde leven wenste.

   2. Janna47

    @Meester Kong…….hm hm

    Bent u de leukste thuis of zo? Ongelofelijk wat een opmerking!

 11. TD

  Dit heeft men besloten om de drempel om grensoverschrijdend te gaan werken en/of een baan te accepteren te verlagen en te vereenvoudigen!

 12. Tante Sidonia

  “Europees Parlement bepaalt, de burger betaalt!”
  “Zonnekoningen/innen”gedrag! ”
  “Wij, zakkenvullers (EP) weten wat goed is”, m.a.w. voor ons!
  De 5 sterren hotels , eerste klas vliegen, de exquise diners, de escort dames, de buitensporige declaraties ( buiten de zeer hoge salaris) en coke-snuiven, MAG DAT NIET???
  “Jullie klootjesvolk begrijpen dat niet!”.
  “Wij werken wel eens 3 uur per dag; weet u zwaar dit is”?
  PS
  Dit is in kort Brussel. Kan nog meer toevoegen. B.v. Komediant Franske Timmermans.

 13. Floris

  Ik put moed uit het feit dat een lange lijst van Franse generaals hun afkeuring van het beleid van Macron nu zwart op wit hebben uitgesproken.

  We weten nu waar zij staan.

  Aan ONZE kant. Aan de kant van de enige echte Europeanen.

  Uiteraard zullen ze worden genegeerd door zowel Macron als de EU.

  De hamvraag is of ze het erbij zullen laten. Als ze ballen hebben plegen ze een staatsgreep (het volk kan dat niet meer, maar het Franse leger wel). Dan begint voor de 2e keer in de geschiedenis de victorie in Frankrijk.

  De EU zal dan omvallen en hopelijk zullen veel landen het voorbeeld volgen.

  Het is de enige kans om op korte termijn uit de linkse houtgreep te ontsnappen en uit de nachtmerrie te ontwaken.

 14. fusilier

  Je moet wel het leger mee hebben bij een staatsgreep. De wens is de vader van de gedachte.

 15. Gerlos

  Mocht dit waar zijn dan is het GEDROCHT EU geen knip voor de neus meer waard.en dient Nederland een veto uitspreken over deze waan zin.

  1. Floris

   Het is wel degelijk waar.

 16. Floris

  Parijs, 07 december 2018

  Mijnheer de President,

  Op 10 en 11 december staat u op het punt om het “Global Pact over veilige, ordelijke en regelmatige migratie” te ondertekenen, dat een echt recht op migratie vaststelt. Het kan worden opgelegd aan onze nationale wetgeving door middel van reeds bestaande verdragen of het beginsel van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid dat in dit pact is vastgelegd.

  Het lijkt ons dat Frankrijk alleen nog de soevereiniteit heeft om zelf te bepalen hoe de doelstellingen van het pact ten uitvoer worden gelegd. U kunt dit nieuwe element van de nationale soevereiniteit niet opgeven zonder een openbaar debat, terwijl 80% van de Franse bevolking van mening is dat de immigratie moet worden gestopt of drastisch moet worden gereguleerd. Door alleen te besluiten dit pact te ondertekenen, voegt u nog een reden voor opstand toe aan de woede van een reeds misbruikt volk. U zou zich schuldig maken aan een ontkenning van de democratie, of zelfs verraad tegen de natie.

  Bovendien zijn de financiën van ons land failliet en stijgt onze schuld. U kunt dus niet het risico nemen van een kostbaar verzoek aan het volk om migranten op te nemen zonder eerst aan te tonen dat u niet meer belastingen hoeft te gebruiken om aan de doelstellingen van het pact te voldoen. Aan de andere kant moet u in staat zijn om de gevolgen van de komst van niet-Europese bevolkingsgroepen op het gebied van veiligheid te beteugelen. Tot slot kan men niet ontkennen dat de essentie van de politiek is om de veiligheid aan de buitenkant en de harmonie aan de binnenkant te waarborgen. Deze eensgezindheid kan echter alleen worden bereikt als er een zekere interne samenhang van de samenleving wordt gehandhaafd, wat de enige manier is om samen te werken, wat vandaag de dag steeds problematischer wordt.

  De Franse staat realiseert zich immers iets te laat dat het onmogelijk is om te veel bevolkingsgroepen te integreren, met een totaal andere cultuur, die zich in de afgelopen veertig jaar hebben verzameld in gebieden die niet langer onderworpen zijn aan de wetten van de Republiek.

