Filmpje! Vreemde EU-vogel Juncker smijt te midden van een conferentie zijn documenten op de grond

Geen categoriedec 17 2018, 11:00
Heerlijk toch, zo'n voorzitter van de Europese Commissie als Jean Claude Juncker. Hij is veelvuldig in het nieuws, niet alleen vanwege zijn mening, maar ook om rariteiten. Zo gedroeg hij zich weer merkwaardig afgelopen dagen en kwam hij in de media omdat hij MeToo-achtige praktijken liet zien. In het verleden liet Juncker zich al kennen toen hij in Letland andere hoogwaardigheidsbekleders in het gezicht klopjes gaf en zich vreemd gedroeg. Ook tijdens de NAVO-top afgelopen jaar wist hij alle ogen weer op zich te werpen door zich strompelend vooruit te bewegen en iedereen achterliet met vragen over zijn gezondheid.
https://twitter.com/ActuallyEurope/status/1073881772298002432
En ook nu: er ist wieder da. Der Juncker. Tijdens een persconferentie stond hij met president Tusk op het podium achter zijn katheder. Bij het welkomstwoord door de voorzitter vond Juncker het nodig om op een gemarkeerde manier zich te gedragen. Eigenlijk begint het een beetje standaard te worden en de omgeving kijkt niet verbaasd. We zien Tusk even opzij kijken, maar er verder geen punt van maken. Ook de aanwezige journalisten lijken de stapel papieren nauwelijks op te merken. 'Flats!' daar liggen ze.
Juncker is dus voorzitter van de Europese Commissie. Dit orgaan kan worden vergeleken met 'de regering' van de Europese Unie. Ze dienen wetsvoorstellen in, publiceren EU-verordeningen, de begroting en ook handhaving van het EU-recht. Maar behalve een uitvoeringsorgaan is de Europese Commissie ook intens politiek. Zo staat de begroting vol met projecten en programma's met inherent politieke doelstellingen zoals het streven naar een 'inclusive society'. Er zijn geruchten dat Frans Timmermans Juncker gaat opvolgen. Wat gaan we dit soort momenten missen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten