Filmpje! Geel hesje krijgt traangasgranaat in zijn buik geschoten door politietroepen van Macron

Geen categoriedec 09 2018, 11:45
Het is nu al weken onrustig in Frankrijk. De steun onder de Franse bevolking voor hun president Emmanuel Macron staat op een dieptepunt. In diverse Franse steden raakten demonstranten slaags met de politie. Niet iedereen natuurlijk, maar zoals altijd trekken demonstraties personen aan die geweld leuk vinden. Ondertussen zijn meer dan 1.400 personen aangehouden en achter slot en grendel gezet. Behalve legitieme woede tegenover Macron moeten ook de medeburgers het ontgelden in Frankrijk, waar radicale elementen, verschanst tussen de 'Gele hesjes', de binnenstad van de Franse hoofdstad hebben afgebroken.
Desondanks was het dit weekend rustiger dan de afgelopen weken. De opbouw van troepen rondom de Franse hoofdstad maakt het op dit moment eenvoudiger voor Macron om de veiligheid enigszins te garanderen. Geholpen door knuppels, rubberen kogels en traangras weten Franse ordetroepen rellende demonstranten van zich af te slaan. Volgens de Franse politie zijn een groot deel van de demonstranten legitiem aan het demonstreren, maar worden de protesten ook geïnfiltreerd door radicalen die het geweld niet schuwen. Of er zelf openlijk om vragen om te worden beschoten. Zo zijn er nu beelden opgedoken waar een Franse demonstrant de politietroepen van Macron uitdaagt en provoceert. De beste man krijgt vervolgens een dikke traangasgranaat op zijn buik geschoten waarna hij kreunend wegloopt.
https://twitter.com/thevocaleurope/status/1071386307929223168
Een tip voor mensen die 'Gele hesjes' dragen is dan ook om provocaties te vermijden. Er is helemaal niets mis met demonstreren voor of tegen bepaalde zaken. Zoals Nederland laat zien kan het allemaal zeer vreedzaam en gezellig zijn. De 'Gele hesjes' hebben eigenlijk ook geen woordvoerder, want het is een spontaan protest waarbij het aantal redenen waarom personen demonstreren uiteen lopen. De een is tegen het Marrakesh pact, de ander voor stijgende zorgkosten. De redenen zijn divers, maar gezamenlijk zijn ze in ieder geval tegen kabinet Rutte 3. Zo zagen we in Nederland Ebru Umar en Jan Dijkgraaf spreken voor een groep, maar wist het Algemeen Dagblad een 'woordvoerder' te vinden, die natuurlijk ook haar eigen beklag deed, maar uiteindelijk niet spreekt namens de rest van demonstranten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten