Filmpje! Vreemde EU-vogel Juncker smijt te midden van een conferentie zijn documenten op de grond

Heerlijk toch, zo’n voorzitter van de Europese Commissie als Jean Claude Juncker. Hij is veelvuldig in het nieuws, niet alleen vanwege zijn mening, maar ook om rariteiten. Zo gedroeg hij zich weer merkwaardig afgelopen dagen en kwam hij in de media omdat hij MeToo-achtige praktijken liet zien. In het verleden liet Juncker zich al kennen toen hij in Letland andere hoogwaardigheidsbekleders in het gezicht klopjes gaf en zich vreemd gedroeg. Ook tijdens de NAVO-top afgelopen jaar wist hij alle ogen weer op zich te werpen door zich strompelend vooruit te bewegen en iedereen achterliet met vragen over zijn gezondheid. 

En ook nu: er ist wieder da. Der Juncker. Tijdens een persconferentie stond hij met president Tusk op het podium achter zijn katheder. Bij het welkomstwoord door de voorzitter vond Juncker het nodig om op een gemarkeerde manier zich te gedragen. Eigenlijk begint het een beetje standaard te worden en de omgeving kijkt niet verbaasd. We zien Tusk even opzij kijken, maar er verder geen punt van maken. Ook de aanwezige journalisten lijken de stapel papieren nauwelijks op te merken. ‘Flats!’ daar liggen ze.

Juncker is dus voorzitter van de Europese Commissie. Dit orgaan kan worden vergeleken met ‘de regering’ van de Europese Unie. Ze dienen wetsvoorstellen in, publiceren EU-verordeningen, de begroting en ook handhaving van het EU-recht. Maar behalve een uitvoeringsorgaan is de Europese Commissie ook intens politiek. Zo staat de begroting vol met projecten en programma’s met inherent politieke doelstellingen zoals het streven naar een ‘inclusive society’. Er zijn geruchten dat Frans Timmermans Juncker gaat opvolgen. Wat gaan we dit soort momenten missen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Lugar

  Geleend van Rob Hoogland (Telegraaf 16-12-2018)

  “Ik ga zelfs nog een stapje verder dan de sociaalliberale jonkvrouwe die bij Rutte III zowel vicepremier als minister van Binnenlandse Zaken mag spelen. Zij wees er veelbetekenend op dat Jean-Claude Juncker aan het einde van zijn periode zit. Maar ik vind, net als Esther Voet, dat meneer direct moet opstappen. Nu al. Het liefst vandaag, desnoods met opvolging van Frans Timmermans. En dus niet volgend jaar. Dit kan echt niet langer zo.

  De man is een aanfluiting. Hij is een belediging voor het ambt. Vergeet niet dat het de hoogste functionaris van de Europese Commissie is, die keer op keer, op zo’n beetje elk podium dat hem ter beschikking staat, aan andermans stropdassen loopt te sjorren, voorhoofden staat te aaien en te kussen, foute grappen aan zijn lispelende lippen laat ontsnappen, dossiers naast zich op de grond smijt terwijl hij op het spreekgestoelte staat, enzovoorts, et cetera, terwijl hij meestal amper nog op zijn benen kan staan.

  Rugproblemen, zeggen ze steeds. Zelf herinner ik mij dan telkens weer die woorden van Jeroen Dijsselbloem. Opstappen, JC. Beter voor Europa, beter voor Kajsa, beter voor mij.”

  1. Gekko

   Juncker is waarschijnlijk een gevalletje Korsakov: Beginnende dementie en decorumverlies als gevolg van overmatig drankgebruik. Verlos de man uit zijn lijden en benoem een waarnemer (max. half jaar) tot de komende Europese verkiezingen.

  2. edoc431

   Heel Europa is net een gesticht … er zou eigenlijk een hoog hek omheen moeten met bewaking zodat niemand eruit kan vindt je ook niet @Lugar hahahaha .
   Vat je hem. lol lol

   1. Lugar

    @Code: Zeker, ik vat ‘m.

    Maar die viezerik moet natuurlijk met z’n gore klauwen uit de haren van die vrouw vandaan blijven. Stel je voor dat het jouw vrouw was? De manier waarop Juncker dat deed getuigt van een ongekende arrogantie en is de schaamte volstrekt voorbij! Als hij zoiets bij mijn vrouw zou doen zou ik hem tegen het canvas rammen, en dat meen ik!

    1. edoc431

     Jazeker die vent is ook eigenlijk niet meer te handhaven en die mevrouw moet gewoon aangifte doen .

     1. C.A.Barstow

      Als die vrouw aangifte doet dan kan zij het verder vergeten in Brussel.
      Juncker is een smerig drankorgel die met zijn klauwen van vrouwen af moet blijven.

    2. Spaanse kok

     Quote : Als hij zoiets bij mijn vrouw zou doen zou ik…
     .
     @Lugar, Je opblaaspop je vrouw noemen gaat wel heel erg ver.

     1. A3aan

      Spaanse kok, een smerig staaltje ad hominem, verzuip in de gloeiende frituur!

  3. Julian

   Het is dus eigenlijk de Europese Trump. Daar kan ik het zeker mee eens zijn!

