Amerikaanse leger blaast aanslagpleger van Al-Qaida op!

Toedeledokie! Een aanslagpleger van Al-Qaida, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het bombardement op het Amerikaanse oorlogsschip USS Cole in 2000, kreeg nu zelf een bom op z’n dak! Via het AD.

Het gaat om Jamal al-Badawi, die op 12 oktober van het jaar 2000 een bombardement orchestreerde op het oorlogsschip. Dit gebeurde middels een klein bootje volgeladen met explosieven, die dicht bij de torpedojager in de buurt wist te komen. De USS Cole lag toen in de haven van Aden in Jemen. Het bootje ontplofte, zeventien Amerikanen kwamen daarbij om het leven en een flink aantal meer raakten gewond.

Hij werd in 2003 door de Amerikaanse rechtbank ter dood veroordeeld. Hij zat weliswaar in Jemen vast, maar kwam in 2004 vrij. Anderen, die meehielpen met deze aanslag of voor soortgelijke terreurdaden verantwoordelijk werden gehouden, zijn in de jaren daarna ook bijna allemaal door Amerika of Jemen opgepakt en ter dood veroordeeld, of werden via een drone uitgeschakeld. Soedan werd in 2007 verantwoordelijk gehouden voor de financiering van de terroristen en moest een flink bedrag uitkeren aan de nabestaanden van de omgekomen militairen.

Het is opvallend dat deze figuur het nog zo lang vol heeft weten te houden om buiten de greep van Amerika te blijven, terwijl de meeste van zijn handlangers en ‘collega’s’ in de eerste twaalf jaar na de aanslag zijn gedood. Maar goed, boontje komt om z’n loontje, mooi begin van 2019 voor de Verenigde Staten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Aytas

  Mist de wereld niets aan.

 2. Lugar

  Een logische bom.

 3. C.A.Barstow

  Goeie zaak, weer zo’n smerige geitenneuker minder.
  Doorgaan Trump!

  1. HendrikJan

   Hij stond op een lijstje van de Amerikanen en niet om zijn seksuele geaardheid.

 4. victus

  Deze meneer is nog net niet op tijd gevlucht naar Holland. Anders was hij met staande ovaties als de verloren zoon binnengehaald en in de watten gelegd. Levenslange adequate financiële verzorging, huisvesting en bescherming misgelopen.

  1. Tante Sidonia

   In Nederland valt hij onder de categorie “verward!”
   M.a.w. Krijgt meer als een werkende, bijna uitgebuite, Nederlander!
   Dus…. Trump, duim!
   PS
   Benieuwd of de, inmiddels linkse Moslim-knuffel; de Volkskrant hierover bericht!

 5. sonar

  Noppes is natuurlijk in rouw en consorten.

 6. Rien Noppen

  Als je ‘toedeledokie’ roept bij de dood van een medemens mis je een elementair besef van beschaving.

  1. Aytas

   Niet voor deze mensen Rien. Sorry over het algemeen ben ik het helemaal met je eens maar in mombasa heeft mijn familie genoeg met dit soort rotzakken te maken dat ik dit niet als een gemis zal zien.

   1. DirkSteen

    Inderdaad de wereld zal NIETS missen met het verdwijnen van deze “man”.

 7. DirkSteen

  Inderdaad, de wereld zal niets missen met deze “man”!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.