Hilarische CDA’er Van Toorenburg: ‘Marreksh is diplomatiek instrument… om migratie te beteugelen.’ Maar: ‘Geloven dat het niet juridisch-bindend is’

Ze willen hun cake zowel bewaren als opeten. 

Als je wilt weten hoe het CDA in het Marrakesh-debat — of, maar al te vaak, om het even in welk politiek debat dan ook — staat hoef je alleen maar te weten wat vicefractievoorzitter Van Toorenburg vandaag tijdens het debat in de Kamer zei. Volgens mevrouw is het zelfmoordpact van Marrakesh een “diplomatiek instrument in de strijd die wij voeren.” Strijd? Om nog veel meer derdewereldlanders naar Nederland te halen? Nou nee, volgens haar juist het tegengestelde:

“Het beteugelen van de migratie.”

Maar wacht eens even, waarom zou je Marrakesh dan steunen, een verdrag dat er overduidelijk juist op gericht is om de migratie te bevorderen? Toch een beetje raar.

In het geval dat mensen haar confronteren met deze kritiek heeft Van Toorenburg haar antwoord klaar:

“Wij begrijpen en geloven ook dat het niet juridisch-bindend is.”

Leuk geprobeerd, maar je moet wel héél achterlijk zijn om daar in te trappen. Ten eerste zijn internationale verdragen wel degelijk juridisch-bindend. Sterker nog, volgens onze eigen grondwet gaan dat soort verdragen boven de nationale wetgeving. Daar komt bij dat als het werkelijk niet bindend is, het eerste argument van mevrouw Van Toorenburg ontzettend zwak is. Als het niet bindend is en er dus geen juridische consequenties aan verbonden kunnen worden zal het ook totaal geen impact hebben op de migratie.

De enige vraag is nu: is mevrouw Van Toorenburg zo achterlijk dat ze bovenstaande niet begrijpt, of hoopt ze dat wij zo achterlijk zijn? Het CDA kennende vrees is het laatste.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Raveltje

  Je kunt met haar betoog twee kanten op waardoor het wantrouwen nog erger wordt.
  Volgens mij probeert ze de zaak te sussen, dat het allemaal wel meevalt.

 2. Floris

  “De enige vraag is nu: is mevrouw Van Toorenburg zo achterlijk dat ze bovenstaande niet begrijpt, of hoopt ze dat wij zo achterlijk zijn? Het CDA kennende vrees is het laatste.”
  ——————————————————————————-
  Ik denk het eerste.

  Het is werkelijk waar bedroevend dat zulke wereldvreemde leeghoofden tegenwoordig in grote getale de Kamer(s) bevolken.

  Alsof je in een vliegtuig zit dat bestuurd wordt door een blinde.

 3. Lugar

  Als je goedgelovig bent dan kun je het gerust geloven.

  Toch even verder lezen dan alleen het verdrag, als ze het al hebben gelezen.

  “(…) word dus slim als de slangen en simpel als de duiven!” (Matt 10:16)

 4. Koos van Winteren

  Zou het niet kunnen zijn dat hier politici tegenover elkaar staan die het conflictmodel aanhangen dan wel via internationaal overleg tot afspraken willen komen.
  Baudet vertelde gisteravond dat hij het vluchtelingenprobleem wil oplossen door een oorlogsvloot naar de Middellandse zee te sturen. Jetten vond dat een gevaarlijk idee en ziet meer in het streven naar internationale afspraken.

  Ik heb de indruk dat Baudet het allemaal wat te kort door de bocht ziet.

  1. Lugar

   “Ik heb de indruk dat Baudet het allemaal wat te kort door de bocht ziet.”

   Baudet wil de grenzen beschermen, migratie ontmoedigen en oplossingen vinden in de regio. Dat is inderdaad iets heel anders dan de grenzen opheffen en de sluizen openzetten. Kortzichtig? Nee hoor!

   1. Crassus

    @Lugar, het verdrag behelst toch gezamenlijk naar oplossingen zoeken ? Waarom is hij zo obstinaat tegen? Een gezamenlijke stratigie werkt toch toch effectiever. Dat heeft hij over het hoofd gezien.

    1. Lugar

     Wat het verdrag behelst is mij reeds bekend! Ik heb het gelezen. Het zogenaamd samen zoeken naar oplossingen betekent het aanmoedigen en faciliteren van migrantenstromen. Het behelst dat de immigratie verwordt tot mensenrecht, het behelst inspanningsverplichtingen van nationale parlementen om xenofobie(?) tegen te gaan en de pers te pressen om positief(?) te berichten over migratie.

     Er is meer dan overvloedig gepubliceerd over de nadelen, er zijn geen voordelen.

     1. Rosasolis

      @ Lugar. Geen normale mens zou kunnen begrijpen uw bericht. Had je toen een borreltje te veel gehad of iets veel sterkers?

     2. Groeneveld

      Rosa, wat begrijp je niet aan dit in uitstekend Nederlands geschreven stuk tekst van Lugar?

      Wordt het niet tijd dat je eens een inburgeringscursus gaat volgen en een cursus Nederlandse Taal voor beginners?

    2. J.C.

     @Crassus

     “het verdrag behelst toch gezamenlijk naar oplossingen zoeken ?”

     De Ruttiaanse reactie van Harbers van de VVD was vanavonde in het Marrakesh Tweede Kamerdebat dat het geen verdrag is…..

     Als zelfs GroenLinks bij monde van Van Ojik in het debat aangeeft dat hij wel begrijpt dat het ongemakkelijk moet voelen voor de tegenstanders dat Rutte III steeds blijft beweren dat het Pact voor Nederland geen verandering teweeg zal brengen (want 1. Nederland voldoet al aan alle voorwaarden van het Pact en 2. het pact heeft geen juridische binding), maar voor zendende landen facultatief wel, omdat ook Nederland met het Pact de mogelijkheid krijgt om zendende landen te verzoeken hun inwoners van een identiteitsbewijs te voorzien en afgewezen asielzoekers terug te ontvangen, dan is er iets goed mis met de uitleg van Rutte III.

     In feite zegt het christelijke linksliberale deel van Nederland tegen zo’n 15 niet met het Pact instemmende landen (waaronder de USA en Australië): JULLIE ZIEN HET NIET GOED !! In België dreigt een kabinetscrisis om het PACT.

     De christelijke linksliberale wereld zit precies op het uitgeschreven schema in de Openbaringen (laatste Bijbelboek). Dat is dan weer wel bemoedigend….

    3. Freba

     Crassus; welkom in NL; NL=Naieven Land. Hij die de Geschiedenis kent; kent de Toekomst. Als je niet te “vreten” en geen werk hebt en overal kinderen verwekt, zonder voor die kinderen te kunnen zorgen, is de enige ontsnapping richting Europa en dan vooral richting NL, waar al die prettige “Gutmenschen” op je staan te wachten in schaal 10/11. Gekapt en gekleed volgens de laatste modetrent, gezien de (dure) kleding van de mevrouw van het CDA. Je wordt werkelijk misselijk van dat soort volk………Voor al de Pro’s; begin lekker voor jezelf een Opvangcentrum bij je aan huis. Wedden dat dit heel gauw verveelt…

     1. Lugar

      @Freba: Gratis geld betaald door lastenverzwaringen en belastingheffingen.

    4. Siemien

     @Crassus “het verdrag behelst toch gezamenlijk naar oplossingen zoeken”

     Is dat zo, hebben ze jou gevraagd wat jij ervan vindt?

     “Gezamenlijke strategie” er is geen gezamenlijke strategie, er wordt iets in stand gehouden dast gestopt dient te worden, niet te worden gefaciliteerd..

     We zijn al veel te ver in onze denken en besluitvorming, terug naar de basis en die is, grenzen dicht want mijn cultuur kan dit niet aan en sociaal economisch is het een ernstige aanslag, maar daar is het klimaathysterie voor, die gaat alles dekken naast de exorbitante energieverhogingen, zorgpremieverhogingen, btw verhogingen, verplichte verzekeringen…etc etc etc

  2. Ritter

   Koos van Winteren

   “vluchtelingenprobleem”?

   Het is geen “vluchtelingenprobleem” maar een (illegaal) migratie probleem.

   Wat Baudet wil is het (zeer effectieve) Australisch model volgen. Dus (buiten) grenzen dicht en geen vertroetelen van asielzoekers. Dat is het enige wat echt helpt om de illegale massa migratie te stoppen.

   Immers zolang de grenzen open blijven zullen de asielzoekers op het “gratis geld” ( =ons sociaal stelsel) afkomen. En daar helpt geen papieren verdrag tegen. Alleen het sluiten van de (buiten) grenzen en het stoppen met het vertroetelen van illegalen.

   1. Koos van Winteren

    Het maakt me niet uit of je het een vluchtelingenprobleem noemt of een immigratieprobleem. Die mensen vluchten om allerlei reden weg uit de armoede of uit de oorlog.

    Baudet wil dat oplossen door er oorlogsschepen op af te sturen. Ik geloof daar niet zo in.

    1. Ritter

     Koos van Winteren

     De vele illegale jongemannen die naar Noord/West Europa reizen vanwege het gratis geld ( ons sociaal stelsel) moeten hun eigen land opbouwen en niet hier hun handje op houden op kosten van de belastingbetaler.

     Overigens word door de massale migratie onze verzorgingsstaat onbetaalbaar .
     ———-
     “Van de Beek (48) is wiskundige en antropoloog en gepromoveerd in de sociale wetenschappen. Hij doet al jaren onderzoek naar de kosten van de immigratie. Dat thema ligt in de academische wereld bijzonder gevoelig, merkte hij. ,,Uit mijn onderzoek blijkt dat niet-westerse asielzoekers heel vaak in de bijstand zitten en economisch nauwelijks bijdragen. Mijn stelling is: de verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar.”
     ———————

     U kunt het hele artikel in het AD lezen onder de kop: ‘Stop massa-immigratie om verzorgingsstaat betaalbaar te houden’

     1. Koos van Winteren

      Het is niet zo relevant om welke redenen mensen proberen Europa te bereiken. Een economische vluchteling doet precies hetzelfde als iemand die vanuit een oorlogsgebied vlucht. Armoede en economische uitzichtloosheid is ook een motief waar je vanuit humanitaire redenen niet je schouders over kunt ophalen.
      Het zijn feitelijk allemaal vluchtelingen. De stroom van die vluchtelingen is het gevolg van groot verschil in welvaart en veiligheid. Wij zijn rijk en veilig. Elders is het armoede en onveilig. Het is als water dat van boven naar beneden stroomt. Een natuurwet. Je kunt daar beter nuchter naar kijken en nuchtere oplossingen verzinnen.
      Baudet maakt er een politieke show van. Ik denk niet dat dit soort figuren het probleem oplost.

     2. Aytas

      Ritter
      Het ligt niet gevoelig in de academische wereld. Het is niet onderbouwd. Leonce ndikumana onderbouwt volledig dat Afrika netto betaler aan Europa is. Ook in meerdere uneca rapporten is dit volledig, met geldstromen, onderbouwt. Zoiets zul je gewoon moeten meerekenen en dan kan Europa nog miljoenen mensen opvangen voor het daadwerkelijk geld gaat kosten.

      In dit verhaal ligt ook direct de oplossing om migratie tegen te gaan.

    2. Siemien

     @Koos maar dat is natuurlijk wel een heel groot verschil, of je vlucht terecht of je bent golddigger, daar zit een verschil in van mil-jarden..

     De grenzen moeten dicht dat is de beste oplossing, verder, terugsturen is de andere beste oplossing

     1. Crassus

      @Semien, Goldddiggers werden in vroeger tijden bewonderd. Op zoek naar een fortuin. Vaak onder moeilijke omstandigheden en voortdurend gevaar. Het had wat heroisch. Sommigen hadden het geluk van de wereld. Maar altijd was het er zelf voor gaan..

    3. Groeneveld

     Ernst Quispel heeft een nieuwe nick aangemaakt: Koos van Winteren. Ernst was vandaag ook al zo stil. Vanaf morgen gaat Van Winteren er extra hard tegenaan.

     1. Lugar

      “Vanaf morgen gaat Van Winteren er extra hard tegenaan.”

      Voor mij geen enkel probleem!

      🙂

     2. Siemien

      @Groeneveld bij Ernst moet zijn islamitische smoel dichtgetimmerd worden.
      En als Koosje van twinkelestein zich hier voordoen op de manier zoals Ernst dat deed zal het hem zuur(desem) komen te staan..

     3. Lugar

      Als Koos Ernst is gaat hij gewoon in mijn scriptje hoor.

      🙂

     4. Meriadoc Brandebok

      De naar eigen zeggen christelijke “Siemien”, een typetje van een welbekende forumcarebitier, meent dat een ander zijn “smoel” moet worden “dichtgetimmerd”. Dit lijkt me een blokwaardige uitlating, maar daar ga ik niet over.

     5. Lugar

      @Siemien: Heeft zijn woordvoerder zich al gemeld?

     6. Lugar

      @Siemien: Wat je meestal ziet (ik niet vanwege mijn script) is dat wanneer meneer Quispel zich meldt dat meneer Brandebok zijn woordvoerder is. Dus wanneer meneer van Winteren verschijnt dan is de kans groot dat de woordvoerder ook verschijnt.

      🙂

    4. tomygun

     Koos voor geloof moet je in de kerk zijn .
     Je kijkt weg voor het dagelijks beeld van deze schatjes .

  3. Arie B

   Oorlogsvloot klopt absoluut niet. Militaire technologie als radar, drones e.d. noemt hij en Ernst maakt er gelijk weer een oorlogsvloot van. Opkloppen en verdraaien!

  4. tomygun

   Yep slim Koos je gaat eerst tekenen en dan ga je in overleg
   telaat je hebt al getekend je kan niet meer terug .
   Gewoon heel stom LA LA volk ISLAM is toch liefde WHAAAAA .

  5. Seneca

   @koos
   als jij vindt dat Baudet te kort door de bocht gaat, is je goed recht. ik vraag mij echter af als je vrouw, (schoon) dochter, of kleindochter of kleinzoon door het binnenkomende tuig beschimpt, belasterd, betast en verkracht wordt, vind je dan nog steeds dat Baudet ‘te kort door de bocht gaat’?

  6. Troelstra

   In Australië blijkt marine inzet wel uitstekend te werken. En het is eens wat anders, wat beters dan die NGO-schepen die de bootjes vol invasiërs faciliteert om in Europa aan te meren. Doe het omgekeerde en de aanzuigende werking is ook omgekeerd.

 5. Ritter

  Compact is een ander woord voor verdrag of overeenkomst. Een ieder die een overeenkomst tekent, is vanaf dat moment gebonden door de inhoud van die overeenkomst. Als dat niet zo zou zijn, zou het geen zin hebben om overeenkomsten te sluiten.

  Nog even dit…………in het Global compact wordt steeds het woord ‘migranten’ gebruikt, maar eigenlijk gaat het verhaal over afgewezen asielzoekers.

  De reguliere migranten komen bijna altijd met een vergunning voor arbeid of studie of stage. Hun migratie is al ‘safe, orderly and regular’ en voor hen is het Global compact overbodig.

  Iedere afgewezen asielzoeker die niet terug wil, wordt automatisch een migrant en valt voortaan onder het Global compact. Het lijkt waarschijnlijk dat de stroom van mensen die uit puur economische motieven misbruik maken van het asielrecht alleen maar zal toenemen.

  De conclusie is dat met het Global compact de aankomstlanden in alle opzichten het slachtoffer zijn van datgene wat overeengekomen is. Deze landen krijgen een stroom ongewenste migranten, moeten hen verzorgen, hun eventuele terugkeer betalen en weerstanden onder de eigen bevolking onderdrukken.

  1. Aytas

   Dit hele verhaal klopt van geen kant. Er wordt in het rabat proces ook gesproken over de Afrikaanse grenzen en de invloed van Europa op die grenzen. Ook wordt er gesproken over sancties als Afrikaanse regeringen niet aan terugkeer van afgewezen azielzoekers meewerken.

 6. Aytas

  ‘Maar wacht eens even, waarom zou je Marrakesh dan steunen, een verdrag dat er overduidelijk juist op gericht is om de migratie te bevorderen? Toch een beetje raar.’

  Nee het is onderdeel van het rabat proces met vele verdragen. Zo is er ook een Afrikaanse kant.

  Het is werkelijk lachwekkend dat je er al zoveel over geschreven hebt maar nog niet 1 keer de moeite hebt gedaan het te bestuderen.

  ‘ Als het niet bindend is en er dus geen juridische consequenties aan verbonden kunnen worden zal het ook totaal geen impact hebben op de migratie’

  Omdat de Afrikaanse leiders ook wat aan hun volk moeten laten zien. Had je je werkelijk verdiept in de materie had je dit verdorie zelf kunnen weten. Het is wollige taal en zwaar om je door heen te worstelen maar er wordt zelfs gesproken over sancties opleggen aan Afrikaanse landen die afgewezen azielzoekers niet terug nemen of hun grenzen niet gesloten houden.

  ‘Ten eerste zijn internationale verdragen wel degelijk juridisch-bindend. Sterker nog, volgens onze eigen grondwet gaan dat soort verdragen boven de nationale wetgeving.’

  Niet als zoiets via clausules is dichtgetimmerd.

  ‘De enige vraag is nu: is mevrouw Van Toorenburg zo achterlijk dat ze bovenstaande niet begrijpt, of hoopt ze dat wij zo achterlijk zijn?’

  Ik hoop nooit dat mensen zo achterlijk zijn maar baudet is een populist en alleen mensen die zich niet zelf informeren trappen daarin.

  1. Floris

   “het is onderdeel van het rabat proces met vele verdragen.”
   ——————————————————————–
   Het hele Rabat-proces is inderdaad meer van hetzelfde: bevordering van migratie van kansloze negers naar de vleespotten van Europa.

   Dat jij iets anders denkt geeft wel aan hoe blind en bevooroordeeld jij bent en hoe je aan de kant van Afrika staat en niet aan de kant van het continent waar jij alles aan te danken hebt.

   Jij bent zum kotzen.

   1. Aytas

    ‘hoe je aan de kant van Afrika staat en niet aan de kant van het continent waar jij alles aan te danken hebt’

    Ik heb alles aan mijn opvoeding en mijn harde werk te danken. Ik ben in tegenstelling tot jou niet afhankelijk van iemand die m’n broek ophoudt zoals je hier zelf hebt toegegeven.

    Je hebt hier dus het achterlijk rechts denken laten zien, jij zou niet overleefd hebben in Afrika, te slap en te achterlijk. Iets te danken hebben aan een continent hoe dom kun je zijn, werkelijk.

    Je bent dom en koestert je slachtoffer rol.

    Ik heb gelukkig de opvoeding gekregen dat ik zelf verantwoordelijk voor mijn leven ben en niet afhankelijk van iemand moet zijn. Pleefiguur. De ineenstorting van Europa ligt aan figuren als jij.

    Jij begrijpt het rabat proces niet, heb je de vermogens niet toe. Kom een keer van het overheidsinfuus en hou op met je slachtoffer rol.

    1. Floris

     “Ik ben in tegenstelling tot jou niet afhankelijk van iemand die m’n broek ophoudt zoals je hier zelf hebt toegegeven.”
     ——————————————————————–
     Wat heb ik toegegeven? Waar haal je deze rabiate onzin vandaan?

     Ik heb nog nooit een cent van de staat ontvangen behalve kinderbijslag.

     Jij bent volkomen de weg kwijt. Zoek hulp!

     1. Aytas

      Jij zegt dat ik alles aan het Europees continent te danken heb terwijl jij mij niet kent. Ik draai de rol alleen maar om. Ik denk overigens dat jij degene bent die hulp moet zoeken, ik geef een inhoudelijkereactie op het artikel van Michael en jij komt met een reactie over het continent waaraan ik alles te danken heb. Als je de waarheid wilt inzien zul je zien dat jij veel aan Afrika te danken hebt. Onderbouw mij eens de Europese welvaart vanaf 1500?

     2. Floris

      “Onderbouw mij eens de Europese welvaart vanaf 1500?”
      ——————————————————————
      Allereerst Renaissance en Verlichting. De twee noodzakelijke voorwaarden voor wetenschappelijke vooruitgang. Daarna de Franse Revolutie en de Industriële Revolutie.

      Voeg daarbij de mentaliteit om keihard te werken en geloof in eigen kunnen en het plaatje is compleet.

      Geen van deze ontwikkelingen deed zich voor in de islamitische en Afrikaanse landen. Dat verklaart hun enorme achterstand op alle terreinen die ertoe doen en verklaart ook de ineenstorting van het Ottomaanse kalifaat: stagnatie, rigiditeit en achterlijkheid leidden tot erosie zoals een dode boom langzaam maar zeker tot stof vergaat.

      Het kolonialisme was economisch profijtelijk voor de Europese koloniale machten maar is zeker niet de verklaring voor de Europese welvaart. En al zeker niet voor de welvaart van de gewone man. Die kwam namelijk pas ná de koloniale tijd.

  2. Seneca

   @aytas
   die sancties tegen de Afrikaanse landen indien zij afgewezen gelukszoekers niet terugnemen? wat houdt dat in? hoeveel kost het onze samenleving om het tuig terug te sturen? politici kennende: ongelooflijk veel gelul, geld en ergernis bij de gemiddelde burger. voorkomen is nog steeds beter dan genezen en dat geldt ook voor die zwarte die tegen beter weten in zonder condoom vrijt en een lekkere hiv besmetting oploopt. huilie, huilie en weer gratis geneesmiddelen naar die klootzakken omdat meneer het zo lekker vindt om zonder condoom te neuken en kindjes (dat is het meest dramatische van dit probleem) te maken. ben benieuwd wat jouw obscure leonce nkidumine hiervan zegt.

 7. plakband

  De ontbinding van NL is begonnen tijdens het bewind van Balkenende. Balkenende: normen zonder waarde. Het CDA is altijd de partij geweest van – ik stond erbij en keek ernaar.

  1. Raveltje

   Dat is in de zeventiger jaren al begonnen CDA. En werden de kleine bedrijfjes eruit
   gejaagd. Toen waren ze al bezig met de EU en is met de euro alleen maar erger
   geworden.

   1. Aytas

    Het heeft niets met de eu te maken. De eu is iets wat de burgers in eerste instantie wilden, bood meer zekerheid.

    De aftakeling van Europa is met het Marshall plan begonnen. Toen is het proces van bedrijf boven burger ingezet. De schijn werd opgehouden om de burger uit elkaar te kunnen spelen wat na wo2 erg moeilijk was men was oorlog zat. Nu er een ontevreden meute is, over het algemeen nep rechts en op zoek naar een slachtoffer om de schuld te geven van eigen mislukking wordt de volgende fase ingezet, Europa uit elkaar spelen wat immers de macht van grote bedrijven vergroot, landen zullen elkaar beconcurreren voor hun gunst.

    Bolkestein is een zeer belangrijke figuur geweest om dit te bereiken.

    1. Floris

     Aytassie heeft last van hersen-kortsluiting. Ze begint steeds groteskere onzin uit slaan.

     Vermakelijk is het wel…

     1. tomygun

      Floris , die heeft geen hersens daar kruipen een paar
      wormen rond die voor haar denken .

 8. J.C.

  Het CDA zit al decennia aan het stuur in Nederland, dus het CDA wil graag elk middel aangrijpen om de puin, zoals ongelimiteerde migratie, die zij in die tijd heeft laten ontstaan.

  Mw. Toorenburg van het CDA zal in de toekomst nog vaak aangesproken worden over haar overdreven (en enge) enthousiasme tijdens het door het FvD en de PVV afgedwongen Marrakeshdebat van 4 december 2018 in de Tweede Kamer.

  Het Marrakesh pact is een verdere uitbouw van de Nieuwe Wereld Orde (NWO). Het CDA en de CU weten waarschijnlijk niet (meer, want ziende blind en horende doof) dat centralisatie van macht (net als destijds bij de Toren van Babel en nu in het verlengde daarvan, de NWO) voor God (van Israël) een gruwel is.

