Doodsbange blanke Zuid-Afrikaan: ‘We maken ons klaar voor een burgeroorlog volgend jaar, een genocide!’

Hoe gaat het er eigenlijk aan toe in Zuid-Afrika? Het land is wat van de radar van de internationale nieuwsmedia gevallen, maar dat betekent niet dat het daar allemaal over rozen gaat. DDS sprak een blanke man die in de buurt van Johannesburg woont. Hij schetst een grim beeld: de blanke gemeenschap is wapens en voedsel aan het hamsteren en houdt er sterk rekening mee dat onder leiding van gewapende ANC-linksbuitens er volgend jaar een burgeroorlog zal plaatsvinden. Wit tegen zwart. “Niemand geeft ene zier om de situatie hier, dus het wordt een genocide aan beide kanten!”

DDS: Goededag Karel, wat doe je eigenlijk in het dagelijkse leven?
Karel*: Ik ben programmeur. Door mijn werk heb ik weinig tijd over voor mijn hobby’s. Ik werk namelijk thuis, en dat betekent dat ik drie tot vier uur meer werk dan een ander.

DDS: Is dat normaal in Zuid-Afrika?
Karel: Ja man. Wij Afrikanen doen echt veel overwerk, zonder daar extra voor betaald te krijgen. En ook ben ik blank. Dus elke baan die ik krijg moet ik zien vast te houden.

DDS: Is die rassenpolitiek nog zo zichtbaar dan?
Karel: Reken maar. In essentie: de blanke gemeenschap in Zuid-Afrika maakt zich op voor een burgeroorlog volgend jaar. Mensen hamsteren eten… en we leggen onze wapens klaar.

DDS: Oei…
Karel: Ja, niemand geeft genoeg om ons om te komen interveniëren in de strijd. Dus zal er vermoedelijk een genocide aan beide kanten plaatsvinden. Dat is… wat er staat te gebeuren. Ik vermoed dat mijn huisgenoot en ik rond deze tijd volgend jaar geen gelegenheid meer hebben onze hobbies te beoefenen, om het zo te stellen.

DDS: Dat is een heel erg mistroostig vooruitzicht. Om welke kanten gaat het dan precies? Julius Malema en de ‘Economic Freedom Fighters’ (EFF) tegen de blanke gemeenschap?
Karel: De EFF is eigenlijk de gewapende tak van het ANC. Ze proberen de 47 miljoen zwarten op te hitsen tegen de blanke minderheid van 3,5 miljoen. Doordat er een zwarte meerderheid is, proberen ze nog steeds het Black Economical Empowerment-programma agressief door te voeren.

DDS: Kan je kort uitleggen wat Black Economical Empowerment inhoudt?
Karel: Het betekent, dat zelfs wanneer ik het betere CV zou hebben, een ander de baan moet krijgen omdat hij zwart is.

DDS: Hier noemen ze dat positieve discriminatie, en wordt het toegepast op minderheden en vrouwen.
Karel: Precies. Het systeem werkt in Amerika omdat het daar poogt om de minderheid de werkvloer op te krijgen. Maar hier is het een lachertje, man. Werkelijk waar. Ze proberen zo veel Afrikaners als mogelijk werkloos te maken.

DDS: En wat ga je er aan doen?
Karel: Ik ga op de 24e met mijn wapens naar de schietbaan. Om mijn niveau op peil te houden.

DDS: Is dat een Boeren-kersttraditie?
Karel: Haha, nee. Mijn zwager neemt mij en een vriend een dagje mee uit. Zodat we onszelf scherp kunnen houden. Wij wonen namelijk dicht in de buurt van Johannesburg. We kunnen het ons dus niet permitteren lui te worden.

DDS: Veel sterkte!
Karel: Bedankt! En als iemand in Europa een baan voor mijn huisgenoot en mij heeft (we zijn allebei programmeurs), dan staan we binnen een week op de stoep. Ik zie het alleen niet zo zitten om een zwembadjongen te worden!

