Dappere Jenny Douwes pakt “polariserende, liegende en racistische” Trouw-columnist Jamal Ouariachi aan

‘Opvallend, al die Twitter-sympathie voor Jenny “ik wil niet met nikkers aan tafel maar ben geen racist” Douwes,” schreef de knettergekke Trouw-scribent.

Je moet het haar nageven: de bekendste voorvechtster van Zwarte Piet, de Friese dame Jenny Douwes, zit écht vol moed. Ze is door het OM verklaart tot volksvijand nummer één, en de media en hun extreemlinkse activistische vrienden zetten haar steeds weer als racistisch tuig neer… maar ze blijft terugvechten. Daar is lef voor nodig. Heel veel andere mensen in haar positie hadden zich geprobeerd te verstoppen, hopend dat het allemaal overwaait. Jenny niet. Zij weet waar ze voor staat en laat zich niet zomaar zwartmaken.

Case in point:

De auteur van die (oudere) tweet is, zoals Jenny ook duidelijk maakt, een columnist van het dagblad Trouw. Je weet wel, dat is die krant die als verzetskrant begon… en die daarom ooit bijzonder gerespecteerd en gewaardeerd werd — niet alleen door de linkse politiekcorrecte elite, maar ook door gewone mensen.

Helaas is die tijd al lang niet meer. En dat komt geheel en al op rekening van figuren als Jamal Ouariachi: politiekcorrecte, extreemlinkse racismeroepers. Zij hebben Trouw de afgelopen jaren echt totaal en compleet gesloopt. Doodzonde. Het goede nieuws? Gelukkig zijn er websites als DDS en GeenStijl. Wij zijn maar al te blij om in het door politiekcorrecte journalisten gecreëerde gat te stappen… en mensen als Douwes de eer te geven die zij verdienen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Ernst Quispel

  “ politiekcorrecte, extreemlinkse racismeroepers. “

  DDS heeft zo zijn eigen jargon om de wereld te beschrijven.

  🙂

  1. Meester Kong

   Ja, om je te bescheuren en daarom kom ik graag op GS en DDS.
   Voor een beetje tegengas en de daaropvolgende reacties.

   1. robroy

    Hier wel, op GS kun jij niet posten droplul, daar zit een betere redactie die flikkert het soort dat jullie zijn er zo weer af, zouden ze hier ook moeten doen maar ja de reclamegelden he

    1. Aytas

     Of ze respecteren de vrijheid van meningsuiting beter.

 2. marco1

  Sneu dat er van een gewone Nederlandse vrouw een heel ander beeld word gecreeerd. Wie weet zijn er weer genoeg debielen die de colomnist loze internet bedreigingen sturen en is hij daar zo can onder de indruk dat hij stopt met zijn leugenachtige columns.

  1. Aytas

   Deze vrouw is veel te ver gegaan Marco. Het niet in discussie willen gaan geeft eigenlijk ook wel aan dat ze geen argument heeft.

   Als ik terug naar huis kom gaan we een keer dansen en plezier maken. Groningen is een leuke stad wat mij betreft.

   1. toetssteen

    @Satya
    Een programma moet zich aan zijn afspraken houden!!!

    1. Beukman

     Eens, maar Jenny moet zich ook aan haar afspraken houden. Pas op het laatste moment kwam ze opeens op de proppen met haar wens dat ze niet met haar opponent aan tafel wilde, met als chantagemiddel dat ze dan helemaal niet meer zou komen.
     Huys kwam zodoende klem, en koos uiteindelijk voor de oplossing met de meeste amusementswaarde.
     Dus wat nou “dappere Jenny”?

     1. toetssteen

      @beukman
      Niet waar! Links plaatsen gaat helaas niet meer , dus google zelf.

   2. marco1

    @aytas:Deze vrouw was bezorgt om haar kinderen. Zij wilde niet in gesprek met die jeffrey of hoe hij ook heet omdat zij vonc dat daar geen discussie mee valt te vieren en door de contakten die hij heeft met AFFA. Zij trok voor zichzelf een grens, wat haar geheel vrij staat. Dat ze niet met een “nikker”(ik haat dat woord) aan rafel zou willen zitten voor een gesprek is simpelweg een leugen en zwartmakerij.(ook dat haat ik) Verder heeft zij ook gelijk die oproep van faceboek gehaald toen de politie haar dat verzocht. Ik denk echt een redelijke fatso enlijke vrouw die ni et beseft heeft wat haar berichtje voor impact zou krijgen.
    Dat dansen hou ik je aan en Groningen is zeker een prima stad.

    1. Aytas

     Ik heb een probleem met mensen die het recht van anderen willen schenden. Niet met haar mening, alle meningen verschillen. Je kunt stellen dat zij dezelfde manier heeft verkozen als afa, wat een foute manier is. (blij dat ik dat op tijd heb ingezien) Voor zover ik weet heeft zij zich nooit uitgesproken tegen die manier van actievoeren en is het een de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

     Blind date, leuk. Ik ken wel een paar leuke gelegenheden met wat alternatieve muziek.

     1. Groeneveld

      “Ik ken wel een paar leuke gelegenheden met wat alternatieve muziek.”
      ———————————————————————–
      Dat klinkt erg ‘hip’ Satya. Om niet te zeggen ontzettend boerelullig, kneuterig en oudbakken. ‘Wat een leuke uitspanning’, ‘ludiek meubilair’, ‘helemaal de seventies’, ‘psychedelische koffie hier’ zijn er nog een paar.

      Doe er je voordeel mee.

      P.s. Marco: pas op want je wordt in de maling genomen door Satya.

     2. marco1

      Ook daarin geef ik je voor het grootste deel gelijk. Waar in een beetje een probleem mee heb is dat een gewone vrouw die een bericht op facebook of waar dan ook ee bericht heeft geplaatst zonder enig besef wat de gevolgen zouden zijn en nu behoorlijk in een hiek word gedrukt. Iedereen herft wel een mening over dat piet gezeik maar zij wilde voornamelijk dat haar kinderen een leuke intocht zouden hebben. Wat haar nu ten deel komt vind ik gewoon overdreven.Dat ze zich niet uitspreekt misschien zou ze dst moeten dien maar ze is n atuurlijk ook een fries en wi daar gewoon rustig blijven wonenl.
      Een blinddat e ik kijk er naar uit hoor.

     3. struisvogelpolitiek

      Volgens mij bloeit er iets moois tussen Aytas en marco1.

     4. Aytas

      Groeneveld

      Misschien ben ik wel kneuterig.

      Hoe zou ik Marco in de maling nemen? Hij lijkt me aardig.

      Volgens mij wil je zelf wat met hem dansen en ben je jaloers.

      Gadver man. Je kent mij helemaal niet.

    2. Aytas

     Marco1
     Dat klinkt begrijpelijk. Zou het heel erg vinden als zij zich niet zou willen uitspreken omdat ze dan weer bang moet zijn voor haar omgeving. Verschrikkelijk die verharding.

 3. Christina

  Een dikke tien voor Jenny, ze heeft aan alle kanten gelijk!!

  1. Ernst Quispel

   Dat zal vast wel, en om die reden kreeg ze gevangenisstraf en een taakstraf opgelegd.

   1. Arie B

    Ze is een martelaar..

 4. Siemien

  Maar Jamal begrijpt de hele situatie niet eens, uiteraard is Janny geen racist maar anitzwartepietman Jeffrey is hier de smerige racist.
  Wanneer gaat men dat nou toch eens zien…

  1. marco1

   @siemien zij is niet eens anti of pro zwarte piet(die conclusie trek ikzelf dus k ans is groot ik ernaast zit)zij wildr dat haar kinderen een leuke intocht h ad zonder dat gezeik.

   1. tomygun

    Het hele verhaal uit haarmond staat in het nieuws .
    ook hoe twan haar belazerde en zij om wilde draaien
    no deal het maanden gehuigel van de burgermeester
    waar zij drie dagen voor de intocht pas van horde
    dit was een grote aanfluiting de demonstranten mochten
    een heel lang stuk afleggen tussen de kinderen met
    geluidsdragers .
    Deze moeder heeft niets verkeerds gedaan dan haar
    kinderen beschermen en gestraft als een grote crimineel.
    Tja eigen gereide rechters zullen wel ff het voorbeeld geven .

    1. Ernst Quispel

     Wie dit codebericht kan ontcijferen krijgt een vliegtuig.

     🙂

     1. Fortiori

      De Enigma code refurbished.

     2. sjun

      Zo moeilijk is het niet voor wie de vinger aan de pols hield.
      1. Twan Huys brak zijn woord aan Jenny Douwes om via reuring voor e camera kijkers te trekken. Zijn show is zowel journalistiek als met het oog op de kijkcijfers behoorlijk onder de maat. Verstandige mensen verkondigen hun mening elders en oriënteren zich elders.
      2. Dan was er een PvdA-burgemeester die vanwege haar eigen politieke agenda Friese kinderen blootstelde aan trauma’s veroorzaakt door de gewelddadige Jerry ‘de bijstander’ uit Ghana en wie hem faciliteren door de man en zijn dramdwingende clubje uit te nodigen met hun verziekende aanwezigheid het kinderfeestje te komen verpesten. Friezen lieten dit niet gebeuren en grepen ludiek en geweldloos naar het voorbeeld van politie-agenten, Franse boeren en truckers buiten de stad al in om hun kinderen te beschermen.
      Om een of andere reden vond een verpolitiekt OM dit een reden voor een mediacircus. Kennelijk hebben deze verdachten geen privacyrechten vanwege een verkeerde kleur?
      Het OM ondermijnt met deze actie het maatschappelijk vertrouwen in dit instituut dat kennelijk geen enkele voeling met de oorspronkelijke bevolking hun noden, hun rechten en bescherming van hun kinderen heeft.
      Het zou zeer verstandig zijn om er naar Pools voorbeeld een bezem door te halen opdat er weer recht gesproken wordt. Maar kennelijk moeten er eerst zaken flink escaleren voordat het zo ver komt.
      Vooruitziende burgers wachten dat niet af en zorgen ervoor dat zij zichzelf en hun naasten kunnen beschermen ongeacht of oom agent op het moment van bedreiging andere prioriteiten gesteld kreeg.

   2. Siemien

    Klaar toch Marco, kun je nagaan wat voor spelletje(s) er gespeeld word(en)..

   3. Mart

    Helemaal met Jenni eens…..geen gezijk.Dat hoor ik hier in Holambra ook niet,en daar lopen ook heel wat negers rond,Mart Brasil.

 5. Bes Tolen

  Trouw heeft zichzelf als het beste kwaliteitskrantje van Nederland gebombadeerd. Onder die kwaliteit passen blijkbaar ook epistels waaronder nota bene van vreemdelingen, die ongenuanceerd beledigend en met totaal onbegrip en totale onbekendheid, hun blijkbaar uit aangeleerde haat hun woedeuitbarstingen schrijvende omzetten om de betekenis van de oude cultuur van dit land en haar bevolking volledig af te kraken. Trouw is toch ook communistenkrantje? De hoofdredacteur, die het altijd heel discriminerend over witte mensen heeft, stamt toch uit die school? Een school met voortdurend lasteren?

  1. sjun

   Het AD had ook een keer zo’n cultuurverrijkende columniste die ongewild en uitstekend inkijkje gaf in wat haar tot welke opwellingen dreef. Het verhelderde uitstekend dat en eend niet plotseling in een zwaan verandert al zwemt hij in dezelfde vijver. Mij lijkt het sterk dat het bij het AD geen opzeggingen geregend zou hebben om dat cultureel bepaalde gestuntel in elk geval niet langer zelf te hoeven bekostigen.

 6. TD

  Jenny?een prachtige vrouw met rechtse kloten!

 7. Gekko

  De columnisten van Trouw benutten de ruimte die ze krijgen van de redactie. De ware schuldige voor het verval van deze ooit dappere verzetskrant is hoofdredacteur Cees van de Laan. Een (ex) gereformeerde schijnheiligerd, die nu zijn trekken thuis krijgt.

 8. Gerlos

  Jenny Douwes is een dappere vrouw naar mijn hart

 9. Fortiori

  Gewoon een oude foto. Jenny heeft haar groene truitje nog steeds aan. En ook nog heel veel spijt dat ze zich ooit in heeft gelaten met die malloten, zie daarvoor de foto.

 10. Floris

  Deze vieze vuile linkse hond probeert Jenny aan te smeren dat ze niet met een neger aan tafel wilde vanwege z’n huidskleur.

  Kom er maar in Rosasolis. Je smerige krantje is weer wat dieper in het riool gezakt.

  1. marco1

   Dan kunnen we altijd nog naar radio4 luisteren.

  2. Ernst Quispel

   Floris mist de emotionele zelfbeheersing om een inhoudelijk debat correct te voeren. Het resultaat is dit gênante gekijf.

   1. Roughwood

    Daar houdt u zich normaliter verre van, nietwaar Quisling? Hypocriet!

    1. Ernst Quispel

     Klopt, Roughwood.

   2. Rosasolis

    Dank je wel Ernst. Er zijn verschillende kranten in Nederland die ooit hebben te maken gehad met een “rotte appel”. Maar dat wil niet zeggen dat de hele krant rotzooi is. Gelukkig heeft zowel de redactie van Trouw als DDS gemerkt dat J. Douwes een vreemde vogel is. Merkwaardig is het dat Trouw bestaat nu 75 jaar, en vele leden heeft.

 11. Rud56

  Jenny is mijn heldin! En niet alleen voor mij!
  En Trouw, tja, in WO2 een verzetskrant, maar nu, je zou nog geen eens je reet ermee willen afvegen!

  1. Heinz

   In de losse verkoop is hij ook duurder dan een rol WCpapier. Dan is een digitaal abonnement voordeliger. Maar ja, met een tablet is het vegen ook wat lastiger.

  2. Siemien

   De mijne ook

 12. Heinz

  Op berichten in Trouw kun je wel reageren. Per brief, op de website. Maar Trouw trouwens, is ook vaak een bron waaruit de redactie een artikel kan prepareren voor publicaties op nieuwssites.

 13. sjun

  Die jongen zal vanwege zijn naam aangenomen zijn. Met de kwaliteit van het blad gaat het sinds het vertrek van Jaffe Vink behoorlijk achteruit.

  1. Arie B

   Een Jan of Piet komt er niet meer in. Multiculti is de maat bij het kiezen van een columnist. Die 2.500 lezers smullen ervan!

 14. Arie B

  Trouw, wat een vod is dat! Pas wilde ze zaken doen met ons bedrijf. Kregen we een document waarop we aan moesten geven wat we aan diversiteitsbeleid deden en of we een aantal UN-verdragen onderschreven.. Gek genoeg heb ik niks meer van ze gehoord..

 15. victus

  Dus gewoon moedwillig kleine kinderen blootstellen aan dat agressieve gedram en eventuele kwalijke gevolgen? Onder het mom van recht voor meningsuiting en demonstratie? Blokkeerfriezen hebben maling aan al die randstedelijke hielenlikkertjes die stiekum hopen op een knieval van hun. Dat doet pijn bij die doordrammers. Meer subsidie misschien volgende keer?

 16. Zwartste piet

  Vroeger knipte ze zo’n krant tot stukken van 10 bij 15 cm en veegde ze kun ‘reet’ ermee af. Met dit soort idioten in een redactie wordt het misschien tijd om zo’n goede oude traditie ook maar weer is op te pakken. Want met goede oude puur Nederlandse tradities is uiteraard niets mis.

  1. Mart

   In de oorlog nòg kleiner en gebruikten we allebei de kanten ,,,knipoog”

 17. Rosasolis

  Gelukkig is J. Douwes niet in vaste dienst van Trouw. Wegens haar uitroepingen is onze bekende en geliefde columnist Saida, (een kleurlinge) uit haar functie gestopt. Er zijn ook extreem-rechts racisten, die regelmatig hun commentaren voor Trouw schrijven. Ik heb een aantal jaren in Friesland gewerkt en gewoond. En heb gedurende die tijd 2 soort Friezen ontdekt. De meeste Friezen zijn gewone Nederlanders die geboren zijn in dit provincie of kwamen voor hun werk in Friesland te wonen. Maar helaas zijn er een
  geringe aantal die zich afstand willen doen van de Nederlandse taal en gewoontes. Het zijn meestal extreem-rechts fanatiekelingen, die alleen Fries willen spreken, en een Fries partij in Heerenveen hebben oprecht. Natuurlijk houden deze mensen niet van gewone Nederlanders. (blank of kleurlingen), die zij beschouwen als vreemdelingen.

  1. Siemien

   Ben jij voor Nederlandse tradities of ben jij tegen Nederlandse tradities? ben jij tegen cultuurverkrachtingen of ben jij tegen het verkrachten van de Nederlandse cultuur??

   1. Siemien

    Ben jij voor of ben jij tegen het verkrachten van mijn Nederlandse cultuur en graag geen nuances..

   2. Rosasolis

    @Siemen. Ik ben helemaal voor alle Nederlandse volks tradities. Toen ik in Enschede woonde horden wij gedurende deze dagen de midwinter hoornen ieder avond. Omdat dit oude Twentse traditie zo mooi is, is het nu overgewaaid naar
    Noord-Holland! Kan je het voorstellen: Twentenaren (Tukkers) die nu in het kop van regenachtige Noord-Holland ieder avond oer- ouwe Nederlandse liedjes op hun
    volks instrumenten spelen. Geen verbeelding maar waarheid, en heel mooi volksmuziek van onze geliefde Tukkers. Ga a.u.b. door met dit heel mooie oud originale Advents tijd met jullie midwinter hoornen. Geweldig is het dat jullie zijn gekomen naar Noord-Holland! Dit is precies wat onze kille provincie Noord-Holland bevolking nodig heeft : midwinter volksmuziek uit Twente, van de liefste mensen uit ons land! Beste Siemien, ik maak quilts van reproductie sitsen stoffen
    vanuit de oer-oude Nederlandse tijden. Wat doet u met uw kennis van de oude
    Nederlandse tijden”?

    1. Siemien

     “Ik ben helemaal voor alle Nederlandse volks tradities.”

     Mooi.

     “Kan je het voorstellen: Twentenaren (Tukkers) die nu in het kop van regenachtige Noord-Holland ieder avond oer- ouwe Nederlandse liedjes op hun
     volks instrumenten spelen.”

     Dit is niet te vergelijken, met wat racisten willen kapot maken in Nederland, ik zal het simpel uitleggen voor je, een (Twentse) traditie in stand houden is wat anders dan kapot maken.

     Je zou echt verstelt staan wat er allemaal mogelijk is in Noord-Holland.
     Overigens heb jij wel eens geprobeerd om die traditie over te brengen?
     Elke provincie heeft zijn eigen folklore en daar is niet mis mee, het verkrachten van Nederlandse tradities daarin tegen wil de linkse deugmensch graag aan mee werken.
     De streek waar ik nu woon is niet de streek waar ik ben geboren integendeel zelfs, maar pas mij aan aan de provinciale tradities en “cultuur”.

     Met het moedwillig verkrachten van tradities, want dat doen deze smerige racisten, krijg je ook reactie..

  2. toetssteen

   @Rosasolis
   Uw epistel doen pijn aan mijn ogen vanwege vele zonden tegen de Nederlandse taal. Hoe bestaat het dat u anderen iets verwijt terwijl u zelf zoveel fouten maakt?

   Zelf ben ik geboren en getogen in Friesland. Ik herken helemaal niets van wat u beweert. Ik spreek zulk abn dat helemaal niemand aan mij hoort waar ik vandaan kom, maar op feestjes met familie en vrienden dan spreek ik fijn mijn moerstaal.
   Mijn vrouw is een Rotterdamse, grinn, maar na enige tijd luisteren maakt ze altijd weer de een of andere typische fout die duidelijk maakt waar ze is geboren.

   Verder is uw extreem rechts gezanik wat het is: geneuzel.

   1. Ernst Quispel

    Mijn complimenten, Toetssteen, dat het u gelukte een stukje tekst af te leveren zonder taalfouten dat ook nog leesbaar is.

    Meestal zijn uw bijdragen onbegrijpelijke wartaal in beroerd Nederlands. U kunt het dus wel.

 18. Mart

  Tja dat valt me tòch een beetje tegen die uitspraak van Jenni;Moet je hier niet kraaien,dan wordt je met”pek en veren” mijn huis en mijn straat uitgetrapt.Want dit is zuiver een racistische inbreng, mischien ongewild en niet wetende.Net zo als mijn zuster de overgordijnen dichtrok z,g ”voor de hete zon toen mijn creoolse ega en ik daar op visite waren in de vorige eeuw.Mijn vrouw had dit gelijk door”deze mensen voelen zo iets gelijk”.en met recht.Nogmaals we zijn hier minder racistish dan bij jullie…..maar de negers zijn dan ook wat cristelijker opgevoed…niet dat ze allemaal braver zijn,ha.

 19. Vraagje

  Je mening opschrijven typeren als journalisme, alles wat naar kritiek op die mening neigt als “links” bestempelen, iedereen die er andere mening dan de jouwe op nahoudt als “links” bestempelen…welkom in de wondere wereld van DDS.

  1. Lugar

   @Vraagje: Vooral niet lezen als het je niet aanstaat. En beste Vraagje, weet je wat mij is opgevallen? Als je vragen stelt zijn de meeste linkschen niet thuis. Ze roepen racisme, fascisme, populisme en allerlei andere ‘ismen’ en als je dan vraagt om een voorbeeld(en) dan zijn niet thuis of ze trekken zich terug achter de barricaden van hun gelijk in de Linkse Kerk.

 20. Pedrito

  Trouw: van verzetskrant naar verradersblad. Oplossing: Trouw geven war het om vraagt, namelijk links laten liggen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.