  1. J.C.

   Oeps:

   na ontstaan (in de eerste alinea, moet nog komen: ontstaan, op te ruimen. (Zoals Pim Fortuijn destijds al van plan was).

  2. Aytas

   Slechte analyse.

   1. J.C.

    @Aytas

    “Slechte analyse”.

    Zoals gewoonlijk, weer een sterke inhoudelijke reactie, van Aytas (ha,ha,ha).

 9. Floris

  Uit het huisreglement: “Maar de panelen dienen natuurlijk niet om de mede-reaguurders aan een onderzoek te onderwerpen. Houd het bij het onderwerp, en niet bij de identiteit van de discussiegenoten. Of iemand ooit onder een ander pseudoniem gereageerd heeft doet niet ter zake.”
  ———————————————————————————-
  Met de laatste zin ben ik het niet eens, maar ik moet me er helaas aan houden.

 10. tomygun

  NEE deze Toorenburg is een islam links instrument
  om dit verdrag er door tedrukken .

 11. C.A.Barstow

  Je moet maar iets verzinnen om dat pact enigszins geloofwaardig te laten overkomen.
  iedereen die een beetje nadenkt prikt daar natuurlijk doorheen.

 12. Heras

  Om migratie te beteugelen…de regering denkt dat andere landen zich houden aan de afspraken. De geschiedenis leert ons dat ieder land zijn eigen agenda heeft, en zich niets aantrekt van verdragen.

  Ik zie op een video nog steeds een afrikaan lachend zeggen, terwijl hij uit de boot stapt; ,, West -Europa is van ons”. Terwijl mijn generatie er keihard gewerkt voor heeft om alles op te bouwen.

  1. Lugar

   “,,West -Europa is van ons”. Terwijl mijn generatie er keihard gewerkt voor heeft om alles op te bouwen.”

   O maar daar heeft de VN schijt aan beste Heras, die is niet geïnteresseerd in persoonlijke bemoeienis of nationale grenzen. Kijk maar wie er aan de wieg stonden van dit gedrocht.

 13. TD

  Alle EU regeringsleiders vinden de teksten in het akkoord moeilijke koek,wazig,veel tekst weinig duidelijkheid.
  Maar Mevrouw Van Toorenburg is heel luchtig hierover,dat zegt meer over deze dame dan over het akkoord!

  1. Lugar

   @TD: Leon de Winter heeft het verdrag gelezen, ik heb het verdrag gelezen, en ik moet zeggen dat het niet perse moeilijke koek is, het is geen Jip & Janneke, maar het is te doen. Daarom is het des te opvallender dat VVD, CDA, D’66 & CU (onthoud die namen!) gewoon gaan tekenen!

   1. TD

    @Lugar:
    Maar waarom zijn die partijen dan zo stoicijns en gedreven om te ondertekenen?
    Het kan hun streven toch niet zijn, de immigratie makkelijker en socialer te maken voor alle,dus óók de economische vluchtelingen?
    Dat is toch niet te begrijpen.

  2. Lugar

   In Jip & Janneke horen hoe het zit met het Marrakeshverdrag?

   “Hele Kamer keert zich tegen Baudet over Marrakesh Immigratiepact”

   https://www.youtube.com/watch?v=G2TM-1xOryQ

 14. Rosasolis

  De EU hoeft geen enkele echte vluchtelingen meer te accepteren uit de oorlogsgebieden van Syrie en Iraq. En nu ook geen migranten uit arme Afrikaanse landen. Maar moeten we de deur sluiten voor enkele ander geschoolde migranten, die werk of meer onderwijs zoeken in ons land? Ik was heel erg dankbaar jaren geleden toen ik naar Nederland kon komen, als afgestudeerde Cum Laude universiteit student muziek, dat ik hier misschien verder kon komen als alt zangeres.
  In Canada was er toen alleen de Canadian
  Opera Company, die alleen de allerbekendste romantisch opera’s uitvoerden. Geen oude muziek. Alleen de gebruikelijk oratorium uitvoeringen 2 keer per jaar. En niets meer. Mijn heldin van toen was, (en is nog steeds) onze grote zangeres
  Aafje Heijnis, die een prachtige natuurlijke alt stem had. Ik had gehoopt wat les van
  van haar te krijgen… maar voor een arme studente uit Canada te gaan reizen van Den Haag naar Nijmegen voor enkele steun en begeleiding had ik de geld niet voor. Gelukkig hebben enkele dirigenten en koor verenigingen mijn talent erkent om voor mij solo zang partijen in oratorium uitvoeringen te geven.. wel met mijn kennis uit Canada. Helaas was dat dit toen niet zo ver, voor de grote kennis over barok muziek, vanuit Nederland. Wat moet je doen als je afgestudeerd ben, en je diploma in hand heb…maar geen werk in je eigen land kan kregen. Daarom zoek je verder, zoals ik heb gedaan jaren geleden als jonge eenzame vrouw van 24 jaar. Blij en dankbaar
  dat ik een studie beurs kon krijgen voor verdere studie van de Kon. conservatorium in Den Haag. Maar als student in Den Haag, heb ik een vreselijke leven meegemaakt.
  Toen heb ik voor het eerst ontdekt de vreselijke natte kou, van onze westkust. Niets is erger dan dit vreselijke natte westkust koud.

 15. A3aan

  Dit las ik net, geplaatst door ene The Coinsmoker op FB.

  Ik kom net terug uit Marokko waar ik 3 maanden heb rondgereist. Ben me kapot geschrokken wat ik heb gezien. Momenteel trekken er honderd duizenden Afrikanen door Marokko heen richting Europa en ze lopen met tien duizenden langs kanten van de snelwegen het is onwerkelijk…

  Het lijkt mij beter de deur dicht te houden, geloof ik…

 16. TD

  Marrakesh akkoord het: “diplomatiek instrument in de strijd die wij voeren”, zegt
  Toorenburg!

  Dat word dan een kleiner instrument dan gedacht,15 landen ondertekenen vermoedelijk al niet.
  De diplomaten van de landen die niet getekend hebben,bespelen een ander instrument!

 17. Paul

  Hilarische CDA’er Van Toorenburg: ‘Marreksh is diplomatiek instrument… om migratie te beteugelen.’ Maar: ‘Geloven dat het niet juridisch-bindend is’
  ________

  CDA-ers hebben sowieso iets met geloof,…geloof ik
  Ze gaan tekenen. …
  Dat wordt Marracashen !!!!

 18. Lugar

  En foetsie is meneer van Winteren!

 19. Lugar

  Merkel geeft toe in de Bundestag: Het Marrakeshpact is geldig voor alle landen. En juridisch bindend voor alle landen.

 20. Niet L niet R

  Laten de kiezers de komende verkiezingen aantonen, dat wij niet meer in de sprookjes van het CD A geloven.

 21. Van Havezaat

  Aan de hand van de uitspraken van deze partij ben ik nog steeds ervan overtuigd dat de Nederlander nog “netjes” in de pas loopt met wat de politiek hen voorschrijft.
  De politiek bedondert je met open ogen en oren.
  Mevr. Merkel heeft op eigen stokje in 2015 de grenzen geopend als start voor het Midden Oosten en Noord Afrika. Echter, de mensen in Azie hebben er lucht van gekregen en sluiten zich aan om ook te verhuizen naar “het Europa, waar het leven goed is”. Alsof “onze ondergang” een boter reklame betreft.
  Aangezien de Haagse politiek het land Brussel vrijwillig verplicht geschonken had (Verdrag Lissabon!) kunnen we gerust vaststellen dat onze beslissers niet in Den Haag maar in Berlijn zitten.

  Nog even kort uw souvereiniteit inleveren bij de UNO via Mevr. Merkel en de wereldregering kan van start gaan.
  Maak U niks voor, Nederland, het is ook nu sinds Marrakesh: Salut, Europa, het is met U gedaan sinds “Marrakesh”. Mevr. Merkel heeft het besloten.
  We worden ingeleverd als volk met een kultuur.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.