Noodkreet van Belgische staatssecretaris Theo Francken: ‘Activistische rechters zullen Marrakesh afdwingen!’

Lieve mensen,

De gedachte dat Vlamingen zelf moeten kunnen beslissen over hun toekomst, behoort tot het DNA van onze partij. Daarom ijveren wij voor Vlaamse zelfstandigheid, via een confederaal bestuursmodel.

Dat idee van soevereiniteit geldt niet enkel binnen België. Ook op internationaal vlak moeten we dit bewaken. De afgelopen decennia werden tal van bevoegdheden van de nationale staat overgeheveld aan internationale instellingen. Die bevoegdheden gingen daardoor verloren, niet alleen voor België, maar ook voor het Vlaanderen van de toekomst, binnen een confederaal België.

Nergens knelt dit internationale keurslijf harder dan op vlak van migratie. De lijnen in migratie worden niet uitgezet door de Belgische wetgever, maar door de Europese. De eindbeslissing in repatriëringsdossiers, ook van criminelen en oorlogsmisdadigers, wordt niet genomen in Brussel, maar in Straatsburg.

En wie niet horen wil, zal voelen, in de vorm van boetes van de Europese Commissie, dwangsommen en veroordelingen door Europese rechtbanken. Dat keurslijf is verstikkend en onwerkbaar. We moeten dan ook ijveren voor een migratieomwenteling op Europees vlak, waarbij de lidstaten opnieuw zelf over hun migratiebeleid kunnen beslissen.

Bovenop dit Europese keurslijf, dreigt vandaag onze soevereiniteit ook nog eens uitgehold te worden door de Verenigde Naties. Het Marrakeshpact spreekt zich uit over vrijwel elke detailkwestie van migratie. Wie zegt dat dit allemaal vrijblijvend is, die dwaalt.

Het naleven van het Marrakeshpact door ons land zal opgevolgd worden door een internationale bureaucratie zonder enige democratische legitimiteit. Het pact dreigt ook afgedwongen te worden door activistische rechters, omdat het als ‘zacht recht’ kan worden ingeroepen voor rechtbanken, zoals bevestigd werd door tal van eminente professoren.

In het belang van onze soevereiniteit zeggen wij dan ook duidelijk “neen” tegen het Marrakeshpact.
Want anders, gaan wij de tanker niet kunnen keren.
Want anders, gaan wij de immigratie naar ons land willoos moeten blijven ondergaan.

Steun ons in deze strijd.

Deel dit bericht als je er ook zo over denkt. Als je ook wil dat dat pact niet goedgekeurd wordt. Bedankt.

Theo Francken is Federaal Staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de Belgische regering namens de N-VA – de enige regeringspartij in België die het tekenen van Marrakesh probeert te stoppen. Dit bericht verscheen in eerste instantie op Franckens Facebookpagina.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ritter

  Je ziet het ook in de VS waar activistische rechters het beleid van Trump ,betreffende illegale migratie , iedere keer weer saboteren.

  Deze z.g “Obama” rechters zijn activistische rechters die een “open grenzen” agenda hebben en iedere keer Trump tegenwerken als hij een nieuwe maatregel neemt om de illegale migratie tegen te gaan.

  1. Spaanse kok

   Een teken van leven van Ritter.
   En zelfs van Belgisch nieuws maakt hij een Trump aangelegenheid.

 2. Troelstra

  Daarom: Teken niet!

  1. Top

   Lees op Elsevier.nl even de bijdragen van Afshin Ellian. Duidelijker kan het volgens mij niet.

   1. Lugar

    @Top: Ja daar wordt ook nog even snel aan voorbij gegaan. De dataverzameling van migranten en de verwerking ervan.

    1. Lugar

     “De onwelgevallige journalisten en opiniemakers moeten kortom een educatie ondergaan.

     De heropvoeding van journalisten is in één adem genoemd met strafbare feiten als racisme, hate speech, et cetera. Natuurlijk hebben de meeste landen op aarde, die ook nog eens niet-democratisch zijn, geen probleem met de heropvoeding van journalisten en de controle op internet. Dit pact is een ernstige aantasting van vrijheid van meningsuiting.”

 3. Dendermonde

  De staatssecretaris is van de N-VA.

  Meer valt er niet over te zeggen.

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Trias Politica is al decennia geleden uiteen gescheurd door activistische en ideologisch gestuurde rechters.
  Zie bv. de veroordeling van Janmaat voor zijn woorden Vol is Vol, de politieke aanklachten jegens Wilders, de beloning van de moordenaar van Pim Fortuyn om nog maar te zwijgen van de Europese rechters die islam kritiek hebben verboden (zie ondermeer uitspraak inzake Pedofilie)

  Justitie is corrupt en kapot. Europa begint steeds meer op 1984 te lijken met een vette vleug middeleeuwen Inquisitie.

  En de rechters werken eendrachtig samen met de moreel failliete (Fake news-)MSM, de D’66-Suikerfeest-politie en de antidemocratische vorktongen in Den Haag.

 5. Aytas

  Domme praat dat weet je ook wel. Populisme.

  1. Troelstra

   Spuit Elf geeft ook nog verbale drek af.

 6. fusilier

  Ook de gele hesjes riepen vorige week bij de Champs Elysees ,wij willen Trump. De populariteit van Macron is gezakt naar 20 procent. En Belgie volgt. En dat terwijl de zogenaamde dictator Putin maar liefst voor 80 procent gesteund word door de eigen bevolking.

  1. Ad Infinitum

   Trump houdt niet van opstandjes, daar treedt de nationale garde op. Poetin heeft ook zo zijn eigen methodes, Greenpeace weet er alles van.

  1. Dendermonde

   Dit doet denken aan de ratten in de nazi-film Der Ewige Jude.

   Sommige vormen van smerige racistische vuiligheid gaan nooit over.

 7. Two Ravens Black Kettle

  De Soviet Unie ging ook op roverstocht maar eerst moesten ze alle interne krachten kallt stellen.
  Iedereen die zich niet wenste te conformeren aan de ideologie werd ‘weggemaakt’, ‘weggepoetst’, door de Pravda gedemoniseerd, beroepsverboden voor dissidenten, de Gulag voor de andersdenkenden.
  In Europa is West-Europa (muv. Denemarken) en inmiddels volledig kallt gestellt/gecastreerd.
  De democratie ligt de rotten en ruften op de vuilnisbelt van de geschiedenis.
  Freedom = Slavery
  Ignorance = Strength
  De ontworteling en vernietiging van Europa kan nu op Maximum Drive.
  Het schapenvolk zal gedwee en met vochtige staart (en daarbij begeleid door de MSM-propagandisten/academici) de slachtbanken in huppelen.

 8. Lugar

  Geleend van Afshin:

  “Klaas Dijkhoff ziet alleen maar voordelen in een pact dat volgens hem helemaal niet bindend is. Sorry Klaas, wanneer Nederland Somalië zou aanspreken om zijn onderdanen terug te nemen, zal een Somalische Klaas zeggen: ‘Jammer, het is niet bindend.’

  1. van Urk

   Lugar, ha,ha precies. ”Denken zonder ervaring is leeg, maar ervaring zonder denken is blind”. Het gebruik maken van de mazen van de wet door migranten, Afrikaanse corrupte leiders, malafide advocaten en rechters zullen ook met dit – in de ogen van onze politici zogenaamd goed in elkaar opgezet verdrag- weer het toekomstige verontwaardigde gesprek van het kabinet gaan worden.

 9. C.A.Barstow

  Het justitieel apparaat in Nederland is een links rattennest daar zullen die neanderthalers die in hordes hierheen zullen komen niet bang voor hoeven te zijn, zij zullen alle hulp van hen krijgen om hier binnen te komen en te blijven.

 10. Floris

  Uitstekend stuk van Francken!

 11. J.Rademaker

  Beste burger u heeft helemaal niets dan lege briefjes in te brengen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.