Bizar! Man dringt kerstdiner binnen en vertelt dat de kerstman niet bestaat, wordt opgepakt

Geen categoriedec 09 2018, 8:00
Aaron Urbanski dacht afgelopen nacht 'laat ik eens even wat kindertjes schrikken'. En zo gezegd zo gedaan. De man uit Cleburne, een stadje met 30.000 inwoners, had gekke ideeën in zijn hoofd en drong tijdens een kerstontbijt een kerk binnen. Waarom hij dat deed? Blijkbaar had Aaron een belangrijke boodschap voor de kinderen. Namelijk dat de kerstman helemaal niet bestaat. Je kent ze wel, van die klapjokers die als eerste door hebben dat sinterklaas niet bestaat en dan op de basisschool dit lopen te verkondigen als een stel evangelisten. Aaron deed er nog een schepje bovenop en maakte het tot missie tot ver na zijn schoolcarrière.
De man drong dus een kerk binnen om de aanwezige kroost te beschermen voor de illusie van het kerstfeest. De kerstman zelf was ook aanwezig, dus hoe hij de kinderen heeft kunnen overtuigen van het niet bestaan ervan is nog raadselachtig. Wellicht dat hij ervoor koos om zich te richten op de baard. Als je een kerstman of sinterklaas wilt ontmaskeren is de argumentatielijn rondom de baard opbouwen altijd een goed punt. Toen de politie werd ingelicht en poolshoogte kwam nemen stonden er blijkbaar nog drie mensen te demonstreren voor de kerk tegen de kerstman. Heel vreemd allemaal. Nu maar hopen dat de kinderen de onthutsende waarheid nóg niet hebben gehoord...
De taferelen doen een beetje denken aan hoe het sinterklaasfeest van volkscultuur is verworden tot analyseobject van aanhangers van de kritische theorie. De Texaanse burgemeester zag de bui al hangen en reageer op Facebook: "De demonstranten wilden vast kool in hun sok. Kom niet aan de kerstman." Vrij duidelijke uitspraak van de burgervader. Kerstmannen en kerst zijn wel vaker in opspraak. Zo werden vorig nog Palestijnse kerstmannen opgepakt nadat zij gingen demonstreren nabij Bethlehem, waar Jezus' volgens overleveringen in de kribbe lag. En ook in Zuid-Korea waar duizenden kerstmannen demonstreerden tegen de toenmalige president Park.
Maar het meest bont maakt de staat New York het wel. Sinds 2002 als is daar de zogenaamde kerststal verboden te tonen bij publieke scholen vanwege 'controverse'. Een kerststal representeert de geboorte van Jezus en dit symboliseren zou aanstootgevend zijn. Het schoolsysteem van New York State staat wel kerstbomen toe. Dat dan weer wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten