Filmpje! Kamervoorzitter Arib domineert pedante Kuzu (DENK) hard en stuurt hem weg: ‘Ga lekker naar huis!’

Even een aardig filmpje uit de oude doos – november 2017, om precies te zijn. Er was een moment waarop de stoere Kuzu werd gedomineerd door de vrouwelijke Arib. En hoe. Een filmpje waarin te zien is hoe Kamervoorzitter Arib een pedante Kuzu aanpakt vindt u hieronder. Kuzu vond een relationele fittie met de Kamervoorzitter blijkbaar belangrijker dan het vertegenwoordigen van zijn kiezers. Want tot een gesprek met de staatssecretaris komt het DENK-kamerlid niet. Hij behandelt de Kamervoorzitter zonder respect en vangt daardoor bot. Arib domineert hem en ontzegt hem het woord waardoor hij zijn eigen ego blijkbaar belangrijker vond dan het parlementaire proces. Op de achtergrond hoor je een pruttelende Kuzu nog wat roepen terwijl hij afdruipt als de gebeten hond. Kostelijk!

Kuzu gecomplimenteerde hemzelf door te zeggen hoe vaak hij de staatssecretaris wel niet complimenteerde, maar verzeilde daarna in een twistgesprek met Arib. Het bleef maar escaleren en Kuzu triggerde hard. In plaats van zich te herpakken bleef Kuzu rellen. “Ik bepaal hier wie het woord krijgt” stelde Arib. Zo die zit. Aanleiding voor het fittie was een grapje van Arib over de complimenten richting de staatssecretaris, maar de humor was ver te zoeken bij het DENK-kamerlid.

Vervolgens kreeg Kuzu een laatste kans van Arib: “Laatste vraag, maar het hoeft niet.” In plaats van het stellen van een laatste vraag ging Kuzu op ramkoers: “Als u vermoeid bent, ik snap dat u vermoeid bent, maar ik vraag u toch wel om normaal een debat te kunnen voeren met de staatssecretaris.” Die laatste vraag bleef dus achterwege. Vooral het gepruttel van Kuzu in de laatste tien seconden van de video is goud waard. Genieten dus:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ad Infinitum

  Mevrouw Arib is een krachtige persoonlijkheid. En altijd zeer correct. Wat mij betreft zou zij zelfs een uitstekend MP kunnen zijn.

  1. Lugar

   Aanvankelijk had ik twijfels maar ben er ook wel over uit.

  2. Ernst Quispel

   Ja, een geweldige vrouw!

  3. Lugar

   @Ad: Al ben ik wel tegenstander van een dubbele nationaliteit in de nationale Tweede Kamer. Een Nederlandse politicus heeft de Nederlandse nationaliteit en doet afstand van de vreemde nationaliteit. Eén paspoort dus.

   1. Ad Infinitum

    Beste @Lugar, Het is maar een papiertje. Mevrouw Arib heeft verder niets dubbel…

    1. Lugar

     “Het is maar een papiertje.”

     Nou dat zijn we dan niet met elkaar eens. Twee nationaliteiten betekend twee loyaliteiten of in elk geval de schijn van loyaliteiten. Dat Arib een goed voorzitster is staat daar los van. Je kunt geen twee heren dienen, kies dan heden wie je wil dienen!

     1. Ad Infinitum

      Beste @Lugar. Ik wil het graag nog eens aan u uitleggen, ad infinitum. In de persoon Khadija Arib heeft zij als vrouw niets dubbel. Dat misverstand moet uit de wereld. De papieren identiteit heeft hier niets mee te maken. Snapt u ?

  4. Groeneveld

   Eens: Arib doet het uitstekend!

  5. TheresaGeissler

   Spijt me wel, maar dat zou mij persoonlijk weer te ver gaan.
   Zie ook de meest recente reactie van Lugar: Dergelijke functies zouden echt exclusief moeten worden toegekend aan politici met één (Nederlands) paspoort. Ik geef onomwonden toe, dat ik om die reden niet blij was, toen zij het werd en dat ik dat in wezen nóg niet ben. MP is dan helemáál out of the question, wat mij betreft.
   Geef tegelijkertijd toe, dat ze het zeker niet slecht doet en vooral Dolfje-Weerwolfje-Kuzu gelukkig goed onder de duim houdt.
   Ach ja, het zou me niets verwonderen als ze bij haar aantreden aanvankelijk verwachtte, aan de PVV de grootste kluif te krijgen. Maar dat werd dus DENK.

   1. Ernst Quispel

    Gelukkig begrijpt Theresa niets van de rechtsstaat en hoeven we dit boertje niet serieus te nemen.

    1. Groeneveld

     Je bent aan het schelden Quispel. Op dat niveau wens jij toch niet te communiceren? Althans, dat beweerde jij 10 minuten geleden.

     1. TheresaGeissler

      Wèlk criterium? Bedoel je misschien dat van de loyaliteit? Nee, dat blijkt!
      Maar alle gekheid op een stokje: Dan zou ik maar liever in jouw plaats maar niet over ‘de’ rechtstaat spreken, dan legio westerse staten hanteren dat criterium (Onversneden staatsburgerschap van het betreffende land met één paspoort dus.) Toch noemen die zich allemaal wel degelijk ‘rechtsstaat.’

     2. Ernst Quispel

      Kijk even naar artikel 1 van de Grondwet, Theresa. Er gaat een wereld voor je open.

     3. Ernst Quispel

      Je kunt ook even googelen op ‘Rijkswet voor het Nederlanderschap’.
      Hoef je geen jurist voor te zijn hoor, de strekking van de wet is met een vmbo-diploma te doorgronden.

    2. TheresaGeissler

     Niet zo gevat, Ernst: Geen haar op mijn hoofd, die er aan denkt om ooit mee te doen aan “Boer zoekt vrouw.”
     En verder zou ik niet weten, waarom ik ‘niets van de rechtsstaat zou begrijpen, als ik eenvoudig van mening ben, dat de hoogste leidersfuncties voorbehouden zouden moeten zijn aan personen met de Nederlandse nationaliteit en niets dan de Nederlandse nationaliteit.

     Met het oog op hun loyaliteit, snáp je wel?

     1. Ernst Quispel

      De reden is dat de rechtsstaat dit criterium, goddank, niet hanteert.

 2. C.A.Barstow

  Dit is toch een prachtige vertoning, geweldig.
  De laatste jaartjes van de Nederlandse politiek maken ze er een prachtige zooi van,
  het maakt allemaal niet uit, binnen afzienbare tijd zal er in Brussel gedebatteerd en besloten worden, dan hebben/kunnen wij niets meer over ons eigen land te beslissen,
  Nederland bestaat dan namelijk niet meer.

  1. marco1

   Behouden we wel een Nederlands elftal en een EK denkt u?

   1. C.A.Barstow

    Ik denk dat iedere staat binnen de EU superstaat wel zijn eigen competities zal houden, een EK elftal is een heel andere kwestie.

    1. Lugar

     “EU superstaat”

     Inclusief Turkije, daar zorgt Rutte wel voor.

     1. C.A.Barstow

      Rutte kletst gewoon met de meerderheid mee, voor of tegen maakt niet uit, als hij maar in het zonnetje staat, beste jongetje van de klas kan zijn.

 3. Spaanse kok

  Heerlijk, reageren op een gebeurtenis van een jaar geleden.
  Hebben jullie in deze komkommertijd ook nog iets van de Olympische Winterspelen?

 4. Gerlos

  Helaas dat deze kakkerlakken van DENK nog niet in staat van ontbinding verkeren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.