Nigeriaanse migranten opgepakt na dreigende kaping transportschip voor de Engelse kust

Geen categoriedec 23 2018, 15:00
Voor de kust van de Engelse havenstad Kent zijn vier verstekelingen opgepakt nadat zij hoogstwaarschijnlijk in Nigeria het transportschip zonder toestemming betraden. De verstekelingen hielden zich lange tijd op in het ruim, zo meldt Sky News. Na de ontdekking pakten de verstekelingen gevaarlijke objecten op zoals metalen staven en bedreigden zij daarmee de bemanning. Ze wilden daarmee bewerkstelligen dat het schip dicht bij de kust voer zodat ze het Verenigd Koninkrijk konden bereiken. Maar in plaats van een zwemtocht naar de kust werden ze opgehaald door een helikopter van de Special Boat Service. Het werd geen warm onthaal want de vreemdelingen werden direct gearresteerd.
Een woordvoerder van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het schip stelt: "Het schip vertrok uit Nigeria. Ze (de verstekelingen red.) ontsnapten uit het ruim en bedreigden de bemanning. Zij eisten dat het schip dicht langs de kust zou varen". Natuurlijk met het doel een nat pak te halen en zwemmend het territorium van het Verenigd Koninkrijk te bereiken. Toen bleek dat dit verzoek niet zou worden ingewilligd besloten de verstekelingen andere methoden aan te wenden om het schip in hun richting te bewegen. Ze pakten gevaarlijke objecten op waarna de bemanning van het schip zichzelf opsloot op de brug.
"Ze deden verwoede pogingen om objecten te vinden waarmee zij onder dreiging van geweld hun zin konden krijgen. IJzeren staven, buizen en andere zaken om de bemanning te bedreigen" aldus woordvoerder Kyprianou. De poging tot kapen van het schip werd echter verijdeld door de Britse ordediensten. Een helikopter met speciale eenheden vloog naar het belegerde schip en via touwen daalden eenheden van de Britse Marine neer op het dek. De migranten werden vervolgens gearresteerd en afgevoerd. De bemanning van het schip is in veiligheid en aangemeerd in de haven.
Het is niet de eerste keer dat migranten middels geweld proberen de Europese binnengrenzen te bereiken. Eerder dit jaar verweet de Italiaanse regering een aantal migranten dat zij schepen zouden hebben gekaapt voor de Libische kust.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten