Filmpje! Geel hesje krijgt traangasgranaat in zijn buik geschoten door politietroepen van Macron

Het is nu al weken onrustig in Frankrijk. De steun onder de Franse bevolking voor hun president Emmanuel Macron staat op een dieptepunt. In diverse Franse steden raakten demonstranten slaags met de politie. Niet iedereen natuurlijk, maar zoals altijd trekken demonstraties personen aan die geweld leuk vinden. Ondertussen zijn meer dan 1.400 personen aangehouden en achter slot en grendel gezet. Behalve legitieme woede tegenover Macron moeten ook de medeburgers het ontgelden in Frankrijk, waar radicale elementen, verschanst tussen de ‘Gele hesjes’, de binnenstad van de Franse hoofdstad hebben afgebroken. 

Desondanks was het dit weekend rustiger dan de afgelopen weken. De opbouw van troepen rondom de Franse hoofdstad maakt het op dit moment eenvoudiger voor Macron om de veiligheid enigszins te garanderen. Geholpen door knuppels, rubberen kogels en traangras weten Franse ordetroepen rellende demonstranten van zich af te slaan. Volgens de Franse politie zijn een groot deel van de demonstranten legitiem aan het demonstreren, maar worden de protesten ook geïnfiltreerd door radicalen die het geweld niet schuwen. Of er zelf openlijk om vragen om te worden beschoten. Zo zijn er nu beelden opgedoken waar een Franse demonstrant de politietroepen van Macron uitdaagt en provoceert. De beste man krijgt vervolgens een dikke traangasgranaat op zijn buik geschoten waarna hij kreunend wegloopt.

Een tip voor mensen die ‘Gele hesjes’ dragen is dan ook om provocaties te vermijden. Er is helemaal niets mis met demonstreren voor of tegen bepaalde zaken. Zoals Nederland laat zien kan het allemaal zeer vreedzaam en gezellig zijn. De ‘Gele hesjes’ hebben eigenlijk ook geen woordvoerder, want het is een spontaan protest waarbij het aantal redenen waarom personen demonstreren uiteen lopen. De een is tegen het Marrakesh pact, de ander voor stijgende zorgkosten. De redenen zijn divers, maar gezamenlijk zijn ze in ieder geval tegen kabinet Rutte 3. Zo zagen we in Nederland Ebru Umar en Jan Dijkgraaf spreken voor een groep, maar wist het Algemeen Dagblad een ‘woordvoerder’ te vinden, die natuurlijk ook haar eigen beklag deed, maar uiteindelijk niet spreekt namens de rest van demonstranten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gekko

  Het filmpje toont de opgefokte mentaliteit van de Parijse politie. Opgejuind door de doodsbange Macron, die 7 kleuren stront schijt. Omdat hij wel aanvoelt dat zijn presidentschap binnen 1 jaar is uitgedraaid op de grootste mislukking ooit in de Franse geschiedenis.

  1. Tguard

   Dit is geen opgefokte reactie, dit is zorgen dat er volledige anarchie ontstaat. Je winkel zal maar leeggeroofd en gesloopt worden door de zogenaamde gele hesjes. Kom op orde moet je handhaven.

   1. Siemien

    @Tguard je zal als burger bewaarheid zien worden en het gevoel hebben dat je bedrogen, bestolen, en in de maling genomen word door je eigen regering en deze mensen gaan de straat op om te laten zien dat dit het geval is…

  2. Troelstra

   Doet mij een beetje denken aan hoe de politie opdracht kreeg met scherp te schieten in onze tijden van het aardappeloproer en het Jordaanoproer.

 2. IJsbrand Koudvuur

  Tja, waar wordt gehakt vallen spaanders…
  Niet janken en doorgaan.

  1. Aytas

   Waarmee? Dacht dat jij tegen communisme was?

   1. IJsbrand Koudvuur

    Ik ben tegen communisme, Aytas…

    Je vroeg: ,waarmee?’
    Met demonstreren.

    Waar doel je op?

    1. Aytas

     Deze demonstranten zijn herverdelers. Oh wacht ik snap het nu pas, nationaal socialisme is natuurlijk iets anders als socialisme.

     1. denktenk

      @ Aytas,

      War jij herverdelen noemt, noemen wij gewoon stelen.

 3. Florissa

  Laffe politie,om die klootzak van een zonnekoning Macron in het zadel te houden ,en de eigen bevolking zo te mishandelen ,dit is geen winkeldief maar gewoon iemand die het er niet mee eens is.

 4. fusilier

  Dapper hoor. Iemand met de handen in de lucht zo het ziekenhuis in te jagen. Of met vijf agenten iemand tot moes slaan, terwijl die persoon op de grond ligt.

  1. denktenk

   Op de verkeerde plaats, op de verkeerde tijd,
   In dit geval heb je beide zelf in de hand.
   Dus niet zeuren.

   1. AS210854

    Ze hadden deze traangasgranaat ook een meten voor deze man kunnen schieten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.