* Karel is een gefingeerde naam. De werkelijke identiteit van deze man is bekend bij de redactie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. FLP

  Ojee de volgende vluchtelingenstroom uit Afrika is blank en spreekt gebroken Nederlands.

  1. Lugar

   @FLP: Zij zullen wel uitstekend integreren en waarschijnlijk allemaal PVV of FVD stemmen.

  2. TD

   FLP:
   Zijn wel goed opgeleid,wel even belangrijk,in tegenstelling tot..

   1. Troelstra

    In tegenstelling tot die niet inpasbare, dus niet integreerbare invasie waar we nu mee worden overspoeld? Dat zie je juist.

    2/3 van onze bijstandsuitkeringen gaat al naar deze niet-inpasbaren.

    1. hans-e-pans

     Als dat zo is, dan zal Nerderland weer een stukje blanker worden.

   2. Aytas

    Jou. Te dom om te poepen.

    1. Vraagtekentje

     Poepen gaat vanzelf, dom of intelligent. Beter blank, die willen tenminste werken, zandbakimport niet. Lichtgetint werkschuw tuig en criminelen daar betalen we al genoeg voor. En je ziet wel racisme is niet voorbehouden aan blanken. Makkelijk opgelost, we ruilen onze Afrikaanse import voor blanke Afrikaners anders worden ze daar uitgeroeid

  3. markw

   er is 1 verschil, deze mensen mogen waarschijnlijk niet naar binnen en zullen NOOIT een vluchtelingen status krijgen want dan moeten ze accepteren dat Zuid Afrika een vies corrupt kut land is die geen respect heeft voor zijn inwoners..

   Maar je weet zelf hoe Groenlinks, Artikel1 en partijen als Denk in het idee van blanke vluchtelingen staat.. Dat is alleen racistisch want dan hebben de zwarte geen kans meer

 2. fusilier

  En zijn hardwerkende mensen, die de voedsel voorraad op peil houden

  1. Lugar

   @Fusilier: Blank is een vies woord geworden hè, aangejaagd door de politiek-correcte Linksgelovigen die wil dat de hele wereld gelijk wordt, zonder blanken.

   1. FLP

    Volgens het net getekend Marakesh packt moet ,Nederland deze mensen opnemen als vluchtelingen. Wel een gek gezicht al die Zuid Afrikanen die hier dan rondlopen in hun korte broek. Eff me Sud Africans afstoffen….mag Gordon dan niet daar blijven? Hij zingt zo slecht.!

    1. Lugar

     “Volgens het net getekend Marakesh packt moet ,Nederland deze mensen opnemen als vluchtelingen.”

     Ik dacht als kansrijke migrant.

  2. Troelstra

   Dat waren de Rhodesiërs ook. We zien hoe het is vergaan in Zimbabwe onder Mugabe. Oogsten mislukt, akkers geërodeerd en de bevolking aan de geeuwhonger. Eens de graanschuur van Afrika. Landbouw genereerde eens 30 % van de deviezeninkomsten.

   Het zal Zuid-Afrika niet anders vergaan. Daar kunnen we straks ook hongerige opgehouden handjes gaan vullen.

   1. Aytas

    Gek na eeuwen van onderdrukking. Gewoon in je straatje praten.

    1. Duke

     Welke eeuwenlange onderdrukking? Je verzint weer nephistorie.

 3. Michael

  Wat is dit nou weer voor kul? Één heel persoon geïnterviewd? Soort van “man van de straat” actie dus. Dat heeft echter alleen zin als je meerdere mensen interviewt. Het heeft er nu alle schijn van dat deze persoon is gekozen precies van wegen zijn boodschap. Waardoor het vooral een framing is van “kijk eens hoe slecht het daar gaat, want links en zwart etc”.

  Ik ken genoeg blanken in Zuid Afrika die er totaal anders over denken. Als je 1 van hun had geïnterviewd had je een artikel met compleet andere insteek.

  1. Koos sssss

   Ik heb daar familie wonen. Van mijn echtenote’s kant. 3 jaar geleden kwam een neef. Die heeft 2 maanden bij ons gezeten en verhuisde later naar GB, waar hij nu woont en werkt.

   Hij verbaasde zich erover, hoe gemakkelijk de mensen hier op winkelcentra met hun telefoons omgingen. Zomaar in de kontzak…. Dat was in ZA –dé– optie om dat ding meteen kwijt te raken. Ook de relatief vriendelijke en open omgang met elkaar verbaasde hem. En dat op Winkelcentrum Woensel, in Eindhoven.

   Haar neef kwam 2 jaar geleden. En ja, hij woonde op een resort, met een stevige beveiliging, waar de hh. zwarten niet echt welkom waren. Zodoende was het er (in ieder geval toen nog) redelijk veilig.

   Positieve discriminatie bevestigde hij ook.
   Overigens was er meer dan 5 jaar geleden al een akkevietje met die positieve discriminatie. Op een grote elektriciteitscentrale had men de blanken wel vervangen door zwarten. Alleen begrepen die zwarten niet zo goed hoe dat allemaal werkte, zodat er een enorme stroomstoring ontstond.
   Dat was ook in ZA een schandaal. Toen nog wel.

   Verhalen zoals in dit artikel gesteld komen veel voor op internet, van verschillende bronnen, van verschillende personen. Zo ook video’s waarin zwarten oproepen om blanken te vermoorden.

   Dit artikel is niets anders dan een zoveelste getuigenis van een en hetzelfde.

   En het stomst van al is, dat die zwarten in ZA niets geleerd hebben van hun buurland Zimbabwe. De vergelijking met dat land gaat 1 op 1 op.
   En nog zijn ze te stom.

   1. Aytas

    Ach sodemieter toch op. Niemand in zuid Afrika is veilig en het is allemaal het gevolg van de apartheid. Dat een racist als jij er je bevestiging uithaalt zegt niets.

    Laat die familie van jou de bak in geschopt worden voor de misdaden die ze begaan hebben, het is smerig tuig. Hoeveel zwarte vrouwen zullen het slachtoffer zijn geworden van jouw familie?

    1. Koos sssss

     Ik citeer je volgende uitspraak: “Laat die familie van jou de bak in geschopt worden voor de misdaden die ze begaan hebben, het is smerig tuig. Hoeveel zwarte vrouwen zullen het slachtoffer zijn geworden van jouw familie?”

     En nahet spuien van deze -op ras geënte vooroordelen roep jij dan dat ik een racist ben?

     Dit geeft heel juist jouw tunnelvisie weer. Altijd hetzelfde beblèèèr; racisme, fascisme, apartheid en soortgelijk gejank.
     Probleem is, dat de zwarten niet in staat zijn om een behoorlijke samenleving te runnen. Nergens.

     Laatst een aflevering gezien van een man, die door de zuidelijke sub-saharalanden reisde. Keer op keer hoorde je die zwarten zeggen: “Jullie, blanken kijken naar morgen, wij leven vandaag”.
     Klopt helemaal, maar voor het besturen van een samenleving is dat meteen een keiharde garantie voor een hopeloos mismanagement.

    2. Koos sssss

     Ik citeer jouw uitspraak: “Laat die familie van jou de bak in geschopt worden voor de misdaden die ze begaan hebben, het is smerig tuig. Hoeveel zwarte vrouwen zullen het slachtoffer zijn geworden van jouw familie?”.

     Gebaseerd op vooroordelen over de blanken daar.
     En dan beschuldig jij mij van racisme?

     Kijk Aytas, jij draait die grijsgedraaide plaat nog grijzer: “fascisme, racisme, kolonialisme, neo kolonialisme, apartheid etc”.
     En zo leuter je hier wat af.

     Weet je wat daadwerkelijk het probleem is? Dat kon je in een reisprogramma van Nieuwsuur van Bram Vermeulen precies horen. Die reisde door de sub sahara en wat je telkens van die zwarten te horen kreeg was:

     “Jullie blanken denken altijd aan morgen, wij leven vandaag”.

     En dat is precies waarom het overal in Afrika altijd fout gaat. Want als je niet verder dan vandaag denkt, kan je geen beleid maken.
     Dat is wat Mugabe deed en wat het ANC doet. Verdeel de banen en het land onder zwarte vriendjes en hoe het dan verder loopt.
     En dat loopt dus altijd uit op een hoop ellende.
     Over 5 jaar is ZA een straatarm ontwikkelingsland. Hebben de zwarten daar de blanken uitgemoord en vervolgens migreren ze naar Nederland voor een bijstandsuitkering.

     En jij, Aytas. Soms breng je zinvolle dingen te berde, maar met jouw gewets en gezwam over rassentheoriën is het niet mogelijk om jou serieus te nemen.

    3. Lol Kwipsel

     Je bent er klaarblijkelijk nooit geweest aaitas. Maar waarschijnlijk ben je nog nooit ergens geweest. Maar ok, trolletje, als je de moeite had genomen om daar te zijn had je van zowel blank, kleurling als zwart kunnen horen dat vergeleken met de huidige elite in Z.A. de vroegere apartheid niks voorstelt in vergelijking met de huidige.
     En ik weet wel waar ik over spreek domkopje.

   2. Michael

    Interessant Koos, dank voor je reactie. Het verhaal over het winkelcentrum geloof ik wel. Het probleem is hier dat alles langs een rassenschaal wordt gelegd, terwijl dat in het overgrote deel helemaal niet van toepassing is. Neem nou je voorbeeld van de mobieltjes in het winkelcentrum. Dat is inderdaad een probleem, maar dit heeft niets met ras te maken. Men steelt net zo lief van zwarte, blanke, Indiërs, etc. Heeft met de grote sociale ongelijkheid te maken.

    Om nou te zeggen dat omdat er op die resorts geen zwarten leven en dat het dáárom veilig is, is ook causaal onjuist en ronduit racistisch.

    ‘Postieve’ discriminatie op de werkvloer is wel een probleem. Een ander groot probleem is dat vooral blanken mensen uit ZA (zoals in al die voorbeeld waar je het over hebt) alles langs een rassenschaal leggen. Ik heb jaren in ZA gewoond, kom er nog steeds vaak, en ken er veel mensen. Ik ben in Durban tot mijn grote verbazing door een blanke een meer gewezen op dat een bepaald deel van het strand alleen voor zwarten was, en dat ik daar niet heen moet gaan. Ik ben wel gegaan, is namelijke het leukste, vriendelijkste, en gezelligste deel. In Kwazulu Natal valt het me soweiso op hoe vriendelijk, open, toegankelijk, etc de zwarte bevolking is.

    Ben je wel eens in de vrijstaat geweest, bij dr conservatief christelijke boeren? Hele starre en gesloten gemeenschap voor buitenstaanders. De Zulu’s staan in schril contrast daarmee.

    Kortom, kijk ook kritisch naar wíe er met zulke verhalen komen, en probeer idealiter zelf na te gaan of het ook echt klopt.

    Verder is je vergelijking met Zimbabwe niet terecht. Dat is om zo veel verschillende redenen een totaal andere geschiedenis.

   3. Sibvach

    De gemiddelde Afrikaan is zeer lui en heeft een IQ van 80.

    Dat kan je als geestelijk debiel zien.

    Shithole Afrika zal nooit wat worden zonder de blanken.

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik zou het genuanceerder zeggen, maar in de essentie heb je gelijk.

 4. Ritter

  Nederland moet ruimhartig zijn in opvangen van deze mensen.

  Het zijn hardwerkende mensen die ook westers zijn en geen aanpassingsproblemen zullen hebben en een grote bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse samenleving.

  1. Aytas

   Jij bent niet goed in je hoofd Ritter. Vergeten wat deze mensen tijdens de apartheid deden? Wat een dom gezwets.

   1. sonar

    Achterlijke tas bij jou zit er pus en etter in je hoofd,het hele denkvermogen is aan het wegrotten gezien jouw reacties.

   2. flessenpost

    Die Apartheid was zo gek nog niet, dat blijkt nu wel!

    1. Seneca

     @flessenpost
     inderdaad de apartheid was zo gek nog niet. wij hebben 8 jaar in
     Z-A gewoond, eerst in Durban en daarna in Kaapstad. in Durban hielden de zwartjes zich nog koest (grote Indiase gemeenschap) en de Indiërs hadden die lokale jongetjes en meisjes goed onder de duim. in Kaapstad was/is de lokale bevolking, gespuis. men probeert te intimideren, lastigvallen, beroven kortom: wat men nu in NL als overlast ervaart, was toentertijd – ik spreek over 12 jaar geleden – reeds heel gewoon. het enige dat die lieden daar kunnen doen is: niets, niets en nog eens niets! te stom om voor de duvel te dansen en het is weerzinwekkend om te zien en te horen hoe de zwarte ‘leiders’ hun landgenoten bedonderen. Mandela is daarmee begonnen en al diens opvolgers hebben een tandje bijgezet. de massa gelooft het nog ook. om een uitspraak van iemand op dit blog te persifleren: werkelijk te dom om te poepen.

 5. Tante Sidonia

  In ieder geval: “de in sprookjes gelovende bubbels”, t.w. Den-Haag, Hilversum en Grachtengordel zullen hier geen aandacht aangeven!
  Maar,………. als de blanken verjaagd zijn; wel miljoenen naar het arme Zuid-Afrika!!!
  Zie het voormalige Rhodesie, nu Zimbabwe.

 6. Ritter

  Uit officiële statistieken blijkt dat er in het hele land in een periode van 12 maanden meer dan 20.300 mensen, ongeveer 57 per dag, werden gedood.

  Tussen april 2017 en eind maart 2018 werden 20.336 mensen gedood, tegenover 19.016 het jaar daarvoor. Vaak hebben de moorden een racistische achtergrond.

  Het populairste doel van de zwarte racisten zijn blanke boeren.

  1. Michael

   Ritter, kun je ook kwantificeren hoeveel van die moorden een racistisch motief hebben? Jij insinueert met je grote aantallen dat er een soort raciale oorlog aan de gang is. Niet is minder waar.

   Precies 2.6% van alle moorden in SA waren op Farms/holdings, en 1.4% “politically motivated”. En maar weer een deel dáárvan is raciaal gemotiveerd. (Getallen over 2017/2018)

   Graag even de juiste context bij getallen plaatsen graag. “Populaire doel van zwarte racisten zijn blanke boeren”, “vaak hebben de moorden een racistische achtergrond”…. die beweringen kunnen naar de prullenbak als onzinnige insinuatie.

   1. Ritter

    Michael

    De blanke boeren vrezen dat de voorgenomen grondwetswijziging ervoor zorgt dat boerderijmoorden, in Zuid-Afrika beter bekend als de plaasmoorde, alleen maar zullen toenemen.

    Precieze statistieken over het aantal boerderijmoorden zijn niet bekend, maar volgens de Afrikaner belangenorganisatie AfriForum kwamen afgelopen jaar tussen januari en november zeventig blanken om het leven bij 341 incidenten op en rond boerderijen.

    Volgens die berekeningen loopt een blanke boer 4,5 keer zoveel kans om te worden vermoord als de gemiddelde Zuid-Afrikaan.

    1. Michael

     Kijk, we komen ergens. Je hebt je onzin van het eerste bericht wat genuanceerd. Er kwamen dus 70 blanken om op plaasmoorden. Op een totaal van ongeveer 20.000. Dat is 0.4% van alle moorden in SA. En niet alle plaasmoorden zijn per definitie racistisch. Vele zijn gewoon berovingen. Natuurlijk verschrikkelijk en naar, maar niet elke blanke dode is een dode omdat ie blank is. In tegendeel. De meeste komen voort uit de sociaal-economische problematiek van de enorme ongelijkheid.

     Ik zie dat je je woorden over dat de moorden vaak een racistische achtergrond dan ook verkapt (terecht) terugneemt door te zeggen dat er een angst is. Het is dus geen feit. Zo liet je het wel blijken in je 1e post.

     En dan nog die 4.5. Ook interessant. Hebben ze vergelijkbare cijfers voor de gemiddelde zwarte township bewoner? De gemiddelde zwarte taxichauffeur? Ik ben bang dat die nog vele malen hoger uitpakken.

     Dat eeuwige geroeptoeter over racisme gemotiveerde moord etc in SA is opgeklopte, insinuerende onzin. De cijfers weerleggen het simpelweg. Ja, er is veel geweld en problematiek. En ja, er zijn raciale spanning. Maar de insinuatie dat zwart op de een of andere manier de blanken aan het uitroeien zijn is volstrekte lariekoek.

   2. sjun

    Papier is geduldig. Met een pennestreek worden geluks- en geldzoekers tot asielzoekers verklaard en de genocide op Zuid-Afrikaanse boeren tot meekomende schade met Wiedergutmachung. In de wondere linkse wereld is geen omkering en bagatellisering te dol. Vandaag zijn het de Zuidafrikaners, morgen kom je zelf aan de beurt bij ongewijzigd politiek beleid.

 7. Bosche draak

  Kunnen we hier geen serious request op loslaten?
  Lijkt me nuttiger dan al die badeendjes uit verweggistan maar aan de vreet te moeten houden

 8. Rosasolis

  Af en toe krijg ik een nieuwsbrief uit Zuid-Afrika. De aanvallen tegen blanke boeren in Zuid Afrika worden steeds erger. Geen sprake meer van gewoon omgaan met normale dagelijkse takken op de boerderijen. Geen blanke vrouw of meisje kan zomaar alleen boodschappen doen of heen en weer naar werk of school gaan. Alle blanke klassiek
  muziek artiesten verlaten dit land. Een aantal wonen nu in Nederland en treden vaak op overal in Europa. Er zijn nu overal in Zuid-Afrika cursussen Nederlands in ieder stad, voor blanke Afrikaners, van Nederlandse afkomst, die hopen te mogen immigreren naar ons land. Velen zijn de 3de of 4de generatie van toenmalige Nederlandse immigranten. Velen van deze mensen wonen in het Transvaal district.

  1. Aytas

   Weer zulke propaganda. Geen vrouw is veilig in Zuid-Afrika, zwarte zijn zelfs veel vaker het slachtoffer maar dat doet er simpelweg niet toe. We gaan met z’n allen de blanke zielig vinden.

   1. Groeneveld

    Wanneer ga je eens werken Aytas? Je teert op de zak van een ander.

   2. Bosche draak

    “Zwarten zijn vaker slachtoffer” u bedoelt in een overwegend zwart land?
    Ja nogal wiedes,
    Is uw begrip voor de noodlijdende medemens ineens bekoelt daar de huidskleur u niet bevalt?

    Laat voorop staan dat voor dit soort vluchtelingen (ja!, echte vluchtelingen, niet die roversbendes uit het middenoosten) wel plek is in Nederland…

 9. C.A.Barstow

  Alle hardwerkende blanke Afrikaners zijn hier van harte welkom!

 10. Der Profi

  Geen woord gelogen in dt artikel. Laatste 20 jaar duizenden blanken vermoordt(afgeslacht) de zogenaamde plaasmoorde, http://www.novini.nl/doelgerichte-eliminatie-blanke-boeren-zuid-afrika/
  Hieronder zingt Jacob Zuma het lied kill the boer, https://www.youtube.com/watch?v=QCILT7NhmIk heeft tie nog geleerd van die ouwe terrorist Nelson Mandela, https://www.youtube.com/watch?v=yC8qQE4Y2Js
  Heerlijk zon fijne multiculturele samenleving. Binnenkort ook bij u in de buurt.

 11. ko vadis

  Beter een bawapend Witman, dan een dooi Witman! Helaas gaat het nu heel hard, Afrikaners moeten wel, of je neemt de chickenrun!

 12. Heras

  In zuid-afrika wordt de blanke boer al jaren gedicrimineerd maar niemand meldt dat. Ze moeten achter hoge hekken leven om zich te beschermen tegen de vele criminele zwarte mensen . De agressie tegen zwart en blank is ongekend.

 13. Christina

  Laten we ze maar omruilen voor die zwarte luie lamstralen hier!
  Die gasten hier voeren de hele dag geen flikker uit en kunnen alleen maar zeiken en janken laten we dan de blanken maar hier heen halen die willen en kunnen werken, en die zwarte kunnen hun hobby uitoefenen in Afrika oorlogje voeren want dat is het enigste wat ze kunnen!

 14. Duke

  In Zuid-Afrika heb je de zwarte nazi-partij Black First Land First die zelfs kinderen en huisdieren van blanken wil vermoorden. Maar Wilders, Trump en Baudet zijn natuurlijk ergere racisten…

  1. Siemien

   Dat vinden gasten als Spaanse dick, Ernst, Quispel, Guus, Tengo, Elu, EU-kok, Kong, Beukman, Frits Jansen, Rosasolis, Henk-Jansen, Professor Zonnebloem, Adolf Heinz, Adolf Meinoud Marinus, Svetlana, Becker, Johnny Roest, Suzanne, Fortiori, Aytas en dat soort landverraders inderdaad!!

   1. Svetlana

    🙂

   2. fockingworst

    @tim medereaguurders(trollen) ….
    Deze zogenaamde medereaguurders heb ik wel erg vaak hetzelfde woord zien gebruiken en erger, dagelijks rascist fascist nazist etc, die 3 woorden is al 50% van hun woordenschat.
    @tim haal die bananaen eens uit je ogen aub.

   3. fockingworst

    En bovendien heb je van de nicks die siemien opsomt er 1 verbannen de afgelopen weken en in het verleden is er zeker 1’medereaguurder’10tallen keren voor onbehoorlijk gedrag eraf geknikkerd.
    Siemien is een normale reaguurder die zich soms wat laat opnaaien door die ‘medereaguurder’.

 15. sjun

  Zodra de laatste resten van de boerencultuur zijn verdwenen komen de contouren van een tweede Zimbabwe in beeld. Zuid-Afrika is ons voorland als er geen selectiever beleid aan de grens komt. Gelukkig is er plek voor wie wil werken de taal leert spreken en integreren in plaats van de eigen slachtofferrol te cultiveren. Is het niet in West Europa dan toch zeker in Oost-Europa, Australië en Rusland.

 16. Veteraan

  Ik ben trots op die mensen die het land daar uit de middeleeuwen en stammenoorlogen hebben geleid op weg naar een betere toekomst. Harde werkers, stuk voor stuk.

  Grotere slavendrijvers, narcisten en racisten dan de negers zelf vind je niet.
  Oh, nee dat is niet waar, de Arabieren deden ook hun best.
  Onder de leiding van blanken, vaak i.s.m. met normale inboorlingen en minder agressieve stammen ging het goed maar op het moment dat je het aan de stelende negers en hun leiders overlaat wordt het een zooitje en al hun dictators stelen het land leeg.
  Wat raar dat de blanken niet verdedigd worden tegen de criminele negers [weet het % niet maar zal niet laag zijn] ?
  Kan NL daar niet inspringen i.p.v. allerlei vage acties in Arabische landen ?
  Ik zeg een vredesmacht neerzetten, de dictators afzetten en de blanke bewoners en vreedzame Afrikanen verdedigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.