  U kunt niet alleen beslissen om onze burgerlijke bouwwerken uit te wissen en ons te beroven van ons eigen vaderland.

  Daarom verzoeken wij u de ondertekening van dit pact uit te stellen en het Franse volk op te roepen om per referendum over dit document te stemmen. U bent verantwoording schuldig aan de Fransen voor uw daden. Uw verkiezing is geen blanco cheque.

  Wij steunen het initiatief van generaal MARTINEZ tegen de ondertekening van dit pact, dat door de lidstaten van de VN tijdens de Intergouvernementele Conferentie van Marrakech moet worden aangenomen.

  Generaal Antoine MARTINEZ

  Charles MILLON – Voormalig minister van Defensie

  Generaal Marc BERTUCCHI

  Generaal Philippe CHATENOUD

  Generaal André COUSTOU

  Generaal Roland DUBOIS

  Generaal Daniel GROSMAIRE

  Generaal Christian HOUDET

  Generaal Michel ISSAVERDENS

  Admiraal Patrick MARTIN

  Generaal Christelijk PIQUEMAL

  Generaal Daniel SCHAEFFER

  Generaal Didier TAUZIN

  Kolonel Jean Louis CHANAS

 17. DennisEijs

  Hier in Nederland moet je een half jaar gewerkt hebben voordat je een WW uitkering krijgt, als Nedetlander. Dus als ik naar België ga, dan krijg ik die al in 1 dag? Ongehoord.

 18. Lex

  En de belastingbetaler maar ploeteren voor het belastinggeld en het word vrolijk weggegeven aan de gelukzoekers die hier hun geluk komen beproeven.

  Dit is toch te zot voor worden.

  Hoe ver moeten ze gaan voor het Nederlandse volk in opstand en verzet komt.

 19. Pescador

  Er wordt teveel alcohol gezopen door die gasten van de EU wij moeten er zo snel mogenlijk uit anders overleven we dat niet

 20. wheelboy

  Hmmm eens effe kijken waar ik met mijn 34 jaar arbeid- verleden nu een goeie lange uitkering kan krijgen .Liefst ergens rond de middellandse zee . Betaal de eea wel een mooie cent om mij een dag op papier aan het werk te hebben gezet . En dan lekker genieten onder de palmen . Dit slaat toch werkelijk nergens op .Wil men de wester sociale welvaart staten om zeep helpen . Ik zou het als Roemeen of Bulgaar wel weten . En die mensen kun je het niet kwalijk nemen de die idioten in dat EU parlement wel . Verhaal was anders geweest al alle EU economieën op elkaar leken qua bnp per hoofd van bevolking samen met de lonen en uitkeringen in de EU staten .

  1. Lugar

   “Wil men de wester sociale welvaart staten om zeep helpen.”

   Ja!

 21. henk vintage

  Het wordt de frauderende Oostblokkers wel heel gemakkelijk gemaakt.
  Na 1 dag werken weer naar huis i.p.v. 3 maanden.
  In eigen land zwart werken, zo vergaar je een dubbel inkomen.
  De achterlijkheid van de EU kent werkelijk geen grenzen.

 22. Anders55

  de Europese grenzen moesten toch open; zou voor iedere Europeaan beter zijn/ beter worden? men kent onderhand hoeveel beter het geworden is; niet dus!!!

 23. Michael M

  Is het de bedoeling van het Europees Parlement dat we straks allemaal heel makkelijk geld ontvangen zonder teveel aan het werk te zijn geweest? Hoe praten zij dit goed tegenover miljoenen hardwerkende mensen in heel Europa welke inmiddels al wel 25,35,45,55 jaar werk erop hebben zitten en nog aan het werk zijn? En hoe zit het met die wetjes, waarin mensen jaren verplicht worden te solliciteren of geen uitkering krijgen of zelfs hun huis moeten opeten? Of te horen krijgen dat ze maar beter hun best moeten doen terwijl daarnaast ook nog eens de ww uitkering is verkort door het nieuwe kabinetsbeleid van 38 naar 24 maanden. Doorwerken totdat men in een kist vanuit het werk wordt weggedragen en het krankzinnige idee door te werken tot misschien wel je 72ste en als je eerder stopt dan de huidige regel je geen AOW krijgt maar pas bij je 67ste en allemaal onder het motto: Regel je financiële zaakjes maar zelf als je in een gat valt. Het wordt er niet leuker meer op als je ineens dit allemaal leest en hoort. En met doorwerken moet het geluk ook nog meezitten om de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. 5 van mijn beste vrienden in de leeftijden 55, 57, 53, 60 en 45 hebben het niet gehaald welke ik heb verloren. Dus zekerheid omtrent vergrijzing voor iedereen gaat hier niet op. Het is de zoveelste belachelijke idee vanuit het Europees Parlement. 1 ding weet ik wel, het jaarsalaris per Europarlementariër is gelijk aan het modaal inkomen van 20 huishoudens. Wellicht speelt dit ook een rol om dan zo met onze miljarden belastingcenten om te springen. Geef dan iedereen maar geld en hoeft niemand meer aan het werk, maar dat kan natuurlijk niet. Ze zijn inderdaad zoals wordt gezegd volledig losgeslagen. We wachten wel weer op de volgende klap. Hoe meer macht vanuit Brussel, hoe gekker het wordt lijkt wel. Hoelang blijft dit nog goed gaan.

 24. Lugar

  “Poolse, Bulgaarse en andere EU-burgers moeten ook als ze hier maar één dag gewerkt hebben, recht houden op een werkloosheidsuitkering van Nederlands niveau. Dat eist het Europees Parlement, maar dat gaat recht tegen de wens van Nederland in. De VVD zegt dat er een stokje voor de Brusselse plannen gestoken moet worden en het kabinet zegt zijn best daarvoor te doen.”

  Whahahaha, Nederland heeft maar 4 (van de 751) zetels en gaat hier helemaal niets tegen doen. Dat wordt een groot probleem want Brussel heeft besloten!

  1. Lugar

   “Het aangenomen voorstel gaat verder: als de EU-burgers in hun thuisland hebben gewerkt, telt dat ook mee voor de duur van een WW-uitkering hier. Daardoor kan iemand die bijvoorbeeld tien jaar in Polen heeft gewerkt voor een lager salaris, maar één dag in Nederland voor een hoger loon heeft gewerkt, na ontslag hier tien maanden WW op Nederlands niveau ontvangen. En dat op kosten van Nederland.

   De uitkering zou door dit plan – in dit voorbeeld – bovendien nog steeds door Nederland betaald moeten worden als de werkloze Pool tijdelijk teruggaat naar zijn thuisland. Dat is soepeler dan de huidige regelgeving die het kabinet volgens het regeerakkoord juist strenger wilde maken.”

  2. Lugar

   “Nederland blijft in elk geval tegen de Europese plannen, maar of die nog geblokkeerd kunnen worden is zeer de vraag. „De minister zal zich in de onderhandelingen tussen Commissie, Raad en Europees Parlement inspannen om zoveel mogelijk van de Nederlandse wensen te realiseren”, reageert een woordvoerster van minister Koolmees (Sociale Zaken).”

   Kijk eens aan, het is nog maar de vraag of Nederland hier iets tegenin kan brengen, een mooi voorbeeld hoe Den Haag h*ereert met Brussel!

 25. Lugar

  “Een Pool met een arbeidsverleden van dertien jaar – in Polen wel te verstaan – kan hiermee in principe na één dag werken in Nederland aanspraak maken op een jaar lang ww. De afgrenzing van de sociale zekerheid moet dus vrij strikt zijn. Men moet daarom ook voorzichtig zijn met het toelaten van immigranten met een hoge kans op uitkeringsafhankelijkheid. Men kan geen ’brandend huis’ verzekeren.”

  Bron: Telegraaf 12-12-2018

 26. Ome Wim

  Nog 1,5 jaar werken dan kan ik met mijn pensioen het zinkend schip Nederland verlaten en in een reddingsboot van een voormalig Oostblok land stappen en zeg ik dit gekkenhuis hier, geleid door hielenlikkers onder “leiding” van een dronkenlap en zijn zakkenvullerskliek in Brussel, na 48 jaar arbeid voorgoed vaarwel.

 27. Gerlos

  Totaal de weg kwijt dat stelletje onbenullen van het GEDROCHT EU

 28. sjun

  Een reden te meer voor Nexit en zeer selectieve toelating.

 29. Ome Wim

  Geen probleem toch, er komt hiervoor straks geld genoeg binnen om dat te bekostigen door geld van de burger uit dien zakken te trekken die voor de (zoveelste keer) voor de gek gehouden worden door onze “teflon premier” en zijn kliek met het belachelijke “klimaat verhaal” over de Co2 uitstoot terugdringen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.