De framing van RTL Nieuws inzake het VN-migratiepact van Marrakesh: gebruikt onterecht ‘asielzoeker’

Hoe journalisten, columnisten en opiniemakers de discussie rondom het Marrakesh Pact beschrijven kan soms iets laten zien over hun mindset over het onderwerp. Tenminste, als we aannemen dat de woorden die zij kiezen niet willekeurig gekozen zijn en dat er een gedachte achter zit. Dat er enige gedachten zijn bij het schrijven moge duidelijk zijn, want anders kwam er geen tekst op papier. Bij het schrijven van teksten mag men dus enige intentionaliteit aannemen en daarom gaan we de berichtgeving van RTL Nieuws over het fenomeen ‘Marrakesh Pact’ eens onder de loep nemen. Er is veel door ze geschreven dus pakken we slechts één artikel. Een te kleine steekproef, totaal niet wetenschappelijk, maar wel reuze interessant. Daar gaan we: 

Hoe Marrakesh en mensenrechten onterecht met elkaar in verband worden gebracht door RTL Nieuws

Het pact heeft ook in Nederland al veel stof doen opwaaien. Eerst wilde de Tweede Kamer niet in debat, toen weer wel. Eigenlijk wist niemand waar het over ging, maar een Nederlands ‘ja en amen’ werd wel verwacht. RTL Nieuws meest recente artikel ging over de afzegging van Chili. Dat land heeft er blijkbaar ook geen zin in en stapt één dag voor bekrachtiging in Marrakesh uit het pact. RTL Nieuws koos er in haar berichtgeving voor om Chili tegenover ‘mensenrechtenorganisatie’ Amnesty International te stellen. Waarom de mening van een NGO in deze relevant is, is twijfelachtig. We zien Amnesty dergelijke uitspraken niet doen over bijvoorbeeld Estland. RTL Nieuws neemt zonder kritisch na te denken het frame van Amnesty over, ze citeren namelijk letterlijk: “Het land zet op de manier stappen achteruit.” Maar het is natuurlijk onmogelijk om stappen achteruit te zetten bij inactiviteit. Het is simpelweg niet vooruit lopen, maar stilstaan en nadenken. Niets mis mee dus. Deze ene alinea laat al zien hoe eenvoudig internationale politiek terechtkomt in nieuwsberichten van objectieve media, simpelweg door het kopiëren van statements.

Het VN-migratiepact wordt door RTL Nieuws geassocieerd met 'mensenrechten' en citeert zelfs een NGO: Amnesty International. Waarom de mening van deze NGO op dit punt zo belangrijk is, is mij onbekend. Bron: RTL Nieuws.
Het VN-migratiepact wordt door RTL Nieuws geassocieerd met ‘mensenrechten’ en citeert zelfs een NGO: Amnesty International. Waarom de mening van deze NGO op dit punt zo belangrijk is, is mij onbekend. In andere gevallen zagen we ook geen reactie van Amnesty International. Nu wel. Bron: RTL Nieuws.

Welke woorden RTL Nieuws kiest voor het beschrijven van niet-ondertekenaars

Laten we ook eens kijken naar de wijze waarop niet-ondertekenaars van het pact worden beschreven. De selectie van landen heeft hier invloed op hoe men naar weigeraars van het Marrakesh pact kijkt. Stel de ‘usual suspects’ worden genoemd, zoals Hongarije (Orbán), Verenigde Staten (Trump) en Oostenrijk (Kurz), dan verbindt een journalist de tegenstand tegen het Marrakesh pact aan bestaande denkbeelden over deze leiders. Denk aan woorden als ‘nationalistische’, ‘fascistische’ en ‘populistische’ leiders. Want dit zijn de termen hoe de internationale media rapporteren over dergelijke landen. Niet altijd natuurlijk, maar dit stigma dragen deze leiders met zich mee. RTL Nieuws had er ook voor kunnen kiezen om Estland en Tsjechië te noemen. Deze landen hebben niet zo’n connotatie in de internationale pers en zijn daarom keuze bij uitstek als schrijver om de niet-ondertekenaars van het Marrakesh Pact in een positief daglicht te zetten. Wil je dat niet, dan kies je beter voor Hongarije en de Verenigde Staten.

De selectie van woorden en partijen. Niet 50Plus en de SGP werden genoemd, maar de 'usual suspects' FvD en PVV. Waarna een lezer kan denken"Typisch!' Bron: RTL Nieuws.
De selectie van woorden en partijen. Niet 50Plus en de SGP werden genoemd, maar de ‘usual suspects’ FvD en PVV. Waarna een lezer kan denken”Typisch!’ Bron: RTL Nieuws.

Naast het benoemen van landen die tegen zijn, doet RTL Nieuws eigenlijk hetzelfde met de politieke partijen in Nederland. In de bovenstaande alinea kiest RTL nieuws er ook voor om van de in totaal vier partijen die tegenstander zijn slechts twee te noemen. En hoe kan het ook anders: men kiest wéér voor de ‘usual suspects’ in deze. Namelijk de PVV en FvD. Maar er wordt dus geen melding gemaakt van de SGP en 50Plus. Nu is het inderdaad waar dat de laatste twee niet ‘fel tegenstander’ zijn, maar simpelweg ‘tegenstander’, maar door het uitsluiten van die informatie lijkt het alsof slechts Forum voor Democratie en de PVV tegenstander waren. Tenslotte maakt RTL Nieuws een fout in haar artikel door te spreken over asielzoekers. Er is behoorlijk wat verwarring online te vinden over hoe mensen van buiten de grens moeten beschrijven. Een tip: vreemdelingen. Een asielzoeker is slechts een juridische categorie waarbinnen een migrant zich kan bevinden. En het verdrag zelf gaat dan ook niet over asielzoekers, maar over migraties en migranten. Hele andere koek dus, maar RTL Nieuws kiest een woord dat een onjuiste indruk wekt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. FLP

  De linkse propagandamachine draaid op volle toeren …

  1. Lugar

   @FLP: Dat is een voorschot op waar Nederland zich aan gaat committeren. De media moet straks positief publiceren over de ‘voordelen en de kansen’ die migratie ons bieden.

   “In 2017 werden er 235.000 asielaanvragen ingediend. De kosten bedroegen ruim 700 miljoen euro”

   Bron: CBS

 2. TD

  De “mindset” van de RTL journalistiek is toe aan een grote reset,het is gewoon een hetze tegen de PVV en FVD.
  De Nederlandse media is corrupt en onbetrouwbaar.

 3. MennoF

  RTL is net zo idioot links als NOS. Allemaal propaganda!

  1. Troelstra

   Soros

  2. Lugar

   “Het pact van Marrakesh vormt een ernstige inbreuk op de westerse persvrijheid, constateert Afshin Ellian. Nieuwsmedia krijgen tussen de zinnen door een nieuwe ideologische taak toebedeeld: het propageren van massa-immigratie als gewenst fenomeen. ”

   Bron: Twitter (Elsevier)

 4. Troelstra

  Chili heeft zich ook aangesloten bij de niet-ondertekenaars.

 5. Aytas

  ‘En hoe kan het ook anders: men kiest wéér voor de ‘usual suspects’ in deze. Namelijk de PVV en FvD. Maar er wordt dus geen melding gemaakt van de SGP en 50Plus.’

  Raar is dat natuurlijk ook niet als je naar de achterban kijkt. Bij het fvd zijn libertariers aangesloten doe het non agressie principe niet steunen. Waar je dan terecht komt is duidelijk.

  1. Top

   Niet alleen wat u hier schrijft, maar ik weet uit eerste hand, dat de pompen als ‘oud ijzer’ zijn verkocht. Alles wat enigzins geld opbracht, is gesloopt en verkocht. En dat allemaal in opdracht van de lokale imams, want die willen niets met uitgiften van ‘christen honden’ te maken hebben. En dat de vrouwen weer ver moesten gaan lopen en sjouwen? Dat is haar taak in het leven, werd er geantwoord.
   Er zit hier ook zo’n Marokkaans betwetertje op de site genaamd ‘Satya’. Ze draait haar naam om, omdat ze bang is, dat ze ontdekt wordt door haar broers of vader. Maar grote mond van heb ik jouw daar. Maar vergeet te vermelden, dat als ze weer (jaarlijks) naar familie gaat, dat ze door haar eigen soort uitgescheten wordt. De expats van die streken daar, zijn in die streken alleen maar goed voor de poen die gestuurd wordt, van uitkeringsinstanties in Nederland en de huur die ze vangen voor hun tweede huis, waarbij hun eigen soort ook de hoofdprijs betaald. En dan altijd dat vingertje!

   1. Aytas

    Hihi haha hi

  2. Stanly2000

   Aytasje,
   ik hoef niet eens te raden, ik weet zowel wat komen gaat.

  3. Siemien

   Jawel Aytas, het is wel raar dat SGP en 50Plus niet worden genoemd tevens ook wel weer logisch want we zien hier een staaltje linksdraaiende strontmachine en jij plaatst een totaal kansloze reactie.

   1. Aytas

    Over het algemeen zijn de 50Plus en SGP stemmers een stuk fatsoenlijke, dan krijg je pvv. Als afvoerputje heb je het fvd, een club wat er keurig verzorgd uitziet maar door en door verrot.

 6. Benny

  Dit is een van de velen slinkse werkwijzen, van de media die onder controle is van de marionetten speler die Brussels heet…..er is in Europa haast geen onafhankelijke nieuws zender meer te vinden, alles heeft een doel. democratie is pure schijn………

 7. TD

  @Aytas:
  “het non agressie principe niet steunen”
  Ben je bang dat de braunhemder je komen halen,als je zo aan de gang blijft komen ze je in de toekomst misschien écht halen!
  De braunhemden verzamelen nu al “DDS forum” materiaal en data.

 8. Mar

  Dan ben ik wel benieuwd naar jouw mindset, Teunis, bij het suggestieve artikel van gisteren over een voorval in Amerika.

 9. Ritter

  De gevestigde media hebben hun eigen agenda…………………..pro-EU; pro-migratie: pro-islam.

  Daarom ook vandaag op b.v. BNR een uur lang het promoten van het Marrakesh Pact. Alleen positieve verhalen over het verdrag.

  Zo werken de media en daarom ook zijn de media onbetrouwbaar wat hun berichtgeving betreft.

  1. Lugar

   @Ritter: Gelukkig put ik uit eigen bronnen, te beginnen bij het Marrakeshpact. Zelf gelezen en zelf conclusies getrokken. De nadelen, de problemen én de komende kosten wegen niet op tegen de vermeende voordelen, de voordelen moeten vooralsnog worden gevonden.

 10. sjun

  Ergens is wel voorstelbaar dat RTL het niet over probleemparkeerders en geldzoekers heeft. Intussen maken zij evenals de NPO de massa bekend met nieuwspraak en hoe dat te verstaan.

  1. Dendermonde

   De RTL zit uiteraard ook vuistdiep in het linkse cultuurmarxistische complot.

 11. Troelstra

  Omvolken, de resolutie van Straatsburg (olie voor immigratie)

  16 augustus 2017 door Jolanda Gaal

  Onze aandacht werd getrokken n.a.v. het stuk van Gerard de Boer. Hij heeft het over omvolken. Je hoort dit woord steeds meer

  Met toestemming van hem, plaatsen wij daarom dit stuk.

