Klimaatautocraat Jesse Klaver toont ware aard, praat liever óver bedrijven dan mét bedrijven

Geen categoriedec 09 2018, 15:00
Sybrand Buma (CDA) was vandaag bij Buitenhof te zien. Volgens hem is niet zeker of er eind december een klimaatakkoord ligt. Reden daarvoor is onder andere Jesse Klaver die liever niet meer wil dat grote bedrijven aanschuiven bij de onderhandelingen! Dat meldt De Telegraaf.
Dat het klimaat redden inmiddels meer een religie lijkt geworden dan een rationeel debat, staat wel zo'n beetje vast. Buma legt het probleem goed uit toen hij zei:

"Als je een onderneming bent gaat het over je voortbestaan, als je alleen voor een groene toekomst bent maakt het belang van een onderneming minder uit.”

GroenLinks Klimaatautocraat Jesse Klaver maakt dit pijnlijk duidelijk. Hij vindt het een goed idee als grote bedrijven niet meer meepraten bij de klimaatonderhandelingen. Nu weet iedereen dat het juist de grote bedrijven zijn die de meeste last zullen krijgen van dergelijke maatregelen. Wanneer je niet mee kunt praten wordt er dus óver je gepraat. Dat is pas democratie als we Jesse mogen geloven! 'Bek houden en ik vertel je wel wat je gaat betalen!' is waar het op neer komt.
Je kunt er donder op zeggen dat Klaver niet met halfbakken maatregelen komt zoals die 7 euro vliegtaks en dus kei en keihard zal willen ingrijpen. Nu kun je zeggen van grote bedrijven wat je wil maar die zijn óók niet gek en zullen heus niet stilzitten, 'ja' en 'amen' zeggen en de eerstvolgende vergadering beginnen met een quinoa-salade en verse muntthee.
Één van de verregaande maatregelen is een subsidie van 6.000 euro voor een elektrische auto. Dat je dan nog steeds een flink bedrag nodig hebt voor zo'n kut Hybrid zal Klaver worst wezen, zolang die subsidie maar wordt gedekt door hogere brandstofaccijns. Het effect is dan dat laag-loon-Nederland flink wordt uitgeknepen om de Utrechtse bakfietsmoeder haar nieuwe deug-mobiel te helpen financieren, maar zelf nooit zo'n apparaat kunnen bekostigen.
Koopt men dan ook nog eens en masse elektrische auto's over de rug van de arbeiders, dan loop je ook nog het risico dat de groene stroom onvoldoende blijkt en men toch weer een kolencentrale mag gaan opstarten, zoals ook in Duitsland het effect is geweest. Leuk man, GroenLinks!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten