Filmpje! Rutte slaat deur keihard op de neus HvN-journaliste Charlotte Nijs

Screenshot HvN / Twitter. Mark Rutte slaat de deur op de neus van Charlotte Nijs.
Foto: Screenshot HvN / Twitter. Mark Rutte slaat de deur op de neus van Charlotte Nijs.

BAM! En maar lachen.

Als je wilt weten hoe sympathiek onze premier is — en hoe handig in het persoonlijke contact — moet je even naar dit filmpje kijken. De eerste reactie is natuurlijk dat je lacht. Het is grappig om te zien wat er gebeurt. Slapstick komedie enzo. Maar dan moet je even nadenken over de reactie van onze geëerde premier. Geen geschrokken “oh sorry! Gaat het?” Nee hoor. Meneer lacht en vertelt Hart van Nederland-journaliste Charlotte Nijs vervolgens dat ze dom is en beter moet uitkijken.

https://twitter.com/Jovanegmond/status/1074933438136926208

De man wil graag overkomen als een gentleman, een heer, maar is eigenlijk gewoon een botte hork. Eerst slaat hij de deur in het gezicht van Nijs — die er logisch genoeg van uitgaat dat de deur naar binnen toe opent — daarna lacht hij haar lekker uit, om haar tenslotte te vertellen dat ze onvoorzichtig en dom is. Maar, concludeert hij, er lijkt geen permanente schade te zijn, dus ach.

“Dat doe je handig! HAHAHAHA! Wat doe je achter die deur?!” vraagt de premier die blijkbaar niet weet dat als mensen op een deur kloppen ze er normaal gesproken achter blijven staan tot ‘ie geopend wordt. Dan vertelt hij haar bijdehand nog even dat als je op een deur klopt die daarna vaak opengaat. Huhu, ja. Maar niet allemaal naar buiten toe, Mark.

“Geef me een zoen,” eist hij, waarna hij vraagt hoe het met Nijs gaat. Die is nog steeds aan het bijkomen van de optater, maar dat kan Rutte nauwelijks bommen. Ja, hij bromt nog iets over of het allemaal wel oké is, maar dat hoor je bijna niet eens — hij is veel te veel bezig om haar te vertellen dat ze dom is en beter moet uitkijken.

Tja. Eigenlijk zegt dit wel alles over wie Rutte écht is. Hij draagt mooie, chique, goedzittende pakken, waardoor je bijna denkt dat hij een heerschap is, maar eigenlijk is het gewoon een onfatsoenlijke, onbehouwen boer. Misschien dat hij over een paar jaar dan toch maar moet meedoen aan BZV?

Overigens kunnen mensen met geduld voor Ruttes holle frasen het hele interview hier kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  ‘vraagt de premier die blijkbaar niet weet dat als mensen op een deur kloppen ze er normaal gesproken achter blijven staan tot ‘ie geopend wordt. ‘

  De minder slimmen blijven er inderdaad zo dicht op staan.

  1.   

   Aldus onze aller-aller-aller-allerslimste van de hele wereld Aytas!!! en dat is nog een understatement want Aytas is natuurlijk veel slimmer, Aytas is ook de slimste van het heelal, nog véél sterker, van het heelal en omstreken, zo slim als Aytas is echt daar kan gewoon niemand meer bij, zo slim als Aytas is…

   1.   

    Overdrijven is ook een vak. Europa komt in de buurt. Het is duidelijk dat jij vaak een deur op je neus hebt gehad op deze manier.

 2.   

  Het “slachtoffer” kan er zelf ook om lachen.

  Ik ben absoluut geen fan van Rutte, maar dit is stemmingmakerij, Michael.

  1.   

   Nou Rutte maakt er ook potje stemmingmakerij van in Nederland, duss

 3.   

  Waar slaat dit op?

 4.   

  Geen nieuws dan maken we nieuws.

 5.   

  ik heb het idee dat Rutte – even op zijn mond met tanden gelet – steeds meer op een konijn dan wel eekhoorn gaat lijken. neen natuurlijk heeft hij geen – vrouwelijke – partner. hij is van de herenliefde, dat krijg men als men te lang bij mammie blijft wonen.

 6.   

  Dit artikel slaat nergens op. De meest deuren gaan naar binnen open en niet naar buiten, zoals hier. Nogal logisch dat dit een keer fout gaat.

 7.   

  Het duurt erg lang voordat het ”erbarmen” in zijn ziel opkomt.
  Als het erbarmen genoemd mag worden.
  Het is een flinke tik!
  Dat hij begint te lachen in plaats van te vragen zegt veel.

  Welkom in het IK tijdperk. Helemaal van deze tijd.

 8.   

  Foutje Rutte heeft Apeldoorn gebeld.

 9.   

  Een grappige slapstick-achtige situatie, het lijkt bijna ingestudeerd, waarin Mark niet de politiek correcte verontschuldigingen uitspreekt, maar zijn slachtoffer even later wel in de armen sluit; Juncker is er niets bij. Dit alles valt beslist aan Rutte te prijzen.

  Van de verslaggeefster vind ik het wat onnozel om zo dicht bij een naar buiten opengaande deur te gaan staan. Of was het de regisseur die dit op zijn geweten heeft?

  Voor de volgende keer de raad: eerst checken waar de scharnieren zitten!

  1.   

   Gewoon grappig…niks anders!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!