Turbodeugen met Van Engelshoven! Studentencorps niet tolerant genoeg want alcohol sluit moslims uit!

Ja hoor, daar gaan we weer! Het studentencorps is blijkbaar niet inclusief genoeg want alcohol en moslims gaat niet goed samen! Op naar de ranja-feestjes met minister Van Engelshoven (D66 natuurlijk)! Via De Telegraaf.

Een tijdje geleden meende ik door middel van een gechargeerd voorbeeld aan te kunnen tonen hoe de gedachtegang van de deug-brigade werkt. Ik zei toen dat er een moment zou komen dat carnaval binnen de kortste keren als niet-inclusief zou worden beschouwd en het dus tijd was voor aanpassingen, want bier zuipen zou moslims op afstand houden. Nou, zo ver zat ik er kennelijk dus niet naast nu de minister van Emancipatie pleit voor aanpassingen om dit exacte onderwerp bij studentenverenigingen!

Wat kunnen we de komende jaren nog meer verwachten? Hells Angels die geen Harley kunnen bekostigen moeten ook gewoon met hun Volkswagen Golf lid kunnen worden van de motorclub? Is een miljonairsclub niet inclusief genoeg vanwege het negatieve stigma dat de mensen met slechts €900.000 op de rekening kunnen ervaren? Zit Amsterdam te vol met Amsterdammers en is er behoefte aan een weiland-wijk zodat Twentenaren zich daar ook thuis kunnen voelen?

Nee dat is allemaal gekkigheid want in zulke gevallen gaat het allemaal om boze, blanke heteromannen die zich niet zo moeten aanstellen en al tot genoeg andere clubjes kunnen behoren. Laten we vooral de echt dringende zaken omtrent inclusiviteit aankaarten zoals die paar moslim-studenten die ook het plezier van het studentencorps willen ervaren maar dan met spa-rood en halal borrelhapjes.

Als dit het niveau van een minister van Emancipatie is dan beschouw dit artikel maar als een sollicitatie voor die functie, ik tover de voorstellen zó tevoorschijn. Wil het zelfs voor de helft van haar salaris doen zodat ik de sociaal-economisch achtergestelden tegemoet kom en ze lekker helemaal de moeder kan tolereren met mijn deug-preken.

Wat een grap dat zo’n minister zich met zulke onzin bezighoudt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Minister van Emancipatie, nog nooit van gehoord. Waar is dat voor nodig? Verkwisting van belastinggeld.

  1. van Urk

   Gelukkig zijn moslims creatief en hebben zij hun eigen studentenverenigingen waar ze misschien halalbier of halalwijn drinken.

   1. toetssteen

    @Van Urk
    Ranja met tic.

   2. Siemien

    @Urk zeker zijn die er, sterker nog, die sluiten niet moslims dan weer uit natuurlijk, althans ze weten zo’n cultuur te creëren dat je daar gewoon niet bij wílt horen..

    1. hans-e-pans

     Om de steun van D66 voor dit kabinet te verkrijgen heeft de aardssjoemelaar Mark R. er maar weer eens een ministerie tegenaan gegooid.

 2. Pedrito

  De vraag is of al die inclusiviteit wel zo zinnig is. Overal waar de Koranliefhebbers toetreden ontstaat gedoe ( 2e kamer, voetbalclubs, onderwijs, gemeenteraden, enz., enz.)!

 3. Arie B

  Ik vind dit wel grappig. Nu komen de linkse studenten toch op een tweesprong te staan. Gaan ze mee en zweren ze het bier af of gaan ze zich afvragen of ze later wel zo politiek correct willen blijven als ze nu geleerd wordt…

  1. tomygun

   Arie B , yep een leuke + 1

  2. sjun

   De linkse revolutie en dus ook de deugbrigade vreet haar eigen kinderen op. En er komt meer aan het licht. https://www.youtube.com/watch?v=3WEh51z1H_o

 4. C.A.Barstow

  Zo langzamerhand worden wij met behulp van het links geteisem onder de voet gelopen door een middeleeuwse volkomen achterlijke, moordzuchtige, mensonwaardige ideologie genaamd islam.
  De linkse deugmensch is er op uit Nederland en haar cultuur volledig van de aardbodem te laten verdwijnen, het linkse gif verspreid zich door alle lagen van onze samenleving,
  zij openbaren zich steeds meer als de ware volks en landverraders.

