ChristenUnie ergert VVD met plan voor militaire missie in Syrië

Joël Voordewind van de ChristenUnie zet het kabinet op gespannen voet, vooral de VVD is not amused. De oproep voor een militaire missie in Syrië kwam naar aanleiding van de terugtrekking die Amerikaanse president Trump aankondigde. Via De Volkskrant.

Zodra Trump zijn troepen terugtrekt, zitten de Koerden flink in de penarie. Zij werden al opnieuw aangevallen door IS en wanneer de VS zich terugtrekt, ontstaat er een machtsvacuüm. Turkije wil van de Koerden af, Rusland wil vooral stabiliteit in de regio en Assad volgt de lijn van Rusland. Als Koerden ‘te vervelend’ worden door bijvoorbeeld een eigen staat te willen, dan kun je er donder op zeggen dat zowel Turkije als Syrië hardhandig in zullen grijpen.

Joël Voordewind komt daarom met het briljante idee om tussen die partijen maar wat Nederlandse strijdkrachten tussen te proppen. Daar komt nog eens bij dat Voordewind hartstikke onduidelijk is over wat hij nou precies wil, en eigenlijk niet verder komt dan ‘maar die zielige Koerden’, zonder na te denken over de geopolitieke consequenties die met zo’n voorstel gemoeid zijn.

Turkije, als lid van de NAVO, ziet op het moment steeds meer heil in samenwerking met Assad en Poetin dan met de EU en de Verenigde Staten. Krijgen zij echter aan de stok met de Koerden, dan kun je er donder op zeggen dat zij niet braaf zullen afwachten tot heel de NAVO eindelijk heeft beslist wat de beste manier om te reageren zal zijn.

Dit is langzamerhand een hot-spot aan het worden van geopolitiek en het is bijzonder onverstandig om daar als Nederland ‘zomaar’ even tussen te willen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Hahaha.
  Er schuilt geen nanoseconde licht tussen de afbrekers van de CU en de afbrekers van de VVD. De VVD is helemaal niet geërgerd. Dit regime van gelijkdenkende misdadigers staat niet op gespannen voet met elkaar en zal nooit op gespannen voet met elkaar staan omdat het één-en-dezelfde partij is.
  Het Kartel
  Dit is nevel, dit is mist, het zoveelste ballonnetje om dit Misdaadsyndicaat een vleugje van legitimiteit te verlenen. “kijk ons eens van mening verschillen, echt waar, wij verschillen echt van elkaar, kijk dan, kijk dan”
  Diversiteit van opinie is non existent in dit met maden doordesemt democratisch kadaver. We leven effectief in een éénpartijstaat.
  Maar de meesten zien het niet.
  Het meeste vee graast apathisch door terwijl ze van alle kanten genaaid worden.

 2. Seneca

  Hier ben ik wel voor! Als de huichelaars van CU met hun kamerleden en het liefst al de leden van deze godsdienstige partij aangevuld met sympathisanten uit het gehele land – ook die van onderhavig forum – dan weet men gelijk waar men aan begint en bij een voltreffer zijn wij verlost van dit soort lieden die alleen maar aan de staatsruif hangen en de rest van de bevolking op hoge kosten jagen.

 3. Gekko

  Joël Voordewind. Bij de verkiezing van grootste malloot in de Tweede Kamer zou onze Joël een hele grote kans maken. Ofwel: niemand neemt Voordewind nog serieus.
  Next topic please.

 4. Stanly2000

  “Joël Voordewind komt daarom met het briljante idee om tussen die partijen maar wat Nederlandse strijdkrachten tussen te proppen.”
  Met wat moeten onze jongens dan mee strijden. Ze hebben toch niks of gaan we wat lenen bij de VS of Turkije?

 5. J.C.

  Wie denkt u zal de arme Koerden helpen: de Leviet, de priester of de Barmhartige Samaritaan?

  1. Gekko

   J.C.: u misschien? (J.C = Jezus Christus).

   1. J.C.

    @Gekko

    “(J.C = Jezus Christus)”

    U zegt het.

    Ik kan alleen maar bidden tot de Here God (van Israël). En God vragen of wij verlost kunnen worden van de Kwade…………….

 6. TD

  Het minuscuul Nederland moet zonodig de hele wereld het voorbeeld geven hoe om te gaan met immigranten problematiek en energietransitie en nu oppert weer een idioot dat we aan nóg een dood paard moeten trekken,de Koerden uit de modder trekken.
  Iedereen in Nederland roept maar wat,zelfs Merkel hoor je niet over Koerden.
  Nederland moet het geweten van de wereld zijn?

 7. Meriadoc Brandebok

  Het is knap hoe de CU zich in dit kabinet hsndhaaft.

  1. edoc431

   Zekers het hsndhaaft zich heeeeeeel goed

   1. Meriadoc Brandebok

    Van alle regeringspartijen staat de ChristenUnie in peilingen op winst en heeft het veel christen-sociale punten weten binnen te slepen. Deze partij handhaaft zich uitstekend in deze stormachtige coalitie, dat toch al niemand wilde.

 8. Gerlos

  Niet doen want Assad de massamoordenaar is een grote vriend van dictator Poetin dus laten ze het maar met mekaar uitzoeken. Hoe het verder moet met Syrië

 9. Ries

  Niet doen! Hebben we nog niet genoeg les gehad in ‘Bemoei je er niet mee?’ Wegblijven daar. Laten voor wat het is. Laten ze elkaar maar bestrijden en ons er niet bij betrekken. De stompzinnigheid van de islam overlaten aan, ja aan wat…overlaten aan de ultieme stompzinnigheid van deze satanssekte. Dat is het beste. Ik weet wel, we worden allemaal in het kamp betrokken van die arme koerden. Ik voel met ze mee, maar dan houdt het ook op. Het zijn allemaal moslims, dus laten ze elkaar maar bestrijden. Meegevoel houdt gewoon op als het eenrichtingverkeer is.

 10. fusilier

  Er zijn 40 miljoen koerden die moslim zijn, 5000 van deze koerden zijn christenen. Wie willen ze helpen dan in dit wespen nest ? Seegers wou in 2015 ook al de islam meer ruimte geven om hun ideologie uit te dragen in Europa.

  1. Lugar

   Ik heb ook al eens ergens gelezen dat de CU het wel ziet zitten met islam. Merkwaardig want zeer veel christenen hebben het intens moeilijk dankzij de vervolging die zij wereldwijd ervaren door moslims. Afgelopen Kerst nog samen gegeten met Iraanse vluchtelingen, ik had ze bij mij thuis uitgenodigd, en zij hebben zich bekeerd van de islam naar het christendom en moesten letterlijk vluchten voor hun leven!

  2. Rosasolis

   @ fusilier. Heb je niet de prachtige foto gezien dat DDS enkele dagen had getoond van de
   nieuwe vrouwelijke Koerdische leger? Helemaal in uniform, en helemaal voor het voortzetten voor de waarden die jaren geleden onder premier Ata-Turk werden voort gezet. In dit foto zie je heel intelligente jonge vrouwelijke officieren die proberen
   aan de wereld door te geven hoe zij hun strijd tegen corruptie willen doorzetten. Al deze vrouwen en jonge meisjes zijn niet islamitisch. Zij zijn gewoon westers, en hebben het heel moeilijk.

 11. JDP

  “The presence of the US forces or any foreign military presence in Syria without the consent of the Syrian government constitutes an act of aggression and an attack on the sovereignty of the Syrian Arab Republic as well as a gross violation of the Charter and principles of the United Nations,”

  http://www.thesleuthjournal.com/illegal-us-presence-syria/

 12. ruudjeenjose

  Dat zijn nou de christenen die gaan branden in de Hel. Vuile farizeeërs!!

 13. Rosasolis

  Er moet een gezamenlijke EU militaire defensie gevormd worden, die naar Syrie en Iraq worden gestuurd om nu, vooral de Koerden steun te geven. Als de Amerikanen worden weggestuurd, dan hebben de Koerden zoals het nu gaat, weinig bescherming meer.
  Trump wil het “beleid” overdragen aan Erdogan van Turkije…als Trump wil Gulan terug sturen naar Turkije…Waarom moet Een man BOVEN een hele bevolking (Erdogan) tornen om in deze zo-geheten tijd van verlichting, een tegenstander zo fel te bestrijden?
  Wie heeft de strijd voor vervormingen na WW1 vergeten, die door de grote premier Ata-Turk en zijn parlement leden werden ingevoerd?

 14. nienke

  We hoeven daar niet meer naar toe alles komt toch al hier heen!!!!!!

 15. Bes Tolen

  De CU moet je wel serieus nemen omdat in die kringen heel wereldvreemd christelijk wordt gedacht en daarmee ook een gevaar is voor Nederland zelf. Het dhimmy gedrag in die kringen houdt ook in dat overgangen naar de islam in toenemende mate plaats kunnen vinden. Het achterliggende idee is, dat men denkt dat christenen en moslims dezelfde god aanbidden. Dat is zelfs de huidige paus van mening. Puur historisch is dit onzin en puur theologisch ook. Historisch is er de overgang uit de Baalgodsdienst van het jodendom en de islam. Maar dan past het christendom er niet op. Theologisch wordt deze band tussen Baalgodsdienst en jodendom ontkend (in het ”oude testament”; beide hebben een andere god), en is er wel van dezelfde god bij jodendom en christendom sprake.
  Het protestantisme is mentaal zwak geworden. Vaak ook fundamentalistisch om zichzelf te bewijzen. Zie ook zo’n Voordewind. Ook veel nieuw protestantisme uit de VS waarvan in Nederland maar een deel meedoet aan het EO/CU gebeuren, biedt op de wat langere duur weinig perspectief. Het beste is er een goedlopende gezelligheidsvereniging van te maken. Waar men ook vriendschappen kan sluiten. Gevreesd moet evenwel worden dat mentale steun en gerichte propaganda van hardere godsdiensten tot massale overgang naar die hardere godsdiensten zullen leiden.

  1. Lugar

   “Het dhimmy gedrag…”

   Kenmerkend inderdaad, ongekend ook omdat na de zaterdag (joden) de zondag (christenen) aan de beurt is.

 16. Florissa

  Joël Voordewind hoeft helemaal niemand te sturen ,het leger is hier straks hard nodig om ons eigen volk te beschermen tegen al die gelukszoekers die momenteel in de watten worden gelegd .Als Joël Voordewind graag oorlog wil voeren is het makkelijk om onze kinderen er aan op te offeren ,zelf zit deze nitwit lekker veilig thuis,met zijn grote muil.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.