Sylvana Simons, #metoo, immigranten en moslims: Nederlanders weten niet hoe de samenleving eruit ziet!

Flinke poeier van Pascal Vanenburg op Joop.nl, die ons even met feiten en percentages om de oren slaat omdat we niet meer zien hoe de samenleving eruit ziet. Eens even kijken of daar een speldje tussen te prikken is!

Aanleiding voor zijn gedram is de Sylvana Simons documentaire waar een D66-lid kennelijk Simons even bijschoolt over haar gebruik van het woord ‘racisme’. Ik heb de documentaire niet gezien maar een D66-lid die het gebruik van racisme probeert in te dammen bij Simons lijkt me een ronduit hilarisch stukje tv. Maar goed, reden voor Vanenburg om ‘The perils of perception’ aan te halen, een onderzoek dat mispercepties in de maatschappij aan de kaak stelt, want Nederlanders snappen blijkbaar de ballen van wat er in de samenleving gebeurt.

Zo meent een aanzienlijk deel van Nederland dat de gevangenissen uitpuilen, terwijl er sinds 2014 al 23 gevangenissen zijn opgedoekt. Oké, da’s gewoon een feit. Varenburg voegt daaraan toe: de criminaliteit neemt volgens het CBS al jaren sterk af! Totaal onterecht dat het gevoel van onveiligheid zo groot is dus! Over het feit dat daadwerkelijke criminaliteit en geregistreerde criminaliteit nogal verschilt, mede doordat aangiftebereidheid óók sterk is gedaald, hoor je hem dan weer niet!

‘Nederlanders denken dat maar liefst 25 procent van alle inwoners immigrant is, het werkelijke percentage is 12 procent!’ Wow, sicke diss man. Jammer dat het CBS de regel hanteert dat derde generatie allochtonen gewoon als autochtoon worden beschouwd. Opa Aziz en oma Fatima staan netjes als ‘eerste generatie Turkse migranten’ te boek, hun zoon Hakim, hier geboren, als ‘tweede generatie’, maar krijgt Hakim een kind met een tweede generatie Aïsha, dan is dat kind gewoon Nederlands. Gek dat Nederlanders dat kind niet spontaan als Nederlands zien, man!

Blijkt nou ook nog eens dat Opa Aziz en oma Fatima streng gelovig zijn maar Hakim en Aïsha hun kind seculier opvoeden, dan had de Nederlandse bevolking maar moeten snappen dat het geen moslim is. Héél raar dus dat Nederlanders denken dat 20 procent moslim is, in tegenstelling tot de 5 procent die het CBS noemt. Zéér toevallig ook dat Nederlanders 25 procent voor aantal immigranten noemen en 20 procent voor het aantal moslims.

Dan nog #MeToo. Nederlanders gokken dat ‘slechts’ 38 procent van de vrouwen met seksuele intimidatie te maken heeft gehad sinds het 15e levensjaar. Nou, niet dus! 73 Procent! De definitie wordt natuurlijk niet toegelicht, want voor sommigen is een pets op de kont niet eens #MeToo-waardig waar anderen al wegkwijnen bij een fluitende bouwvakker.

De laatste alinea bevat al helemaal een gigantische kronkel:

“CDA-leider Buma vindt nu dat de Nederlandse gele hesjes moeten worden uitgenodigd (…) en invloed moeten krijgen op het klimaatbeleid. Oftewel: laat (…) mensen op basis van een ontstemd gevoel meebeslissen over de aanpak van problemen die immens onderschat of zelfs compleet ontkend worden. (…) Wat de gele hesjes ook willen (…) is een einde aan de manier van berichtgeving van de Nederlandse media. Media (…) doen wat ze moeten doen: het publiek informeren op basis van feiten. Uit de jaarlijkse Hoopbarometer bleek dat Nederlanders overwegend optimistisch zijn (…) maar dat het vertrouwen in de rest van de samenleving daar ver bij achter blijft. Heel gek is dat niet wanneer je bedenkt dat men nauwelijks een idee heeft hoe die samenleving er werkelijk uitziet.

Raar hè? De media informeert het publiek kennelijk goed op basis van feiten maar het publiek luistert niet en snapt niet hoe de samenleving eruitziet. Toch doet de media het goed dus is het volk waarschijnlijk gewoon te achterlijk. Yeah right, Varenburg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Aytas

  ‘Over het feit dat daadwerkelijke criminaliteit en geregistreerde criminaliteit nogal verschilt, mede doordat aangiftebereidheid óók sterk is gedaald, hoor je hem dan weer niet!’

  De aangiftebereidheid is afgenomen, maar niet zo snel als het aantal ondervonden delicten. Dat de reele criminaliteit substantieel hoger ligt dan het aantal aangiftes doet niets af aan het feit dat de trend dalende is.

  ‘Gek dat Nederlanders dat kind niet spontaan als Nederlands zien, man!’

  Ja, erg gek!

  Al betaal je 50% belasting over je inkomen, is de enige nationaliteit die je in je leven gehad hebt de Nederlandse je blijft voor een deel van de Nederlanders die negerin die hier alleen maar komt profiteren.

  ‘De media informeert het publiek kennelijk goed op basis van feiten maar het publiek luistert niet en snapt niet hoe de samenleving eruitziet.’

  De media informeert niet op basis van feiten. Op bv joop staan zo vaak onjuiste voorstellingen van zaken dat als je zelf niet bereid bent onderzoek te doen je de grootste onzin verkondigd.

  Deze pascal is overigens een ster in het zoeken van spijkers op laag water. Een aanrader is zijn stukje over vermeend racisme bij de zelfscan afdeling van de Albert Hein.

  1. Top

   Dus? Nu voor de zoveelste keer, want je blijft bezig met zeiken dus ik ook. Endaar gaan we weer; Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

   1. Aytas

    Hihi haha hi

    1. Moh de pedo

     Goed stuk. Maar Nederland heeft dit aan zichzelf te danken. Noorwegen is ook rijk geworden door aardgas. Daar is gezondheidszorg nu gratis. Hier vallen de ziekenhuizen om.

     In Nederland heeft men het geld uitgegeven aan linkse hobby’s. Dat we hier veel migranten hebben is niet zo gek. We lieten hier mensen naartoe komen die zich na eventjes gewerkt te hebben ziek meldden. Na een jaartje ziektewet een levenslange WAO en lekker terug naar Marokko. Een minimumuitkering hier is gebaseerd op de kosten van levensonderhoud. Daar heeft het de waarde van 7x het wettelijk minimumloon. Dan hielden ze na remigratie ook nog recht op kinderbijslag

   2. Hallozeg

    Top suggereerd hiermee dat hij je baasje is en jij een HOND, en dat zijn de satanische gewoonte van de gare Christenen met hun GODVADER GEJANK. Als jij mensen ziet die dit schrijven horen ze bij die ADELAARS ORDE van die NERO NAPOLEON HITLER BELIEVERS, maar ja, die zijn al dood, en wij leven nu. Dus eerst kwam Jan Peter met zijn GELOVEN IS MIJN KRACHT, dus iedereen geloofde zijn leugens, want iedereen weet, anders kom je in de hel. Daarna, in 2010 kwam de VVD via meneer Rutte de Nederlanders even melden: De mein kampf regels, waarin Nederland een Jungle is, en mensen zijn ZOOGDIEREN, en samen met Maarten van Rossem overtuigd hij dus al jaren mensen van iets wat helemaal niet waar is. Als je dat niet zo kan, mag en wil omschrijven, leef jij in een DICTATUUR van de industrie en de bank. Dus politiek is bestuur, en die hebben ook niks te vertellen anders dan die SATANISCHE RITUELEN die je ook wel ziet bij studenten verenigingen, zoals vindicat. Begrijp eerst allemaal dat het Methodisme een TAK is van de Angelicaanse kerk, en dat nu heel duidelijk te zien is na die NASHVILLE TRUCJES hoe geestelijken met hun symbool Pentagram de GENOCIDES OPROEPEN, dan kan je een keertje VERDER ONTWIKKELEN dan die BARBAAR die men nu wordt omdat de MEDIA dat samen met Brussel en Den Haag nu heeft overgenomen. Dus deze reageerder met de NAAM TOP is een DICTATOR TYPE HITLER en jij hebt niks te vertellen in zijn VOC SLAVERNIJ KAMPF. Onthoud dit goed BLANKEN. Want de Islamieten leren ook die SATANISCHE RITUELEN en voeren het uit net zo makkelijk schijnbaar in Nederland. Dus moet er iets veranderen onder de GARE SCHEDELS in de DENKWIJZE met die PONZI FRAUDEURS onder andere die de miljarden wisten te rippen en: NIEMAND KON WAT DOEN BOEHOE en ze lezen nog wat DONALD DUCKS…

  2. IJsbrand Koudvuur

   @Aytas,

   “…Deze pascal is overigens een ster in het zoeken van spijkers op laag water. Een aanrader is zijn stukje over vermeend racisme bij de zelfscan afdeling van de Albert Hein…”

   Ik heb zijn stukje net even gelezen…
   …wat een zelfmedelijden heeft die knaap.

   Als ik de hoofdredacteur van Joop.nl zou zijn, had ik hem al lang de deur gewezen!

   1. Aytas

    Hylarisch nietwaar? Daar kan ik dus ook niets mee. Ik heb die ervaring ook helemaal niet.

   2. sjun

    Joop leeft van de reacties en clicks op moraalclaimende lieden als Pascal Vanenburg die hun eigen IQ uitventen. Links laten liggen lijkt me het devies tenzij je je ermee vermaakt te dossieren wat ze verspreiden.

  3. Koos sssss

   Tegenover die ene negerin die ooit 50% belasting betaalde staan toch al gauw 100.000 negerinnen, die in de bijstand hun hand ophouden.
   In die setting wordt het wat lastig om die ene negerin dan als norm te beschouwen.

   Vwb de dalende criminaliteit lijkt me jouw stelling wat lastig. Wanneer de meeste Nederlanders van ellende al geen aangifte meer doen van niet al te zware criminaliteit kan het CBS met de beste wil van de wereld geen adequate opgave doen van de werkelijke omvang van de criminaliteit.
   Dat de criminaliteit –in de statistieken– daalt is dan ook volkomen nietszeggend.

   1. Floris

    Er is ook niet zoiets als “de” criminaliteit. Daar moet onderscheid in worden gemaakt. Sommige vormen van criminaliteit dalen, andere stijgen.

    Zware criminaliteit is iets waar de burgers in de praktijk weinig last van hebben. Des te meer last hebben ze van de zg kleine criminaliteit en de straatoverlast van mocro’s. En reken maar dat die overlast stijgt. Jaar na jaar.

  4. Hallozeg

   Aytas, de hele eeuw is het oorlog, en hier vielen de bommen niet, maar het is wereldoorlog al de hele eeuw.
   De aard van verbale bedreigingen is ernstig toegenomen, en op internet zie je dat al jaren, want daar blijft het gewoon staan.
   Kenmerken van Narcisme worden niet herkent, en het hele proces patriot ACT ACTEURS waren al de hele eeuw de baas geworden, dat is Wilhelm Wundt 1911 experimenten waar men nog steeds mee bezig is.
   Nu beginnen de ogen te openen. Maar mensen die geboren worden moeten alles nog leren, en op dit moment zijn er al mensen die geboren zijn in de 21ste eeuw volwassen geworden voor de wet. Deze mensen die nu in de leeftijd rond de 18 jaar oud zijn, groeide op in die heilige oorlog die al lang bezig is. Dat heeft te maken met handel en oorlog die over de planeet denderen, jagers en boeren, de mens. Dus oorlog = de dieren waren op en de mens jaagt op de grondstoffen en ook op elkaar.
   Dus nieuwe methodes zijn al ontwikkeld, maar men heeft in Den Haag nog niet het lef gehad vragen te stellen over PONZI FRAUDE STRUCTUREN in de financiële sector zoals ondere andere Bernard Madoff en een bestuur als ENRON heeft gepleegd met schijnconstructies en schaduwboekhoudingen miljarden te rippen.
   Tijdens de crisis in 2008 sprongen er een hele zooi bankiers uit het raam, want er was wat ontdekt. En daar hoor je veel te weinig over, want ponzi methodisten hebben duizenden miljarden laten verdwijnen. Wij zijn bestolen terwijl die oorlog bezig was.
   Allemaal misleidt en iedereen stond de verkeerde kant op te kijken, PVV heeft 14 jaar lang het Vaticaan en Israël vertegenwoordigt, en dat had niks te maken met Nederland.
   Ook die Nashville actie is een TACTIC, de misleiding van Neptunus, lees the art of war van Sun Tzu, want de volgende CRISIS…. nu weet je al wat meer. Wees voorzichtig en oordeel niet zelf, maar op dit moment zijn ze in de Deutsche Bank ook bezig met onderzoeken. Het is een HELE LASTIGE ZAAK. Maar wij, Nederlanders, zijn niet gek, maar de massa wordt misleidt.

 2. jasper38

  Aytas hoe gaat het met je aandeeljes.

 3. jasper38

  Donder nou maar op naar JOOP. Nl

  1. Aytas

   Je reactie op dit onderwerp is geniaal. Lang leve de vrijheid van meningsuiting!

 4. Arie B

  Pascal Vanenburg, te idioot om te poepen. Dat hij zich thuis voelt bij Joop e.d. zegt natuurlijk ook alles over die linkse jopen. Tuig van de richel. Als ze de uitkeringen zouden stopzetten zouden de praatjes rap minder worden.

 5. Ritter

  “De media informeert het publiek kennelijk goed op basis van feiten”
  —————

  De politiek correcte “feiten” dan wel te verstaan. Dus de z.g. “feiten” die de agenda van de gevestigde media ondersteunen.

  1. Siemien

   De links georiënteerde media bedoeld men natuurlijk, die zijn niet objectief..

 6. FLP

  Ik zie Mederlanders met dubbel paspoort ook niet als Nederlander. Mederlanders die dienstplicht moeten vervullen in een ander land zijn ook geen Nederlanders. Mederlanders die na 20 jaar nog geen Nederlands spreken ook niet. Mederlanders die ook mogen kiezen in een ander land zijn ook geen Nederlanders. Onee dat mag je niet zeggen iedere gek krijgt gelijk een paspoort en daar aan hangende sociale voorzieningen.

 7. Heras

  Een politicus was eerlijk:Criminaliteit is verviervoudigd. Leugen: dat lijkt maar zo. Door internet. Al die cijfertjes van Ipsos of Cbs over islam of allochtonen, zijn allemaal leugentjes omdat de overheid daar een draai aan geeft om dr bevolking een de ogen te draaien.

 8. DennisEijs

  Inderdaad, Nederlanders hebben geen idee, zouden ze dat wel hebben, dan zouden ze zich rot schrikken. Maar niet met de uitleg van hen, maar hoe het echt is. En waarom zou je niet denken dat de groep zo groot is, als ze zoveel herrie maken en zoveel aandacht krijgen, ga je dat inderdaad denken.
  Is er trouwens ooit onderzocht hoe de nieuwkomers en nazaat over Nederlanders praat? Tolerantie is eenrichtingsverkeer(one way street) hoe ‘de ‘Nederlanders’ tolerant moet zijn, waarom niet andersom? Ze wensen hun cultuur hier dominant, en wij moeten inschikken, dat gaat wrijven. Dus dat hier ellende uit kan gaan ontstaan, is onvermijdelijk.

  1. sjun

   Bosnië, Macedonië en Kosovo maar ook Noord-Cyprus en Libanon lieten al zien wat ons bij ongewijzigd beleid te wachten staat. En moet het dichterbij dan geeft een blik op Calais de nodige informatie. Denk niet dat dit vanzelf goedkomt.

 9. DennisEijs

  Ik vergat het gevangenis verhaal, staat er ook bij hoeveel veroordeelde gevangenen nooit hun straf uitzitten, wegens cellen tekort?
  Het feit dat gevangenissen sluiten (bezuinigingen?) is geen bewijs dat criminaliteit afneemt.

 10. Willem Alexander

  Een Tukker.
  Dat is toch geen ras? Een etnische minderheid? Afin wat risiko geeft het leven ook een dynamiek.
  Leuk artikel.
  Dat, desondanks het onderwerp, want dit “mens” is natuurlijk nooit ofte nimmer leuk.

  Goede analyse van Wout. Tja natuurlijk de “stijgende” percentages van positieve houdingen en meningen omtrent immigratie en dergelijke wordt natuurlijk versterkt door het feit dat diezelfde groep ook deel uitmaakt van de populatie. Groeit die, dan verandert het beeld ook. Niet te vergeten dat de “nieuwe” gevoelige registrering van aangiftes zeer verhullend is (ineens worden het “een nederlandse man uit Deventer” (=immigrant uit Afghanistan) en het feit dat er veel minder aangifte wordt gedaan.
  Waarom willen de democraten in the USA, (Groen) links in Europa/Nederland zoveel “diversiteit”. Omdat ze zo menselievend zijn, humain? Natuurlijk niet! Ze willen stemmen, macht. En al die groepen zijn afhankelijk van uitdelen en overheid (grote steden) en als het kon wordt hen aan de grens al een stembiljet uitgereikt. Voor medezeggenschap? Democratie gestalte geven? De leugens van links. Waren zij het niet die het referendum om zeep hielpen, want wee oh wee mochten die blanke eikels en kaaskoppen het in hun hoofd halen een ander geluid te laten horen?
  Het sprookje (klinkt wat softer voor deze charlatans) van de diversiteit verrijkt ons dagelijks.
  Voor wie al gehoord heeft van de decennia lange systematische verkrachtingen van moslim bendes in Engeland (Rotherham, Telford etc….) van jonge, minderjarige blanke meisjes. Deze grooming/rape gangs worden beschermd door bevoegde overheidsinstanties en politie. Want niks is erger als een “rasist” of islamofoob” te worden genoemd.
  Nu, wanneer dit daar gebeurd dan zeker toch niet in Nederland? Jawel…
  We hadden al weleens gehoord van de “loverboys” scenario’s, maar hieromtrent is het stil. Opgelost? Nee, het tiert welig verder en ook nu geen of weinig media die daar oog voor heeft. Natuurlijk de politie niet en de bestuurders in de grote gemeenten al helemaal niet.
  Hier een nieuw artikel (sorry maar het is in het engels, alhoewel het AD opgezocht kan worden) :
  https://www.gatestoneinstitute.org/13362/netherlands-problem

  Wat kan je ook verwachten van aanhangers van Mohammed, een pedofiel, moordenaar en psychopaat. De religie van de vrede? Heb er maar vrede mee: nergens en nooit.

  Een fijn weekend.

 11. Karel de Grote

  Helaas is het aantal immigranten nog hoger dan 25%, Begin vorige eeuw is Nederland vol gelopen met Duitsers kijk maar naar de zeer vele Duitse namen in onze samenleving, Franse gugenoten, Spaanse joden en ga zoo maar door. Het is echter wel zo dat moslims, negers en Turken hier niet htuis horen. Europa heeft een eigen Christelijke multiculturele samenleving waar dit soort volk niet in thuis hoort. En dat mens Simons is een grote lafbek, zij en velen met haar zijn uit Suriname weggegaan toen het onafhankelijk werd, want daar kregen ze geen WW.

  1. Karel de Grote

   Gugegenoten moet natuurlijk hugenoten zijn

  2. Beukman

   En dat mens Simons is een grote lafbek, zij en velen met haar zijn uit Suriname weggegaan toen het onafhankelijk werd, want daar kregen ze geen WW.

   Tja, @Karel. Over jou en vergelijkbare Nederlanders schreef de Surinamer Anton de Kom in 1934 al smalend: “Negers zijn lui en Suriname kost ons alleen maar geld.”

   Overigens was Sylvana nog een baby toen ze naar Nederland verhuisde. Dus wat nou WW?

 12. Tante Sidonia

  Pascal Vanenburg?
  Hoort bij het soort Yasser Klaver, SS, Anti-Zwarte-Pieten enzovoort,. dwaas, gek en ALTIJD levend van de belastingbetaler!

 13. Hallozeg

  Vrijmetselaars: Profeet Adolf Hitler met Mein Kamp en SATAN
  Christenen: Profeet Jezus met bijbel en GOD
  Moslims: Profeet Mohammed met Koran en ALLAH AKBAR.
  Als de Christenen (CDA PVV CU SGP) en de moslims (DENK) vechten om 1 been,
  loopt de Vrijmetselaar (VVD) met het BEEN HEEN.
  Want leerden ze als kinderen:
  Eerlijk word je niet rijk
  De 1 zijn dood is de ander zijn brood
  Als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt wordt die er af gehakt
  Wat niet weet wat niet deert
  en de rest van de spreekwoorden die kinderen in hun hersens kregen gewassen na hun SINT EN PIET BREINWAS,
  mag je zelf verder bekijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.