Half Frankrijk in de hens maar Macron gaat eindelijk met gele hesjes praten

Hèhè, de Jeu de Boules bal is door de kerk, die inmiddels ook al vlam vat. President Macron gaat morgenochtend met de gele hesjes praten. Dat meldt de NOS.

Een bron van Elysée zegt tegenover persbureau Reuters dat Macron met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgeversorganisaties gaat praten, maar het gaat natuurlijk om de ‘gele hesjes’. Die beweging is echter aan allerlei kanten gekaapt en geïnfiltreerd.

Waar Macron op 27 november nog stellig beweerde dat hij zijn beleid niet zou laten bepalen door ‘raddraaiers’, dwongen diezelfde raddraaiers een week of drie later al een opschorting van de plannen om de brandstofprijzen te verhogen af. Als extra tegemoetkoming werd de prijsverhoging op gas en elektriciteit ook maar even uitgesteld.

Iedere week 89.000 man op de been krijgen en je halve land weer gevandaliseerd zien worden gaat Macron ook niet in de koude kleren zitten, en dus gaat hij nu de dialoog aan. Alleen al gisteren werden er 1385 mensen gearresteerd en raakten er 135 gewond, dus Macron komt ook geen seconde te laat met z’n voorstel.

Het wordt nu spannend voor Macron omdat hij de arbeiders moet zien te sussen, de werkgeversorganisaties, waarvan hun achterban al meer dan een miljard euro is misgelopen, tegemoet moet komen en ook nog eens plannen voor de wat langere termijn moet zien te buigen zodat men niet straks wéér de straat op gaat als de overheid weer meer geld wil zien via accijns. Mocht dat allemaal lukken, dan zit hij nog met het overige deel van de gele hesjes die heel andere eisen hebben!

Dat wordt een taai baguetteje kan ik u vertellen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. marco1

  De vakbonden hadden er toch niets mee van doen.

 2. Lieftinck

  De Franse kiezer oogst wat hij zelf wilde. De regering mocht niet hervormen want dan ligt het land plat, als de ambtenaar niet meer met zij vijftigste met pensioen mag gaan ze staken en 80% van de Fransen staat achter de ambtenaar. Elke regering die wil bezuinigen wordt weggestemd. Op economisch gebied is de Fransoos zwakbegaafd. Het enige wat resteert om de zeer hoge staatssschuld te beteugelenis belasting verhoging. De Fransoos heeft hier zelf voor gekozen! Het plan van Macron was de staatssschuld stijging tot staan brengen en vervolgens deze uitsmeren over de hele eurozone. De reden dat Fransen voor hem kozen, het KLM model. Maar zelfs het beteugelen mag niet van de Fransen. De Euro is de uitvinding van de Fransen om de superieure Dmark te vernietigen en de vernederende devaluaties tot staan te brengen. Maar die devaluatie heb je nodig als je op economisch gebied een nul bent.

  1. bifbof

   Klopt wel enigszins . Een oplossing zou kunnen zijn uit de EU . Monsieur Hulot was toen tenminste nog gelukkig

  2. Siemien

   Dat is in Nederland ook zo, Rutte werd gekozen en nu krijgen we met van alles te maken..

 3. Fortiori

  In de jaren voorafgaand aan de Euro geraakte de Franse franc tegenover de Dmark en Nlg voortdurend in de problemen. Devaluatie na devaluatie. Hetzelfde met de Italiaanse lire.

 4. hans-e-pans

  Interessant om hier eens naar te kijken,

  https://www.youtube.com/watch?v=noR_7BOeU20

 5. Gerlos

  De grootste hobby van de werknemers in Franrijk is STAKEN.

  1. marco1

   Je meent het.

 6. Floris

  De zwakke franse franc, laat staan die van oa de lire, spreekt boekdelen.

  Het is onvoorstelbaar STOM geweest om überhaupt met dit soort knoflooklanden in een gezamenlijke munt te stappen.

  Wij “danken” het aan onze leiders, de “politiek”, de “elite”.

  Ze verdienen niets minder dan de guillotine. In Frankrijk verloren ze destijds voor minder hun kop.

  @ AIVD: ben ik een opruier? Kom me maar halen, stelletje Gestapo-gespuis.

  1. Dendermonde

   “@ AIVD: ben ik een opruier? Kom me maar halen, stelletje Gestapo-gespuis.”

   Wees maar niet bezorgd, Floris, in ons mooie land hebben we vrijheid van meningsuiting en zijn dus ook domme en bizarre standpunten volledig geoorloofd.

  2. Spaanse kok

   Drank maakt op zondag middag meer kapot dan u lief is.

 7. Paaldanseres

  De rol van deze valse proleet is uitgespeeld.
  Pas plus d’endroits… oftewel… Rien va plus.

 8. sjun

  Het lijkt me duidelijk dat de bankiersjongen Macron aan zijn laatste periode als Franse ‘volks’vertegenwoordiger bezig is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.