Regering Emmanuel Macron zakt volledig door het ijs: slechts 23% steunt de president

Dat de regering van Macron onder druk stond is onderhands wel bekend. Het ‘Gele hesjes’ protest in Parijs liep volledig uit de hand vanwege grote volkswoede over stijgende belastingen, terwijl de economische groei sinds 2008 nonexistent is. Zo verdubbelde de Franse welvaart tussen 2001 en 2008, maar sinds die tijd is het Frans BNP enkel gedaald. Een patroon dat zich overigens in vrijwel alle Europese landen manifesteert. Zo was het Nederlandse BNP in 2008 nog 936,2 miljard maar op dit moment staat deze belangrijke indicator voor economische welvaart op zo’n 826 miljard euro. De combinatie van stijgende prijzen, minder koopkracht en hogere belasting leidden in Frankrijk zelfs tot zeer gewelddadige rellen. Sluipschutters werden op daken geplaatst om de woedende menigte te kunnen beteugelen. Auto’s werden in de brand gestoken, winkels geplunderd, de Arc de Triomphe (of wat daar van over is) bezoedeld. Het gaat dus niet goed in Frankrijk en slechts 23% steunt de president. 

De Franse president staat er dus slecht voor in de peilingen, moet een volkswoede van jewelste  in toom houden en staat ondertussen bekend om bizarre uitspraken over ‘wereldvrede’ en het ‘EU-leger’. Wat de president precies heeft gepresteerd tijdens zijn termijn is velen dan ook onbekend. De economie is nauwelijks gegroeid en hij blijft maar domme uitspraken doen die niet enkel beledigend zijn richting NAVO-partner Verenigde Staten, maar ook ronduit gevaarlijk. Alsof de argumenten in het oprichten van een echt Europees leger moeten zijn gebaseerd op het zoeken van confrontatie met China, Rusland en de VS. Natuurlijk niet, zo’n leger richt je op met argumenten als ‘we willen zorg dragen voor onze eigen veiligheid’. Dat vindt de Verenigde Staten natuurlijk geen probleem, maar waarom Macron zoveel moeite heeft dit fatsoenlijk te verwoorden dan ook de vraag.

De Fransen zijn in ieder geval helemaal klaar met de beste man. En Macron is klaar met de demonstranten, want hij heeft aangegeven dat dit niet langer door kan gaan. Daarom is hij nu in conclaaf met de commissie voor de openbare veiligheid. Hoe Macron de komende maand zijn werkzaamheden als president verder oppakt na de G20 in Argentinië zal zijn presidentschap voor de komende twee jaren kunnen bepalen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Paaldanseres

  Het enig wst hemnrest is… OPZOUTEN. Weg met die linkse hypocriete stokbroodvreter. Dat is nog het enige dat nog voor handen is. Anders gaan er gegarandeerd nog meer doden vallen in Frankrijk.

 2. tomygun

  Geen medelijden met hem hij kan zo als vluchteling
  naar Merkel de eerste tijd daarna allebij naar centaal Africa .

  1. van Urk

   Op het eiland Elba staat nog een oud gebruikt bedje voor hem klaar.

   1. tomygun

    De man met het masker is daar toch ooit uit ontsnapt .

 3. toetssteen

  Die Napoleon toch……

  1. tomygun

   Dat zijn ze toch allemaal toets,als er geen 50% van de bevolking
   erachter staat en het toch doet dan ben je fout bezig .
   Laat staan als dat 25% of minder is maar ja dan hebben ze vaak
   het leger nodig om hun gelijk tekrijgen .

 4. fusilier

  De fransen wouden toch zo graag Macron ? Leuke democratie met sluipschutters op de daken om de menigte in bedwang te houden.De vernielingen die de gele hesjes veroorzaken is de enigste manier om aandacht te vragen voor hun probleem. Het grootste probleem zijn de EU graaiers, plus de arrogante europese leiders die hun eigen bevolking niks in de rekening hebben. Nog even en de revolutie of een burgeroorlog is nabij, bij de volgende recessie .

  1. Ernst Quispel

   De Gele Hesjes veroorzaakten inmiddels twee doden en een spoor van plunderingen en vernielingen.

   Dapper hoor.

   1. marco1

    Dat is idd schandalig maar voor een demonstratie in Frankrijk is dat niet heel uitzonderlijk. (De doden uiteraard wel maar vooral het plunderen redelikk normaal daar)

   2. Jacco

    Dat zou hier ook moeten gebeuren zulke protesten behalve dan geen dode want dat slaat nergens op

 5. fusilier

  Ernst. Nu je het over dapper hebt, de tsunami uit Afrika heeft meer doden veroorzaakt, onder onschuldige burgers

  1. Ernst Quispel

   Om over de extreemrechtse moordpartijen maar te zwijgen.

   1. Jacco

    De oorzaak is links

  2. tomygun

   Daar bedoeld kutspel de islam mee .

 6. fusilier

  Ernst . We gaan het toch niet weer over fjotolf hansen hebben?

  1. Lugar

   @Fusilier: Een goede tip; laat dat figuur gaarkoken, iedere vorm van aandacht houdt hem en zijn zuigtreiterijen in de lucht. Uiteraard moet je het zelf weten, maar ervaring leert dat je er alleen vanaf komt door hem volledig te negeren.

   Sterkte.

 7. Bes Tolen

  De meeste problemen, die Frankrijk kent, komen voort uit de overeenkomst van Napoleon met het Vaticaan. Dat betekent heden nog een gemanipuleerde democratie of te wel onvolwaardig. Dat wordt in Frankrijk niet begrepen omdat de mensen daarvoor nauwelijks en voor het grootste deel totaal geen kennis van die zaken hebben. Dat wordt onthouden. Frankrijk is in dit opzicht nog erger dan de VS. De Franse democratie wordt er nog rechtstreekser door beïnvloed. Het gaat ook om het bankwezen en elitaire opleidingsinstituten. Het Franse kolonialisme in de negentiende eeuw is er het product van. (Overeenkomstig geldt voor Engeland en de VS). Macron is product van de opleidingsinstituten.
  De oorlogen, die Frankrijk onder Napoleon voerde, waren in de eerste plaats een grote ramp voor Frankrijk zelf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.