De Roze Leeuw voorman Lennard van Mil levert kritiek op #SorryJohan-discussie

Dat is ook wel eens verfrissend, iemand die mee kan praten over een discussie waar hij zelf ervaring mee heeft en alsnog zegt ‘overdrijf niet zo’. Lennard van Mil werd geïnterviewd door De Telegraaf.

Wellicht kent u hem nog wel van die gaypride in Rotterdam waar hij met zijn ‘Gayservatives’ werd geweerd door de rest van de tolerante homo’s, terwijl hij werd geïnterviewd door PowNews. Een vreemde eend in de bijt, conservatief én homo, maakt natuurlijk een interessant figuur voor de huidige #SorryJohan-discussie.

Van Mil zegt niet gekwetst te zijn door de grappen bij Veronica Inside. Hij kan er wel tegen, sterker nog, hij vraagt zich nu af of er iets mis met hém is, omdat hij zo’n beetje de enige homo is die géén aanstoot neemt aan de uitspraken van Derksen!

Hij haalt een goed punt aan dat eigenlijk neerkomt op ‘stel je niet aan en maak jezelf weerbaar’, waarmee hij niet ontkent dat sommige homo’s heus wel echt gevaar lopen. Het probleem wat ik gisteren aanhaalde en waarvan ik denk dat Van Mil het nu onderstreept, is dat er een verschil moet worden gemaakt tussen verschillende gradaties van homofobie en categorieën die er überhaupt buiten vallen.

Niet iedere homo-grap is homofobie, niet ieder slachtoffer van homofobie ís dat ook echt en niet ieder slachtoffer is maar direct een aansteller. Hij voelt zich haast gebruikt door minister Van Engelshoven die meent namens de homogemeenschap met Derksen in gesprek te willen gaan. Zowel Derksen als Van Mil vragen zich af hoe oprecht haar intentie wat dat betreft is, en Van Mil wijst juist naar slecht geïntegreerde jongeren, die hij als een groter probleem beschouwt dan wat homo-grappen van Derksen.

Hij sluit af met een goede analyse over de situatie en zegt: “Als je als groep – in dit geval de voetbalwereld – continu wordt weggezet als homofoob, zorgt dat ervoor dat mensen zich ingraven en steeds harder worden. Ik draai het daarom om: niet Johan Derksen, maar de mensen die zich zo tegen hem verzetten zijn er verantwoordelijk voor dat het klimaat verhardt. Ik dank ze hartelijk.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Top

  Ik heb bewondering voor deze (mag ik schrijven) man. Ik heb hier een goed gevoel bij. En dat is, dat niet iedereen, die na 1989 geboren is, beter geaborteerd had moeten worden. Mijn vrouw vindt hem trouwens ook, een ‘knappe jongen’. Kan hij bij mij al helemaal niet stuk. Want mijn vrouw heeft er meer kijk op, dan ik.

 2. Lugar

  Roze leeuw, ja sorry hoor, nu ben ik gekrenkt.

 3. Heinz

  Laissez faire…

  1. Lugar

   Jij wel Heinz, jij wel. Gelukkig is niet iedereen in de heppie-de-peppie onverschilligheidsmodus, zou een mooie klerezooi worden. Het idee dat je alles maar moet laten gaan lijkt nog het meest op de radioboodschap (1936) van wijlen minister Colijn:

   “Ik verzoek den luisteraars dan ook om wanneer ze straks hunne legersteden opzoeken, even rustig te gaan slapen als ze dat ook andere nachten doen. Er is voorshands nog geen enkele reden om werkelijk ongerust te zijn. En daarmee, geachte luisteraars, laat ik u over aan de verpozing die de radio u pleegt te bieden. Goedenavond.”

   1. Heinz

    😉

 4. sjun

  Verstandige man. Daar kunnen de rellende beroepsslachtoffers een voorbeeld aan nemen.

  1. Ernst Quispel

   Een slachtoffer die niet tegensputtert wordt hier verstandig genoemd.

   1. slayer

    een slachtoffer die de echte problemen benoemt wordt door ernst onderuit geschoffeld , wand als de waarheid niet pc is zal ernst het met alles wat ie heeft blijven ontkennen.

    1. slayer

     want met een t

   2. A3aan

    “Hij kan er wel tegen, sterker nog, hij vraagt zich nu af of er iets mis met hém is, omdat hij zo’n beetje de enige homo is die géén aanstoot neemt aan de uitspraken van Derksen!”

    Ernst Kwispeldoor sputterd, Kwispeldoor is kennelijk een homo in de slachtoffer rol!

 5. Roughwood

  De beste man heeft natuurlijk volkomen gelijk. Het valt me tevens op dat het nu wel verdacht stil blijft vanuit de linkse framing hoek…

 6. Ernst Quispel

  Het lijkt een beetje op een merkwaardige variant van het Stockholm-syndroom.

  Beklagenswaardige figuur.

 7. WWW

  Ik ken genoeg homo’s die net als deze man tegen aanstellerige homo’s zijn. Ook ken ik genoeg zwarte mensen die voor zwarte piet zijn. Het lijkt wel of ik in een paralelle samenleving leef.

  1. Ernst Quispel

   Klopt, PVV-ers leven in een parallelle samenleving.

   1. WWW

    Ik heb al vaker gevraagd om niet op mij te reageren. maar je kunt het niet laten. Je voegt niks toe aan discussies. Wanneer ik jou een moeilijke vraag stel of zelf een oplossing aan te dragen, blijft het altijd stil. Daarnaast verpest je het reageerders klimaat op deze site behoorlijk.

    1. Ride eat sleap repeate

     Volgens mij is dat ook de enige reden waarom Kwispel hier reageert.
     Zal thuis wel niets te zeggen hebben. Zelfs pas na de hond en de goudvis in de rangorde staat.
     En hier kan hij de stoere, sterke linkse dwars-kwispel zijn!
     Kijk hem eens reageren, de stoere kwispel met zijn staart rechtop in de wind.
     Dadelijk weer de afwas doen, de voegen schoonmaken, de goudviskom verversen, de hond uitlaten en de straat blader vrij maken.
     Dan weer ff snel een sneer op het forum voor zijn moment van glorie.
     Machtig mooi leven heeft ons kwispeltje.

    2. Ernst Quispel

     Ik zal je opnemen in het script, WWW.

     1. Ride eat sleap repeate

      Zoeken ze bij Script een nieuwe zanger dan?

 8. Nuts

  Slimme gast die Lennard.. )

  Bertus,

 9. toetssteen

  Had het al gelezen. Twee duimen op van mij. Realistisch omgaan met de materie.
  Nu nog een leuk tv gesprek met Derksen en dan kunnen de jammeraars de denkbeeldige wonden gaan likken.

 10. Siemien

  1 x per jaar een heel kanaal vol in Amsterdam van die jankers..

 11. Bes Tolen

  Zo is het, die van Engelshoven is beneden de maat en dus ongeschikt.

  1. Siemien

   Voor de bunhe niks meer niks minder..

   1. Lugar

    +1

 12. Troelstra

  Van Engelshoven etaleert zich wel vaker als een domme muts.

  >>

  Ingrid van Engelshoven (D66): Studentencorps moet zich aanpassen aan alcoholvrije moslimstudenten

  Want: ‘Aanpassing moet van twee kanten komen’

  Het studentencorps moet toleranter worden jegens leden die uit religieuze overwegingen geen alcohol drinken. Dat vindt minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66), die ervoor pleit dat er een eind komt aan de mores dat je ’uit de groep wordt verstoten als je niet drinkt’. Dat schrijft De Telegraaf.

  “Verengingen mogen wel wat meer uitstralen dat iemand die uit geloofsovertuiging geen alcohol wenst te drinken, net zo geaccepteerd wordt als ieder ander. En dat geldt ook voor wie geen vlees eet of geen dasje wenst te dragen. Maar het mag wel wat meer gemeengoed worden dat als je geen alcohol drinkt, je niet verstoten wordt. Dat moet je wel uitstralen, aanpassing moet van twee kanten komen. Veel moslims vinden het prima dat ze naar een café gaan of een vereniging waar geschonken wordt, als ze zelf maar niet hoeven te drinken.”

  “Aanpassing moet van tweet kanten komen.” Juist ja. Aanpassing aan wat eigenlijk, Van Engelshoven?

  1. toetssteen

   @Troelstra
   Grinn en wat te doen me de wel alcohol consumerende moslim studenten? (en dat zijn er best veel hoor).

   Laten de studenten die liever appelsap drinken, maakt niet uit of ze wel/ niet religieus zijn, dat zelf bepalen. Laat ook de studenten die graag een biertje pakken vrij in hun keuze. Pas als ze slingerend het verkeer in gaan is het een taak van de overheid in de vorm van de politie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.