  1. Ernst Quispel

   En nu maar hopen dat het oplucht, Barkruk.

   🙂

  2. Meester Kong

   @C&A
   ”Links geteisem- linksdeugmensch- volks en landverraders..”

   Poeh, mag hopen dat je niet vrijrond loopt met zo’n verwrongen geest– levensgevaarlijk.

   1. toetssteen

    Kingkong spelen pingpong?

   2. Siemien

    @Kongsülsün

    Barstow heeft gelijk en jij, als deze linksdeugmensch, jij draait het gewoon om..
    Ik mag lijden dat jij de wrange vruchten mag gaan plukken van de bomen die nu gepland worden, links ratje..

 5. Ernst Quispel

  Turbodeugen.

  🙂

 6. Eugenie de la Fleur

  Studentencorps zijn sws kut 🙂

  1. Top

   Wat weet jij daarvan? Je hebt de huishoudschool niet eens afgemaakt. Droogpruimpje de la zelfgeknipthaar, zal wel teleur gesteld zijn, door een knappen student. Hij wilde na de ‘daad’ gelijk weg. Reden? Hij werd weer nuchter.

 7. Roughwood

  Moslims zijn ook heel zielig natuurlijk. En zelf immer het toonbeeld van tolerantie! Wederom een misselijkmakend gevalletje selectieve verontwaardiging van dit Deugen66 karikatuur…

  1. Lugar

   @Ruighout: Zelfs al zijn de moslims niet zielig dan hebben we altijd Van Engelshoven nog om ervoor te zorgen dat ze wel zielig zijn, zo zijn deugdominees.

 8. Beukman

  Wout heeft het stuk niet goed gelezen. Er mag best bier worden gezopen, maar tegelijk:

  Van Engelshoven vindt niet dat de bierkraan moet verdwijnen uit de sociëteit. „Maar het mag wel wat meer gemeengoed worden dat als je geen alcohol drinkt, je niet verstoten wordt. Dat moet je wel uitstralen, aanpassing moet van twee kanten komen. Veel moslims vinden het prima dat ze naar een café gaan of een vereniging waar geschonken wordt, als ze zelf maar niet hoeven te drinken.”

  Wie kan het daar nu niet mee eens zijn?
  Iedere dr*g heeft zijn eigen scene, en met dr*g bedoel ik ook tabak en alcohol. Iedere dr*gsscene heeft bovendien de neiging om intolerant te zijn jegens niet-gebruikers, en hen te verstoten. Meeroken of meedrinken omdat je anders niet gezellig bent, wie heeft dat nooit gehoord?

  Het is jammer dat voor velen een studentencorps zonder algemeen dr*gsgebruik kennelijk ondenkbaar is. In een gewone kroeg is het inmiddels niet meer heel raar als iemand geen alcohol drinkt. Nu bij de studenten nog. Daar zijn niet alleen islamitische studenten bij gebaat, maar ook degenen die gewoon geen zin hebben om alcohol te hijsen.

  1. tomygun

   Nooit geweten dat het verplicht was alcohol te drinken .
   Maar verdome natuurlijk als je buurman een nieuwe
   auto heeft ben jij wel verplicht er ook een tekopen .

   1. tomygun

    Tja net als het stam cafe waar je geen peuk meer mag roken
    bij je bierje waar dus zo dit biertje ook verboden wordt.
    Waarom blijf je niet gewoon met je links kop in het sociale
    buurthuis met een glaasje water .

    1. Beukman

     Onzin Tomy, jouw biertje wordt helemaal niet verboden.

  2. Ernst Quispel

   Het verdient sterke inderdaad aanbeveling de bronnen waarop DDS-stukjesschrijvers hun wonderlijke conclusies baserenaltijd te checken.

   Goed dat je dat hier deed, Beukman.

  3. C.A.Barstow

   Waarom moet ik mij aan een verachtelijke ideologie aanpassen?
   Laten zij zich aan ons aanpassen of verdwijn uit ons land.

  4. Wout Willemsen

   Leuk en aardig allemaal, maar (afhankelijk van de stroming) mag een moslim niet eens aan tafel zitten/staan waar alcohol wordt genuttigd, laat staan dat er een druppel over hem heen wordt gemorst.

   https://halalpolitie.nl/kennisbank/aan-tafel-met-alcohol/

   1. Spaanse kok

    Halalpolitie?
    Is dat net zo gezaghebbend als de smaakpolitie?

    1. Groeneveld

     Ridiculiseren en bagatelliseren: verder komt de gediplomeerde dyslecticus niet. Zelfstandig denken heeft hij nooit geleerd; het slaafs navolgen van de leiders is zijn hoogste doel.

    2. Arie B

     U bent schreeuwend door de mand gevallen in uw vorige topic. Waarschijnlijk de Spaanse zo’n of uw leeftijd. In ieder geval dank voor uw wens mbt mijn leven.

   2. Beukman

    Ik zal dat eens tegen de moslims in mijn omgeving zeggen, @Wout. Die zijn duidelijk nog niet op de hoogte.

   3. Troelstra

    In zo’n geval vind ik dan dat zo’n Moslim wel aan geloofsbelijdenis moet doen en gelegenheden waar alcohol gedronken MAG worden MOET mijden. Moslim blij, Nederlanders blij. Neemt niet weg dat de Islam gewoon een verachtelijke haatdoctrine is.

  5. sjun

   Meestal is niet zozeer gebruik van alcohol maar het aanwezige deductieve vermogen een grond waarop mensen zichzelf buitensluiten.

 9. C.A.Barstow

  Waarom begint links niet tegen onze Christelijke feestdagen te ageren?
  want die zijn hun islamitische vrienden ook een doorn in het oog niet waar?
  of is dat toch teveel van het goede? raakt dat toch teveel de Hollandse gezelligheid? niet erg links principieel, erg lafhartig,
  tenslotte hebben zij ons Sinterklaas feest ook geprobeerd te vernietigen tot en met de pepernoot toe.

  1. Lugar

   “Waarom begint links niet tegen onze Christelijke feestdagen te ageren?”

   “D66 wil bijbelse tradities schrappen, christenen zijn het zat. De christelijke partijen in de Tweede Kamer hebben het gehad met de liberale kruistocht tegen christelijke tradities, onder aanvoering van D66. De ChristenUnie wil zo niet meer met Pechtold samenwerken. Ook CDA-leider Buma waarschuwt.”

   AD 16-03-2016

 10. Aytas

  ‘Nee dat is allemaal gekkigheid want in zulke gevallen gaat het allemaal om boze, blanke heteromannen die zich niet zo moeten aanstellen en al tot genoeg andere clubjes kunnen behoren.’

  De blanke boze man slachtoffer rol.

  Het zou geen enkel kwaad kunnen als er onder studenten minder gedronken zou worden ook al moet dat dan weer niet gaan om anderen tot de club te laten behoren.

  Niet drinkers kunnen prima hun eigen clubje vormen. Gaat de minister ook oproepen dat moslima’s minder hoofddoekjes moeten gaan dragen zodat ik me geen uitzondering voel bij hun clubje? Wel zeer triest hoe de slachtoffer rol van rechts hier weer wordt uitgemolken.

  1. toetssteen

   @Satya
   Lol! Ik dronk zelfs bij de mariniers niet; o ja 1 keer en toen waren ze onder de tafel.
   Bier, ik vond het niks en vind het niks.
   Persoonlijk kan het me niet schelen, als men maar niet in de auto stapt of op de fiets/motor of brommer.

   1. Aytas

    Ik ben ook geheelonthoudster, ik geloof alleen dat studenten door het corpsleven vaak langer over hun studie doen en dan zeuren over een hoge studielening. Drink inderdaad lekker als je mij er niet mee lastig valt, zelfde geldt voor hoofddoek overigens, heb alleen ook geen commentaar op mijn kledingkeuze.

    1. marco1

     Als iemand graag een drankje drinke en er niet lastig van word is daar weinig mis mee. Het comazuipen waar ik wrleens van heb gehoord of het dwingen tot drinken bij acht erlijke ontgroeningen heb ik meer problemen mee.

    2. toetssteen

     @satya
     Mijn ervaring is dat een studie sneller gaat. Maar tja, de missus studeerde ook en oma werkte.
     Wat een tijd!

     En toch was het altijd gezellig op die 4 kamer flat met zijn zevenen. Met elkaar voor elkaar.

     Lol, ik kwam uit een nogal puriteins nest, de missus en ouders/zussen waren typisch jaren zestig. Frank en vrij. Borsten? Ja en? Slinger d’ran ow? Lees: na het douchen was het lekker bij de kachel en niemand maalde ergens om.

     Religie…..voelt u zich vrij binnen de grenzen van de wet. Let wel: vrouwenonderdrukking is over die grens.

     1. Ernst Quispel

      “ Borsten? Ja en? Slinger d’ran ow? Lees: na het douchen was het lekker bij de kachel”

      Dit blog begint aan inhoudelijk niveau te winnen.

      🙁

 11. Christina

  Hier bij ons op de parkeerplaatsen staan er s`avonds zat moslims te zuipen waaronder ook hoofddoekjes!
  Vreten en zuipen en de zooi op de grond sodemieteren.
  Dus die van Engelshoven moet eens d`r smoel gaan houden over die schijnheiligen!

  1. Ernst Quispel

   Ze beginnen dus goed in te burgeren.

   🙂

  2. Lugar

   “Dus die van Engelshoven moet eens d`r smoel gaan houden over die schijnheiligen!”

   Van Engelshoven is een deugdominee, die gaat net zo lang door tot iedereen deugt, desnoods met heffingen en belastingen.

 12. Siemien

  Laat ze lekker opflikkeren met haar “niet tolerant genoeg” je word er kotsmisselijk van van dit soort feministische deugmutsen…
  Uiteraard zijn er hier een paar die het tegenovergestelde zullen zeggen al is het alleen al om het zuigen, wel fijn dat je dan die reacties niet ziet 🙂

  1. Lugar

   “(…) wel fijn dat je dan die reacties niet ziet.”

   Jippie!

   1. Siemien

    Precies, het is een zegen…..

    1. Lugar

     Kreeg net nog een mail van iemand die een woord kreeg. Wat ik ervan vond…
     Ik schreef dat we twee oren hebben en één mond, kennelijk wil Iemand iets tegen hem zeggen. 😉

     1. Siemien

      😉

   2. Scaldis

    @Lugar @Siemien
    De zuigertjes storten zich nu op Wout.
    En ze geven elkaar steeds complimentjes, ja echt waar. Best lachen, je weet niet wat je mist!

    1. Lugar

     “(…) je weet niet wat je mist!”

     Ja hoor, ik weet heel goed wat ik mis. De ontsteking bij sommigen zit diep en is ongeneeslijk.

     🙂

 13. PMG

  De arrogantie …

 14. Jormungandr

  Dan richten ze er toch zelf eentje op.
  Gammela Gammela Beta.

 15. Duckday

  Deze mensen hebben gewoon niks te doen en komen met onzin verhalen D66 is volledig de weg kwijt en waaien met alle winden mee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.