  Genoeg stof tot nadenken, vinden Martin Stoelinga en ik

  .Na de Arabisch-Israëlische oorlog in 1973 en de daaruit voortvloeiende olieboycot hebben de bureaucraten van de EEG (de voorloper van de EU) met Saoedi Arabië en andere oliestaten in juni 1975 afgesproken om voortaan de immigratie van moslims naar Europa actief te bevorderen. De tekst van de resolutie benadrukt “de grote verrijking die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft vooral op het gebied van normen en waarden”. De media moesten worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moest worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moest worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, Islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat, dankzij ons Europarlement, sinds 1975 allemaal zwart op wit in de ‘resolutie van Straatsburg’, die door 200 parlementsleden uit 9 West-Europese landen werd goedgekeurd. Degene die de stukken nauwkeurig heeft bestudeerd en erover heeft geschreven is de in 2009 overleden ANP- en AD-journaliste Pamela Hemelrijk. Hieronder haar uittreksel uit 1975, en daaronder de complete tekst van de Engelstalige resolutie.

  >>

  Hieronder de complete tekst van de Resolutie van Straatsburg (ook wel “Verdrag van Straatsburg”genoemd) d.d. 7 & 8 juni 1975.

  THE STRASBOURG RESOLUTIONS

  The Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation comprises more than 200 members of Western European Parliaments of widely different political tendencies. At its General Assembly in Strasbourg on June 7th at 8th the Parliamentary Association unanimously passed the following resolutions:

  (1) Final Resolution of the Political Committee

  The General assembly of the Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation calls upon European Governments to take initiatives forthwith that will help to secure the withdrawal of Israel from all territories occupied in 1967.

  Such a withdrawal is implied by Resolution 242 abd required by Resolution 338 of the United Nations Security Council and also by the United Nations Charter and the principles of International Law which categorically forbid the acquisition or territory by force.

  The Association emphasizes that there can be no just and lasting peace settlement without recognition of the national rights of the Palestinian people. There has already been almost unanimous acceptance by the International Community of this principle, which Israel must also come to accept.

  The whole Arab world has agreed that the P.L.O. is the sole representative of the Palestinian nation and this decision has been endorsed by an overwhelming majority of the countries represented at the United Nations.

  The Parliamentary Association urges European governments to recognise this fundamental point in the initiatives they should now take.

  First, they should call on Israel to halt immediately the expropriation and confiscation of Arab property in Israel and the occupied territories.

  In particular, Israel must end the process of the “Judaization” of Jerusalem which it has illegally annexed and the establishment of new Jewish settlements in the occupied territories.

  Secondly, the European governments should try to get all interested parties including Israel and the P.L.O. to the conference table, if possible within the context of the Geneva Conference. Europe itself, either through its member states or through the E.E.C. could play a valuable part in such a conference if called upon to do so. It would be reasonable to expect all concerned not to resort to military action of any kind for the duration of the negotiations.

  Third, they should urge both the Israelis and the P.L.O. to agree to leave in abeyance discussion of ultimate solutions and concentrate on the immediate abd practical task of trying to find a modus vivendi which will require the acceptance by Israel of the rights of the Palestinian nation and of the existence of a Palestinian state on the West Bank and in Gaza if the Palestinians decide to establish one, and reciprocally the acceptance of the existence of Israel within her 1967 frontiers.

  Finally, the European governments should urge on all concerned the crucial importance of effective peace-keeping machinery and should agree to take an active part themselves in such arrangements.

  The Parliamentary Association recognises the problem that is posed by the fact that some of the media and publishing houses of Europe are dilatory in disseminating facts about the Arab world and intends to use its influence to overcome this problem.

  The Parliamentary Association recognises the help done to the understanding of the Arab cause and growing sympathy for it in Western Europe by the liberalisation measures taken in various Arab countries and by the readier access to Arab countries by the news media, businessmen and other visitors from Europe.

  The Association calls on European governments to improve legal regulations concerning the freedom of travel and the protection of the basic rights of immigrant workers in Europe which should be equivalent to those of citizens of the countries concerned.

  The Association considers that the political settlement of the Israeli-Arab conflict is an absolute necessity for the establishment of a genuine Euro-Arab co-operation. Nevertheless, the Association considers that the political aspect of co-operation in not limited to this point alone, and has in mind for example the free circulation of ideas and people in the world as a factor for the maintenance of peace, for the support of freedom and in particular for a harmonious development of co-operation between Western Europe and the Arab nations.

  The Association believes that the prospects of long-term Euro-Arab co-operation in all fields have never been so favourable but that they depend on a peace settlement based on justice in the MiddleEast.

  (2) Final Resolution of the Cultural Committee

  The General Assembly of the Parliamentary Association for Euro-Arab Co-operation, meeting in Strasbourg on June 7th 1975,

  Having considered the cultural resolutions adopted by the preparatory conference for Euro-Arab parliamentary co-operation held in Damascus from November 12th to 17th, 1974, which reaffirms in the present resolution,

  convinced that significant results are possible in the cultural field of the Euro-Arab dialogue,

  recognising the historic contribution of Arab culture to European development,emphasising the contribution which Arab culture can still give to European countries especially in the field of human values,

  regretting that cultural relations between European and Arab countries are still infrequent and limited in scope,

  regretting the relative neglect of the teaching of Arab culture and Arabic inEurope and looking forward to its development, hoping that European governments will help Arab countries to create the resources needed for the participation of immigrant workers and their families in Arab culture and religious life, asking the European press to show a sense of responsibility so that they may inform public opinion objectively and more fully about the problems of the Arab world,

  recognising the important role which Friendship groups and Tourism can play in improving mutual understanding,

  Calls on the governments of the Nine to approach the cultural aspect of the Euro-Arab dialogue in a constructive spirit and to give a higher priority to the popularisation of Arab culture in Europe.

  Calls on Arab governments to recognize the political effects of active co-operation with Europe.

  Invites national groups of the association to increase the efforts necessary in every country to bring about the objective proposed at Damascus and today at Strasbourg and ask them to inform the Secretariat of the results achieved.

  Considering the harmful effect of the political situation on Palestinian development,condemns – while recognising Israel’s right to existence – the Zionist intention of replacing Arab by Jewish culture on Palestinian soil, in order to deprive the Palestinian people of its national identity, considering that in carrying out excavations within the holy places of Islam in occupied Jerusalem, Israel has committed a violation of international law despite the warnings of UNESCO, considering that these excavations can only bring about the inevitable destruction of evidence of Arab culture and history,regrets that UNESCO’s decision not to admit Israel into its European Regional Group has sometimes been exploited with great lack of objectivity.

  (3) Final Resolution of the Economic Committee

  The General Assembly of the Parliamentary Association for European Arab Co-operation reaffirms the usefulness and necessity of a close economic co-operation between Europe and the Arab World in the interest of their peoples.

  The Assembly expresses its disquiet at the slow progress made in the Euro-Arab dialogue and is concerned with events based on political motives which in the course of recent months have armed Euro-Arab co-operation, i.e. the setting up of the International Energy Agency and the signature of an agreement between the E.E.C. and Israel, before negotiations have been completed between the E.E.C. and Arab countries. In this connection, it insists that economic co-operation between the E.E.C. and Israel must not apply to the occupied territories.

  The Assembly considers that there is no conflict between the interests of Europe and the Arab countries, provided that the mercantilist stage is left behind and genuine economic partnership can be established.

  This is the perspective within which can best be solved the problem of recycling petro-dollars. These petro-dollars should above all be used for needs of Arab development.

  The Assembly calls attention to the role and status of multi-national companies and the potential danger arising from certain of their activities. It expresses the hope that steps may be taken to avoid these dangers.

  The Assembly reaffirms the right of every nation to dispose of its own national resources, including the right of nationalisation.

  The Association expresses its will to do all in its power to promote Euro-Arab co-operation at national level, within the E.E.C. and through international organisations.

 12. Troelstra

  Bron: Elsevier

  Immigratiepact Marrakesh muilkorft de journalistiek

  Het omstreden pact van Marrakesh vormt een ernstige inbreuk op de westerse persvrijheid, constateert Afshin Ellian. Nieuwsmedia krijgen tussen de zinnen door een nieuwe ideologische taak toebedeeld: het propageren van massa-immigratie als positief en gewenst fenomeen.

  Het Marrakesh-pact emotioneert sommigen. Ook de bedachtzamen onder ons verliezen soms hun geduld met de voorstanders van het pact.

  ‘Marrakesh’ is geen verdrag in de strikt juridische zin. Het is een verklaring die, zoals eerder uiteengezet, onder bepaalde omstandigheden als een zoeklicht zou kunnen dienen bij de interpretatie van open normen bij rechtsvinding. Het werkt niet als vanzelf door in ons rechtssysteem.

  Inlegvelletje is inmiddels beroemd

  Dit bezwaar omtrent de doorwerking of het al dan niet bindende karakter van het pact is nu door de regering weggenomen. Het beroemde Nederlandse inlegvelletje bij het pact maakt de wil van de Nederlandse regering ondubbelzinnig en helder: het mag niet doorwerken in ons rechtssysteem, ook niet als een interpretatiebron. Dat is een goede stap.

  Maar vragen over wat er dan precies in het pact staat en wat de politieke implicaties ervan zijn, zijn er nog steeds. Het verbaast me dat immigratievoorstanders niet weten (of niet willen weten) met welke soort regimes ze dit pact ondertekenen. De meerderheid van de leden van de Verenigde Naties bestaat in meer of mindere mate uit dictatoriale of despotische en zelfs totalitaire regimes. Ga dus niet de Verenigde Naties heilig verklaren. Dat zijn zij niet.

  De VN bieden ruimte voor diplomatie en gesprek tussen verschillende landen met verschillende regimes. De meeste landen kennen echter geen democratie en hebben geen respect voor de rechtsstaat of mensenrechten. Dit neemt niet weg dat de VN nog steeds een nuttige organisatie is voor vele vraagstukken, maar voorzichtigheid is geboden. Nogmaals: de VN zijn niet heilig!

  De griezelige eis om data te verzamelen

  Wat immigratievoorstanders ook niet willen weten, is dat het pact de verzameling van data over de immigranten eist:

  ‘Collect and utilize accurate and disaggregated data as a basis for evidence-based policies’.

  Het dwingt landen ook om een registratiesysteem tot stand te brengen. Moeten de Robert Mugabes van deze wereld ook nog over een perfect registratiesysteem van hun burgers beschikken? Moeten we dit bevorderen? Dat is een regelrecht gevaar voor oppositie- en verzetsgroepen in landen die de meerderheid van de VN vormen. Ook het harmoniseren van paspoorten van die landen is niet in het belang van politieke vluchtelingen en het verzet in deze despotische landen. Dit zou, als het echt ooit wordt geïmplementeerd, kunnen leiden tot de uitwisseling van gegevens tussen verschillende landen over hun burgers.

  Dit is een onwenselijke en voor oppositie- en verzetsgroepen gevaarlijke ontwikkeling. Het zou anders zijn geweest, als al deze landen een democratisch regime hadden. Niets mag juist verzet tegen de tirannie in de wereld van de VN in de weg staan. Dit pact is dus juist niet goed voor immigranten die politieke vluchtelingen zijn:

  ‘Elaborate and implement a comprehensive strategy for improving migration data at local, national, regional and global levels’.

  Ook is het verbijsterend dat de westerse media niet bereid waren om de gevolgen voor de persvrijheid van dit pact onder de loep te nemen. De opstellers van het pact gaan ervan uit dat het publieke debat in het Westen wel op ‘evidence-based public discourse on migration and migrants’ moet worden gevoerd.

  Onwelgevallige journalisten moeten ‘educatie’ ondergaan

  Is dat nu niet het geval? Dat woordje ‘evidence-based’ komen we daarin vaak tegen. Daarom willen ze dit: ‘Promote independent, objective and quality reporting of media outlets, including internet-based information, including by sensitizing and educating media professionals on migration-related issues and terminology, investing in ethical reporting standards and advertising, and stopping allocation of public funding or material support to media outlets that systematically promote intolerance, xenophobia, racism and other forms of discrimination towards migrants, in full respect for the freedom of the media.’

  De onwelgevallige journalisten en opiniemakers moeten kortom een educatie ondergaan.

