Klimaatautocraat Jesse Klaver toont ware aard, praat liever óver bedrijven dan mét bedrijven

Sybrand Buma (CDA) was vandaag bij Buitenhof te zien. Volgens hem is niet zeker of er eind december een klimaatakkoord ligt. Reden daarvoor is onder andere Jesse Klaver die liever niet meer wil dat grote bedrijven aanschuiven bij de onderhandelingen! Dat meldt De Telegraaf.

Dat het klimaat redden inmiddels meer een religie lijkt geworden dan een rationeel debat, staat wel zo’n beetje vast. Buma legt het probleem goed uit toen hij zei:

“Als je een onderneming bent gaat het over je voortbestaan, als je alleen voor een groene toekomst bent maakt het belang van een onderneming minder uit.”

GroenLinks Klimaatautocraat Jesse Klaver maakt dit pijnlijk duidelijk. Hij vindt het een goed idee als grote bedrijven niet meer meepraten bij de klimaatonderhandelingen. Nu weet iedereen dat het juist de grote bedrijven zijn die de meeste last zullen krijgen van dergelijke maatregelen. Wanneer je niet mee kunt praten wordt er dus óver je gepraat. Dat is pas democratie als we Jesse mogen geloven! ‘Bek houden en ik vertel je wel wat je gaat betalen!’ is waar het op neer komt.

Je kunt er donder op zeggen dat Klaver niet met halfbakken maatregelen komt zoals die 7 euro vliegtaks en dus kei en keihard zal willen ingrijpen. Nu kun je zeggen van grote bedrijven wat je wil maar die zijn óók niet gek en zullen heus niet stilzitten, ‘ja’ en ‘amen’ zeggen en de eerstvolgende vergadering beginnen met een quinoa-salade en verse muntthee.

Één van de verregaande maatregelen is een subsidie van 6.000 euro voor een elektrische auto. Dat je dan nog steeds een flink bedrag nodig hebt voor zo’n kut Hybrid zal Klaver worst wezen, zolang die subsidie maar wordt gedekt door hogere brandstofaccijns. Het effect is dan dat laag-loon-Nederland flink wordt uitgeknepen om de Utrechtse bakfietsmoeder haar nieuwe deug-mobiel te helpen financieren, maar zelf nooit zo’n apparaat kunnen bekostigen.

Koopt men dan ook nog eens en masse elektrische auto’s over de rug van de arbeiders, dan loop je ook nog het risico dat de groene stroom onvoldoende blijkt en men toch weer een kolencentrale mag gaan opstarten, zoals ook in Duitsland het effect is geweest. Leuk man, GroenLinks!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Tante Sidonia

  Dat Yasser Klaver niet kan rekenen is bekend. Maar bedrijven die een enorme werkgelegenheid creeeren uitsluiten???
  De nooit haalbare kabouter dromen gekte milieu/klimaat normen zijn voor de Groen-Linkse het 2e geloof naast de Islam!
  Dit betekent dat het communisme in Groen-links herleeft! Alles in bedwang houden!
  Alles voor ons: de apparatsjiks en het gezamenlijk masturberen en orgasme-niseren!
  Wat een vreemde kabouters in Nederland!
  PS:
  Yasser, welke middenklasse en laagbetaalde kunnen een Tesla aanschaffen? Wel de
  kabouter-dromen-gekte-milieu/klimaat burgers. Deze hebben vrijwel allemaal géén banen in het bedrijfsleven maar mooie ( door links vervloekte “gepeupel en klootjesvolk” en inmiddels uitgemolken door belastingen om de genoemde gekken aan hun riante salarissen te helpen) overheidsbanen!

 2. Tguard

  Aytas kom op he met je prachtige bijdrages

  1. Aytas

   Die van jou is hoogstaand. Werkelijk indrukwekkend.

   1. Stanly2000

    Aytasje, “Wat een vreemde kabouters in Nederland!” zegt Tante Sidonia.

   2. Tguard

    Ik ben hier alleen maar om jouw bijdrages te kezen

 3. RPML

  Je zult maar ondernemer zijn met 20.000 man op de payrol en zo’n snotneus die nog nooit een bedrijf van binnen heeft gezien gaat in achterkamertjes met alleen maar ja-knikkers even het lot van 20.001 mensen bepalen om ervoor te zorgen dat de temperatuur met 0,0003 graden in Nederland gaat dalen…

  1. sjun

   Om minder zou je ertoe kunnen komen om persoonlijk politieke bewustmakingsprocessen te starten en op gang te houden. De marionet Yasser Feras praat naar dat hem wordt ingeseind door Anton Johan Wijnand Duyvendak en Miriam de Rijk. Voor wie er graag wat meer van weet een actueel gebleven stuk: https://tinyurl.com/yd2jd8jh

 4. Dendermonde

  “Als je een onderneming bent gaat het over je voortbestaan, als je alleen voor een groene toekomst bent maakt het belang van een onderneming minder uit.”

  Dat is goed gezien. Het bedrijfsleven gaat alleen voor het geld. Daarom zal de Overheid milieuregels moeten stellen en kan ze financiële prikkels geven waar het bedrijfsleven wel op reageert.

  1. RPML

   Het bedrijfsleven hapt alleen als er een doel en een visie achter zitten; van geen ven beiden is in de verste verte iets te bespeuren bij Klaver

   1. Dendermonde

    RPML denkt dat het bedrijfsleven zich laat leiden door doel en visie. Dat is een misverstand dat je vaak bij overheidsambtenaren aantreft. Het bedrijfsleven laat zich alleen leiden door financieel rendement. Wat de Overheid kan doen is het bedrijfsleven verleiden met financiële prikkels of ze met stevige wetgeving milieuonvriendelijke alternatieven ontnemen: wortel en stok.

    Dat is wat deze Regering gelukkig ook doet.

    1. RPML

     Een doel is ook rendement, maar ach, wie leg ik het eigenlijk uit… een trol die betaald wordt voor zijn onzin…

     1. Dendermonde

      Ik zie dat u terugkrabbelt, RPML, en thans erkent dat de doelen van het bedrijfsleven altijd op financieel rendement zijn gericht.
      Nu we het hierover eens zijn, zult u het ook met me eens zijn dat we het bedrijfsleven alleen met wortel en stok tot een meer duurzaam beleid kunnen verleiden. Dat betekent bijvoorbeeld strenge milieu-eisen, bijvoorbeeld hogere lasten voor fossiele brandstoffen en de uitstoot die daarvan het gevolg is, een verbod op verbrandingsmotoren etc. en een fiscaal beleid en subsidies die het voor bedrijven aantrekkelijk maakt te verduurzamen en daarin innovatieve oplossingen te vinden.

     2. RPML

      Als je de monden van de medewerkers en de eigenaar die het risico moet dragen moet vullen is financieel rendement toch een eerste voorwaarde? Of werkt iedereen voor de katse viool? Dat is geen ‘erkennen’ maar een voorwaarde om überhaupt een onderneming te starten of te continueren, tenzij je filantropie als grondbeginsel hebt… een ‘duurzaam’ beleid is dus alleen mogelijk als primair aan die voorwaarde voldaan wordt. Ik heb werkelijk geen idee van welke planeet u komt om te denken dat doel en visie daar geen onderdeel van zouden zijn.

     3. fockingworst

      @rpml u ziet dit goed @dendermonde is @ernst quispel is ontelbare nicks tot aan @simon brouwenstein, waar hij hier het blog succesvol verpest en kapot maakt
      Blijkbaar vind de hoofdredactie van dds dit prima, want zo gaat dat al jaaaaaaren.

     4. Dendermonde

      U bevestigt mijn stelling RPML, inderdaad, het financiële rendement is voor bedrijven de eerste voorwaarde.
      Bent u het ook eens met mijn conclusie dat we om die reden bedrijven met subsidies en fiscale maatregelen tot innovatie en duurzaam produceren moeten verleiden en met stevige wetgeving niet-duurzame alternatieven moeten afstoppen?

     5. Koos sssss

      Dendermonde is serieus onnozel. Die denkt dat de grenzen van ons landje ook de grenzen van de wereld vormen.
      Een vorm van kortzichtigheid, die er bij linksmenschen domweg niet uit te slaan is.
      Op dat moment dat ze naderhand met hun neus op de dramatische feiten worden gedrukt meesmuilden de Dendermondes iets over “voortschrijdend inzicht”.

  2. Koos sssss

   Verkassen naar een land, waar de regelgeving aanzienlijk prettiger is / het product duidelijk goedkoper kan worden geproduceerd is ook een veelvoorkomende reactie.

   Waar links het voor het zeggen krijgt met haar dogma’s zie je per definitie een spoor van vernieling ontstaan in de economie.

 5. Aytas

  ‘Koopt men dan ook nog eens en masse elektrische auto’s over de rug van de arbeiders’

  Extreem links geneuzel. Leg die arbeider maar een keer uit hoe hun zorg betaalbaar wordt gehouden.

  Het populisme straalt ervan af het noemt zich rechts maar het is nationaal socialisme. Fucking hell waar gaan we heen.

  1. Stanly2000

   Wat een vreemde kabouters in Nederland!

  2. denktenk

   @Aytas,

   Verward mens? Gesloten afdeling, of platspuiten?
   Ook het lesje over populisme van van Urk heeft nog niet geholpen.

 6. Eugenie de la Fleur

  Ik heb ook een hybride en ik heb hier ook voor moeten sparen. Nu rijd ik met een schoon geweten dat ik bezig ben om het klimaat te redden.

  Voor de verandering zal ik maar eens plat zeggen tegen iedereen die zeurt, bek dicht en betalen!

  1. tomygun

   EU genie , je had een auto op LPG moeten nemen
   dan had je aan het gas gekund .

  2. wheelboy

   Fleurtje
   Dom wicht . Ik zal je geweten even de grond in drukken . Jou plugin Hybride pakt zijn stroom van een energie centrale die dus verderop de CO2 de lucht in stoot. Net als de Tesla van meneer de directeur. Enige waarom jij en die directeur die auto’s hebben aangeschaft is dat je geen wegenbelasting hoeft te betalen . Jammer hè dat die betrouwbare overheid dat volgens mij geschrapt heeft voor hybride auto’s .Maar meneer de directeur hoeft nog steeds niets te betalen aan wegenbelasting en heeft tot einde jaar 4% bijtelling op zijn leasebak waar hij een ton per jaar mee rijd .

  3. sjun

   Hmm, heb je de rubberslijtage van je banden wel onder controle of telt die klimaatbelasing om een of andere reden niet mee?

 7. Arie B

  Yasser is als altijd hypocriet. Ziet de bedrijven als melkkoeien terwijl hij niet snapt dat het ’s lands levensader is. Dat communistische bloed zit er nog altijd in.. Ondertussen schreeuwt hij over het klimaat en reed een dikke X5. Laten we ophouden over deze judas die de deur wijd openzet voor kansarmen gelukzoekers.

  1. RPML

   Hij is net verhuisd naar een rianter onderkomen, de stad uit en zijn 3de vleesetende Klavertje is op komst… doet mij denken aan Halsema die haar kinderen met haar stokoude Benz niet meer naar een zwarte school wilde brengen.. als de vos de passie preekt, boer pas op je kippen…

   1. wheelboy

    RMPL
    Je vergeet herr rosenmuller de zgn havenarbeider .Haha papa was ceo bij V&D en had een groot pakket aandelen . Die erfde herr rosenmuller . Die ook over zwarte scholen lulde en zijn eigen kinderen op de Utrechtse Heuvelrug naar school gingen en waar in geen 10 km een allochtoon te bekennen was . En Klaver milieu zou zeggen Yasser die die BMW weg en ga met de fiets of trein . Da’s toch een GL gedachte. Zolang ze het zelf maar niet hoeven .

    1. RPML

     In die zin zijn de SP’ers zuiverder in de leer, daar kan ik dan wel respect voor opbrengen…

 8. Arie B

  En dat gas dat mag ook al niet meer terwijl het een zeer schone brandstof is. Kerncentrales mogen sowieso ook niet. Nee, alles dichtstraten met dure panelen en dan weer een nieuwe belastingsoort verzinnen omdat de energiebelasting terugloopt. We zijn ongeveer het kleinste landje van de wereld maar wat voelt het goed dat we toch een kleine 0,000000001% kunnen betekenen!

  1. wheelboy

   Arie
   Op jou energie zijn al verschillende belastingen verzonnen . Begon in de 60s al een belasting van 1 cent op gas voor evt schade in Groningen . Dan regulerende energiebelasting ODE . BTW . Enz .En nog is het niet genoeg . Was het eerst de auto die de nationale melkkoe was . Nu de huishoudens . En ergste wat ik vind is dat de onderlaag straks het niet meer betalen kan en letterlijk in de kou zit . En meneer de directeur er lekker warmpjes bij zit . Die nu al de subsidies op zijn dure Tesla krijgt en als het straks gewoon goed is zon electrische auto wij er wederom bon en een of andere andere onzin belasting over kunnen betalen in de staatskas te vullen

 9. shidaian

  Het wordt wel steeds duidelijker dat GL bestaat uit de oude Communistren en Radicalen…..overgoten met een groen sausje. Macht macht macht en drammen drammen drammen Een rijke bovenlaag en de rest kan sjappelen en zal nooit iets hebben( zie de Varkens uit Animal Farm van Orwell.)

 10. wheelboy

  GL hwwdt ernin her verleden al vaak voor gezorgd dat de burger de rekening kreeg . Dikke twee jaar geleden nog samen met D666 . 5ct tax op het gas en we zouden 5 miljard lastenverlichting verlichting krijgen . Die 5ct is er gekomen die 5 miljard lastenverlichting nooit die ging eigenlijk de Syrische vrinden. Dan in het verleden VVD PvDA D666 samen met GL dear regulerende energiebelasting daar werden subsidies van verstrekt De belasting is gebleven maar de subsidies zijn verdwenen .mvd GL D666 PVDA VVD .

 11. Gerlos

  Jesse Klavertje drie heeft last van klimaat kronkels in zijn bovenkamer.en ik ben bang dat het niet goed gaat komen met hem.

 12. TD

  Misschien heeft Jesse Klaver gifgroene ideeën:
  elektroauto voor onder modaal inkomen is onbetaalbaar dat word dus,fiets,elektro-brommer of openbaar vervoer
  Boven modaal inkomen kan de elektroauto wel aanschaffen!
  Voordelen: minder verkeersslachtoffers, geen of minder files,minder uitstoot co2/fijnstof,minder kosten infrastructuur wegen.
  Minder baten mbt wegenbelasting,benzine accijnzen etc worden gecompenseerd met duurder openbaar vervoer,fietsbelasting,elektrobrommer belasting.

 13. Tante Sidonia

  Dus,………………….. Yassertje Klaver: ook jouw kinderen op een zwarte school?
  En hoe staat het met je BMW?
  Of is Juffie Halsema je voorbeeld? Halsema: “mijn kinderen alleen op een blanke school” of in vervuilende diesel mag mijn echtgenoot wél rijden! Of,…boerka’s heb ik geen last van; wonen toch niet bij mij in de buurt!
  Gelijk in Communistische tijden: apparatsjiks (Yasser/Rosenmuller/ Halsema/ etc,.) zijn “boven verhemelde “Kameraden”, die het ooo,… ooo,…. zo goed voorhebben met de ( in hun ogen gepeupel en klootjesvolk) burgers!
  Het linkse facisme staat in Nederland voor de deur: en onthoudt,……. wie het niet met ons eens is: racist, facist, nazist, populist en de hele rambam! Uiteraard gesteund door het inmiddels zeer linkse Hilversum!

  1. Lugar

   @Tante: En vergeet GroenLinks erelid Wijnand Duyvendak niet. Er kleeft een geurtje aan die man.

   “Duyvendak sloot zich aan bij de kraakbeweging en de antimilitaristische actiegroep Onkruit. In oktober 1984 werd Wijnand Duyvendak aangehouden bij een inbraak in het militaire MIBO-complex in Dubbeldam. De rechtbank in Dordrecht veroordeelde hem tot 6 weken gevangenisstraf, waardoor hij een strafblad kreeg. “

 14. Karel de Grote

  Noem niet steeds Jesse Klaver, zijn echte naam is Yasser Faras en daar schaamt die geiteneuker zich schijnbaar voor

 15. PMG

  Weer zo’n stukje tekst dat totaal berust op verkeerde info. Subsidie van 72.000 euro op Tesla, Woutertje. Hybrides zijn prima auto’s zonder stekker en kennen geen subsidie voor zover mij bekend. En gaan de kerncentrales weer opstarten in Duitsland, ook heel erg goed!

 16. Troelstra

  Wiegel kijkt argwanend naar het klimaatakkoord dat wordt gesmeed. Hij vreest dat dit voor veel mensen peperduur zal uitpakken. „Er wordt te weinig gekeken naar gewone punten voor gewone mensen. Voorzichtig aan”, maant hij de coalitie en zijn partij het in het bijzonder.

  Bron: De Telegraaf

  1. Lugar

   “Hij vreest dat dit voor veel mensen peperduur zal uitpakken.”

   Waarom vrees? Het is 100% zeker! Rutte heeft allang besloten dat er forse milieuheffingen zullen komen, dat is reeds in gang gezet.

 17. Lugar

  Dat krijg je als er mensen zijn die op zo’n figuur stemmen omdat hij zo’n lekker bekkie heeft, dat doet mij denken aan het succes van Wouter Bos, hij bleek veel stemmen te krijgen omdat hij zo’n lekker kontje had.

  “Kamerlid Gerda Verburg in de Volkskrant: ,,We horen de hele dag dat Bos zo charmant en aantrekkelijk is. Ik vernam zelfs dat hij een lekker kontje heeft. (…) Met alleen een lekker kontje kun je het land niet regeren.”

  Bron: NRC Frits Abrahams 16 januari 2003

 18. Ome Wim

  Daarom wordt “Groen Links” ook vaak “Groen Lijp” genoemd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.