   1. Bosche draak

    President Trump drink niet en grijpt eerder poezen dan hoofden.
    Verder staat Trump voor zijn kiezers terwijl niemand in Europa voor dat genante drankorgel heeft gekozen.

    Maar buiten dat bijna hetzelfde…

 2. C.A.Barstow

  Juncker is een verachtelijk en vies drankorgel, wil je wat worden binnen de EU dan zal je zijn reet moeten likken, een goed voorbeeld is dat vette linkse varken Timmerfrans.
  Rutte gaat de zelfde kant op.

 3. Ome Wim

  Zo te zien heeft die notoire zatlap onder invloed i.p.v. de clown uithangen soms ook nog last van een “kwade dronk”, of zal het de “kater” zijn van de dag ervoor ?, Rutte zal hier wel weer een “logische” verklaring voor hebben om redenen die we ondertussen allemaal kennen.

 4. Lugar

  7 reacties en 7 te lezen, dit gaat de goede kant op!

 5. Tante Sidonia

  Dat Komediant Franske Timmermans en anderen zich kandideren:
  gedraag je als een gek en dan mag je de EU leiden! Misschien iets voor Ratelband?
  Stel, dat Trump dit soort gedrag zou vertonen; de gehele “alles verwoestende correcten” uit Den-Haag, Hilversum en grachtengordel komen met oorverdovende protesten!
  “Kom niet aan de “Zonnekoningen/innen”in Brussel!”

  1. Lugar

   @Sidonia: Moet je voor de grap een zoeken op startpage.com: “juncker kiss”

 6. Vliegenvanger

  Wat moeten we met zo’n gek, dit is een aanfluiting. Zo’n gek is toch niet serieus te nemen. Mevrouw zou aangifte moeten doen.
  Dit is niet wat van die kerel verwacht word.
  Opstappen op staande voet, er moet toch iemand zijn daar in Brussel die hem de pan uit veegt. Of zijn het allemaal weg kijkers zoals gewend zijn.

  1. Lugar

   @VV: Ja dat heb je met die zelfbenoemingen, binnen de EC bestaat geen democratie het is een vrindenspel en Juncker doet niet voor niets wat hij doet, hij is onaantastbaar en flikt het dus gewoon! Onthou dat maar.

 7. Beukman

  Typisch dat het soms wat nonconformistische gedrag van Juncker hier om de haverklap wordt besproken, maar nimmer diens functioneren.

  1. JanKlaasen

   En dat onze eigen Kajsa Ollongren daar schande van sprak op de tv wordt hier dus niet over gesproken. Het is ook veel leuker om Kasja bij de DDS elke dag af te zeiken.

  2. Duijndam

   Inderdaad. Juncker heeft een enorme en doorslaggevende rol gespeeld in de versterking van de EU en we hebben in dat opzicht veel aan hem te danken.
   Het enige waar men hier over zeikt is zijn drankgebruik, zijn neiging mensen te omhelzen en zijn rugklachten die hem het lopen belemmeren.

  3. Floris

   “Typisch dat het soms wat nonconformistische gedrag van Juncker hier om de haverklap wordt besproken, maar nimmer diens functioneren.”
   ——————————————————————————–Functioneert dat drankorgel dan nog?

   Juncker is de Hermann Göring van de EU. Die deed ook niets liever dan vreten en zuipen terwijl er niks uit z’n handen kwam.

 8. Ome Wim

  Zojuist in De Telegraaf een opname gezien van Juncker, “dronken droppie” was weer aardig op “scheut”, ik begrijp dat die schandvlek van de EU nog getolereerd wordt.

 9. fusilier

  Dronken op je werk komen, staan te lallen als een kip zonder kop met een salaris van meer dan 30000 euro per maand. Dat zegt genoeg over hemzelf, en de graai cultuur van de E.U top.

 10. Gerlos

  Deze zuipschuit is een schande voor het gedrocht EU

 11. Lugar

  “Media-ondernemer en feministe Marianne Zwagerman keek met walging naar Junckers gedrag. „Ik vond het echt afschuwelijk. De manier waarop hij kijkt. Totaal verlekkerd”, zegt Zwagerman verbolgen. Ze ergert zich kapot. „Het is zonnekoninggedrag. Ik kots daarvan. Die man doet alsof het de jaren zeventig zijn. En komt daarmee weg. Als president Trump niest, staan de kranten ermee vol. En bij deze man niet. Ik begrijp daar werkelijk niets van.”

  Bron: Telegraaf 17-12-2018

 12. Pescador

  Hij gewoon niet goed bij zijn hoofd , komt waarschijnlijk omdat tie teveel drinkt. Maar ook rutte heef al vreemde neigingen inplaats van handen te schudden gaat tie lopen boxen net als die marrokezen

 13. Ome Wim

  De perfecte combinatie, een notoire dronkenlap en een slijmjurk en kontenlikker voor een baantje.

 14. Ome Wim

  Te zien aan die achterlijke grijns op dat uitgestreken smoelwerk is onze opper-clown nogal erg in zijn sas met zijn toekomstige baas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.