Noodkreet van Belgische staatssecretaris Theo Francken: ‘Activistische rechters zullen Marrakesh afdwingen!’

Geen categoriedec 07 2018, 14:00
Lieve mensen,
De gedachte dat Vlamingen zelf moeten kunnen beslissen over hun toekomst, behoort tot het DNA van onze partij. Daarom ijveren wij voor Vlaamse zelfstandigheid, via een confederaal bestuursmodel.
Dat idee van soevereiniteit geldt niet enkel binnen België. Ook op internationaal vlak moeten we dit bewaken. De afgelopen decennia werden tal van bevoegdheden van de nationale staat overgeheveld aan internationale instellingen. Die bevoegdheden gingen daardoor verloren, niet alleen voor België, maar ook voor het Vlaanderen van de toekomst, binnen een confederaal België.
Nergens knelt dit internationale keurslijf harder dan op vlak van migratie. De lijnen in migratie worden niet uitgezet door de Belgische wetgever, maar door de Europese. De eindbeslissing in repatriëringsdossiers, ook van criminelen en oorlogsmisdadigers, wordt niet genomen in Brussel, maar in Straatsburg.
En wie niet horen wil, zal voelen, in de vorm van boetes van de Europese Commissie, dwangsommen en veroordelingen door Europese rechtbanken. Dat keurslijf is verstikkend en onwerkbaar. We moeten dan ook ijveren voor een migratieomwenteling op Europees vlak, waarbij de lidstaten opnieuw zelf over hun migratiebeleid kunnen beslissen.
Bovenop dit Europese keurslijf, dreigt vandaag onze soevereiniteit ook nog eens uitgehold te worden door de Verenigde Naties. Het Marrakeshpact spreekt zich uit over vrijwel elke detailkwestie van migratie. Wie zegt dat dit allemaal vrijblijvend is, die dwaalt.
Het naleven van het Marrakeshpact door ons land zal opgevolgd worden door een internationale bureaucratie zonder enige democratische legitimiteit. Het pact dreigt ook afgedwongen te worden door activistische rechters, omdat het als ‘zacht recht’ kan worden ingeroepen voor rechtbanken, zoals bevestigd werd door tal van eminente professoren.
In het belang van onze soevereiniteit zeggen wij dan ook duidelijk “neen” tegen het Marrakeshpact.
Want anders, gaan wij de tanker niet kunnen keren.
Want anders, gaan wij de immigratie naar ons land willoos moeten blijven ondergaan.
Steun ons in deze strijd.
Deel dit bericht als je er ook zo over denkt. Als je ook wil dat dat pact niet goedgekeurd wordt. Bedankt.
Theo Francken is Federaal Staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de Belgische regering namens de N-VA - de enige regeringspartij in België die het tekenen van Marrakesh probeert te stoppen. Dit bericht verscheen in eerste instantie op Franckens Facebookpagina.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten