Politie Brabant rolt steeds minder hennepkwekerijen op!

De politie in Brabant meent getuige te zijn van een daling in het aantal hennepkwekerijen. Zij hebben er nu ‘slechts’ 340 in west-Brabant opgerold waar dat er vorig jaar nog ruim 500 waren. Dat meldt de NOS.

Of er echt een daling in het aantal hennepkwekerijen is of dat ze beter uit het zicht van de politie weten te blijven is natuurlijk nog maar de vraag. De politie is echter trots over de cijfers en wellicht hebben ze daar ook wel voldoende reden toe.

De politie is namelijk behoorlijk actief bezig met het opsporen van drugslabs en hennepkwekerijen in het Colombia van Europa genaamd Brabant. In 2006 rolde de politie in heel Nederland ruim 6000 illegale hennepkwekerijen op en vorig jaar waren dat er 4600.

De politie meent dat de harde aanpak zijn vruchten begint af te werpen. Iedere ‘vage’ melding is directe aanleiding voor de politie om erop uit te trekken. Wordt zo’n kwekerij aangetroffen dan neemt men alles in beslag en ontmantelt men de hele zooi. Bewoners moeten soms voor drie tot zes maanden hun huis uit en de stroomleverancier verhaalt de gemaakte kosten via de rechtbank bij de kweker. Als klap op de vuurpijl moet de gemaakte winst van de kwekers ook nog eens volledig worden terugbetaald.

Enige kanttekeningen worden verder toegelicht. De politie kleurt ergens toch een wat optimistisch beeld. Enerzijds doordat zij zelf menen dat slechts 20 procent van de kwekerijen wordt ontdekt en anderzijds zijn er geluiden van deskundigen die stellen dat kwekers richting België trekken, waarmee het probleem zich dus voornamelijk gewoon verplaatst.

Het lijkt er dus op dat de overige 80 procent zich gewoon beter heeft weten te verstoppen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. marco1

  Echte liefhebbers van de natuur brabanders vandaar ze graag wat groen in huis hebben.

 2. C.A.Barstow

  Justitie liegt natuurlijk uit haar eigen broekzak,
  er zijn niet minder hennepkwekerijen, nee, door alle bezuinigingen is er veel te weinig politie personeel om de zaken aan te pakken.
  Iedere jandoedel die met deze zaken te maken heeft draait gewoon zijn hoofd weg,
  of te wel ”horen, zien en zwijgen”

 3. Aytas

  ‘Het lijkt er dus op dat de overige 80 procent zich gewoon beter heeft weten te verstoppen.’

  Lijkt me ook anders waren de skunk junks al in groene hesjes op straat verschenen. Legalize that shit.

 4. Ries

  Als de politie nu eens achter de mesthopen gaat kijken? Ja, daar krijg je wel vieze laarzen van, maar dan vind je ook wat…

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.