  De heropvoeding van journalisten is in één adem genoemd met strafbare feiten als racisme, hate speech, et cetera. Natuurlijk hebben de meeste landen op aarde, die ook nog eens niet-democratisch zijn, geen probleem met de heropvoeding van journalisten en de controle op internet. Dit pact is een ernstige aantasting van vrijheid van meningsuiting.

  Media krijgen een nieuwe ideologische taak toebedeeld: ‘Promote awareness-raising campaigns targeted at communities of origin, transit and destination in order to inform public perceptions regarding the positive contributions of safe, orderly and regular migration, based on evidence and facts, and to end racism, xenophobia and stigmatization against all migrants.’

  Dit is geen journalistiek meer, maar een despotische propagandamachine. Vreemd dat de Nederlandse journalisten nog geen bezwaar hebben gemaakt, tegen deze ernstige inbreuk op hun persvrijheid.

  CDA en VVD laten het gebeuren

  Nu de politieke implicaties van dit pact. Klaas Dijkhoff ziet alleen maar voordelen in een pact dat volgens hem helemaal niet bindend is. Sorry Klaas, wanneer Nederland Somalië zou aanspreken om zijn onderdanen terug te nemen, zal een Somalische Klaas zeggen: ‘Jammer, het is niet bindend.’

  In werkelijkheid is dit pact in strijd met de geest van de politieke programma’s van CDA en VVD. Beide partijen gingen naar de kiezer met de belofte dat ze de immigratie zouden beperken. Ook erkennen beide partijen de negatieve impact van de massa-immigratie, terwijl het pact van de ondertekenaar eist om de immigratie als een positief fenomeen te zien en te propageren.

  CDA en VVD zetten hun handtekening onder een internationale verklaring die indruist tegen al hun uitgangspunten inzake immigratie. Een deel van de VVD-fractie gaat alleen met pijn en moeite akkoord met het Marrakesh-pact.

  CDA en VVD steunen een pact dat het bevorderen van massa-immigratie wil perfectioneren. Klaag alstublieft niet langer over het stemgedrag van democratische kiezers!

 13. J.Rademaker

  Staat in het verdrag hoe er over mag worden geschreven ( bron DDS )

 14. Karel de Grote

  RTL heeft nog nooit aan goede verslaggeving gedaan, Taliban en IS terroristen worden strijders genoemd. Gelukszoekers die drijven op de Middelandse zee worden boorvluchtelingen genoemd. Nieuws uit Europa komt nooit, want ze denken daar dat Nederland de 51ste staat van Amerika is, dus alle niet relevante kutzooi uit dat ex overzeese gebiedsdeel wordt over ons uitgestort. Kortom het intelligentiepeil is daar 0,0.

 15. Original NL

  Quote…“En als er iets is wat de migratiecrisis ons heeft geleerd, is dat we het als Nederland niet alleen op kunnen lossen. We redden het zelfs in Europees verband niet.”….
  Nee idd…als je niets doet verandert er ook niets…..en in niets (nuttigs) doen is de eu zeeeer bekwaam!!
  Nu moeten we weer 1000 gelukzoekers uit griekenland opnemen omdat het opvangkamp aldaar overvol is……en dat is het een week later weer.
  Zolang er geen marine schepen en vliegtuigen worden ingezet om die gasten terug te brengen naar de afrikaanse kust is het dweilen met de kraan open!

  1. Lugar

   @Original: Jazeker, en dit is nog maar het prille begin. De VN, op aangeven van wijlen Annan en Peter Sutherland, hebben het allemaal uitgedacht en Nederland gaat hierin mee.

   “Hoe Peter Sutherland en Kofi Annan een soft verdrag op de agenda zetten, met de bedoeling er een hard verdrag van te maken…”

   Bron: Twitter Syp Wynia

   Nederland zal overspoeld worden met nieuwkomers, de term ‘asielzoeker’, ‘migrant’ of ‘allochtoon’ zullen in de linkse deugemmer worden gestopt en de media gaat de deksel erop doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.