Filmpje! Kamervoorzitter Arib domineert pedante Kuzu (DENK) hard en stuurt hem weg: 'Ga lekker naar huis!'

Geen categoriedec 03 2018, 14:00
Even een aardig filmpje uit de oude doos - november 2017, om precies te zijn. Er was een moment waarop de stoere Kuzu werd gedomineerd door de vrouwelijke Arib. En hoe. Een filmpje waarin te zien is hoe Kamervoorzitter Arib een pedante Kuzu aanpakt vindt u hieronder. Kuzu vond een relationele fittie met de Kamervoorzitter blijkbaar belangrijker dan het vertegenwoordigen van zijn kiezers. Want tot een gesprek met de staatssecretaris komt het DENK-kamerlid niet. Hij behandelt de Kamervoorzitter zonder respect en vangt daardoor bot. Arib domineert hem en ontzegt hem het woord waardoor hij zijn eigen ego blijkbaar belangrijker vond dan het parlementaire proces. Op de achtergrond hoor je een pruttelende Kuzu nog wat roepen terwijl hij afdruipt als de gebeten hond. Kostelijk!
Kuzu gecomplimenteerde hemzelf door te zeggen hoe vaak hij de staatssecretaris wel niet complimenteerde, maar verzeilde daarna in een twistgesprek met Arib. Het bleef maar escaleren en Kuzu triggerde hard. In plaats van zich te herpakken bleef Kuzu rellen. "Ik bepaal hier wie het woord krijgt" stelde Arib. Zo die zit. Aanleiding voor het fittie was een grapje van Arib over de complimenten richting de staatssecretaris, maar de humor was ver te zoeken bij het DENK-kamerlid.
Vervolgens kreeg Kuzu een laatste kans van Arib: "Laatste vraag, maar het hoeft niet." In plaats van het stellen van een laatste vraag ging Kuzu op ramkoers: "Als u vermoeid bent, ik snap dat u vermoeid bent, maar ik vraag u toch wel om normaal een debat te kunnen voeren met de staatssecretaris." Die laatste vraag bleef dus achterwege. Vooral het gepruttel van Kuzu in de laatste tien seconden van de video is goud waard. Genieten dus:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten