Filmpje! Rutte slaat deur keihard op de neus HvN-journaliste Charlotte Nijs

Geen categoriedec 18 2018, 16:00
BAM! En maar lachen.
Als je wilt weten hoe sympathiek onze premier is -- en hoe handig in het persoonlijke contact -- moet je even naar dit filmpje kijken. De eerste reactie is natuurlijk dat je lacht. Het is grappig om te zien wat er gebeurt. Slapstick komedie enzo. Maar dan moet je even nadenken over de reactie van onze geëerde premier. Geen geschrokken "oh sorry! Gaat het?" Nee hoor. Meneer lacht en vertelt Hart van Nederland-journaliste Charlotte Nijs vervolgens dat ze dom is en beter moet uitkijken.
https://twitter.com/Jovanegmond/status/1074933438136926208
De man wil graag overkomen als een gentleman, een heer, maar is eigenlijk gewoon een botte hork. Eerst slaat hij de deur in het gezicht van Nijs -- die er logisch genoeg van uitgaat dat de deur naar binnen toe opent -- daarna lacht hij haar lekker uit, om haar tenslotte te vertellen dat ze onvoorzichtig en dom is. Maar, concludeert hij, er lijkt geen permanente schade te zijn, dus ach.
"Dat doe je handig! HAHAHAHA! Wat doe je achter die deur?!" vraagt de premier die blijkbaar niet weet dat als mensen op een deur kloppen ze er normaal gesproken achter blijven staan tot 'ie geopend wordt. Dan vertelt hij haar bijdehand nog even dat als je op een deur klopt die daarna vaak opengaat. Huhu, ja. Maar niet allemaal naar buiten toe, Mark.
"Geef me een zoen," eist hij, waarna hij vraagt hoe het met Nijs gaat. Die is nog steeds aan het bijkomen van de optater, maar dat kan Rutte nauwelijks bommen. Ja, hij bromt nog iets over of het allemaal wel oké is, maar dat hoor je bijna niet eens -- hij is veel te veel bezig om haar te vertellen dat ze dom is en beter moet uitkijken.
Tja. Eigenlijk zegt dit wel alles over wie Rutte écht is. Hij draagt mooie, chique, goedzittende pakken, waardoor je bijna denkt dat hij een heerschap is, maar eigenlijk is het gewoon een onfatsoenlijke, onbehouwen boer. Misschien dat hij over een paar jaar dan toch maar moet meedoen aan BZV?
Overigens kunnen mensen met geduld voor Ruttes holle frasen het hele interview hier kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten